Co słychać w Kadrze Polski?

Wszystko na temat kadr narodowych. Reprezentacje seniorek oraz młodzieżowe

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Re: Co słychać w Kadrze Polski?

Postautor: Greebo » 17 czerwca 2011, 19:54

flash pisze:Porównując dokonania obu pań w ostatnim czasie może i nie, ale ponoć "w praniu " Murphy niespecjalnie udowadniała swoją wyższość nad DeForge i większą przydatność dla zespołu...

Tzn na jakiej podstawie ta ocena? Bo jak patrzyłem na statsy sparingów (fakt ze niepełne) to gorzej nie wypadała. Zwłaszcza poszalała przeciwko Grecji miała 28pkt i 11zb.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 17 czerwca 2011, 20:35

To fatalna wg mnie decyzja. Zarówno Krężelówka jak i Lampart umieją zdobywać pkt, a sami sobie zadajmy pytanie, kiedy ostatnio nasza repa zdobyła 70 pkt w meczu? Kto ma te pkt niby zdobywać? Wspomniana Chomać?

Bezsens

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 17 czerwca 2011, 23:57

http://www.eurobasketwomen2011.com/pl/coid_moxF8aZiIJgILFGwyIzOX3.articleMode_on.html

17.06.2011

EuroBasket Kobiet 2011

Ze składu została wyeliminowana Emilia Tłumak i Katarzyna Krężel. Konieczność okrojenia składu do 12 zawodniczek była kwestią dyskutowaną w tygodniu poprzedzającym EuroBasket Women 2011. Była to bardzo trudna decyzja dla sztabu trenerskiego i samych zawodniczek.
Turniej rozpoczyna się w sobotę, a zawodniczki jeszcze dzisiaj ciężko trenowały przygotowując się do pierwszego meczu przeciwko Czarnogórze. Polki zagrają w grupie C przeciwko Hiszpanii, Czarnogórze i Niemkom.

Wybór padł na dwie zawodniczki:

Katarzyna Krężel
pozycja: skrzydłowa
wzrost: 1,84 cm
Data urodzenia: 04.02.1985 (Kraków)

Emilia Tłumak
pozycja: skrzydłowa
wzrost: 1,83 cm
Data urodzenia: 15.08.1982 (Toruń)

„Jest to bardzo bolesna informacja i jest mi przykro, tym bardziej, że ta decyzja zapadła na dzień przed rozpoczynającymi się mistrzostwami" -powiedziała rozżalona Katarzyna Krężel

„Jednak życzę wszystkiego najlepszego koleżankom z kadry i mam nadzieję, że osiągną wymarzony awans na Igrzyska Olimpijskie. Będę je z całych sił wspierać i kibicować" - dodała Krężel.

Skład Reprezentacji Polski: Katarzyna Dźwigalska, Paulina Pawlak, Anna Pietrzak, Małgorzata Babicka, Agnieszka Kaczmarczyk, Elżbieta Mowlik, Agnieszka Skobel, Agnieszka Szott, Justyna Żurowska, Aleksandra Chomać, Patrycja Gulak-Lipka i Ewelina Kobryn.
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 18 czerwca 2011, 04:06

Kuba pisze:moim zdaniem do odstrzału były Chomać (drewno straszne) i Kasia Czubak. Obie jednak niestety poza kręgiem jakichkolwiek obaw o swoje pozycje w kadrze (DM & AK).

Ja widze ze na tym forum sami eksperci, selekcjonerzy... :roll:

Tylko ze jak trener Maciejewski nie osiagnie sukcesu... to na nim psy bedziecie wieszac a nie na zawodniczkach. Wiec on jest w pelni odpowiedzialny za sklad. Wiec scisnac poslady i wstrzymac sie z opinia do konca ME.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 18 czerwca 2011, 05:46

Trzeba być niepoważnym bym rezygnować z Krężel czy Tłumak.

A w kadrze takie miernoty jak mało grająca w lidze Babicka , drewniana Chomać , Kaczmarczyk , Pietrzak - która poza jednym błyskiem w play off miała słaby sezon. - to w nich upatrywałem ewentualny OUT...

Niestety - ale ten trener na każdym kroku robi kontowersyjne kroki.

Dziś będzie porażka z Czarnogórą. Niestety..

felix
Nowy na forum

Postautor: felix » 18 czerwca 2011, 07:34

Koszykarz ty najlepiej wiesz kto jest najlepszy, a powiedz mi ile grała w lidze Krężel, bo też bardzo rzadko można bylo ją zobaczyc na boisku, więc daj szanse trenerowi a po ME wyrazisz swoje zdanie. Szkoda dziewczyn bo na pewno ciężko pracowały a dzień przed zawodami jadą do domu. Niestety sport jest okrutny
Trzymam kciuki z Polki i nie moge sie doczekać dzisiejszego meczu.

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 18 czerwca 2011, 07:40

felix pisze:Koszykarz ty najlepiej wiesz kto jest najlepszy, a powiedz mi ile grała w lidze Krężel, bo też bardzo rzadko można bylo ją zobaczyc na boisku, więc daj szanse trenerowi a po ME wyrazisz swoje zdanie. Szkoda dziewczyn bo na pewno ciężko pracowały a dzień przed zawodami jadą do domu. Niestety sport jest okrutny
Trzymam kciuki z Polki i nie moge sie doczekać dzisiejszego meczu.

Akurat z tym argumentem trafiłeś kiepsko. Porównując Krężel np. z Babicką o której tutaj mówiono że powinna wypaść wygląda to tak: Krężel - śr. 19:08 minut w sezonie, Babicka - śr: 15:15 minut w sezonie.
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

friel
Kadet

Postautor: friel » 18 czerwca 2011, 09:02

Żal mi was , pomijając moje komenty to walicie ślepakami wpatrzeni w swoje podwórkowe ambicje jak ostatni kre...
Trener ma w tym momencie 12 zawodniczek czy gdzieś się pomyliłem ?
Oznacza to że musiał wybrać nie najlepsze a najpotrzebniejsze Pietrzak została bo w przypadku kontuzji odpukać Kaśki Pauliny czy Skobla albo nie daj boże Mowlik w jego 10 osobowej rotacji robi się dziura no chyba że na 1 albo 2 byście wstawili Tłumak no to pozdrowienia dla ekspertów
Chomać została bo z Darkiem się znają długo i tu można mieć pretensje ale ona ma warunki pod kosz(może się przyda) .
Babicka - jest niestety dla was zawodniczką genialną w obronie mało kreatywną w ataku (to fakt)ale w obronie jest nie do pogardzenia zawodniczką a od obrony będzie zaczynała się gra naszej kadry .
Wywalił byś Kaśkę ? no w tym miejscu jesteś śmieszniejszy niż tańczący Kalisz sytuacja : Paulina łapie kontuzje i Pietrzak gra 40 min (brawo publika wstaje i klaszcze )
Po prostu macie klapy na oczach z waszej zapyziałej Ligi i patrzycie przez sympatie a parę stron wcześniej prosiliśmy by tego nie robić .
Uważam , że obie panie prezentują w poszczególnych elementach poziom wyższy niż inne koszykarki ale trener myśląc o tym że będzie miał do rozegrania więcej niż 3 mecze wybrał taką 12-stkę ,która w razie kontuzji poszczególnych zawodniczek nie złamie się owszem nie wyobrażam sobie kontuzji Eweliny to była by tragedia ,ale uważam że lepiej mieć 3 zawodniczki grające na "1" w tym jedną która może też zagrać na 2 i tu popieram trenera.
Zal mi Tłumak bo kurka no to mistrzostwa europy chciała zagrać , ale to nie trener tak naprawdę a FIBA odebrała jej szanse , niech zaciska kciuki za dziewczyny a zagra na olimpiadzie .
A teraz wsiadamy w autka , ew siadamy przed tv i zaciskamy kciuki dziś musi być do przodu ! :)
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

bigbird
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: bigbird » 18 czerwca 2011, 10:12

Friel, nic dodać nic ująć. Zdaję sobie sprawę jaka to musi być gorzka pigułka do przełknięcia dla Krężel i Tłumak, zwłaszcza że te panie prezentują naprawdę niezły poziom. No ale budując skład trener musi być zabezpieczony na wypadek kontuzji. Rzeczywiście personalnie najsłabsze w tym składzie wydają się być Pietrzak i Chomać. No ale jeśli Darek by je wywalił a potem – nie daj Boże – Pawlak bądź Kobryn by złapały kontuzję – to ich zmienniczki, czyli Dźwigalska i Gulak-Lipka, byłyby skazane na 40 minut gry bo nie byłoby nikogo na ich pozycjach by je zmienić. Więc myślę że trener nie miał wyboru w kwestii pozostawienia Pietrzak i Chomać w składzie.

Awatar użytkownika
Jack Napier
Amator

Postautor: Jack Napier » 18 czerwca 2011, 12:30

Odstrzal Tlumak i Krezel to bolesna sprawa. Mamy tylko po 3 rozgrywajace (2,5 powiedzmy) i 3 centerki ... przynajmniej nominalnie. Najbezpieczniej odstrzelic skrzydlowe. Nie rozumiem jednak tutaj jednej rzeczy... jezeli takie dziewczyny jak Babicka czy Skobel bronia sie glownie tym, ze dobrze bronia :) ... to co robi w kadrze Pietrzak? :) Mysle, ze zarowno Pawlak jak i Dzwigalska sa mocne motorycznie i kondycyjnie. Obie moglby grac po 40 minut. No chyba, ze kontuzja przytrafilaby sie juz w pierwszym meczu z Czarnogora ... wtedy w 4 kwarcie poniedzialkowego meczu z Hiszpania jedna z nich moglaby biegac z płucami na wierzchu. :)

Zycze powodzenia naszym grajkom, mam nadzieje, ze dadza z siebie wszystko i bedzie pozytywnie.

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 18 czerwca 2011, 18:16

Babicka i Chomać = żal. pl ... co za frajerstwo.

EWKA jak w zwykle gdy ważna impreza - jest spalona.

Czarnogórki nie mają wybitnych zawodniczek ale Dubljevic , Perovanović o KLASĘ lepsze od naszych.

Skera , Deforge - PROFESKA... Żurowska chyba się zapomniała że to REPRA a nie klub.

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 18 czerwca 2011, 18:17

Spójrz w lustro i zobaczysz frajera :shock: . Krytykuj - ale nie obrażaj...
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Obrazek
Obrazek

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 18 czerwca 2011, 18:31

Łukasz_UFB pisze:Spójrz w lustro i zobaczysz frajera :shock: . Krytykuj - ale nie obrażaj...

Frajerstwem nazywam ich powołania. Zobacz - jakie efekty ???!!! Co one grają..

Nie zamierzam gdybać. Bo POLKI żadnego pomysłu nie mają... Ale rzut za 3 pkt nie siedzi. A Krężel i Tłumak to obok MOWLIK - najlepsze snajperki w tych rzutach za 3 pkt..

Chomać ociężała i powolna.. Babicka - też śmiesznie biega :lol: Jaki z nich pożytek jest... żaden.

No al nic - są jeszcze 2 mecze - może DAREK wypromuje swoją ,, stajnię'' 8)

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 18 czerwca 2011, 18:35

A czego Ty się spodziewałeś? Ja od prawie pół roku mówiłem że nasza kadra zbierze ciężkie baty na tych ME - także PZKOSZ zbierze swoje za organizacje - i albo nastąpi tąpnięcie i rewolucja - albo będziemy tkwić w tym sportowo-organizacyjnym łajnie pomimo wielkiego potencjału (1999r.)
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Obrazek
Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 18 czerwca 2011, 18:38

dużo lepiej prezentuje się Gosia niż gorąca głowa Kaczmarczyk czy drewniana Chomać. Żurowska, czy Kobryn szału też nie robią.

za to bardzo ładnie Iva Perovanovic ;)

no i pytanie kiedy w końcu przestaniemy się męczyć na jedynce? może wobec totalnego braku pomysłu u Pawlak czy Czubak dać szansę Pieci? gorzej nie będzie...

edit: BRAWOOOOOO :D ostatnia minuta meczu i pierwsza asysta polskiej rozgrywającej! Czapki z głów... :mrgreen:

Wróć do „Reprezentacja Polski”