Co słychać w Toruniu ?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: Co słychać w Toruniu ?
Monika ma umowę w Polkowicach. od naszych zależy czy bedzie grała w CCC (pewnie tak
) czy coś innego...
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Kuba pisze:Monika ma umowę w Polkowicach. od naszych zależy czy bedzie grała w CCC (pewnie tak) czy coś innego...
Dzięki KUBA - tak jakoś mi się przypomniało o Monice że marnuje się w SMS - mama w Toruniu. A do końca nie wiem jak to z tymi umowami jest....
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Ciekaw jestem wzmocnień w Enerdze. Bo cisza konkretna.
Będzie dużo zmian - możliwe że zostaną tylko 3-4 zawodniczki...
Eshaya Murphy - ciekawe czy stać na nią toruński klub..
Koszykarz (Toruń) pisze:Ciekaw jestem wzmocnień w Enerdze. Bo cisza konkretna.
na europejskim paszporcie? śmiem twierdzić że nie, poza tym Omanić się z Czarnogórkami nie lubi...
zresztą ponoć Walencja się do niej przymierza
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
-
adrenalina
- Amator
Koszykarz (Toruń) pisze:Ciekaw jestem wzmocnień w Enerdze. Bo cisza konkretna.
Póki co pewne jest tylko pozostanie Szpili i Róży. Działacze starają się zamknąć poprzedni sezon, ale nie ukrywajmy, pewne rozmowy z nowymi, jak i z zawodniczkami grającymi w Toruniu w minionym sezonie już są.
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
ann pisze:Koszykarz (Toruń) pisze:Ciekaw jestem wzmocnień w Enerdze. Bo cisza konkretna.
na europejskim paszporcie? śmiem twierdzić że nie, poza tym Omanić się z Czarnogórkami nie lubi...
zresztą ponoć Walencja się do niej przymierza
No tak - nie zauważyłem info o tym że Czarnogórką się zachciało być.
Jednak co do Energi - jestem zwolennikiem oparcia gry o 2-3 Amrykanki (na kluczowych pozycjach)
Może mam zbyt wygórowane rządania ale na jedynce widzę klasowego gracza typu Swanier , Perkins , Zoll - a pod kosz typu Anosike , może powrót LG Taylor?
Szpila , Róża OK - Krawiec , Maksimović też powinny zostać. Ale jeśli odpuszczamy Puchary - to także Gajdę i MURPHY bym zostawił....
Chcę 8-10 jakościowych , a nie 12,13 przeciętnych...
Szpila, Monia, Róza, Magda i Gajda reszt out.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
hermes46 pisze:Szpila, Monia, Róza, Magda i Gajda reszt out.
ja mam do tego polskiego zestawienia jedną małą poprawkę, ale to Edo o przepraszam szanowny zarząd klubu decyduje.
PS.Ostatnio zapatrzyłem się na Poznań.
Matrix hm domyslam sie o jakiej pani myslisz. Ta pani nie ma czasami na imie Vera?
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
-
adrenalina
- Amator
matrix pisze:hermes46 pisze:Szpila, Monia, Róza, Magda i Gajda reszt out.
ja mam do tego polskiego zestawienia jedną małą poprawkę, ale to Edo o przepraszam szanowny zarząd klubu decyduje.
PS.Ostatnio zapatrzyłem się na Poznań.
jeszcze gdzieś?
adrenalina pisze:jeszcze gdzieś?
Nie odkryję Ameryki,jak napiszę,że zwykle czeka się na decyzje zawodniczek w innych klubach-przedłużenie kontraktu, negocjacje z innymi niż Toruń,a krajowe transfery to dobra szachowa partyjka. Są przecież dziewczyny,które zanim podpiszą zwyczajnie sondują rynek....o środowisku w którym się będzie grać nie wspominając.
PS.Adrenalina.....Łódź mi jeszcze przyszła na myśl.
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
hmmm. Poznan ? ŁÓdź ? Czy panie z tamtych klubów to będą wzmocnienia ?
Raczej nie...
Zwolennikiem Idczak nigdy nie byłem.. uważam że obojętnie gdzie IDCZAK się ruszy - to do może pełnić taką role jak Tomiałowicz w Lotosie , lub Skobel w Gorzowie... jeśli chodzi już o te młode.
Mowlik ? Uważam że Krawiec , Tłumak to tańszy interes... (mam tu na myśli przenosiny jej z Poznania , dziecko itp) - choć może Ela nieźle by się uzupełniała z Moniką i Emilią... - ALE MAM MIESZANE UCZUCIA .
a z Łodzi ? Z Widzewa czy ŁKS ? i czy to będą wzmocnienia ? Chyba tylko wzialbym....UGO OHE - i mówię tutaj SERIO - jako zmienniczkę oczywiście - bo do wyjściowej piątki z Maksimović musi być dobra ,,4'' . (Egenti ? , ktoś inny ? ) ale OHA na zmienniczkę - czemu nie.
Dla mnie kluczowe pozostanie to Krawiec , Tłumak , Maksimović - do tego powracająca Ratajczak i Gajda (ale nie jako pierwsza rozgrywająCA tu trzeba KONKRETNEJ Amerykanki - jednak Agaty rzuty z 8,9 metra bardzo mi się spodobały w tym roku. i potrafiła to robić seriami. Więc taka zawodniczka jest potrzebna - tylko trzeba dogadać się finansowo. )
Zwolennikiem Idczak nigdy nie byłem.. uważam że obojętnie gdzie IDCZAK się ruszy - to do może pełnić taką role jak Tomiałowicz w Lotosie , lub Skobel w Gorzowie... jeśli chodzi już o te młode.
Mowlik ? Uważam że Krawiec , Tłumak to tańszy interes... (mam tu na myśli przenosiny jej z Poznania , dziecko itp) - choć może Ela nieźle by się uzupełniała z Moniką i Emilią... - ALE MAM MIESZANE UCZUCIA .
a z Łodzi ? Z Widzewa czy ŁKS ? i czy to będą wzmocnienia ? Chyba tylko wzialbym....UGO OHE - i mówię tutaj SERIO - jako zmienniczkę oczywiście - bo do wyjściowej piątki z Maksimović musi być dobra ,,4'' . (Egenti ? , ktoś inny ? ) ale OHA na zmienniczkę - czemu nie.
Dla mnie kluczowe pozostanie to Krawiec , Tłumak , Maksimović - do tego powracająca Ratajczak i Gajda (ale nie jako pierwsza rozgrywająCA tu trzeba KONKRETNEJ Amerykanki - jednak Agaty rzuty z 8,9 metra bardzo mi się spodobały w tym roku. i potrafiła to robić seriami. Więc taka zawodniczka jest potrzebna - tylko trzeba dogadać się finansowo. )
Koszykarz (Toruń) pisze:Jednak co do Energi - jestem zwolennikiem oparcia gry o 2-3 Amrykanki (na kluczowych pozycjach)
a mogą być takie co już zasmakowały FGE i to w poprzednim sezonie?
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Jak najbardziej
Mam już swoje typy
Mam już swoje typy
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”