Co słychać w Kadrze Polski?

Wszystko na temat kadr narodowych. Reprezentacje seniorek oraz młodzieżowe

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: Co słychać w Kadrze Polski?

Postautor: matrix » 24 czerwca 2011, 19:17

yanek pisze: Związku nie stać na dobrego, zagranicznego fachowca. Na polskim rynku posucha. (Koziorowicz - spalony z kadrą, a nikogo innego nie widać. )

Na temat tego na co stać związek nie będę się już wypowiadał,bo pierwszy przykład z brzegu to faza play-out poprzedniego sezonu. Wielka Brytania(pisałem już o tym zespole) to rewelacja w porównaniu z polskim zespołem......zespołem-dobre określenie. 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 24 czerwca 2011, 19:19

Shavo pisze:tiaaaa, pewnie była poklucona z Paula.... :lol: :lol: :lol:

a Paula komukolwiek podawała? :lol: :lol: :lol: W drużynie jest jeszcze druga rozgrywająca i chyba jej nie zauważyłeś,albo ona sama niezauważenie przeszła obok tej imprezy.

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 24 czerwca 2011, 19:26

No to wydać kase na HEJKOVĄ choćby !!!

oglądając II połowe z ŁOtwą i dziś II połowę z Chorwacją patrzyłem i przecierałem oczy ze zdumienia ,,JAK MOŻNA TAK GRAĆ !!!! - tak żenująco , tak słabo - żadnej taktyki , zero zespołowości , żadna nie wychodziła rozgrywającym na podanie - Kobryn najczęściej przebywała poza linią 6,75.... No cyrk.....

Gromy idą na Żurowską - i chyba słuszne.......Po co ona tyle grała skoro ..nic nie grała..

Mni osobiście też EWKA zawiodła - trzeba to też jasno powiedzieć. Niestety ale bez wsparcia pod koszem sama nic nie zrobi. A wsparcia żadnego nie miała - szkoda że nie było choćby Majewskiej lub Walich - one były zdrowe przecież !!!
Gdyby Maciejewskiemu i związkowi zależało na WYNIKU - to i z Krawiec by sprawę załatwiono...

A tak jest porażka i wielki niesmak.......

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 24 czerwca 2011, 19:40

Koszykarz (Toruń) pisze:No to wydać kase na HEJKOVĄ choćby !!!

Hejkova -najbardziej przereklamowany trener w Europie.Dorównać może jej tylko pewien Węgier.Od Hejkovej to ja już wolę Herkta.

Widziałeś kiedyś mecze zespołów klubowych prowadzonych Hejkovą czy tylko znasz z opowieści o dawnych sukcesach Ružomberoka.

Zespół przegrywa 30 pkt ,bieganina taka że dzisiejszy mecz Polski z Chorwacją to taktyczny majstersztyk Maciejewskiego. A Hejkova ręce w kieszeni i wszystko w dupie-widok dość częsty.
Obrazek

desix
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: desix » 24 czerwca 2011, 19:46

matrix pisze:
rzymi pisze: Tak, gdyby była Biba, Lecia itd... Gdyby babcia miała wąsy...

bilibyśmy się o medale".-to jest pointa do występu Polek na tych mistrzostwach. Mnie jeszcze rozbawiło stwierdzenie,że być może zespół źle dobrano charakterologicznie. 8)
PS.Mirna Mazić- dobry występ.

Hahahahaha. Przypomnij mi jaki medal przywieźliśmy z Łotwy? Ludzie, zrozumcie, że analogicznie do naszych kopaczy, z tej mąki, poza kilkoma gramami, chleba nie będzie. Nawet najlepszy trener nie sprawi, że nagle z przeciętnej drużyny wskoczymy na "international level". Większość tych dziewczyn nie przeskoczy pewnego poziomu i trzeba się z tym pogodzić. Tu nic nie dadzą miesięczne zgrupowania przed daną imprezą, bo cała wina leży u podstaw. Wystarczy spojrzeć na poziom drużyn I - ligowych czy tegoroczny finał MP juniorek
Nawet jeśli wszyscy już w ciebie zwątpili, pokaż że się mylili

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 24 czerwca 2011, 19:52

desix pisze:
matrix pisze:
rzymi pisze: Tak, gdyby była Biba, Lecia itd... Gdyby babcia miała wąsy...

bilibyśmy się o medale".-to jest pointa do występu Polek na tych mistrzostwach. Mnie jeszcze rozbawiło stwierdzenie,że być może zespół źle dobrano charakterologicznie. 8)
PS.Mirna Mazić- dobry występ.

Hahahahaha. Przypomnij mi jaki medal przywieźliśmy z Łotwy?n nie przeskoczy pewnego poziomu i trzeba się z tym pogodzić. Tu nic nie dadzą miesięczne zgrupowania przed Ludzie, zrozumcie, że analogicznie do naszych kopaczy, z tej mąki, poza kilkoma gramami, chleba nie będzie.

dokończenie cytatem to akurat pomeczowe słowa trenera Maciejewskiego,a nie moje. 8)

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 24 czerwca 2011, 20:00

mi słowa Pietrzak były warte uwagi! "My potrafimy lepijej grac ale nie pokazujemy tego na parkiecie"
Y piszesz a angielkach wiesz jaka jest róznica miedzy nami a nimi? Jedna koloasalna i im sie chciało grac a naszym? Nasze były juz przy stołach i podpisywaniu kontraktów. Zadac zadac zadac zadac coraz to wiekszych pieniedzy za nic nie robienie.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 24 czerwca 2011, 20:09

Komedia zakończona.Mam nadzieje ,że panowie z PZKosz zostaną uczciwie rozliczeni.Położenie ME i koszykówki kobiet na lata to powinno kosztować.Dla ludzi nawet średnio zorientowanych w koszykówce wybór trenera to nieporozumienie. Facet który do tej pory niczego nie osiągnął miał nagle zostać zbawcą.Ligowy trener na miare co najwyżej PLKK ,który ot czasami komuś lepszemu trochę poprzeszkadza i tyle.Czekamy też na kolejny list od zawodniczek.Megaloman trener i zawodniczki-b.fajna kompilacja.Szkoda tylko ,że była to zabawa za naprawdę spore pieniądze podatników.Oby ostatnia w tym składzie.

PS . Coś mi się wydaje że Żurowska chyba zbyt pochopnie odeszła a AZS - pewnie powróci :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 25 czerwca 2011, 01:37

Namówmy za wszelką cenę Pokey Chatman na trenera repy. Albo Francuza jakiegoś albo Hiszpana.
Koniecznie z Polaków nie ma kogo - litości.

felix
Nowy na forum

Postautor: felix » 25 czerwca 2011, 06:55

Niektóre zawodniczki naprawde włozyły wszystkie swoje sily tak jak mówi Skobel, ale co zrobić jak nie wszystkie do tego meczu tak podeszly. Żurowska fatalna, Pawlak to chyba obrazona na caly swiat. I to jest kapitan ktory powinien mobilizowac drużyne a nie grać przeciwko niej. Dla mnie największą porazką jest trener. Jak ktoś gra dobrze to wędruje na ławe a jak źle to niech sobie pobiega. Te zmiany to w kazdym meczu porazka i nie mówcie mi że mają odpocząć bo chorwatki 4 grały przez 40 minut. U nas nawet niektóre nie zdązyły sie za bardzo spocić.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 25 czerwca 2011, 07:31

dzisiaj powtarzaja mecz z Chorwacja. Teraz ogladam na luzie bez zadnych emocji.Jak pokazuja Trenera to mam uczcuie ze On nie wie gdzie jest.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 25 czerwca 2011, 08:40

Widze ze TRZY NAJWIEKSZE ASY TEGO FORUM, maja teraz swoje 5 MINUT.

Szkoda tylko ze ludzie musza tracic swoj czas na czytanie tych bzdur ;)

Odnosnie ME, kiedys napisalem w prywatnej rozmowie:

"dla mnie 3 porazki to bedzie zenada
1 zwyciestwo odniesione na ME to porazka
8-ka na miare oczekiwan
5-tka w siodmym niebie :)"

Bez wzgledu na ostateczny wynik... ME zakonczyly się dla nas porazka... Porazką która juz przed "pierwszym gwizdkiem" byla widoczna. Sama organizacja ME to jakas ZENADA. Katowice zero promocji tej imprezy... mało kto nawet w samych Katowicach wiedzial o tej imprezie. Hala zapelniana w 70-80%(stanu wszystkich kibiców) dziecmi.
JAK TA HALA MIALA NIESC DOPINGIEM BIAŁO CZERWONE DO ZWYCIESTW ??
Pierwszymi osobami ktore powinny podac się do dymisji za ten BLAMAZ SA WLADZE PZKOSZ !! Ktore do konca kombinowaly co tu zrobic zeby w Polsce te Mistrzostwa się nie odbyly.

a teraz odnosnie zespołu...

Trener... moze i popelnil kilka błedów (ale nikt mnie nie przekona do grania 5x40 minut !! Skoro jego taktyka z czestymi zmianami sie sprawdzala w klubie to czemu nie miala sie sprawdzic w reprezentajci)... Czy ma zostac ?? Niewatpliwie jest to najlepszy polski trener (jezeli stac nasz zwiazek na zagraniczna gwiazde to proszę bardzo), jednak jezeli nie to dałbym mu popracowac jeszcze 2 lata. Pytanie tylko czy zawodniczkom jest to na reke. Bo patrzac na gre PAWLAK to rece opadaja (jej wystep moglbym ocenic bardzo blisko Zurowskiej)... KAPITAN polskiej druzyny a jakby przez cale ME obrazona na caly swiat... rozegraniee?? zenada... jej rzuty za 3... lub za 2 ... ZENADA.... totalny chaos na rozegraniu.
Ludzie kłócili się kto ma zostac druga rozgrywajaca... a Dzwigalska swoim poziomem nie odstawala od Pawlak (u niej przynajmniej nie spodziewalismy sie jakis cudów)...

Pozycja centra... niewatpliwie Ewelina najmocniejszy punkt w naszej kadrze... jednak turnieju zycia to ona nie zagrala ;|
Nieraz głupie bezsensowne faule... ktore zmuszaly do wprowadzenia na boisko Gulak czy Chocac (nie wiem co obie robia w reprezentacji... rownie dobrze by sobie Kaczmarczyk na 5-tce radzila ;|).

Gorzowianki... Zurowska - nie wiem czemu ale ta dziewczyna zawsze sie pali na najwazniejsze mecze (ile to razy majac swietna forme w sezonie palila się na meczach z Wisla czy Lotosem??).. ten turniej to totalne nieporozumienie w jej wykonaniu. Szkoda bo naprawde byla wczesniej w dobrej formie... a tymi ME zrobila sobie bardziej antypromocje... Według mnie znalezienie zagranicznego euroligowego klubu moze graniczyc z cudem....ale "nieznane sa wyroki Boskie". Nie zdziwiłbym się jakby wyladowala w Gdyni :). Bo raczej opcja powrotu do AZS-u mało realna...? (osobiscie z otwartymi rekami bym ja przyjal)... jednak kontrakt musialbybyc min 50% mniejszy bo... bo na inny naszego klubu poprostu nie stac.

Dzwigalska - tak naprawde nikt po niej wielkich fajerwerków się nie spodziewal. Zagrala na swoim normalnym poziomie... duzo walki kilka strat... kilka trójek udało się rzucic. Wielkich zastrzezen do niej nie mam.

Skobel - to chyba najwiekszy fighter naszej reprezentacji. Zawodniczka ktora gra na 110% w kazdym meczu... nie odpuszcza nikomu walczy do konca. Pelna profesjonalistka. Gdyby wszystkie zawodniczki graly z takim zaangazowaniem mysle ze wejscie do 8-ki to bylaby tylko formalnosc.

Kaczmarczyk - nie wiem jakos ciezko mi ja oceniac. Zagrala na swoim poziomie... jednak szalu nie robila. Bardziej spelniala sie na pozycji 5 niz 4. Jedynym jej plusem jest to ze jest jeszcze "mloda" i moze duzo poprawic w swojej grze.

dalsze podsumowanie w pozniejszym terminie...
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 25 czerwca 2011, 09:47

o gwiazda polskiej koszykówki sie odzywa. Maciejewski musi odejsc twoje pierdzenie w stołek nic nie zmieni!! Skłocił srodowisko to efekty jego "pracy". Zawodniczki pod przykrywka kontuzji lub zmeczenia sezonem pasuja z gry w kadrze. To ze grały rezerwy to głownie jego zasługa. Nie ma dla mnie tłumaczenia ze zespoł nie był zgrany. Inni w miesiac przed startem w turnieju sa juz zgrani tylko nie Polki.To jako selekcjoner pownien przez cały sezon obserwowac kandydatki do gry.
A odnosnie hali lepszy Spodek niz Kórnik w Gorzowie :lol: :P

rzymi: proponuję kubełek zimnej wody dla wszystkich panów i tradycyjnie, wszystkie "wrzuty i zapędy" osobiste proszę kierować na priv bo np hala gorzowska nijak ma się tu do tematu.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 25 czerwca 2011, 10:08

hermes46 pisze:A odnosnie hali lepszy Spodek niz Kórnik w Gorzowie :lol: :P

Czy ty naprawde masz mózg mniejszy od orzeszka ziemnego ?? Wogole byles na jakimkolwiek meczu Polek na tych ME ??

Jak nie to mozna wulgarnie powiedziec ze w "du** byles i g***o wiesz".

Co ma hala do atmosfery w niej panujacej. Pod tym wzgledem wolalbym zeby mecze odbywaly sie na R22, starej hali GOSiRu w Gdyni czy jak ty to nazywasz Kórniku w Gorzowie. Na pewno trybuny by bardziej niosly zawodniczki... niz w Spodku.

Zreszta co ty mozesz wiedziec o prawdziwej atmosferze na hali... jak w swoim LICEUM jedyne co potrafia krzyczec to "ENERGA TORUŃSKA" i nie raz sie ponapiac po zwycieskim meczu "Gdzie jest (tutaj nazwa miasta) Gdzie jest".

PS ( Piękna opcja w panelu uzytkownika... juz postów hermesa nie widze... jeszcze dodam opcje koszykarza i matrixa... i się okaze ze 75 % postów (bzdur) tego forum zniknie) :mrgreen:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 25 czerwca 2011, 10:24

Kompletnie nie rozumiem zachwytów nad Skobel.

Ona gra na pozycji 2 i z racji tego wymagamy od niej punktów przy jakiejś sensownej skuteczności,oraz mądrości w grze.
Biorąc pod uwagę wszystkie zawodniczki z pozycji 2 i 3. To znacznie odstawała jakością gry od Szott i Mowlik. I wcale bym się nie zakładał że była znacznie lepsza (o ile była) od Babickiej.

Dla mniej jej gra przypomina grę szesnastolatki.Fajne tak grać jak się ma 16 lat. Tyle że ona gra tak teraz. Ba grała tak na zeszłych ME.
Zero postępu, zero poprawienia kultury gry. Została powołana nieco na wyrost (nie mam pretensji bo trener ma prawo powołać jedną czy dwie zawodniczki na wyrost) ale uważam że jeżeli w przyszłym sezonie nie zrobi znacznego postępu to powinno się z niej zrezygnować.
Obrazek

Wróć do „Reprezentacja Polski”