Finał FGE: Wisła Kraków-Orzeł Polkowice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Kuba
Oldboy

Re: Finał FGE: Wisła Kraków-CCC Polkowice

Postautor: Kuba » 22 kwietnia 2011, 15:22

hellraiser pisze:Mistrzowski tytuł we właściwe ręce.
Polkowice miały anty rozgrywającą Sharnee Zoll aby móc pokazać pełnie umiejętności całej drużyny i Wisła spokojnie je wypunktowała mimo kłopotów kadrowych.Tym bardziej brawo.

to teraz powiem Ci zrobiłeś furorę :shock:

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Re: Finał FGE: Wisła Kraków-Orzeł Polkowice

Postautor: przemoe » 22 kwietnia 2011, 15:23

Wyjaśnij proszę jakieś logiczne przejście pomiędzy najlepiej podającą ligi (5.7apg o 1,5 więcej niż druga Richards) a antyrozgrywającą?
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 22 kwietnia 2011, 15:27

przemoe pisze:Wyjaśnij proszę jakieś logiczne przejście pomiędzy najlepiej podającą ligi (5.7apg o 1,5 więcej niż druga Richards) a antyrozgrywającą?

Moze takie... ze jak Zoll wchodzila nawet na "pusty kosz" to oddawala pilke innej zawodniczce :mrgreen:
Liczby liczbami... ale Zoll przy Samancie, Babkinie... a nawet Erin jako rozgrywajacej sie troszku chowa :).

Zycze jej jednak aby zostala w Polkowicach :twisted:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 22 kwietnia 2011, 15:50

przemoe pisze:Wyjaśnij proszę jakieś logiczne przejście pomiędzy najlepiej podającą ligi (5.7apg o 1,5 więcej niż druga Richards) a antyrozgrywającą?

E tam najlepiej podającą ligi , ja znam zeszłoroczną najlepiej podającą Euroligi co nie czyni z niej rozgrywającej.

Nie porównuj jej z Richards to inne światy.
Myślę że Paulina Pawlak jest lepszą rozgrywającą od Zoll.
Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 22 kwietnia 2011, 20:28

brak mi słów. Zoll udowadnia drugi sezon z rzędu, że na rozegraniu zna się bardzo dobrze, daleko w tyle zostawiła wszystkie konkurentki na krajowym podwórku... ale niektórym to za mało :shock: wyobraźni mi nie wystarcza, żeby stworzyć sobie obraz rozgrywającej waszym zdaniem.

w zasadzie nie wiem jak to można skomentować inaczej i czy cokolwiek dodać można, więc bez odbioru.

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 22 kwietnia 2011, 20:34

Kuba pisze:brak mi słów. Zoll udowadnia drugi sezon z rzędu, że na rozegraniu zna się bardzo dobrze, daleko w tyle zostawiła wszystkie konkurentki na krajowym podwórku... ale niektórym to za mało :shock: wyobraźni mi nie wystarcza, żeby stworzyć sobie obraz rozgrywającej waszym zdaniem.

w zasadzie nie wiem jak to można skomentować inaczej i czy cokolwiek dodać można, więc bez odbioru.

to ze ma najlepszy wskaznik APG to nie znaczy ze jest najlepsza rozgrywajka...

a co do rozegranie to moim zdaniem duzo lepiej wyprowadza Richards, Paula, Babkina, Phillips...
Ostatnio zmieniony 22 kwietnia 2011, 20:36 przez Shavo, łącznie zmieniany 1 raz.
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 22 kwietnia 2011, 20:36

całe życie wydawało mi się, że właśnie asyst, kreowania gry i wypracowywania pozycji swoim koleżankom z drużyny wymaga się od rozgrywającej, a gdy nie idzie - bierze się ciężar na siebie (np. mecz na 4 z Gorzowem, czy 3 z Wisłą) i ciągnie drużynę...

ale może się myliłem

edit:
Shavo pisze:a co do rozegranie to moim zdaniem duzo lepiej wyprowadza Richards, Paula, Babkina, Phillips...

i Idczak, Dzwigalska, Kułaga itd...

tjaa

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 22 kwietnia 2011, 20:38

Kuba pisze:całe życie wydawało mi się, że właśnie asyst, kreowania gry i wypracowywania pozycji swoim koleżankom z drużyny wymaga się od rozgrywającej, a gdy nie idzie - bierze się ciężar na siebie (np. mecz na 4 z Gorzowem, czy 3 z Wisłą) i ciągnie drużynę...

ale może się myliłem

akurat kreowanie gry nie ma sie jak do asyst. A Zoll w asystach jest dobra ale w kreowaniu gry juz nie za bardzo...

a nie porownuj Idczak czy Kułagi do Samanthy, Pauli czy Babkiny
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 22 kwietnia 2011, 20:41

skoro Ty możesz porównywać Zoll do Pawlak czy Babkiny, to dlaczego ja nie mogę tego robić? 8)

ehh, dzięki za rozmowę. miłego wieczoru

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 22 kwietnia 2011, 20:46

Kuba pisze:skoro Ty możesz porównywać Zoll do Pawlak czy Babkiny, to dlaczego ja nie mogę tego robić? 8)

ehh, dzięki za rozmowę. miłego wieczoru

ja nie pisze, ze nie mozesz tego robic. Zoll, Pawlak i Bakina to MOŻE podobna półka (a Idczka czy Kułaga NIE)... moze i Zoll dobrze asystuje, ale jej akcje i asysty polegaja na tym ze wchodzi pod kosz i nawet z czystej pozycji podaje do innej zawodniczki. natomiast pawlak babkina itp robia to inaczej, chyba jednak troche bardziej "asystowo" patrz: http://www.youtube.com/watch?v=zseSO3OK9jU&feature=player_embedded i http://www.youtube.com/watch?v=wRINfZxTnfA&feature=player_embedded .

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 22 kwietnia 2011, 21:00

Ej, no, nie przesadzajmy ze Zoll nie umie podawać i że jest gorsza od Pawlak :O Takie pojedyncze filmy z youtuba to tylko fałszowanie rzeczywistości nożne i o Jelavic coś takiego zrobić.

Co od Zoll - jak dla mnie była kluczową postacią w CCC, może i ważniejsza od Carter. To od jej zatrzymania zależało w kluczowych spotkaniach powodzenie misji pt "wygrać z Polkowicami", bez niej gra Polkowic leżała. Gorzów zatrzymał ją o raz za mało, nam ta sztuka udała sie wystarczająca ilość razy.

Podawać tez umie, i to całkiem nieźle. Nawet w meczach z nami parę razy tak odegrała piłkę ze zupełnie wyprowadzała w pole naszą obronę. Niestety dla niej (a na szczęście dla nas) koleżanki z drużyny nie zawsze byly w stanie tego wykorzystać. W tym sezonie imo była najlepsza rozgrywajką w lidze, choć potencjał i perspektywy duetu Babkina-Richards sa większe. Ta pierwsza póki co jest jeszcze zbyt nierówna i zbyt chaotyczna, a Sam ze względu na kontuzje a chyba tez i na brak odpoczynku przed sezonem byla cieniem samej siebie z ubiegłych rozgrywek.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”