o miejsca 5-8: Tęcza Leszno - Lider Pruszków

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

o miejsca 5-8: Tęcza Leszno - Lider Pruszków

Postautor: ann » 25 marca 2011, 06:04

Piątek, 25.03.2011
g.18:00
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

akar
Żak

Re: o miejsca 5-8: Tęcza Leszno - Lider Pruszków

Postautor: akar » 29 marca 2011, 18:30

Być może nie mam racji, ale wg mnie rozgrywanie meczów o miejsca 5-8 jest zupełnie pozbawione sensu, niczemu nie służy a jedynie zwiększ koszty klubów.
Moim zdaniem drużyny które odpadają w ćwierćfinale powinny już bez grania zająć takie miejsca jak na zakończenie rundy zasadniczej.
Jeśli zaś w ćwierćfinale odpada drużyna z miejsc 1-4 to zajmuje z automatu miejsce (bez dalszych gier) drużyny która ją wyeliminowała.
Cóż za różnica czy jakaś drużyna zajmie miejsce 7 czy też 8 :?: :?: :?:
Po pierwszych meczach( a raczej wynikach) Tęczy z Liderem i Artego z Energą widać jak tym z 7 i 8 miejsca "zależy" na poprawieniu swojej lokaty.
Ale jak napisałem na wstępie - być może nie mam racji i to wszystko jest potrzebne.

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 29 marca 2011, 18:58

akar pisze:Być może nie mam racji, ale wg mnie rozgrywanie meczów o miejsca 5-8 jest zupełnie pozbawione sensu, niczemu nie służy a jedynie zwiększ koszty klubów.
Moim zdaniem drużyny które odpadają w ćwierćfinale powinny już bez grania zająć takie miejsca jak na zakończenie rundy zasadniczej.
Jeśli zaś w ćwierćfinale odpada drużyna z miejsc 1-4 to zajmuje z automatu miejsce (bez dalszych gier) drużyny która ją wyeliminowała.
Cóż za różnica czy jakaś drużyna zajmie miejsce 7 czy też 8 :?: :?: :?:
Po pierwszych meczach( a raczej wynikach) Tęczy z Liderem i Artego z Energą widać jak tym z 7 i 8 miejsca "zależy" na poprawieniu swojej lokaty.
Ale jak napisałem na wstępie - być może nie mam racji i to wszystko jest potrzebne.

rację to masz - ale też Ameryki nie odkryłeś 8) . Fakt faktem - może miejsca 7-8 są bez większej róznicy. Choć Artego walczy w sumie o najwyższe miejsce w swojej historii występo w FGE więc oni może bardziej będą chcieli wygrać to 7 miejsce.
Natomiast co do miejsc 5-6 - być może stawką będzie występ w Fiba Cup - rok temu pamiętam że nawet 6 zespół ligi czyli Odra Brzeg dostała zaproszenie . Myśle że Lider Pruszków mógłby się sprawdzić w Fiba Cup (Ale Energa niech się zastanowi czy to ma sens)

akar
Żak

Postautor: akar » 29 marca 2011, 19:47

Zdaję sobie sprawę z tego że Ameryki nie odkryłem.
A co do Fiba Cup - wszystko zależy od zasobności klubowej kasy. Z jednej strony dobrze jest zaprezentować się na szerszym niż kraj forum ale z drugiej strony trzeba mieć na to większą kasę niż na samą ligę.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 30 marca 2011, 12:46

ten musi sie odbyc i niestety to wszystko o tym i toruńskim meczu.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”