o miejsca 5-8: Artego Bydgoszcz - Energa Toruń

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: o miejsca 5-8: Artego Bydgoszcz - Energa Toruń

Postautor: matrix » 30 marca 2011, 20:40

proponuję na przyszły sezon przesunąć linię rzutu za trzy o kolejne 50 cm i nikt wtedy Agacie w kraju nie podskoczy. :lol:
jestem pod wrażeniem profesjonalnego podejścia do dzisiejszych zawodów Lori Crisman(no chyba,że walczyła o kontrakt na kolejny sezon w bydgoskim klubie lub kto wie nowy w toruńskim). Nie do poznania natomiast pani Raymond.
PS.Agata zostań!!!(i myślę,że to nie tylko moja opinia 8) ) tak na marginesie tego wszystkiego,co przeciętny toruński piknik w tym sezonie doświadczył....
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

yanek
Żak

Postautor: yanek » 30 marca 2011, 21:26

Był pewien okres w tym sezonie kiedy zdawało się, że Artego Bydgoszcz może namieszać trochę w rywalizacji z teoretycznie silniejszymi zespołami. Sam jestem zaskoczony takimi rozmiarami zwycięstwa w dwumeczu. Końcówka sezonu nie jest najlepsza w wykonaniu Artego.

W tej rundzie mieliśmy spacer. Zobaczymy jak sobie poradzimy z Liderem. Tu tak łatwo nie będzie na pewno. Biorąc pod uwagę, że raczej nie wrócą Krawiec i Gladden wygrany dwumecz przez Pruszków nie byłby niespodzianką.
:)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 30 marca 2011, 21:34

yanek pisze: Biorąc pod uwagę, że raczej nie wrócą Krawiec i Gladden wygrany dwumecz przez Pruszków nie byłby niespodzianką.

Masz rację,ale jakie to ma teraz znaczenie(niespodzianki w żadnym wypadku nie będzie,bo to przypomnę pruszkowski team był wyżej po R.Z).Trzeba myśleć o przyszłości zwłaszcza tej budżetowej,a co za tym idzie kadrowej.Ten sezon powinien,ale nie musi czegoś nauczyć.
PS.Artego(pozostanie pani Morris w Stanach to był już moim zdaniem przełom) swój plan wykonało i to jest na pewno progres w porównaniu z sezonem 2009/2010.Naprawdę fajnie ogląda się zespół,gdzie po parkiecie biega kilka wychowanek(Szybała,Maj,Płaczkiewicz-o Mroziku nie wspominam 8) ).Wszyscy w Bydgoszczy zadowoleni czego nie można powiedzieć o Toruniu,gdzie dzisiaj ciągle słyszałem głosy sporego niedosytu,a kibice bardziej niż końcówką obecnego sezonu martwią się o dalsze losy tej drużyny. Szacunek dla tych,którzy dzisiaj zjawili się na Spożywczaku.Kibice sukcesu zostali w domu lub liczyli na relację w TVP Bydgoszcz. 8)
http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/ga ... 154&Ref=PH

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 31 marca 2011, 07:29

"piekny" mecz same ochy i achy. Szkoda tylko że prestiż tego meczu jest ...zaden niestety. Kazda zawodniczka toruńska wypadała zankomicie (nie badac pod presja :roll: ). Po raz kolejny po kiego grzyba my to gramy??? :evil:
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 31 marca 2011, 09:28

Regulaminu nie zmienisz 8) Choćbyś chciał a mecze o miejsca 5-8 są niemal od zawsze. Tylko rok temu nie było ze względu na katastrofę w Smoleńsku.
Kibiców także mało na hali. Ale to zrozumiałe. Po pierwsze mecz w środku tygodnia , po drugie - cel był zupełnie inny w tym roku.

Tak za 3 pkt to tylko Agata Gajda potrafi - nie chciałbym żeby odeszła - bo gdzieś już o tym chodzą słuchy.

Statystycznie to ona ma prawie 40 % skuteczności za 3 pkt :shock: :shock: :shock: 43/110 . Więc super. Chyba tylko Koehn ma lepszą - choć jak patrzę to Koehn ma tylko 41% - tyle że ona rzuca tego więcej.

Murphy także wykazała swoją przydatność na przyszły sezon . Zresztą ona podczas całego sezonu grała raczej równo.

Ale tak naprawdę - to - kto zostanie - to będzie zależało od koncepcji trenera , działaczy , czy będą chcieli grać w Fiba Cup - bo jeśli ma się liczyć TYLKO LIGA - to przecież będzie można sobie pozwolić NA WIĘCEJ PAŃ SPOZA EUROPY niż 2.

Trzeba mieć porządne Amerykanki - to po pierwsze - przede wszystkim na rozegraniu - i o tym trzeba trąbić w sezonie ogórkowym - który lada chwila się zacznie 8)
PS . Mam nadzieję że będąca wczoraj na trybunach - Cherry Egenti - wzorem innych koszykarskich mam - pokaże w przyszłym roku że macierzyństwo służy :P (tak jak to widać u Szott , Mowlik czy Szpili)

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 31 marca 2011, 09:57

Co do Gajdy i jej skutecznosci.. fajnie że z Artego rzuca, gorzej ze z zepsolami z czołówki juz jest troche gorzej:

Lider (d) 2/7 za 2, 0/1 za 3
Wisła (d) 0/5 za 2, 0/2 za 3
Lotos (d) 1/5 za 2, 0/3 za 3
Gorzów (d) 0/5 za 2, 3/5 za 3
Polkowice (w) 0/2 za 2, 0/1 za 3
Lider (w) 4/6 za 2, 1/4 za 3
Wisła (w) 1/4 za 2, 0/5 za 3
Lotos (w) 0/0 za 2, 0/3 za 3
Gorzów (w) 3/4 za 2, 0/5 za 3
Polkowice (d) 2/3 za 2, 3/3 za 3 (tu poszalała <lol>)
Gorzów (w) 2/5 za 2, 2/3 za 3
Gorzów (d) 1/2 za 2, 2/4 za 3
Gorzów (w) 0/1 za 2, 0/4 za 3

lacznie 16/49 za 2, 11/43 za 3 czyli 33% za 2 i 25% za 3, przy cyzm i tak sytuacje ratuje 3/3 w meczu "o nic" z Polkowicami. Bez tego byloby 8/40 czyli 20%.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 31 marca 2011, 11:15

Ale bądź co bądź - zawsze to Polka do rotacji , zawsze to rozgrywajka i zawsze grozi rzutem z daleka.

A jeśli chodzi o polskie zawodniczki - chyba ma najlepszy procent skuteznośći - i jako jedyna rzuca za 3 pkt - z charakterystycznego już 8-9 metra.

Wczoraj rzucała z 10 metrów..i wpadało... Tak czy siak - o transferach pewnie niedługo się na dobre zacznie - a zmian może być sporo .

Szkoda że w przekroju sezonu EDO zaufał Bortelovej - podobnie jak Mazić kosztem Gulak .

NAMAX
Amator

Postautor: NAMAX » 31 marca 2011, 11:26

Greebo pisze:Co do Gajdy i jej skutecznosci.. fajnie że z Artego rzuca, gorzej ze z zepsolami z czołówki juz jest troche gorzej:

lacznie 16/49 za 2, 11/43 za 3 czyli 33% za 2 i 25% za 3, przy cyzm i tak sytuacje ratuje 3/3 w meczu "o nic" z Polkowicami. Bez tego byloby 8/40 czyli 20%.

Czyli do zwolnienia bo Gladen jest lepsza :lol:No a zachwycać się trzeba osiągnięciami WIŚLACKICH rozgrywających.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 31 marca 2011, 11:51

NAMAX pisze:
Greebo pisze:Co do Gajdy i jej skutecznosci.. fajnie że z Artego rzuca, gorzej ze z zepsolami z czołówki juz jest troche gorzej:

Czyli do zwolnienia bo Gladen jest lepsza :lol:No a zachwycać się trzeba osiągnięciami WIŚLACKICH rozgrywających.

1. Gladden to chyba nie rozgrywająca :roll:
2. Niegidzie chyba nie napisałem też ze Gajda nie jest rzydatną zawodniczka. odniosłem sie tylko do jej statystyk rzutowych w kontekscie tego że moze tylko Koehn rzuca porównywalnie..
3. Co mają Wislackie rozgrywajce do tego? Czy ja je gdzies tu porównuje? Albo czy ktos z Wislaków je wychwala (choć 10/34 Pauliz tymi smaymi rywalami to i tak lepiej niż dorobek Gajdy :>)? Klasyczna odpowiedz osoby gdy sie nie ma argumentów
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 31 marca 2011, 14:31

Co do Ali Gladden - no faktycznie - to chyba ewenement.

Zawodniczka która rok temu nam zapewniła BRĄZ rzutem za 3 pkt - w tym roku ma 0/26 .

Więc Ala chyba już za zasługi nie zostanie. Choć jest wszechstronną zawodniczką - to jednak od Amerykanek oczkujemy PUNKTÓW a nie ładnej gry w obronie. 8)

Z niektórymi paniami ciężko się będzie rozstać - choćby z Lizzane Murphy - sympatyczna dziewczyna , sporo potrafi , waleczna - ale ciężko powiedzieć czy bdzie pasowała do koncepcji składu. W tym roku chyba najbardziej ucierpiała na regulaminie (dwie Polki , dwie koszykarki spoza Europy w FIBA)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 31 marca 2011, 15:24

chodziło głównie o ten rzut bardzo często z 8-9 metra,a tu do Agaty nie ma raczej porównania zwłaszcza,że już te 6,75 okazało się dla wielu dziewczyn w tym sezonie mega odległością.Po wczorajszych wyczynach nawet trener gości był pod wrażeniem twierdząc,że była to niemal jedyna rzecz na uwagę we wczorajszym spotkaniu.
PS.W dalszym ciągu....Agata zostań!!! jakoś inni mogą się odnosić do toruńskich rozgrywających,a tkniesz jedną lub drugą z reprezentantek Polski to jest raban na cały kraj i peany obronne też polecą. :lol:

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 31 marca 2011, 17:50

dlatego z zazdroscia patrze na Zoll, Raymond czy nawet Jelavic. Ta 3 wydaje sie w zasiegu torunianek o innych dwoch paniach nawet nie marze bo za niskie progi (finansowe) klubu toruńskiego. Po tym sezonie zatrzymałbym na 100% ...Natalie Małaszewska,a reszta pan no cóz trzeba sie mocno zastanawiac co dalej. Bynajmniej Gajda ma najweksze szanse ale zapewne nie za tą kase która otrzymuje.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 31 marca 2011, 18:03

hermes46 pisze:Natalie Małaszewska,a reszta pan no cóz trzeba sie mocno zastanawiac co dalej.

Natalia owszem(to przede wszystkim rozgrywająca jest),ale pod warunkiem odejścia Agaty.Nie może być tak,że na jednej pozycji jest "wypas",a na drugiej zaledwie......Hajdana dana(ze względu na swą oryginalną motorykę i tak grała gdzie indziej). :lol:
PS.Ludzie zmniejszajmy koszty(a dopiero później mówmy na jaką Toruń zawodniczkę stać,a na jaką nie),a płaćmy za jakość,a nie ilość. 8)

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 31 marca 2011, 18:18

HERMES46 - (WRESZCIE) się z toba zgadzam !!! Ale teraz na poważnie... Jelavić -- NIE ,m Richards - OK - wzmocnienie - ale jak dla mnie - mi się już znudziła.
Spodobała mi się Zoll z Polkowic.

Pojedynczo - to ustępujemy klubom 1-4 jeśli chodzi o rozegranie. ale mimo wszystko - AGATA jest POTRZEBNA w Toruniu. Podobnie jak Natalia - tutaj inna sprawa bo Mała nie pokazała wszystkiego / nie dostała szansy od EDO. A zaiuważmy że nawet gdy Mała dostawała szansę - to ...nie dała plamy. Zawsze wymusiła jakis faul - co często zamieniała na osobiste.

Ja też jestem za zatrzymaniem Malaszewskiej - ale chyba wszyscy zdajemy sobie sprawę że Natalia została nie do końca wykorxystana przez EDO.

Ale powiem więcej. Oby jak najwięcej w Toruniu zawodniczek które mają takie podejście i charakter jak Małaszewska , Maksimović.

Co do reszty.... Wszystko uzależnione od : występów w Fiba i paszportu dla Egenti . Jeśli wszystko pójdzie po myśli - to w Toruniu może być całkiem niezła paka.

O Swanier czy Wright ( w domyśle Hermesa) się nie wypowiadam - choć okazało się że Toruń byłoby na nie stać..

Dlatego kochani działacze - miast 2-3 przeciętnych wybierzmy jedną konkretną... :roll:

Warto wywalczyć to 5 miejsce - które mimo wszystko - nie będzie przeszkodą dla ewentuaLNYCH SPONSORÓW.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 31 marca 2011, 18:21

Koszykarz (Toruń) pisze:Ale powiem więcej. Oby jak najwięcej w Toruniu zawodniczek które mają takie podejście i charakter jak Małaszewska , Maksimović.

taaaak jest!!! dorzucę jeszcze kolejną panią na M czyli Lizi Murphy do tego duetu. 8)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”