Co słychać w Kadrze Polski?

Wszystko na temat kadr narodowych. Reprezentacje seniorek oraz młodzieżowe

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Re: Co słychać w Kadrze Polski?

Postautor: Łukasz_UFB » 19 czerwca 2011, 17:20

Po pierwszej kwarcie byłoby bardzo fajnie gdyby... nie ten rzut Niemki z połowy boiska :shock:
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Obrazek
Obrazek

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 19 czerwca 2011, 17:31

Żal patrzeć na Polki... Gwiazdy Gorzowa : Skobel , Żurowska blokowane raz po razie... Ehh.3 liga Europejska jak nic.
Niestety...

Pietrzak , Babicka , Kaczmarczyk - takie drewna - razem na parkiecie - a żadna nie powinna być szerokim składzie nawet.... :evil:

aybeesea
Nowy na forum

Postautor: aybeesea » 19 czerwca 2011, 17:40

Koszykarz (Toruń) pisze:Pietrzak , Babicka , Kaczmarczyk - takie drewna - razem na parkiecie - a żadna nie powinna być szerokim składzie nawet.... :evil:

Babicka na razie gra świetnie, więc czego jej się czepiasz?

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 19 czerwca 2011, 17:42

Łukasz_UFB pisze:Po pierwszej kwarcie byłoby bardzo fajnie gdyby... nie ten rzut Niemki z połowy boiska :shock:

Niestety to był efekt głupoty Pauli, która za wcześniej kończyła nasza akcje. Z taka grą żadna z tych drużyn nie zasługuje na awans dalej, ale 1 wejdzie, oby to była Polska.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 19 czerwca 2011, 17:43

Durga kwarta w wykonaniu naszych Pan, to jest najgorsza kwarta w wykonaniu naszego zespołu jaką kiedykolwiek widziałem :shock: :shock:

Dlaczego tak mało rotacji i dlaczego nie gra Międzik??

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 19 czerwca 2011, 17:43

:lol: Koszykarz, poprawiasz nastrój w ten ponury dzień ;)

z Anią i Gosią wynik poszedł do przodu. że Żurowska z Kaczmarczyk kiche grają to inna sprawa. ale o ile ta peirwsza może się obudzi, o tyle tej drugiej (tu się zgodzę), kosztem Walich, nie powinno w ogóle być. no ale czekamy do konca meczu. Póki co bardzo fajnie ciągnie grę Babicka, fajne akcje Mowlik i wydaje się, że Ewka dziś jakby trochę lepiej - progres jest ;) Skobel dała jednego grzyba spod samego kosza, ale generalnie dużo lepiej niż wczoraj.

zobaczymy po meczu co będzie można powiedzieć.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 19 czerwca 2011, 17:51

7:04 Polek bez celnego rzutu to chyba rekord tych mistrzostw. 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 19 czerwca 2011, 17:53

Gra na pewno lepsza niż wczoraj. Babicka zaskakuje pozytywnie, będąc póki co najlepsza w ekipie. Na pewno lepiej prezentuje się też Ewka. Nie wiem czemu miała służyć ta jedyna zmiana w pierwszej piątce - może mobilizacji obydwu pań? Jeśli tak, to kiepsko to wyszło. Żurowska daje pokaz samolubstwa - jej akcja z klepaniem od połowy boiska i rzutem zupełnie bezsensowna, ale widać ma już taki styl. Skobel nie jedno pudło spod kosza, ale dwa. Na jej plus na pewno dwa przechwyty, trochę rozruszała grę. Saletra przesadził, ale druga kwarta na pewno sporo słabsza od pierwszej. Może jakiś psychologiczny wpływ miał ten buzzer beater z połowy - 4 pkt to nie 7 pkt różnicy.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 19 czerwca 2011, 18:20

Wreszcie 10 minut gry które się dało oglądać. Oby utrzymały to do końca.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 19 czerwca 2011, 18:22

Trzeci kwarta o wiele lepsza.Aczkolwiek trzeba uczciwie przyznać że pewien wpływ ma gramy 6 przeciw 5 Niemek i nie mam na myśli publiczności. :roll: :roll: :roll:
Powinniśmy wygrać :lol: :lol: :lol: :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 19 czerwca 2011, 18:32

Mnie tam dobija wyjący spiker :lol:
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Obrazek
Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 19 czerwca 2011, 18:41

a mnie to, co "gra" Kaczmarczyk :roll:

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 19 czerwca 2011, 18:47

No, dowiezione, nie będzie kompromitacji. Brawa dla Ewki, rozegrała świetne zawody, wykonując tytaniczna prace pod oboma koszami. jutro pewnie "zdechnie".

Jutro powalczyć z Hiszpania i trzymać kciuki za Chorwację.

aybeesea
Nowy na forum

Postautor: aybeesea » 19 czerwca 2011, 18:53

Kuba pisze:a mnie to, co "gra" Kaczmarczyk :roll:

Ale trafiła trójkę w ważnym momencie.

Bardzo przytomna gra Pawlak w 4. kwarcie i to przy mocnej obronie przeciwko niej.

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 19 czerwca 2011, 19:08

paulo2907 pisze:Gra na pewno lepsza niż wczoraj. Saletra przesadził, ale druga kwarta na pewno sporo słabsza od pierwszej. Może jakiś psychologiczny wpływ miał ten buzzer beater z połowy - 4 pkt to nie 7 pkt różnicy.

No nie wiem własnie, bo ta druga kwarta to był jakiś koszmar. Przez tyle minut bez punktow i ta rozkładająca bezradność..... Całe szczęście, że wygraliśmy ale jezeli ten zespół cwiczył przez dwa lata co ma grać w ataku i teraz dłuzszymi chwilami baranieje, to nie mam więcej pytań.

Za mało Międzik jak dla mnie. Mogła naciepać więcej pkt gdyby byłą dłużej na parkiecie.
Tak samo za mało Szott - tylko 19 minut a wg mnie z jedna z najkreatywniejszych naszych zawodniczek.

Trzecia kwarta nieco lepiej, tutaj nie podzielam zdania hella o pomocy sędziów, bo Niemi faktycznie ostro faulowały, widac było na powtórkach. W paru sytuacjach i tak sędzia im nie gwizdnął przewinień.

Staty : fast break points : Niemcy - 16 my 4. Co to ma przepraszam być? Podobno zespół był szykowany do gry szybkim atakiem? Tymczasem wielokrotnie będąc w przewadze spowalnialiśmy grę, grając atakiem pozycyjnym, którego jak stwierdził Maciejewski grac nie umiemy. O co więc w tym wszystkim chodzi?

Z rozgrywajek to chyba lepiej niech Pawlak gra przez 40 minut.

Dalej parę osób mnie krytykowało, jak pisałem o AQF, ze mierny poziom zespołów, że jak tak można oceniać bez oglądania, że jak tka można pisać o Niemkach itp.

Mam więc nadzieję, że te parę Osób obejrzało dzisiejszy mecz Niemek i zdało sobie sprawę, że nie trzeba być wybitnym prognostykiem, żeby ocenić, że poziom turnieju o dodatkowe miejsce na ME musiał być dramatyczny, a Bułgarki, Finki , Niemki to europejskie dno (bez pastwienia się nad nimi, ale niestety poziom basketu jakim nas raczą jest masakryczny).

My oczywiście wyglądamy niewiele lepiej. Cieszę się ze zwycięstwa, ale masakra nie sądziłem, że jak wszyscy gadali o tym jak to dobrze jestesmy przygotowani, ze tka to będzie wyglądało.

aaa by mzapomniał, za bezmyślne straty to aż się prosiło aby niekiedy nasze podopieczne zatłuc.

Jutro nie mamy nic do stracenia z Hiszpanią i można zagrać o zwycięstwo. Szanse na to oceniam na 1 proc.

Wróć do „Reprezentacja Polski”