Mecze o 7 miejsce: Tęcza Leszno - Artego Bydgoszcz

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Mecze o 7 miejsce: Tęcza Leszno - Artego Bydgoszcz

Postautor: ann » 02 kwietnia 2011, 07:51

Sobota, 2.04.2011
g.18:00
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Re: Mecze o 7 miejsce: Tęcza Leszno - Artego Bydgoszcz

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 06 kwietnia 2011, 12:12

Monika Sibora kończy karierę. Natomiast co do Artego - raczej wszystkie zagraniczne odchodzą. Być może będą chcieli ponownie Crisman. Ale najpierw chcą zawalczyć o POLKI 8)

NAMAX
Amator

Postautor: NAMAX » 06 kwietnia 2011, 13:17

Koszykarz (Toruń) pisze:Monika Sibora kończy karierę. Natomiast co do Artego - raczej wszystkie zagraniczne odchodzą. Być może będą chcieli ponownie Crisman. Ale najpierw chcą zawalczyć o POLKI 8)

A za miedzą kilka do wzięcia.I może się okazać że te STARUSZKI pokażą pazurki.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 06 kwietnia 2011, 15:39

NAMAX pisze:A za miedzą kilka do wzięcia.

i to właśnie na pozycję rozgrywającej 8) .Drużynę powinno się budować zaczynając od Polek. Czy,aby nie za mocno bydgoscy działacze z Cześkiem na czele nie napatrzyli się na Energę? Radunović może odejść do Bydgoszczy-ma moje i nie tylko przyzwolenie.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

NAMAX
Amator

Postautor: NAMAX » 06 kwietnia 2011, 16:05

matrix pisze:

i to właśnie na pozycję rozgrywającej 8) .Drużynę powinno się budować zaczynając od Polek. Czy,aby nie za mocno bydgoscy działacze z Cześkiem na czele nie napatrzyli się na Energę? Radunović może odejść do Bydgoszczy-ma moje i nie tylko przyzwolenie.

Radunovic poza Toruniem nie zagra w zadnej innej drużynie PLKK bo jest poprostu za słaba.

NAMAX
Amator

Postautor: NAMAX » 06 kwietnia 2011, 16:06

matrix pisze:

Radunovic poza Toruniem nie zagra w zadnej innej drużynie PLKK bo jest poprostu za słaba.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 06 kwietnia 2011, 16:08

NAMAX pisze:Radunovic poza Toruniem nie zagra w zadnej innej drużynie PLKK bo jest poprostu za słaba.

nie zrozumiałeś.....myślałem,że transfer Hajdany(i nie tylko) do Bydgoszczy wypali z jednego powodu-grała w Toruniu. 8)

NAMAX
Amator

Postautor: NAMAX » 06 kwietnia 2011, 16:59

matrix pisze:
NAMAX pisze:Radunovic poza Toruniem nie zagra w zadnej innej drużynie PLKK bo jest poprostu za słaba.

nie zrozumiałeś.....myślałem,że transfer Hajdany(i nie tylko) do Bydgoszczy wypali z jednego powodu-grała w Toruniu. 8)

No ale Artego chyba chce w przyszłym roku grać w play-off a z nia to niewykonalne.Dowcipy w roli głównej z ta zawodniczką są niesmaczne.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 06 kwietnia 2011, 17:14

NAMAX pisze:Dowcipy w roli głównej z ta zawodniczką są niesmaczne.

a smaczne było sprowadzenie tej pani do Torunia? 8) znam wiele innych niesmaczniejszych spraw na temat innych toruńskich koszykarek.

rzymi: to chyba nie temat o Toruniu, nawet nie o jego meczu.... każdy następny off-topowy post np o transferach Torunia nagrodzę plusikiem

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 07 kwietnia 2011, 07:30

Kapitan Sibora! Odmeldować się!

Monika Sibora, kapitan bydgoskiego Artego zakończyła karierę. W ostatnim występie poprowadziła swój zespół do zwycięstwa z Tęczą Leszno i ósmego miejsca w ekstraklasie.

- Takie pożegnanie sobie wymarzyłam. Wszyscy byli kochani, dostałam wiele kwiatów i usłyszałam wiele miłych słów, a do tego dołożyłam swoją cegiełkę do zwycięstwa – powiedziała po ostatnim w karierze meczu Monika Sibora.

- W ubiegłym sezonie, jeszcze gdy występowałam w Rybniku, intensywność treningów nie była tak duża, więc postanowiłam pograć jeszcze sezon. Padło na Bydgoszcz i nie żałuję. Spotkałam tu wspaniałych ludzi, profesjonalny klub, piękne miasto, znakomitych kibiców. Wszystkim bardzo dziękuję. Ale w Artego trenowałyśmy dwa razy dziennie, było ciężej, groziło to kontuzjami i postanowiłam, że to koniec. Organizm odmawiał już posłuszeństwa - dodała.

W wieku 35 lat, po 20 latach gry, chowa koszykarskie buty do szafy, ale nie zrywa ze sportem. – Będę pisała o sporcie, prawdopodobnie w rodzinnym Poznaniu. Będę miała wreszcie swobodę wyrażania swoich opinii o polskiej koszykówce, bo do tej pory nawet moje pisanina na blogu na stronie PLKK była cenzurowana. Teraz będzie ostro – zapowiada "Sibka”.
http://www.pomorska.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”