M. Skorek: Kontuzja powaliła mnie z nóg
Trzecia kolejka II rundy w 1 lidze kobiet. Unia Swarzędz podejmowała u siebie Wisłę II Kraków. Przyjezdne w składzie z kilkoma zawodniczkami z ekstraklasy. Jedną z nich jest Magdalena Skorek, która wspomniany mecz nie będzie miło wspominać. Nie dość, że Wisła uległa Unii 50:70 to w dodatku Magda doznała poważnej kontuzji kolana.
Jak doszło do urazu?
Trudno opisać tą całą sytuację. Mecz trwał, a ja po prostu zwyczajnie biegłam, postawiłam lewą nogę i nagle nastąpiło skręcenie w stawie kolanowym. Stało się to tak szybko i niespodziewanie i nagle poczułam ogromny ból w kolanie.
Diagnoza była natychmiastowa?
Nie. Pierwsze przypuszczenia mówiły, że to tylko skręcenie i że nie jest tak źle. W rzeczywistości było jednak zupełnie odwrotnie i nie było tak dobrze jak wskazały pierwsze diagnozy.
Czeka Cię teraz operacja - co dokładnie będziesz miała robione?
Operacja odbędzie się w środę (30 marzec) w Rzeszowie. Czeka mnie rekonstrukcja więzadeł krzyżowych, z tego co wiem, zabieg będzie wykonany artroskopijnie. Przeszczep będzie pobrany prawdopodobnie z uda.
Ile potrwa przerwa w grze?
Przerwa niestety będzie znaczna. Do pełnej sprawności potrzeba około 9 miesięcy.
Czy to pierwsza tak poważna kontuzja w karierze?
Tak, to pierwsza kontuzja i niestety od razu powaliła mnie z nóg.
Jak spędziłaś Święta Wielkanocne?
Jak każde inne - przy stole z rodziną. Każde święta kojarzą mi się z domową atmosferą. Gram w innym mieście i dlatego tego typu święta są wyjątkowe, bo wracam do domu i spędzam czas z rodziną.
Kogo pierwszego oblałaś wodą w 'lany poniedziałek'?
Oczywiście młodszego brata (śmiech - dop. MK)
Kto będzie Mistrzem Polski?
Wisła Kraków - to przecież oczywiste.
Dziękuję za rozmowę i życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
Dziękuję.
www.polskikosz.pl
Magda Skorek - operacja już w środę..
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Magda Skorek - operacja już w środę..
..you got to lose, to know how to win..
Re: Magda Skorek - operacja już w środę..
Trzymaj się dzielnie Skoriusz - wracaj szybko do zdrowia i na boisko!
..you got to lose, to know how to win..
Re: Magda Skorek - operacja już w środę..
Życze szybkiego powrotu do zdrowia 
-
Gość
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”