ME 2011 w Polsce

Forum poświęcone zbliżającym się ME w Polsce

Moderatorzy: ann, BARTOLINO, rzymi, Ałgaja, Kuba, elen

friel
Kadet

Re: ME 2011 w Polsce

Postautor: friel » 22 czerwca 2011, 22:24

chyba przestane polemizować z Toruniem bo mam wrażenie że przemawia przez nich duma K------ej więc wale głową w mur .
Jedziecie po Gościu który odebrał bardzo dobrą szkołę trenerską , chwaliło się jego sukcesy przez ostatnie lata ,ale jest polakiem wiec jest bleee .
Rozumiem przecież Omanić jest niesamowity i na pewno poprowadził by naszą repę do złota Olimpijskiego :D
druga sprawa ,która wypływa na tym forum jak oliwa na wodzie rozumiem że Justyna Ż. popełniła przestępstwo ,że grała w Gorzowie (nie bonię jej bo na mistrzostwach gra takie g...o że włosy rwać z głowy ) , ale żeby nie napisać słowa dobrego o Kaczmarczyk za ten mecz panowie wyłazi słoma z butów że szok .
Czy ktoś z was drodzy eksperci dysponuje możliwością obejrzenia meczu jeszcze raz ? przyjrzyjcie się ile razy "2" zderza się z "3" bo któraś nie pobiegła tam gdzie miała rozrysowane (niech ktoś powie że taka sytuacja nie miała kilkanaście razy miejsca)
a wy śmiecie mówić że trener wam z...ał mistrzostwa tak Dariusz biegał po boisku przepuszczał rywalki pod kosz i obijał się o swoje koleżanki .
Nie mówię , że nie ustrzegł się błędów po 3 pudle powinien posadzić Justynę moim zdaniem i grać trio Ewelina , Gulak , Kaczmarczyk z ROTACJĄ .
To jest straszne jak w opinii forum jedni są świętymi krowami perfekcyjni i po prostu bezbłędni a drudzy z marszu są źli i fatalni
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 22 czerwca 2011, 23:10

friel pisze:chyba przestane polemizować z Toruniem bo mam wrażenie że przemawia przez nich duma K------ej więc wale głową w mur .
Jedziecie po Gościu który odebrał bardzo dobrą szkołę trenerską , chwaliło się jego sukcesy przez ostatnie lata ,ale jest polakiem wiec jest bleee .
Rozumiem przecież Omanić jest niesamowity i na pewno poprowadził by naszą repę do złota Olimpijskiego :D
druga sprawa ,która wypływa na tym forum jak oliwa na wodzie rozumiem że Justyna Ż. popełniła przestępstwo ,że grała w Gorzowie (nie bonię jej bo na mistrzostwach gra takie g...o że włosy rwać z głowy ) , ale żeby nie napisać słowa dobrego o Kaczmarczyk za ten mecz panowie wyłazi słoma z butów że szok .
Czy ktoś z was drodzy eksperci dysponuje możliwością obejrzenia meczu jeszcze raz ? przyjrzyjcie się ile razy "2" zderza się z "3" bo któraś nie pobiegła tam gdzie miała rozrysowane (niech ktoś powie że taka sytuacja nie miała kilkanaście razy miejsca)
a wy śmiecie mówić że trener wam z...ał mistrzostwa tak Dariusz biegał po boisku przepuszczał rywalki pod kosz i obijał się o swoje koleżanki .
Nie mówię , że nie ustrzegł się błędów po 3 pudle powinien posadzić Justynę moim zdaniem i grać trio Ewelina , Gulak , Kaczmarczyk z ROTACJĄ .
To jest straszne jak w opinii forum jedni są świętymi krowami perfekcyjni i po prostu bezbłędni a drudzy z marszu są źli i fatalni

Proponuje rozejm 8) Bo zauważyłem że forumowicze z Krakowa też potrafią wyrazić opinię i to ostrą o Gorzowiankach - a mimo to ich nie opieprzacie :shock: Ale jak ktoś z Torunia napisze (choćby ja lub Matriks) to zaraz się czepiacie.

Omanicia nie przywołuj - bo nikt nie mówi że ma być trenerem repy.

A wy Gorzowiaki ODDZIELCIE wreszcie REPE od KLUBU - bo to już jest kpina... Wszystko co z Gorzowa - jest bronione w repie.... Prawda taka że wszystkie zawodniczki AZS dały du..y w tych ME - a Żurowska poraz kolejny....
Nie ma co chwalic Kaczmarczyk - bo niby za co - że dziś zagrała poprawnie ? No sorry. A za te grzyby w meczach z Czarnogórą bądź Hiszpanią ?

Inna sprawa - i tu się zgodzę - DAREK nie ma materiału by ugrać WIĘCEJ - choć mecz z łotwą - był do wygrania - i dobrze że BIBRZYCKA mu to wytknęła... przecież gdyby były choćby ZDROWE : Majewska , Walich , Krawiec - może by było lepiej...... A tak oglądaliśmy takie padaki jak Chomać.

Czemu GULAK nie dostała szansy - w sparingaCH BŁYSZCZAŁA !!!! Powinno się grać na 2 centry....

NAMAX
Amator

Postautor: NAMAX » 22 czerwca 2011, 23:19

friel pisze:chyba przestane polemizować z Toruniem bo mam wrażenie że przemawia przez nich duma K------ej więc wale głową w mur .

No sorry ale to chyba treber odpowiada za przygotowania.Skoro zawodniczki nie znaja taktyki to może trzeba było wybrać te inteligentne albo wiecej pracowac nad tym elementem.A tak wszyscy narzekali na wynik sprzed 2 lat a może się okazać że u siebie w domu nie wygramy wiecej.A co do Biby to szkoda że 2 lata temu nie przeanalizowała swoich kompromitujacych wystepów i nie uderzyła sie publicznie w piersi bo była lepsza tylko od tych co mało grały miedzy innymi od Zurowskiej.

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 23 czerwca 2011, 01:24

Żurowska na tych ME to jakis k... dramat, jak ona liczy na angaz w klubie za granica to jej wiele szczescia zycze.

Ogolnie gra kadry jest ok, ale te przestoje to nas zabijaja.
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 23 czerwca 2011, 07:27

Koszykarz (Toruń) pisze:

Proponuje rozejm 8) Bo zauważyłem że forumowicze z Krakowa też potrafią wyrazić opinię i to ostrą o Gorzowiankach - a mimo to ich nie opieprzacie :shock: Ale jak ktoś z Torunia napisze (choćby ja lub Matriks) to zaraz się czepiacie.

Omanicia nie przywołuj - bo nikt nie mówi że ma być trenerem repy.

A wy Gorzowiaki ODDZIELCIE wreszcie REPE od KLUBU - bo to już jest kpina... Wszystko co z Gorzowa - jest bronione w repie.... Prawda taka że wszystkie zawodniczki AZS dały du..y w tych ME - a Żurowska poraz kolejny....
Nie ma co chwalic Kaczmarczyk - bo niby za co - że dziś zagrała poprawnie ? No sorry. A za te grzyby w meczach z Czarnogórą bądź Hiszpanią ?

Inna sprawa - i tu się zgodzę - DAREK nie ma materiału by ugrać WIĘCEJ - choć mecz z łotwą - był do wygrania - i dobrze że BIBRZYCKA mu to wytknęła... przecież gdyby były choćby ZDROWE : Majewska , Walich , Krawiec - może by było lepiej...... A tak oglądaliśmy takie padaki jak Chomać.

Czemu GULAK nie dostała szansy - w sparingaCH BŁYSZCZAŁA !!!! Powinno się grać na 2 centry....

A powiedz koszykarz, która zawodniczka w żadnym meczu nie dała jak to nazywasz brzydko d...py? Więc skoro mówisz o oddzieleniu klubu od repy, to sam się trzymaj tej zasady, a nie piszesz że wszystkie gorzowianki dały d..py. A reszta to co?
Poza tym dlaczego nie pochwalić Kaczmarczyk, która po nieudanych zawodach rozgrywa lepszy mecz? Właśnie wtedy powinno się chyba koszykarkę pochwalić, żeby pokazać jej że poszła w dobrą stronę. Brak słów na Twoje komentarze czasem.. :roll:

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 23 czerwca 2011, 09:55

z Łotwą Chomać nie grała - więc się od niej człowieku odczep wreszcie...
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Obrazek
Obrazek

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 23 czerwca 2011, 13:05

to co widziałem w meczu z Łotwą to okreslenie dramat to skromne okreslenie. Totalna amatorka. Same zawdoniczki tworza dwa obozy. Gorzowski i reszta chołoty. Sam p. Maciejewski w wypowiedzi po meczowej zarzucił zawodniczkom brak gry taktycznej!!! Odpowiem Mu w imienu zawodniczek. KTO USATALA TAKTYKE MECZOWA???? Zawodniczki czy Sztab szkoleniowy i trener???
Na 99% odpadniemy z Eurobasketu i co dalej? Napewno bedzie trzeba podziekowac temu trenerowi "za prace" w kadra i szukac nowego trenera który bedzie łaczył a nie dzielił polskie zawodniczki. Tyle ode mnie
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 23 czerwca 2011, 13:13

hermes46 pisze:to co widziałem w meczu z Łotwą to okreslenie dramat to skromne okreslenie. Totalna amatorka. Same zawdoniczki tworza dwa obozy. Gorzowski i reszta chołoty. Sam p. Maciejewski w wypowiedzi po meczowej zarzucił zawodniczkom brak gry taktycznej!!! Odpowiem Mu w imienu zawodniczek. KTO USATALA TAKTYKE MECZOWA???? Zawodniczki czy Sztab szkoleniowy i trener???
Na 99% odpadniemy z Eurobasketu i co dalej? Napewno bedzie trzeba podziekowac temu trenerowi "za prace" w kadra i szukac nowego trenera który bedzie łaczył a nie dzielił polskie zawodniczki. Tyle ode mnie

uważaj na słowa "drogi panie".
dobrze, że tyle, nie udzielaj się więcej jak nie potrafisz z szacunkiem(w dodatku z błędem ort).
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 23 czerwca 2011, 16:57

Koszykarz (Toruń) pisze:
ann pisze:tak sobie oglądam mecz Hiszpani z Francją i zastanawiam się czy dziewczyny Hernandeza się rozkręcą? póki co, to co widziałam w Spodku na żywo i dziś w necie to słabizna straszna...

to zespoł który może grać tylko lepiej... Tak mi się wydaje - bo rzeczywiście cieniuja. Ale mają ALBE która potrafi w pojedynke rostrzygać mecze. Mają zajebiste grajki - poza Torrens - reszta jest już troszkę podstarzała.

A tegoroczny Eurobasket pokazuje - że idzie chyba młodość... Słabsze , młodsze reprezentacje - bez respektu grają z doświadczonymi reprezentacjami.

Wszystko to bardzo wyrównane w tym roku... Nasze porażki z Czarnogórą , Hiszpanią - na maksa mogłybyć nawet zwycięstwami. I to w tak zdekompletowanym składzie jaki mamy. Włąsciwie to drugi garnitur repry. Poza 2,3 grajkami.

Z Łotyszkami podobnie - choć tu porażka boli bo zamiast bilansu 1-2 mamy 0-3 i cieżko będzie kogoś wygryźć.

Czarnogóra zaskakuje - gra praktycznie w 5-6 zawodniczek - ale za to mają bardzo mocną wyjściową piątke- i świetnie przygotowane kondycyjnie.... Tam nie muszą ROTOWAĆ BEZSENSOWNIE - jak to robi pewien coach 8) - by wygrywać.....

Wybacz, ale w pojedynkę meczu nikt nie jest w stanie wygrać, nawet Alba, przykład dokładny to mecz Hiszpanii z Czarnogórą, gdzie dwoiła się i troiła rzuciła ponad 25 pkt, a mimo to jej zespół bez wsparcia koleżanek przegrał. 8)
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

kael12
Nowy na forum

Postautor: kael12 » 23 czerwca 2011, 17:06

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 23 czerwca 2011, 18:15

tak na marginesie trener reprezentacji Polski to bardziej selekcjoner(to on decyduje lub powinien decydować kto w tej drużynie musi się znaleźć,a kto nie) niż szkoleniowiec(tutaj nigdy umiejętności pana Darka nie podważałem i nie podważam,a obserwuję jego pracę w Gorzowie od I ligi począwszy). Inna sprawa,że praktycznie dla połowy tych pań trener Maciejewski jest jednym i drugim. 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 23 czerwca 2011, 18:32

Nie mnie oceniać prace trenera ale trzeba było słyszeć komentarze pana trenera Orczyka w kuluarach Spodka po wczorajszym meczu specjalista od....

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 23 czerwca 2011, 19:08

NAMAX pisze:A co do Biby to szkoda że 2 lata temu nie przeanalizowała swoich kompromitujacych wystepów i nie uderzyła sie publicznie w piersi bo była lepsza tylko od tych co mało grały miedzy innymi od Zurowskiej.

Mozna by bylo napisac "Lubie to !"

Co do oceny reprezentacji wstrzymam sie do zakonczenia ME.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 23 czerwca 2011, 19:37

Tylko, że kochana Bibencja miała wtedy contusion albo jak wolą puryści językowi injury tak więc warto spojrzeć na jej wystep w tym swietle.

nie ma co na siłę bronic trenera i tu zwracam się do Gorzowiaków aby zdecydowali się na konstruktywna krytykę, a nie jedynie bronienie jego osoby.

Na razie jak dla mnie spisuje się lepiej niż Kozior, nie zmienia to faktu że i tak zwodzi. Mimo, że nie jestem zwolennikiem rotacji, to nie ma co szaleć - take zasady wybijają z rytmu nasza najlepszą snajperkę Elę Mowilk. Trzeba jej dać parę minut na wejście w w parkiet a wtedy się zozkręca.
( tutaj ni z gruszki ni z pietruszki chciałbym wrzucic kamyczek do ogródka Heniego, który też za szybko zmieniał swojego czasu Wielebną po kontuzji, a także Skoriusza i Krężel. Zwłaszcza Wielebna - takie moje zdanie - doszła by szybciej do lepszej formy gdyby grałą więcej i nie byłą tak czesto zmieniana. A tak straciła pewność siebie i dupa. Mógłbym sie rozpisac ale kiedys juz o tym pisałem. Sorry za off top ale naszła mnie refleksja:).

W kazdym razie mecz z Łotwą był tragedią - druga połowa to porażająca bezradność, ktroej na szczęście do końca nie widziałem bo szkoda było patrzeć na to czym nas koszykarki uraczyły.

Kadrę trza dać w ręce Francuza/Hiszpana. Mężczyźni mają zagraniczniaka i Babiniec też musi mieć.

friel
Kadet

Postautor: friel » 23 czerwca 2011, 20:56

ta mężczyźni już mieli zagraniczniaka i nic to nie zmieniło nam jest potrzebna nowa kadra zawodniczek ,które mają pokorę
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Wróć do „EUROBASKET-ME KOBIET W POLSCE ( UWAGA: za kilka dni podforum będzie przeniesione do działu Europa/Świat )”