Co słychać w Toruniu ?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

hermes46
Kadet

Re: Co słychać w Toruniu ?

Postautor: hermes46 » 30 czerwca 2011, 18:38

no i moze Prokom Trefl i Boston Celtics? :lol:
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Septymiusz
Młodzik

Postautor: Septymiusz » 02 lipca 2011, 11:42

W tym roku drużyna jest budowana wydaje mi się, że z większym spokojem i rozwagą. Tym nie mniej brakuje nam graczy podkoszowych. Jeśli kontrakty na grę w Toruniu podpisałyby Marta Jujka i Jelena, to jeszcze jakby - co jest moim marzeniem - dołączyła do tej ekipy Candice Dupree byłoby genialnie :) . Za marzenia nie karze się, więc taka charakterna grupa podkoszowych koszykarek byłaby kapitalnym rozwiązaniem i już nie zależnie od wyników, chętnie bym je oglądał w każdym meczu. Wydaje mi się, że potrzebujemy jakiejś takiej wielkiej gwiazdy, która samym nazwiskiem spowoduje większe zainteresowanie na meczach. Poza tym w sporcie czasem odrobina wariactwa, nawet finansowego jest potrzebna,a myślę, że większość woli jedną drogą gwiazdę niż 3-4 przeciętne koszykarki o podobnych wymaganiach finansowych w sumie. Jestem ciekawy co wymyślą nasi działacze i będę cierpliwie czekał bo nie ma wyjścia.

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 02 lipca 2011, 12:26

Septymiusz pisze:W tym roku drużyna jest budowana wydaje mi się, że z większym spokojem i rozwagą. Tym nie mniej brakuje nam graczy podkoszowych. Jeśli kontrakty na grę w Toruniu podpisałyby Marta Jujka i Jelena, to jeszcze jakby - co jest moim marzeniem - dołączyła do tej ekipy Candice Dupree byłoby genialnie :) . Za marzenia nie karze się, więc taka charakterna grupa podkoszowych koszykarek byłaby kapitalnym rozwiązaniem i już nie zależnie od wyników, chętnie bym je oglądał w każdym meczu. Wydaje mi się, że potrzebujemy jakiejś takiej wielkiej gwiazdy, która samym nazwiskiem spowoduje większe zainteresowanie na meczach. Poza tym w sporcie czasem odrobina wariactwa, nawet finansowego jest potrzebna,a myślę, że większość woli jedną drogą gwiazdę niż 3-4 przeciętne koszykarki o podobnych wymaganiach finansowych w sumie. Jestem ciekawy co wymyślą nasi działacze i będę cierpliwie czekał bo nie ma wyjścia.

Septymiusz o czym ty marzysz :lol: :lol: :lol: 8)

Jedno ALE : mamy już Szczechowiak - będzie też JUJKA. Ale JELI MAKSIMOVIC raczej nie - bo za nią ma być AMERYKANKA na centrze . Ponoć ma to być dość znana koszykarka 8) Zobaczymy...

Ja bym jednak zostawił Maksimović. Bo jest wartościową EUROPEJKA !!! A wzmocnił na skrzydle się Amerykanką...

Zgadzam się z Tobą i trąbię o tym od lat - że lepiej 3-4 zawodniczki za 6-8 tysięcy $$$ niż plejada przeciętnych za 3-4 tyś ...
Mamy już Krawiec i Szczechowiak - potecjalne liderki. Ale pamiętajmy - Krawiec jest dość kontuzjogenna a Cherry po macierzyńskim. TRzeba sciągnąć jakieś PEWNE OPCJE. Bo JUJKA też będzie po rekonwalescencji...

Obecnie w WNBA gra sporo dobrych i WOLNYCH GRAJEK - które nie są takie drogie 8) . Nie mówię tu o PRZEREKLAMOWANYCH gwiazdach tych Tangela Smith.... Ale młodszych i nie mniej solidnych !!!

Zgadzam się z jednym - w tym roku budowa składu przebiega SPOKOJNIE , i małymi kroczkami idzie to ku dobremu. Życzę by rozmowy ze sponsorami przyniosły pozytywny skutek. I ostatnie ogniwa - te zagraniczne - były tymi najważniejszymi 8) :P

A.R.C.H.I. ball
Młodzik

Postautor: A.R.C.H.I. ball » 02 lipca 2011, 12:35

Ja bym w waszym zespole widział Elizabeth Cambage z Tulsy Shock ma ponad 2 metry ma tylko 20 lat i oglądałem kilka meczów z jej udziałem. Naprawde fajna tylko czy po zakończeniu sezonu bedą się po nią rzucać :lol: bo jak nie to ja bym ją wziął :mrgreen:

A.R.C.H.I. ball
Młodzik

Postautor: A.R.C.H.I. ball » 02 lipca 2011, 12:38

I tylko mała kwestia jest z Australii czyli gdy byście wzięli ją to już kogoś na skrzydło z Europy, a jak Egenti nie dostanie Obywatelstwa ? co jest mało prawdopodobne (pewnie dostanie) no ale jak by była taka sytuacja ??? to nie bedziecie mogli grać w pucharach. Chociaż wydaje mi się że powinniście postawić na ligę tak jak CCC w zeszłym sezonie.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 02 lipca 2011, 12:55

A.R.C.H.I. ball pisze: to już kogoś na skrzydło z Europy,

i tu jest bardziej prawdopodobna opcja przy założeniu,że podstawową środkową będzie pani made in USA. Litwinka lub Rosjanka dla mnie mogą być(i mam nadzieję,że toruńscy działacze ME nie przespali,co pokazuje już turniej przedsezonowy o puchar prezydenta Torunia). 8)
PS.Septymiusz,co do gwiazdy,która byłaby magnesem medialnym i marketingowym to się zgadza,ale money też się musi w klubie zgadzać.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Septymiusz
Młodzik

Postautor: Septymiusz » 02 lipca 2011, 13:04

Każdy ma swój pomysł na skład, ale to i tak nie my będziemy go ustalać. Pozostaje jedynie mieć nadzieje, że skład nie będzie gorszy od tego sprzed 2 lat, tak samo waleczny i z takim potencjałem.

A.R.C.H.I. ball
Młodzik

Postautor: A.R.C.H.I. ball » 02 lipca 2011, 13:04

A może Sapova?? Jest wysoka może grać zarówno jako niska jak i silna skrzydłowa. Dla mnie jest ona dobrym rozwiązaniem tylko czy nie jest juz czasem za droga??? Przed przyjściem do Gorzowa była pewnie tania, później dali jej więcej poszła do Orenburga a teraz ?? Sam nie wiem ..

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 02 lipca 2011, 13:10

A.R.C.H.I. ball pisze:A może Sapova??

a może dobrze kombinujesz? 8) Pomysły? Nie trudno o nie skoro mamy już Leah,a ma przyjść jeszcze jedna pani zza oceanu. Dokładając do tego,że klub zgłosi się do rozgrywek Fiba Cup.
PS.dopięty budżet moim zdaniem wszystko wyjaśni. 8)

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 02 lipca 2011, 13:12

A.R.C.H.I. ball pisze:I tylko mała kwestia jest z Australii czyli gdy byście wzięli ją to już kogoś na skrzydło z Europy, a jak Egenti nie dostanie Obywatelstwa ? co jest mało prawdopodobne (pewnie dostanie) no ale jak by była taka sytuacja ??? to nie bedziecie mogli grać w pucharach. Chociaż wydaje mi się że powinniście postawić na ligę tak jak CCC w zeszłym sezonie.

Właśnie - jeszcze nie wiadomo jak z PUCHARAMI... Ja bym je odpuścił... Tym bardziej że nie ma JELI czyt. Europejki pod koszem a i z Egenti nie wiadomo...

Ja też marze o LIZ CAMPAGE - ale nie oszukujmy się - w TULSA robi DOUBLE DOUBLE co chwila...Nie mamy żadnych szans...

Moje marzenie to : zostawienie Maksimović , obywatelstwo dla Egenti i skrzydłowa z USA na ,,3'' 8)

Ale prawdopodobny scenariusz to : środkowa z USA , czekanie na obywatelstwo dla Egenti i skrzydłowa na ,,3'' . Europejskie skrzydłowe są w cenie. Więc może Żurowska ? 8) 8) 8)

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 02 lipca 2011, 13:15

A.R.C.H.I. ball pisze:A może Sapova?? Jest wysoka może grać zarówno jako niska jak i silna skrzydłowa. Dla mnie jest ona dobrym rozwiązaniem tylko czy nie jest juz czasem za droga??? Przed przyjściem do Gorzowa była pewnie tania, później dali jej więcej poszła do Orenburga a teraz ?? Sam nie wiem ..

Z wyciągnięciem Sapovej z Orenburga (bo tam zostaje na kolejny sezon) to raczysz żartować.. na nia nie stac teraz zapewne żadnego klubu, a poza tym po jaką cholerę miałaby opuszczać silny klub euroligowy, w którym płaci się więcej niż dobrze i isc do Torunia?

Marzenia o Dupree jakkolwiek piękne pozostaną też tylko marzeniami.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 02 lipca 2011, 13:19

Przeglądnąłem sobie listę pań z tegorocznego sezonu w WNBA

Kayla Pedersen
Jessica Davenport
Jayne Appel
Tiffany Jackson
Kia Vaughn

Nie pogniewałbym się gdybyśmy jedną z nich chociaż mogli zakontraktować...

Yacobou z Francji też zajebista jest..

Fajnie by było jakby wreszcie w Toruniu zjawiła się jakaś dość znana zawodniczka.

Nawet Rybnik miał kiedyś i to nawet trzy od razu (Perkins , Atkinson , Terry - CHOC SPŁACA JE DO DZIŚ ) Lider , Leszno mieli nawet Ashley Shields.
Nawet Jelenia Góra miała Shyre Ely - która zawsze znajduje angaż w WNBA...

Naszymi największymi gwiazdami były chyba LG TAYLOR , i Maksimović ( było nie było - reprezentantka Serbii )

Czekamy na kolejną

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 02 lipca 2011, 13:31

osobiście stawiam na co najmniej jedną Europejkę w Toruniu przed sezonem 2011/2012. Skoro działacze polubili kontraktowanie pań po kontuzjach i przerwach w graniu to może powróci temat Darii? 8)

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 02 lipca 2011, 13:45

Dupree, Cambage, Sapova, Żurowska....ja wiem że marzenia można mieć, ale troche realizmu Panowie:)

Koszykarz jesteś kolejny raz niekonsekwentny. Nie chcesz żeby Energa grała w pucharach ale chcesz mieć klasowe zawodniczki w drużynie. Jaka klasowa Ci przyjdzie grac tylko w PLKK?

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 02 lipca 2011, 13:50

bart_81 pisze:Dupree, Cambage, Sapova, Żurowska....ja wiem że marzenia można mieć, ale troche realizmu Panowie:)

Koszykarz jesteś kolejny raz niekonsekwentny. Nie chcesz żeby Energa grała w pucharach ale chcesz mieć klasowe zawodniczki w drużynie. Jaka klasowa Ci przyjdzie grac tylko w PLKK?

i jeszcze Yacobou :lol: już widzę jak rozwiązuje świeżo podpisany kontrakt w Walencji bo sie pojawiła oferta z Torunia :roll:
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”