Play Out- temat zbiorczy

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Re: Play Out- temat zbiorczy

Postautor: FAN PLKK » 13 kwietnia 2011, 20:36

z Rybnikiem mamy ujemny bilans, więc musimy wygrać w sobotę w Poznaniu, aby się utrzymać
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 14 kwietnia 2011, 17:59

Mecz Widzew - ŁKS Siemens AGD odwołany
Na pisemny wniosek kierownictwa Klubów MUKS Widzew Łódź i ŁKS Basket Women Łódź, Zarząd Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet podjął decyzję o nierozgrywaniu meczu nr 188 ostatniej kolejki II etapu rozgrywek o miejsca 9-13 Ford Germaz Ekstraklasy pomiędzy drużynami Widzew Łódź i ŁKS Siemens AGD Łódź planowanego w dniu 16.04.2011 r. o godz. 19.30 w Łodzi.

Drużyna ŁKS Siemens Agd Łódź opuszcza szeregi Ekstraklasy Kobiet. Drużyna Widzewa Łódź zajmie 9 lub 10 miejsce w klasyfikacji końcowej rozgrywek (pozycja zależy od ostatniego meczu INEA - Odra).

Zarząd PLKK

www.plkk.pl
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 15 kwietnia 2011, 22:16

Jutro od godziny 17:50 specjalna relacja radiowa live z hali przy ulicy Tarnowskiej w Poznaniu z meczu pomiędzy INEĄ AZS a Odrą Brzeg. Link do relacji znajdziecie na http://www.nasz-sport.info .

Zapraszamy!

Soku
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Soku » 16 kwietnia 2011, 11:05

Ja jestem zszokowany tym, że liga odwołała derby Łodzi. Przecież to niesamowicie obniża prestiż PLKK. A Widzew to już w ogóle sporo kibiców straci.

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 16 kwietnia 2011, 19:14

Też jestem zszokowany. W Brzegu trener Czeczuro obejmuje po niejakim Zyziu kompletnie nieprzygotowany pod każdym względem (szczególnie siłowo i kondycyjnie) szczątkowy zlepek czegoś co nazywają zespołem ... i podejmuje się zadania utrzymania w e-klasie. Przy pewnej dozie szczęścia zadanie to wykonuje!! Po prostu cud. Chłop zdziałał cud!!! Duecik trenerski Czeczuro, Mądra - to niepodważalny pomysł na następny sezon - o ile oczywiście ze względu na kasę Brzeg w ogóle wystartuje.
P.S.
Ten cud zdziałał . że po latach dałem znak życia na forum.
Odchudzałem się dwa tygodnie - straciłem 14 dni!

Awatar użytkownika
GURU
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: GURU » 16 kwietnia 2011, 19:26

Wszystkiego bym sie spodziewał ale Dona na forum w zyciu! Wielkie graty dla Odry. Wybrnely z bardzo ciezkiej sytuacji jaka byla przed play out ale sie udalo.
IDŹ SWOJĄ DROGĄ NIE DAJ SATYSFAKCJI WROGOM

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 16 kwietnia 2011, 20:18

[quote="Don Igłata"]Też jestem zszokowany. W Brzegu trener Czeczuro obejmuje po niejakim Zyziu kompletnie nieprzygotowany pod każdym względem (szczególnie siłowo i kondycyjnie) szczątkowy zlepek czegoś co nazywają zespołem ... i podejmuje się zadania utrzymania w e-klasie. Przy pewnej dozie szczęścia zadanie to wykonuje!! Po prostu cud. Chłop zdziałał cud!!! Duecik trenerski Czeczuro, Mądra - to niepodważalny pomysł na następny sezon - o ile oczywiście ze względu na kasę Brzeg w ogóle wystartuje.
P.S.
Ten cud zdziałał . że po latach dałem znak życia na forum.[/quote

No tak pani Mądra Wam się przyda jak w przyszłym sezonie znów przed spadkiem z Poznaniem bedziecie musieli grać i "cud" wygrane bedą potrzebne, a Poznań tylko pusta gadke puszcza o grze fair szkoda gadać. Rybnik sam sobie winien majac tyle okazji skończyć to no ale to już inny temat, oby to tylko nie był koniec basketu w rybniku na kolejne kilka lat

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 17 kwietnia 2011, 08:02

koleżko o czym ty mówisz? Byłeś na meczu, że snujesz takie insynuacje wobec Poznania? Odra zagrała rewelacyjny mecz, wychodziło im właściwie wszystko, a Poznań walczył i zniwelował w końcówce straty, ale to było wszystko co mogły w tym meczu zrobić. Więc zastanów się zanim coś napiszesz..

Brawo dla dziewczyn z Odry!!! Zostawiły wczoraj na parkiecie kawał zdrowia i mnóstwo serca do gry! Brzeg może być z Was dumny :)

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 17 kwietnia 2011, 09:16

FAN PLKK pisze:koleżko o czym ty mówisz? Byłeś na meczu, że snujesz takie insynuacje wobec Poznania? Odra zagrała rewelacyjny mecz, wychodziło im właściwie wszystko, a Poznań walczył i zniwelował w końcówce straty, ale to było wszystko co mogły w tym meczu zrobić. Więc zastanów się zanim coś napiszesz..

Brawo dla dziewczyn z Odry!!! Zostawiły wczoraj na parkiecie kawał zdrowia i mnóstwo serca do gry! Brzeg może być z Was dumny :)

Na meczu nie byłem ale wystarczyła relacja na necie i wszystko było jasne(Zawodniczki które punktują siadają na ławce to chyba nie dziwi że rywal im ucieka) wiec naiwnością jest to że Brzeg tak cudnie zagrał Poznań poszedł w ślady Widzewa i tyle
Jeszcze raz powtórze że transfer Mądrej to był strzał w dyche a dlaczego to sie chyba łatwo domysleć po wczorajszym wyniku tak jak Rybnik z Widzewem na wyjeździe wiadomo dzięki komu

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 17 kwietnia 2011, 09:51

Zastanówmy się kto spadł z tej ligi pomijając wszelkie zakulisowe kwestie.
ŁKS Łódź-zasłużony i utytułowany klub,który jednak od kilku lat "ślizgał się" z sukcesem przed degradacją.
Utex ROW Rybnik-klub,który zdaje się tylko w pierwszym sezonie miał najmocniejszą ekipę,a później opierał swój ligowy byt przede wszystkim na przyzwoitych Amerykankach,które kilka lat z rzędu zapewniały utrzymanie,a potem znikały do domu.
Takie są fakty choć spadek z ligi ulubionego klubu jest na pewno trudny do przyjęcia,co akurat całkowicie rozumiem.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 17 kwietnia 2011, 10:30

bodek38 pisze:
FAN PLKK pisze:koleżko o czym ty mówisz? Byłeś na meczu, że snujesz takie insynuacje wobec Poznania? Odra zagrała rewelacyjny mecz, wychodziło im właściwie wszystko, a Poznań walczył i zniwelował w końcówce straty, ale to było wszystko co mogły w tym meczu zrobić. Więc zastanów się zanim coś napiszesz..

Na meczu nie byłem ale wystarczyła relacja na necie i wszystko było jasne(Zawodniczki które punktują siadają na ławce to chyba nie dziwi że rywal im ucieka) wiec naiwnością jest to że Brzeg tak cudnie zagrał Poznań poszedł w ślady Widzewa i tyle
Jeszcze raz powtórze że transfer Mądrej to był strzał w dyche a dlaczego to sie chyba łatwo domysleć po wczorajszym wyniku tak jak Rybnik z Widzewem na wyjeździe wiadomo dzięki komu

to chyba oglądałeś relację nie z tego spotkania.. bo ja byłem na meczu i nie przypominam sobie, żeby miała miejsce sytuacja, w której punktująca zawodniczka opuściłaby boisko..

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 17 kwietnia 2011, 10:44

to chyba oglądałeś relację nie z tego spotkania.. bo ja byłem na meczu i nie przypominam sobie, żeby miała miejsce sytuacja, w której punktująca zawodniczka opuściłaby boisko..[/quote]

Niestety tak było gdy Poznan miał na koncie 7/9 punktów obie zawodniczki co zdobyły te punkty siedziały na ławie( co innego na live a innego jak widzisz statystyki na bieżaco) a pani Mowlik bez komentarza też sie postarała i nie dziwi Cię to patrząc na osiągniecia w poprzednich meczach oczywiście nie wszystkich, poraz kolejny dała sie Rybnikowi we znaki tym razem na odległosć nie wspominając jak swego czasu uciekła od nas:(

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 17 kwietnia 2011, 10:49

bodek38 pisze:to chyba oglądałeś relację nie z tego spotkania.. bo ja byłem na meczu i nie przypominam sobie, żeby miała miejsce sytuacja, w której punktująca zawodniczka opuściłaby boisko..

Niestety tak było gdy Poznan miał na koncie 7/9 punktów obie zawodniczki co zdobyły te punkty siedziały na ławie( co innego na live a innego jak widzisz statystyki na bieżaco) a pani Mowlik bez komentarza też sie postarała i nie dziwi Cię to patrząc na osiągniecia w poprzednich meczach oczywiście nie wszystkich, poraz kolejny dała sie Rybnikowi we znaki tym razem na odległosć nie wspominając jak swego czasu uciekła od nas:([/quote]

Słaba gra Mowlik wynikała z bardzo dobrego krycia Odry, momentami była nawet podwajana, bo przecież Brzeg wiedział, że jest ona niezwykle skutecznie grającą zawodniczką. Przypomnij sobie mecz Rybnika w Brzegu, kiedy Koehn również zdobyła bodajże ledwie 4 oczka i wtedy podobnie ją przykryły co wczoraj Mowlik. Kto był na meczu ten widział, że brzeżanki wyszarpały to zwycięstwo i nikt im wcale nie odpuszczał. To tyle z mojej strony.

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 17 kwietnia 2011, 10:57

Ja wogóle nie rozumiem tej dyskusji. Przecież NIKT nie spada. Liga ma być zwiększona do 16. drużyn.

Szkoda że władze PLKK i FGE nie pomyślały dużo wcześniej o tym. Fazy PLAY OUT wcale nie musiało być. To naraziło najbiedniejsze kluby na dodatkowe koszty - które mogłyby już spożytkować na przyszły sezon.

Moim jednak zdaniem powiększenieligi aż do 16 do za dużo.

Pabianice nie mają gdzie grać - bo ich hala / parkiet - z tego co tu było mówione - nie spełnia wymogów - mowa jest chyba o 2 metrach (długość / szerokość ) - więc by musieli grać gdzie indziej...

Tak więc niech będzie ten JEDEN beniaminek - MUKS Poznań - który przecież i tak nie wniesie raczej za dużo do ligi (znając Jabłońskiego) - i niech zostanie to co jest + MUKS = 14 drużyn w lidze.

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 17 kwietnia 2011, 11:10

a nie zastanowiło Cie przypadkiem ze Kotnis ktora zdobywała punkty na pozcatku meczu zeszła bo miała 2 lub 3 faule w pierwszych 6 minutach gry i ta zmiana była wymuszona ......to samo jesli chodzi o Idczak......zdecydowanie slabiej zagrala Mowlik i zgoda a dlaczego to tylko domysly...a tak wogole to nie przypominam sobie komentarzy kibicow z Rybnika po zwyciestwie w łodzi ze Widzew sie podłozyl....trzeba bylo wygrac z AZS u siebie i bylby spokoj....sami jestescie sobie winni ...mieliscie 32 mecze

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”