Juniorki 93 i młodsze sezon 2010/2011

Newsy dotyczące rozgrywek młodzieżowych

Moderator: Moderatorzy

kibic6689

Re: Juniorki 93 i młodsze sezon 2010/2011

Postautor: kibic6689 » 22 maja 2011, 10:12

Chciałem także zauważyć. że jak byłam na wszystkich meczach w Kórniku to 3/4 zespołu Inei nie widziałem na tych meczach.

LoTeK

Postautor: LoTeK » 22 maja 2011, 11:39

Hmm... ja osobiście też w kórniku nikogo z INEA nie widziałem. Poza tym azs nie gra w U-20. Mecze MUKS - AZS zawsze mają "drugie" dno, ale jestem bardziej niż pewny że ani Barański z Juniorkami ani Łabędzka z kadetkami by nie zachowała by się jak trener muksu.

Gość

Postautor: Gość » 22 maja 2011, 14:46

Widzę, że zawodniczki Inei pod różnymi loginami zdominowały temat. Nie rozumiem, dlaczego żądacie od Jabola, aby zapewnił wam awans, trzeba było wygrać z Warszawą i nie byłoby problemu. Natomiast byłbym bardzo ostrożny z wyrażaniem opinii, że trenerzy AZS postąpiliby inaczej.
To tak tytułem wstępu, po obejrzeniu meczy finałowych mam dwie refleksje. Pierwsza- gdyby ktoś odezwał się do mojej córki tak, jak Jabol odzywa się do swoich zawodniczek, to normalnie w świecie obiłbym mu m...... Ten facet jest żywym przykładem, że wódka niszczy mózg. Druga- zwycięstwo Bydgoszczy niby niespodzianka, ale bardziej w kontekście spotkania w grupie, bo jak popatrzy się na skład, to połowa tych dziewczyn zajęła 5 miejsce na juniorkach starszych. No i Warszawa ma w końcu medal.

nudziarz

Postautor: nudziarz » 22 maja 2011, 17:22

zawsze ktoż musi przegrać...a czy Inea powinna walczyć o medal..tu mam duże wątpliwości, a o zarozumiałości tych młodych dziewczyn to nawet nie chce sie pisać,Pan Jabłoński mógł sobie pozwolić i zrobić co chciał..co za pretensje do niego, ogarnijcie się!!! fajnie grał Olsztyn (super dziewczyny!!!), Warszawa czy nawet Gdynia czy wszyscy zrealizowały swój plan? Bydgoszcz to duża niespodzianka,ze ma złoto jadnak bardziej Gdynia czy MUKS powienien,

Kibic 1000

Postautor: Kibic 1000 » 22 maja 2011, 19:11

Teraz niech emocje opadną...
Złoto dla Bydgoszczy, srebro dla Gdyni i brąz dla Warszawy. Wybrano najlepsze zawodniczki MP Jniorek 2011:

MVP:
Dominika Cilińdz (Basket 25 Bydgoszcz)

Piątka All Stars:
Karina Szybała (Basket 25 Bydgoszcz)
Kaja Pabisiak (VBW GTK Gdynia)
Magdalena Koperwas (MUKS Poznań)
Dominika Miłoszewska (SKS 12 Warsyawa)
Katarzyna Jaworska (AZS PWSZ Gorzów Wlkp.)

Mam nadzieję, że znajdą się one w składzie reprezentacji Polski i powalczą o medale Mistrzostw Europy
z takim sercem i zaangażowaniem jak podczas MP.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 22 maja 2011, 21:02

no i wreszcie Bydgoszcz zbiera plony za wzorową i wzorcową pracę z młodzieżą!!! GRATULACJE!!!
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 23 maja 2011, 16:01

obowiazki zawodowe zmusily mnie do pobytu w Gorzowie....udalo mi sie byc na jednym calym dniu turnieju i musze powiedziec ze bylem zalamany poziomem rozgrywek.....na poziom ekstraklasy nadaja sie moze z 3 dziewczynki w tym 2 z rocznika 95 ( Duraj , Telenga ta druga tylko pod warunkiem ze ktos ja czegos nauczy bo jak narazie to tylko biegajace(z tym bieganiem to tez problem) okolo 190 cm) i jedna prawdziwa juniorka Miłoszewska no i moze przy duzej dozie szczescia Jaworska Marciniak Wozniak i Owczarzak ( z tym ze u 3 ostatnich duza przeszkoda sa warunki fizyczne )..generalnie katastrofa....jesli te roczniki maja zasilac PLKK to jestem przerazony

grymas

Postautor: grymas » 23 maja 2011, 18:33

@tomiii
TO CHYBA BYŁEŚ BARDZO PRZEMĘCZONY...zrezygnuj z tylu obowiązków zawodowych:D:D:D
Poziom bardzo wysoki, zwłaszcza w grypach...pożniej było gorzej...fizycznie niektóre nie wytrzymały, ja wiem że Miłoszewska może i jest wielka ale gracza to z niej nie będzie, zaangażowanie z jej strony to żenada, duże możliwości ale zero chęci , podobnie te z Inei wysokie, co do Duraj to sie zgadza, a Żukowska i Jastrzębowska z Olsztyna czy Chojnowska z Warszawy to są wysokie,które chca i walczą! precz z leniuchami i zarozumialcami, bo później nasze Polki w lidze tak wyglądają blado! trzeba brać te co walczą. chcą i maja charakter...

tommiii

Postautor: tommiii » 23 maja 2011, 18:40

ja tu mowie o predyspozycjach na gre w ekstraklasie a nie na jakies granie o pietruszke w 1 lidze centralnej.......niestety same checi nie wystarcza...do tego trzeba jeszce potencjalu.....Zukowska i Jastrzebska nie dziwne ze sie wyroznialy jak oddawaly 3/4 rzutow swojego zespolu z kazdej pozycji nawet tej z ktorej nie powinny....przepraszam ale jesli uwazasz ze poziom turnmieju byl wysoki to sie nie znasz za grosz na koszykowce......szalone tempo bez ladu i skladu to dla Ciebie koszykowka????!!!!!zadnej mysli taktycznej tylko gra na wariata do przodu to koszykowka????!!!!!! zart przez duze Ż:)))
mialem okazje porozmawiac chwile z trenerem kadry u-18 panem Zieminskim i tez byl zniesmaczony poziomem:(
a praca jakos bardzo mnie nie meczy..mialem okazje znalezc czas zeby znalezc sie na sali wiec zle nie jest

Kibicccccc

Postautor: Kibicccccc » 23 maja 2011, 22:27

Jastrzębska - średnia pkt 20.7 (procent za 2 - 51) ; zbiórki 18.2 ; eval 28
Zukowska - średnia pkt 10.5 (procent za 2 - 37) ; zbiórki 13 ; eval 14.2
Szych - średnia pkt 9
Rojek - średnia pkt 7.7
Zajaczkowska - średnia pkt 7.2
Polak - średnia pkt 4.2
Skarżycka - średnia pkt 5.3
Statystyki z turnieju finałowego ;)
W sumie to nie wiem czy się z Tobą zgodzę, że Olsztyńskie wysokie oddawały 3/4 rzutów z statystyk to nie wynika ale widocznie Ty wiesz lepiej. ;) A jeśli chodzi o "z kazdej pozycji nawet tej z ktorej nie powinny" nie jedna wysoka chciałaby rzucać na procencie 51 ;) Moim zdaniem dziewczyny maja "łapę" z szczególnym naciskiem na tę pierwsza - świetny nadgarstek, chyba żadna z zaprezentowanych na mistrzostwach centrów nie ma tak ułożonego rzutu ale pewnie Ty wiesz lepiej ;) Jeśli chodzi KKS - świetne dziewczyny, waleczne, grzeczne i ułożone jeśli utrzymają ten sam skład na przyszły sezon jestem pewien, że powalczą o medale. Również Aleksandrów, Poznanie, Warszawa, Bydgoszcz bardzo fajne zespoły ;) A jeśli chodzi o ogólny poziom turnieju odnoszę wrażenie, że pomyliłeś imprezy - Mistrzostwa Europy Kobiet są dopiero w czerwcu i tam powinieneś szukać "myśli taktycznej, braku gry na wariata do przodu" Ja uważam, że mistrzostwa były jak najbardziej udane, jak najbardziej wysoki poziom mecze bardzo wyrównane, nikt nie spodziewał się takiego zakończenia ale to właśnie nazywa się młodzieżowy basket ;) I jeśli on Ci się nie podobał mogłeś pójść pokibicować zawodnikom uprawiającym żużel ;)

kibiccccccc

Postautor: kibiccccccc » 23 maja 2011, 23:38

Jeden z was mówi, że na tych finałach nie było żadnych zawodniczek do PLKK. Człowieku weź się zastanów co Ty mówisz. Te dziewczyny mają po 17 18 lat. Mają jeszcze dużo czasu, żeby się rozwijać i w przyszłości godnie reprezentować parkiety Ford Germaz Ekstraklasy.

amon
Nowy na forum

Postautor: amon » 26 maja 2011, 08:34

Chyba przesadziłeś z tym czasem. Mają najwyżej dwa lata, aby załapać się do plkk, a uwież mi nie jest to proste. Przy obecnym stanie rzeczy lepiej jest ściągnąć zagranicznego grajka, nie mylić z zawodnikiem, niż wychować koszykarkę , która będzie się nadawała do plkk. Oczywiście już nieliczne robią za mięso armatnie, wybiegną na prezentacje może wejdą na 20 sekund, zawsze to jakaś nobilitacja, ale w wiekszości przypadków na tym się konczy.

kibiccccccc

Postautor: kibiccccccc » 26 maja 2011, 12:28

Moim zdaniem drużyny nie powinny ściągać zagranicznych zawodniczek bo to jest Polska liga i powinny grać tutaj Polski, a nie, że ściągają zawodniczki które tam się nie nadają, a w Polsce grają po 30 minut.

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 27 maja 2011, 01:30

kibiccccccc pisze:Moim zdaniem drużyny nie powinny ściągać zagranicznych zawodniczek bo to jest Polska liga i powinny grać tutaj Polski, a nie, że ściągają zawodniczki które tam się nie nadają, a w Polsce grają po 30 minut.

głęboka myśl :lol:

KTOŚTAM

Postautor: KTOŚTAM » 27 maja 2011, 23:54

Jak tam przymiarka do "kadry"? Mam nadzieję, że po MPJ dziewczyny, które się wyróżniały nie zostaną pominięte i wszystkie dostaną swoją szansę na pokazanie się trenerowi kadry.

Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”