To teraz czekamy na jakieś pierwsze transferowe informacje
TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Re: TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012
To chyba kluczowa informacja dla gorzowskich fanów basketu. Przebolałbym odejście każdej zawodniczki ale odejście trenera mogłoby oznaczać koniec poważnej koszykówki w Gorzowie. Dziekuje Panie trenerze
Verameyenka w Krakowie to byłby może i ciekawy pomysł np do czasu powrotu do zdrowia Leci. Chociaż Białorusinka gra chyba głównie na centrze.Tylko, że w pewnym momencie mogłoby się okazać, że mamy za mało Polek. Natomiast wydaje się, że dobrze się stało, że Leuczanka została na nowy sezon.
Czekam jeszcze na kontrakty z Ewką, Paulą, Kasią, Erin, Nicole.
zibiz pisze:Verameyenka w Krakowie to byłby może i ciekawy pomysł np do czasu powrotu do zdrowia Leci. Chociaż Białorusinka gra chyba głównie na centrze.Tylko, że w pewnym momencie mogłoby się okazać, że mamy za mało Polek. Natomiast wydaje się, że dobrze się stało, że Leuczanka została na nowy sezon.
Veremeenka raczej jednak gra na 4-ce
Co do Gorzowa - dla niego na pewno dobrze ze Maciejewski został, ale moglibyście se darować tych :"wzurszajonych" szopek konferencyjnych .. najpierw "wypchnięta" przez złego prezydenta Zurowska, teraz załamujący sie głos trenera rezygnującego z życiowej szansy.. blee
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Nie wiem po co ten cyrk z Maciejewskim był.. Przecież wiadomo było że nie odejdzie z Gorzowa... Nie piszę tego w negatywnym aspekcie. Wręcz przeciwnie - tzn. że Gorzów nadal będzie groźny dla każdego. Bo gwarantuje to styl trenerski DARKA . Ciekawe gdzie Żurowska pójdzie bo jakoś nie wierze że uda jej się kariera zagranića - tak więc do żadnego klubu czołowego raczej nie pójdzie .
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Jeaaahhhhh Nasz Gorzowski "Ferguson" zostaje
) Kamien z serca spadl !!
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
o reszte juz jestem spokojny : )
koszykarz: jezeli mialbys oferte gdzie moglbys zarabiac 3-4-5 razy tyle co we wlasnym miescie to kazdy by sie na powaznie nad taka oferta zastanowil.
koszykarz: jezeli mialbys oferte gdzie moglbys zarabiac 3-4-5 razy tyle co we wlasnym miescie to kazdy by sie na powaznie nad taka oferta zastanowil.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
Endrju pisze:o reszte juz jestem spokojny : )
Popieram
koszykarz: jezeli mialbys oferte gdzie moglbys zarabiac 3-4-5 razy tyle co we wlasnym miescie to kazdy by sie na powaznie nad taka oferta zastanowil
zastanowił owszem, ale nie gadał o tym w każdym możliwym wywiadzie. ale widocznie w Gorzowie to jest trendi:]
a wracajac do głownego tematu to pojawiła się informacja o tym, że trener George przenosi się do Turcji, a konkretnie do Fenerbahce.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
66-400 pisze:Dariusz Maciejewski zostaje w Gorzowie!
Po odejściu Justyny Żurowskiej wiele osób zastanawiało się czy klub z Gorzowa opuści również trener Dariusz Maciejewski. Dzisiaj szkoleniowiec gorzowianek oświadczył, że zostaje z klubem!
Podczas podsumowania sezonu w Hotelu Fado Dariusz Maciejewski nie chciał dojść do głosu, jednak poproszony przez wiceprezesa Ireneusza Madeja po chwili wyznał, łamiąc głos, że zostaje w Gorzowie. - Wahałem się do ostatniej chwili. Jeszcze pięć minut przed dzisiejszym spotkaniem miałem telefon z Rosji, bardzo miły dla mnie, podbijający mocne moje cele i ambicje, ale pokierowałem się sercem, a nie rozumem i zostaję w Gorzowie. Teraz będziemy musieli myśleć nad budową składu na przyszłoroczny sezon. Mam nadzieję, że moja decyzja w tym pomoże - powiedział Dariusz Maciejewski, szkoleniowiec akademiczek.
Szczegóły wkrótce.
Źródło: 66-400.pl http://www.66-400.pl/wiadomosc/1105-dariusz-maciejewski-zostaje-w-gorzowie
Już myślałem, że to Maciejewski robi porządki w Orenburgu wyrzucając Charles i Veremeenkę robiąc miejsce dla Żurowskiej i Piekarskiej, ale jednak nie...
ann pisze:koszykarz: jezeli mialbys oferte gdzie moglbys zarabiac 3-4-5 razy tyle co we wlasnym miescie to kazdy by sie na powaznie nad taka oferta zastanowil
zastanowił owszem, ale nie gadał o tym w każdym możliwym wywiadzie. ale widocznie w Gorzowie to jest trendi:]
a wracajac do głownego tematu to pojawiła się informacja o tym, że trener George przenosi się do Turcji, a konkretnie do Fenerbahce.
tam gdzie (podobno) Babkina tam tez Dżordż
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...
http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)
http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Endrju pisze:Jeaaahhhhh Nasz Gorzowski "Ferguson" zostaje) Kamien z serca spadl !!
Endrju - dlatego szczerze napisałem iż DAREK jest zbyt mocno przywiązany do klubu , miasta itp by mógł odejść. - dlatego nie wierzyłem że odejdzie z Gorzowa . Przecież to jedna z ikon , wizytówek waszego klubu.
Koszykarz (Toruń) pisze:Endrju pisze:Jeaaahhhhh Nasz Gorzowski "Ferguson" zostaje) Kamien z serca spadl !!
Endrju - dlatego szczerze napisałem iż DAREK jest zbyt mocno przywiązany do klubu , miasta itp by mógł odejść. - dlatego nie wierzyłem że odejdzie z Gorzowa . Przecież to jedna z ikon , wizytówek waszego klubu.
Justyna też jest przywiązana do Gorzowa i jest "ikoną" naszego klubu, a jednak odeszła... Więc jak widzisz "ikony" mogą odejść
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Zobaczymy gdzie ostatecznie wyląduje 
Dikeoulakos poza Lotosem Gdynia
Źródło: lotosgdynia.pl
Źródło: lotosgdynia.pl
Krawczyk też.Przechodzi do Arras.
Babkina także odchodzi z Lotosu
http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... -z-lotosu/
Jak już informowaliśmy wcześniej, Georgios Dikaioulakos nie będzie w przyszłym sezonie trenerem Lotosu Gdynia. Razem z greckim szkoleniowcem Gdynię opuszcza także Elina Babkina.- Dikeoulakos jest również szkoleniowcem reprezentacji Łotwy i Babkina postanowiła grać w zespole, który będzie prowadził Grek. Gdyby George zdecydował się zostać w Gdyni, Elina również, nie bacząc na inne intratne oferty, nadal występowałaby w Lotosie. Szkoda, bo ta zawodniczka ma za sobą świetny sezon - powiedział PAP prezes gdyńskiego klubu Mieczysław Krawczyk.
Dikaioulakos i Babkina zasilą prawdopodobnie Fenerbahce Stambuł. Łotewska rozgrywająca ma za sobą bardzo udany sezon. Spisywała się nieźle w Eurolidze. W lidze polskiej notowała średnio 12,8 pkt, 3,5 as i 2,4 zb. Elina Babkina została wybrana MVP finałowego turnieju Pucharu Polski w Polkowicach. Jej dobra postawa została także zauważona za oceanem, gdyż Łotyszka została wybrana w trzeciej rundzie draftu WNBA przez Los Angeles Sparks.
http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... -z-lotosu/
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”