25 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - Energa Toruń
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
25 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - Energa Toruń
Środa, 9.03.2011
g.18:00
g.18:00
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Re: 25 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - Energa Toruń
nie wierzę,aby Energa chciała wygrać ten mecz i "pchała się" na Lotos choć w zabawie na tym forum postawiłem na zwycięstwo podopiecznych don Elmedina . 
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Dokładnie - zwyciężając w Gorzowie - możemy tylko spowodować że Lotos wygrywając jeszcze w Gorzowie - będzie na 3 miejscu i to Lotos mógłby być rywalem. Więc chyba lepiej odegrać po prostu ten mecz i tyle
Gorzej jak Gorzów też nie będzie chciał tego meczu wygrać
Obecnie Lotos wysforował się na co najmniej drugą siłę ligi - a play off właściwie tuż tuż - i wątpię by nagle forma w którymś zespołów eksplodowała... Będzie bardzo ciekawie
Gorzej jak Gorzów też nie będzie chciał tego meczu wygrać
Obecnie Lotos wysforował się na co najmniej drugą siłę ligi - a play off właściwie tuż tuż - i wątpię by nagle forma w którymś zespołów eksplodowała... Będzie bardzo ciekawie
Fakty historyczne też przemawiają za tym,aby nie grać z Lotosem,a kamuflować taktykę w jutrzejszym meczu mając na uwadze fazę play-off.Co to ma wspólnego z fair play(takie numery robi się na imprezach rangi Mistrzostw Świata i Europy,a co dopiero w FGE)? Nic,ale kto o takich sprawach będzie pamiętał.
PS.Katarzynkom życzę,jak w każdym nawet o przysłowiową "czapkę śliwek" meczu zwycięstwa!!!
PS.Katarzynkom życzę,jak w każdym nawet o przysłowiową "czapkę śliwek" meczu zwycięstwa!!!
Fakty historyczne to mówią, ze od ładnych paru lat (co najmniej odkąd są statystyki na PLK) drużyna z miejsc 5-8 nigdy nie wyeliminowała zespołu z miejsc 1-4. Wiec w sumie to bez znaczenia z kim Toruń zagra w 1 rundzie PO. Zreszta, mimo że Lotos jest wtym momencie na fali, i zapewne z grupy zespołów 3-6 wydaje sie w tym momencie najmocniejszy, to nie lekceważyłbym Gorzowa. W PO będzie na pewno grał dużo lepiej choćby w meczu z nami i pokonanie go w jego hali może sie okazać bardzo trudne. Dla każdego rywala.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
- markylipek
- Młodzik
Ciekawe czy Krawiec zagra, w końcu ma coś do udowodnienia Maciejewskiemu. Wydaje mi się jednak że Edo nie będzie forsował Mniki tak samo jak spodziewam się, że być może nie zagra Gladden. Z Lotosem w finale PP zeszła po jednej akcji z grymasem bólu więc i ją warto byłoby oszczędzać.
-
adrenalina
- Amator
Monia nie zagra, a co do historii, że od ładnych paru lat zespoły z miejsc 5-8 nie wyeliminowały ekip z miejsc 1-4, to uważam, iż nie ma to zupełnie żadnego znaczenia. W tym sezonie mamy 6 ekip, które się liczą (owszem niektóre mniej lub bardziej), co sprawia, że rywalizacje zespołów z miejsc 3-6 i 4-5 nie powinny być "do jednej bramki". Coś czuję, że dzisiaj więcej minut dostaną Hajdana, Mała, Święta, Liz
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Dokładnie - jedynie Wisła i CCC powinny dość łatwo rostrzygnąć swoje pojedynki. Choć Lotos powinien jednak ograć Lider - to jednak pojedynek Gorzowa z Energą powinien być najciekawszy . Jedno jest pewne - Energa chcąc osiągnąć półfinał - będzie musiała z nim wygrać w Gorzowie. Dlatego dzisiejszy pojedynek nie ma żadnego znaczenia. Zwłaszcza jeśli zagramy bez Krawiec i być może Gladden.
Wydaje się że ponownie sporo pograją rezerwowe - choć w tym roku mówiąc o składzie wyjściowym i rezerwowym - wielkiej różnicy nie widać
Ale mam na myśli Małaszewską , Radwan , Radunović - i potrzebującą ogrania po powrocie LIz Murphy.
PS . Gadając , że Gorzów ,, będzie grał lepiej '' - jest raczej nie na miejscu - i bezpodstawne - bo w ten sposób można powiedzieć o każdej ekipie. ...
Wydaje się że ponownie sporo pograją rezerwowe - choć w tym roku mówiąc o składzie wyjściowym i rezerwowym - wielkiej różnicy nie widać
PS . Gadając , że Gorzów ,, będzie grał lepiej '' - jest raczej nie na miejscu - i bezpodstawne - bo w ten sposób można powiedzieć o każdej ekipie. ...
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Ja tam o play offy jestem dziwnie spokojny 
A postawe co niektorych kibiców z Torunia porównałbym do zbytniej pewnosci siebie kibiców Polkowic w dwóch poprzednich latach (gdzie prawie otwierali szampany... patrzac w jakiej Gorzów jest formie w sezonie... a wiemu jak to smutno dla nich się konczyło 0:3, 0:3...).
W tym co Greebo napisal cos jest
A postawe co niektorych kibiców z Torunia porównałbym do zbytniej pewnosci siebie kibiców Polkowic w dwóch poprzednich latach (gdzie prawie otwierali szampany... patrzac w jakiej Gorzów jest formie w sezonie... a wiemu jak to smutno dla nich się konczyło 0:3, 0:3...).
W tym co Greebo napisal cos jest
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
Greebo pisze:Fakty historyczne to mówią, ze od ładnych paru lat (co najmniej odkąd są statystyki na PLK) drużyna z miejsc 5-8 nigdy nie wyeliminowała zespołu z miejsc 1-4.
Greebo....odniosłem się do historii konfrontacji Toruń-Lotos,a ta wyraźnie pokazuje,że tylko w sezonie 2009/2010 Katarzynkom udało się gdynianki zwyciężyć. Adrenalina zapomniałeś dołożyć w swojej wyliczance Paulinę Olszak wprowadzanej przy wysokich prowadzeniach czy też wysokich blamażach.
matrix pisze:czy też wysokich blamażach.
Paulina już powinna wejść.
- hellraiser
- Junior
AZS jest na poziomie Lotosu i CCC.Energa ma szanse ale nie z taką grą.Wisła jest zdecydowanie poza zasięgiem jakiejkolwiek drużyny w PLKK( W SERI MECZÓW)
PS:Mam nadzieje że prezes już smaruje i organizujemy mecze gwiazd Euroligi za dziką kartę.Coś za coś

PS:Mam nadzieje że prezes już smaruje i organizujemy mecze gwiazd Euroligi za dziką kartę.Coś za coś

Oczywiście to co napisałem wcześniej - o "historii" 1 rundy PO należy uważać tylko jako ciekawostkę, bo póki co jeszcze serie statystyczne nie determinują przyszłości. Ba.. każde seria kiedyś musi się skończyć. Wiec wcześniej czy później i ta "padnie". Choć nie jestem przekonany czy akurat teraz.
Padnie za to na pewno inna seria, bo z jednej strony w XXI wieku zawsze w finale grał Lotos, z drugiej zaś żadna drużyna z miejsc 3-4 po RS nie awansowała w PO o więcej niż 1 miejsce. A teraz te dwa zdarzenia się wykluczają: albo Lotos zagra w finale, ale wtedy poprawi swoja lokatę o 2 lub 3 pozycje, albo tam nie zagra. Juz teraz zresztą skończyła sie jego inna passa: od kilkunastu lat zawsze był w pierwszej dwójce przed faza PO..
A co do dzisiejszego meczu to nie mówi on nic o PO podobnie jak i większość rozgrywanych ostatnimi czasy przez zespoły czołówki (najbardziej miarodajne sa chyba mecze Lotosu z nami w lidze i z Polkowicami w PP)
edit: Paulo słusznie zwrócił mi uwagę ze jednak Lotos raz był poza pierwsza 2 po RS - na 3-cim miejscu. Wiec ta passa byla przerwana szybciej
Padnie za to na pewno inna seria, bo z jednej strony w XXI wieku zawsze w finale grał Lotos, z drugiej zaś żadna drużyna z miejsc 3-4 po RS nie awansowała w PO o więcej niż 1 miejsce. A teraz te dwa zdarzenia się wykluczają: albo Lotos zagra w finale, ale wtedy poprawi swoja lokatę o 2 lub 3 pozycje, albo tam nie zagra. Juz teraz zresztą skończyła sie jego inna passa: od kilkunastu lat zawsze był w pierwszej dwójce przed faza PO..
A co do dzisiejszego meczu to nie mówi on nic o PO podobnie jak i większość rozgrywanych ostatnimi czasy przez zespoły czołówki (najbardziej miarodajne sa chyba mecze Lotosu z nami w lidze i z Polkowicami w PP)
edit: Paulo słusznie zwrócił mi uwagę ze jednak Lotos raz był poza pierwsza 2 po RS - na 3-cim miejscu. Wiec ta passa byla przerwana szybciej
Ostatnio zmieniony 09 marca 2011, 21:14 przez Greebo, łącznie zmieniany 1 raz.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
-
adrenalina
- Amator
matrix pisze:matrix pisze:czy też wysokich blamażach.
Paulina już powinna wejść.
celowo nie wyliczałem Pauliny wśród zawodniczek, które dzisiaj dużo pograją, gdyż ostatnio na meczu juniorek miała skurcze łydek - widać, że nie wytrzymuje pełnego obciążenia meczowego (dżołk)
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”