Co słychać w Toruniu ?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

adrenalina
Amator

Re: Co słychać w Toruniu ?

Postautor: adrenalina » 06 maja 2011, 11:41

Koszykarz (Toruń) pisze:Jak najbardziej 8) 8) 8)

Mam już swoje typy 8)

czekam wobec tego na typy na priv :)

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 06 maja 2011, 11:54

Domyśl się.... Wielu nie ma takich które można by nazwać WZMOCNIENIEM 8)

Ja mam nadzieje że EDo i zarząd nie pokpią sprawy bo dość mam przeciętnych i słabych zawodniczek typu Bortelova , Radunović .

adrenalina
Amator

Postautor: adrenalina » 06 maja 2011, 13:28

Koszykarz (Toruń) pisze:Domyśl się.... Wielu nie ma takich które można by nazwać WZMOCNIENIEM 8)

Ja mam nadzieje że EDo i zarząd nie pokpią sprawy bo dość mam przeciętnych i słabych zawodniczek typu Bortelova , Radunović .

Moje domysły: Swanier, Mosby...

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 06 maja 2011, 22:54

Mam podobne typu - nie ma się co oszukiwać. Swanier Enerdze by się bardzo przydała.
Co do Mosby - no tu bym się wahał czy jednak na ,,3'' nie postawić na Tłumak / Muphy - no chyba że kierunek poznański będzie... 8) Trzeba być przygotowanym na wszystko.. Może też z przebudowy CCC coś nam skapnie 8)
Wszystko brzmi tajemniczo - bo tak w zasadzie to wszystko wygląda.

W minionym sezonie zbyt bardzo nastawiono się na Fiba Cup i konieczność przbudowy składu na Europejski - co się nie udałó..

W nadchodzącym sezonie - myśle że to może spotkać...CCC Polkowice - chyba że naprawdę będą mieli kase na porządne zawodniczki. Ale też będą mieli limit 2 pań spoza Europy i może być im ciężko to pogodzić.

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Postautor: markylipek » 07 maja 2011, 11:55

Omanic zostaje więc temat Murphy raczej nieaktualny, wystarczy przypomnieć sobie jego wypowiedzi o tym, że np. nie potrafi wziąć ciężaru gry na siebie, o tym że na treningach potrafi trafiać trójki seriami a w meczu juz tego nie pokazuje, oraz sam fakt tego, że u Edo była mimo wszystko rzadko wykorzystywana.

Z tego co słyszałem Paulina Olszak chce iść gdzieś gdzie zacznie grać, mozliwe że do Warszawy do SMS-u ale pozostaje kwestia wykupienia swojej karty zawodniczej. Słyszałem o kwocie 10 ty. zł ale to mogą być plotki.

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 07 maja 2011, 12:19

Co do Olszak - racja - ma isć gdzieś do I ligi... ale musi sama się wykupić :shock: Jeśli chce odejść... Ja mam nadzieje że mecanas i pani Krysia nie będą jej robić problemów bo z niej jeszcze coś może być.
A Toruń nie ma podejścia do młodych...
Ja bym pomyślał nad Sosnowską z Lotosu

adrenalina
Amator

Postautor: adrenalina » 07 maja 2011, 13:32

Koszykarz (Toruń) pisze:Co do Olszak - racja - ma isć gdzieś do I ligi... ale musi sama się wykupić :shock: Jeśli chce odejść... Ja mam nadzieje że mecanas i pani Krysia nie będą jej robić problemów bo z niej jeszcze coś może być.
A Toruń nie ma podejścia do młodych...
Ja bym pomyślał nad Sosnowską z Lotosu

:shock:

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 07 maja 2011, 14:02

Ciekaw jestem - co z Monią będzie. Jest już 3 lata w Toruniu - nie wiem czy się jej nie znudziło może czasem.

Wydaje mi się - za wyjątkiem Wisły i Gorzowa - ale w Lotosie , CCC , Liderze to by się im ta mocno przydała ta POLKA - może być kuszona.

Ja mam nadzieje z kolei że nowy sezon to będzie należał do Róży Ratajczak. - wciąż młoda , wciąż talent - tylko te kontuzje..

Omanić zostaje a więc można już w temacie ODEJSCIE : wpisać 80% tegorocznego składu 8)

Ja bym przede wszystkim zostawił MAKSIMOVIĆ , sprowadził ponownie GULAK , do tego Egenti i jakaś jeszcze Amerykanka i pod koszem mielibyśmy spokój.

Dobrej i taniej rozgrywajki też nie znajdziemy - więc bym zostawił też GAJDĘ a sprowadził Amerykankę - choćby typu wspomnianej SWANIER

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 07 maja 2011, 14:16

poza 5 polek reszta na aut. Co mi z zawodniczki ktora jest podobno dobra. W meczach gdy rywal mysli zeby szybko skonczyc mecz to Jelena był mega gwiazda. A gdy na horyzonice pojawia sie juz ekipa typu Lider ta mega gwiazda już jest słaba :shock:
Paulina chce odejsc? prosze bardzo, mam nadzieje że Jej edukacja koszykarska pojdzie w dobrą strone.

Nie ma co pitolic i sciagac zawodniczki, które za 2-3 miechy maja wyleciec. Jaki to ma sens?

PS O ile z tego co wiem Róza ma aktualny kontrakt, to dziwnie spokojny jestem o dalszej grze Moniki Krawiec w Toruniu 8)
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 07 maja 2011, 14:56

hermes46 pisze:poza 5 polek reszta na aut. Co mi z zawodniczki ktora jest podobno dobra. W meczach gdy rywal mysli zeby szybko skonczyc mecz to Jelena był mega gwiazda. A gdy na horyzonice pojawia sie juz ekipa typu Lider ta mega gwiazda już jest słaba :shock:
Paulina chce odejsc? prosze bardzo, mam nadzieje że Jej edukacja koszykarska pojdzie w dobrą strone.

Nie ma co pitolic i sciagac zawodniczki, które za 2-3 miechy maja wyleciec. Jaki to ma sens?

PS O ile z tego co wiem Róza ma aktualny kontrakt, to dziwnie spokojny jestem o dalszej grze Moniki Krawiec w Toruniu 8)

O los Moniki ja ogólnie też jestem spokojny. Zresztą źle tu nie ma chyba. Omanić też wie na co ją stać.

Hermes - daj się przekonać do JELI :P - ona przez don EDO nie została wykorzystana. Jednak taki charakter potrzebny jest drużynie. Wydaje mi się że ona może grać TYLKO LEPIEJ.
co do 5 POLEK : Gajda , Krawiec , Tłumak , Ratajczak... a kto tą piątą ? Radwan, Małaszewska ? Wydaje mi się że przbudowa składu będzie ich kosztem.
No chyba że GAJDA odejdzie - to wtedy bym zostawił Małaszewską... Ale pierwszeństwo ma GAJDA - no i PRIORYTET - to pani z USA na ,,1'' tylko nie typu Shenna Moore tylko w strone Zoll/Swanier/Perkins

NAMAX
Amator

Postautor: NAMAX » 08 maja 2011, 07:28

Koszykarz (Toruń) pisze:
hermes46 pisze:poza 5 polek reszta na aut. Co mi z zawodniczki ktora jest podobno dobra. W meczach gdy rywal mysli zeby szybko skonczyc mecz to Jelena był mega gwiazda. A gdy na horyzonice pojawia sie juz ekipa typu Lider ta mega gwiazda już jest słaba :shock:

O los Moniki ja ogólnie też jestem spokojny. Zresztą źle tu nie ma chyba. Omanić też wie na co ją stać.

Hermes - daj się przekonać do JELI :P - ona przez don EDO nie została wykorzystana. Jednak taki charakter potrzebny jest drużynie. Wydaje mi się że ona może grać TYLKO LEPIEJ.
co do 5 POLEK : Gajda , Krawiec , Tłumak , Ratajczak... a kto tą piątą ? Radwan, Małaszewska ? Wydaje mi się że przbudowa składu będzie ich kosztem.
No chyba że GAJDA odejdzie - to wtedy bym zostawił Małaszewską... Ale pierwszeństwo ma GAJDA - no i PRIORYTET - to pani z USA na ,,1'' tylko nie typu Shenna Moore tylko w strone Zoll/Swanier/Perkins

Sam sobie zaprzeczasz!Skoro GURU nie potrafił wykorzystać Maksimovic w poprzednim sezonie to dlaczego ma to zrobić teraz.Przecież on jest niereformowalny.Poza tym żeby mieć w Toruniu zawodniczki o których tu mowa to trzeba mieć duże pieniądze.W poprzednim sezonie był sukces bo Omanić miał trzon na którym się opierał i nie za bardzo przeszkadzał dziewczynom.W tym roku chciał szeroki skład ale niestety nie jest to trener,który potrafi prowadzić tak zbudowany zespół.KROPKA.

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 08 maja 2011, 11:39

NAMAX pisze:No chyba że GAJDA odejdzie - to wtedy bym zostawił Małaszewską... Ale pierwszeństwo ma GAJDA - no i PRIORYTET - to pani z USA na ,,1'' tylko nie typu Shenna Moore tylko w strone Zoll/Swanier/Perkins

Zwróć uwagę na fakt, że Perkins kosztuje tyle co Zoll i Swanier razem wzięte, może jeszcze z S. Moore na doczepkę. 8)
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 08 maja 2011, 11:57

No OK od JII Perkins się odczepiam - nie chce by potem było tak jak z Rybnikiem że Perkins spłacaja kase od lat 8)

No to niech będzie chociaż jedna typu Zoll , Swanier - zamiast trzech przeciętnych jakie mieliśmy.

Naketia mi zaimponowała swoją grą , charyzmą i przemianą. Bo jak 3-4 lata temu grała w Rybniku - to była taki ,,chuchrem'' a teraz naprawdę jest silną , twardą zawodniczką.

Co do Maksimović jeszcze - wyszło jak wyszło - ale ja bym na nią postawił. EDO zwyczajnie przekombinował ze składem - i niestety każda z zawodniczek zagrała dużo słabiej od oczekiwań, do toego problemy z rotacją a także kontuzja JELI na początku rozgrywek. Do tego nie miała pomocy często pod koszem - musiała radzić sobie sama.
Maksimović ma jednak wielki potencjał - potrafiła wyeliminować z gry Leuczankę w meczu z Gorzowem , w FIBA CUP też poprowadziła zespół do wygranej z Mann Filter.

Ja wolę zawodniczki które mogą dać plamę ale też zagrać genialnie - niż takie przeciętne które NIGDY się nie wywyższą...

A Maksimović to nie jest zawodniczka przeciętna - moim zdaniem. Jak na toruńskie warunki finansowe - to bardzo dobry gracz.

I niech EDO , zarząd nie wciskają kitu że CHCA lepszych - BO MARNIE IM TO WYCHODZI - NA PRZYKŁADZIE BORTELOVEJ CZY RADUNOVIC .

To samo z EGENTI - gdy w WYBORCZEJ została poruszona kwestia obywatelstwa - to EDO zaczął się wymijać - że Charity - owszem miała dobry sezon w TORUNIU - ale ,,kibice toruńscy'' chcą JESZCZE LEPSZYCH ZAWODNICZEK...

Otóż nieprawda - drogi trenerze Omanić - W ZUPEłNOŚCI WYSTARCZY NAM EGENTI.....

gdybyśmy ją mieli w tym roku / lub bynajmniej tej klasy zawodniczkę - zamiast Radunović - to niewykluczone że mieliśmy co najmniej ten brązowy medal... Bo rozegranie było słabe - ale to pod koszem były baty...

Marzy mi się powrót do tego co było przed 2 laty : wyraźna pierwsza piątka plus 3,4 wartościowe zmienniczki - wtedy KAŻDA znała swoje miejsce w drużynie. a i drużyna miała CHARAKTER na boisku. W tym roku sportowo - mimo że teoretycznie najsilniejszy skład w historii - to bez charakteru, chemii itp.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2011, 12:07 przez Koszykarz (Toruń), łącznie zmieniany 1 raz.

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 08 maja 2011, 12:01

Koszykarz (Toruń) pisze:No OK od JII Perkins się odczepiam - nie chce by potem było tak jak z Rybnikiem że Perkins spłacaja kase od lat 8)

No to niech będzie chociaż jedna typu Zoll , Swanier - zamiast trzech przeciętnych jakie mieliśmy.

OK, czyli wtedy jednak Gajda out i na pozycji PG chciałbyś tylko jedną zawodniczkę, która tyrałaby 40 minut. :lol: No ciekawe podejście. Niewątpliwe jest, że Zoll i Swanier (nota bene - pod względem charakterystyki gry cokolwiek inne zawodniczki) są znacznie droższe niż Bortelova i przy normalnej konstrukcji zespołu - zmienniczka na PG typu Gajda - oraz obecnym budżecie, Energi zwyczajnie na taką rozgrywającą nie stać.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 08 maja 2011, 12:09

paulo2907 pisze:
Koszykarz (Toruń) pisze:No OK od JII Perkins się odczepiam - nie chce by potem było tak jak z Rybnikiem że Perkins spłacaja kase od lat 8)

OK, czyli wtedy jednak Gajda out i na pozycji PG chciałbyś tylko jedną zawodniczkę, która tyrałaby 40 minut. :lol: No ciekawe podejście. Niewątpliwe jest, że Zoll i Swanier (nota bene - pod względem charakterystyki gry cokolwiek inne zawodniczki) są znacznie droższe niż Bortelova i przy normalnej konstrukcji zespołu - zmienniczka na PG typu Gajda - oraz obecnym budżecie, Energi zwyczajnie na taką rozgrywającą nie stać.

No jeśli Gajda OUT to wtedy bym zostawił Małaszewską.. która też nie została dobrze wykorzystana przez don EDO

Ale jest też inna koncepcja. ..: Gajda zostaje - tyle że na pozycjach 2-5 są dużo lepsze grajki - choćby jak 2 lata temu gdzie były Egenti-Fluker.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”