Co słychać w Kadrze Polski?

Wszystko na temat kadr narodowych. Reprezentacje seniorek oraz młodzieżowe

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: Co słychać w Kadrze Polski?

Postautor: matrix » 18 czerwca 2011, 18:51

Kuba pisze:
za to bardzo ładnie Iva Perovanovic ;)

no i pytanie kiedy w końcu przestaniemy się męczyć na jedynce? może wobec totalnego braku pomysłu u Pawlak czy Czubak dać szansę Pieci?

no i tu wychodzi lokalny patriotyzm,ale pal Cię licho,co powiedzieć o trenerze Maciejewskim. 8)
Rozegranie żenada,a na równym poziomie współpraca koszykarek na pozycjach 4 i 5....
PS.Nadworny komentator próbował ratować żenadę komentarzem,że Polki przegrały 13 punktami. :lol:
Dla mnie to wielki szacunek dla takich koszykarek,jak ADF i Jela S!!! Zrobiły to co do nich należy czyli pokazały miejsce w szyku. Mając te dziewczyny w składzie po prostu nie wypada "grać chałtury"
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2011, 19:10 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

kanpak
Nowy na forum

Postautor: kanpak » 18 czerwca 2011, 19:09

No to teraz należy się spodziewać po Polkach mission impossible. Najlepiej, jak rozłożą na łopatki Niemki i Hiszpanki, jeszcze niech tylko Niemki pokonają Czarnogórę i będzie naprawdę w porządku...

;(

Co do rzutów za trzy, to obecność Krężel czy Tłumak niewiele by dała, bo i tak nie byłoby pozycji do rzutów trzypunktowych. Ani w ogóle żadnych.
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2011, 19:16 przez kanpak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 18 czerwca 2011, 19:15

No to już "sęp forumowy" nr 1 koszykarz solidnie obsmarował naszą reprezentację, którą mamy jaką mamy i lepszej na dzień dzisiejszy mieć nie będziemy. No bo co by takiego zmieniły Krężel i Tłumak? Nic.

Awatar użytkownika
Jack Napier
Amator

Postautor: Jack Napier » 18 czerwca 2011, 19:20

bart_81 pisze:No to już "sęp forumowy" nr 1 koszykarz solidnie obsmarował naszą reprezentację, którą mamy jaką mamy i lepszej na dzień dzisiejszy mieć nie będziemy. No bo co by takiego zmieniły Krężel i Tłumak? Nic.

Ty i Maciejewski nic sie nie znacie na koszykowce. To oczywiste, ze z Tłumak i Krężel rozbilibyśmy ekipe Czarnogóry w pył. ;)

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 18 czerwca 2011, 19:36

Do usunięcia.....proszę
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2011, 19:43 przez Saletra, łącznie zmieniany 1 raz.

friel
Kadet

Postautor: friel » 18 czerwca 2011, 19:40

Mecz wypadł .... nie wypadł i należało by w tym miejscu zakończyć .\
po tym co pokazała Ewelina wielu laików może się zastanawiać co ona w WNBA szukała , nawet pewnie u znawców miejscami nastąpiło łysienie plackowate .
po 1 kwarcie która w miarę wyglądała nastąpiło załamanie bo ile masz opcji w ataku jeżeli pod koszem robi się nic ? fatalnie zagrała Aga K. spaliła się psychicznie faule też bez sensu dziwna linia sędziowania arbitrów ale nie tragiczna dobra podkreślę na przekór wszystkim fantastą gra (choć nie rewelacyjna ) rozgrywających a to że ruchu i wychodzenia na pozycje nie było to druga sprawa .
Daleki jestem od pisania złośliwości bo gdybym miał się "zachować" powiedziałbym że Ewelina roz... nam grę podkoszowa i pociągnęła za sobą poziomem całą repę ale chyba nie o to chodzi by z jednej zawodniczki zrobić kozła ofiarnego co do babickiej ona zagrała na swoim poziomie za to genialny mecz skobla miejscami cent erki mogły by się uczyć jak się dobija czy zbiera piłki .
Jeżeli jeszcze o czymś marzy Darek wydaje mi się że i tu proszę o nie karanie mnie przez moderatorów :powinien wziąć je mocno za pysk strzelić porządnie po mordkach i uzmysłowić że to nie streetball tylko mistrzostwa i trzeba sobie wszystko wywalczyć na parkiecie .
Nam kibicom pozostaje zaciskanie kciuków i wiara że można jeszcze odwrócić los
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 18 czerwca 2011, 19:43

Saletra pisze:Własnie dla ADF za grę w barwach Czarnogóry to zero szacunku - jaki ma ta koszykarka z Czarnogórą związek? Już wiekszy ma z nami grała przez cztery lata w naszej lidze.

Niestety ale jak dla mnie - masakra.... Tak jak na ME na Łotwie, tak teraz widzę kompletny brak pomysłu na grę w ataku...
Wynik bardzo wysoki - znaczy ,ze jakbyśmy grali gdzieś poza Polską to byłoby 90:50? Nasz parkiet w zasadzie w niczym nam nei pomógł. Przykro się ogląda takei mecze i mam nadzieję, że jutro z Niemkami będzie lepiej.....

Nadzieja wprawdzie matką głupich, ale jezeli nie wygramy już z takimi slabiarami jak Niemki, to faktycznie nie ma co sie dalej gdzie indziej pchać.

EDIT - reprezentacją to lepsza mamy - gdyby grała Leciejewska, Biba, Mieloszyńska, Jujka, Krawiec plus jeszcze ktoś tam kto wypadł przez kontuzje to skład byłby całkiem niezły. Niestety kontuzje nam ostro pokrzyzowały szyki.
Kręzel I Tlumak to jeszcze poł biedy, chociaz uwazam, ze w składzie powinny być. Najbardziej szkoda mi Krawiec ( aczkolwiek tu pośrednio można winic Maciejewskiego - sama od dawien dawna po chamsku miga się od reprezentacji)

Z ocenami się wstrzymam bo piłka cały czas w grze, jutro czas na rehabilitację z bardzo cieńki mzespołem,. Czas go pokonac - jesli Niemki z nami wygrają, to nie będzie znaczyć, ze one sa dobre, lecz my po prostu przerazliwie słabi.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 18 czerwca 2011, 19:55

Saletra pisze: sama od dawien dawna po chamsku miga się od reprezentacji)

to chociaż po chamsku życz Monice zdrowia zamiast obrażać!!! 8) Do Eweliny nie mam większych pretensji.Z kim ona ma pod tym koszem w polskiej repie współpracować? Rozbroił mnie też po raz kolejny pan Łabędź szukając przyczyn takiej,a nie innej dyspozycji w tym,że Polki nie rozgrywały meczów eliminacyjnych. :lol:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 18 czerwca 2011, 20:02

bart_81 pisze:No to już "sęp forumowy" nr 1 koszykarz solidnie obsmarował naszą reprezentację, którą mamy jaką mamy i lepszej na dzień dzisiejszy mieć nie będziemy. No bo co by takiego zmieniły Krężel i Tłumak? Nic.

NA WSZELKICH FORACH , sportowychfaktach.pl już wrze.......i co - to też moja wina ? :lol: :lol: :lol:

Trzeba to nazwać kompromitacją i tyle. Tak jak to Łabędź nazwwał..

Czarnogórą grając praktycznie w 5 zawodniczek robiła co chciała.

1.Deforge i Skera - mogłby mieć po 40 lat a i tak byłyby poza zasięgiem naszych.

2 . Nie dziwię się czemu Kobryn nie dostała się do WNBA... - przecież Czarnogórki grały w sumie silnymi skrzydłowymi.

Było do przewidzenia że tak będzie. Wszystkie chyba zawiodły. A Żurowska chyba zapomniała że to jest reprezentacja a nie klub . i jej indywidualne ,,popisy'' raczej nie powinny mieć miejsca.

Gra kACZMARCZYK , Chomać , Babickiej - oby poraz ostatni w tej kadrze.... Tłumak , Krężel , Idczak czy Czarnecka pewnie też by tego nie zmieniły po trener nie przygotował żadnej taktyki....

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 18 czerwca 2011, 21:16

Fachowcy z Torunia rządzą

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 18 czerwca 2011, 21:26

A tak z ciekawości to spojrzmy jak słabe kadrowo Słowaczki zagrały z Ruskajami. Na próżno szukac w składzie Słowaczek markowych i dobrych zawodniczek. Czyli mozna będąc słabym kadrowo grać dobrze. Czas zatem zagrać jutro dobrze - liczę na dobry występ.

felix
Nowy na forum

Postautor: felix » 18 czerwca 2011, 21:39

Kobryń ma w nosie naszą reprezentacje a tym bardzej Pawlak która jsst wychownką sms a nic nioe wnosi do9 gry tylko się wozi dzięki układom i jeszcze nie gra dla repy tylko podburza bo kraswiec dla niej to guru

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 18 czerwca 2011, 21:49

patrząc składniowo i merytorycznie na Twoją wypowiedź, to Ty najebany jesteś.
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 18 czerwca 2011, 22:16

felix pisze:Kobryń ma w nosie naszą reprezentacje a tym bardzej Pawlak która jsst wychownką sms a nic nioe wnosi do9 gry tylko się wozi dzięki układom i jeszcze nie gra dla repy tylko podburza bo kraswiec dla niej to guru

mam prosbę - ZASTANOW SIĘ CO PISZESZ A DOPIERO POTEM WCISNIJ PRZYCISK "WYŚLIJ"
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

friel
Kadet

Postautor: friel » 18 czerwca 2011, 23:03

co do wypowiedzi na chłodno kolegi tam wyżej to ewentualnie mogę go zrozumieć włączył tv a tam Ewelina no umówmy się panowie dała ciała i nie ma co się oszukiwać.
Z innej beczki oglądam ten mecz teraz z powtórki (dzięki ci boże za HDD ) i pomijając te faule w ofensywie naliczyłem w pierwszej połowie 7 akcji w których przynajmniej moim zdaniem co najmniej nie "była pewna co powinna zagrać" ale no trenerem nie jestem akcji nie rozrysowywałem i liczę że z Niemkami się zrehabilituje .
Co do Pawlak to mam w tyłku co ona mówi ma wychodzić na boisko i grać i mniej więcej robiła to co powinna a to że w moim odczuciu na tle ogólno meczowej miernoty Kaśka wyglądała lepiej to cóż zdarza się .
Ten mecz to przeszłość czas wziąć się do roboty i wygrać następny
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Wróć do „Reprezentacja Polski”