Gambrinus Brno - Lotos Gdynia - EUROLIGA 3 MECZ

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Gość

Postautor: Gość » 25 marca 2005, 23:52

Ty się zorientuj trochę o co chodzi w koszykówce zanim zaczniesz takie głupoty wypisywać...

1. Dostać się do 1/4 Euroligi jest tak samo ciężko jak do 1/4 LM. Porównanie jest jak najbardziej na miejscu bo szczebel ten sam i poziom rozgrywek też ten sam. Niech Ci ta wielkość piłki tak obrazu nie przesłania.

2. Skoro próbujesz porównać Brno do jakiegoś średniaka a mam wrażenie że i nawet niżej go cenisz to nie ma o czym rozmawiać - po prostu nie masz pojęcia o żeńskiej koszykówce.

Marco TS pisze:Mowisz o 1/4 finalu Euroligi. To Wisla-Lazio 1/8 Finału pucharu Uefa, Wisła-Real 3 runda decydująca o wjesciu do LM to samo Wisła-Inter , Wisła-Schalke, Wisła-Parma oba mecz odpowiednio 2 i 3 runda puefa. Dalej nie widzisz analogii? Przeskoczyliscie pewny poziom tka jak WIsła w pilce ale teraz po przegranej z Brnem spadliscie z tego pulapu

A to już szczyt wszystkiego. O co tu chodzi to nie zrozumiem i za 100 lat.

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 26 marca 2005, 00:14

Może mi ktoś wytłumaczyć jaki ma sens porównywanie piłki nożnej do koszykówki ??

ps. tak przy okazji to mój 300 post :lol:

gosc 12

Postautor: gosc 12 » 26 marca 2005, 08:35

niestety nawet jak loto s przegralby MP 9 w co nie wierze 0 to i tak wlasnie gdynia wystapi w eurolidze. maja zapewnione miejsce na 3 lata.

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 26 marca 2005, 12:33

Anonymous pisze:Ty się zorientuj trochę o co chodzi w koszykówce zanim zaczniesz takie głupoty wypisywać...

1. Dostać się do 1/4 Euroligi jest tak samo ciężko jak do 1/4 LM. Porównanie jest jak najbardziej na miejscu bo szczebel ten sam i poziom rozgrywek też ten sam. Niech Ci ta wielkość piłki tak obrazu nie przesłania.

2. Skoro próbujesz porównać Brno do jakiegoś średniaka a mam wrażenie że i nawet niżej go cenisz to nie ma o czym rozmawiać - po prostu nie masz pojęcia o żeńskiej koszykówce.

Marco TS pisze:Mowisz o 1/4 finalu Euroligi. To Wisla-Lazio 1/8 Finału pucharu Uefa, Wisła-Real 3 runda decydująca o wjesciu do LM to samo Wisła-Inter , Wisła-Schalke, Wisła-Parma oba mecz odpowiednio 2 i 3 runda puefa. Dalej nie widzisz analogii? Przeskoczyliscie pewny poziom tka jak WIsła w pilce ale teraz po przegranej z Brnem spadliscie z tego pulapu

A to już szczyt wszystkiego. O co tu chodzi to nie zrozumiem i za 100 lat.

Proponuje sie podpisywac :)
na koszu sie znam leiej niz CI sie to wydaje, po forum tego ne widac ale ja tutaj jestem od czegos innego, pozdro ŁKS :lol:
A teraz lopatologicznie skoro nie umiesz analizowac statystyk, drabinek, ukladow spotkan, wspolczynnikow krajowych i europejskich.

Koszykówka: 4 lata pieknej gry w Europie, ba nawet ofgromne sukcesy jak na klub z beznadzijejnej szarej polskiej ligi

Piłka: Widzew Łodź Legia Warszaw Wisłą Kraków, ŁKS (5-6 ostatnich lat) 2 pierwsze grały w lidze mistrzów, WIsła przegrywała ta walkę z Realem Interem, ŁKS z Man Utd. Wszytskie kluby osiagnely duze sukcesy w Europie przyklad ostatnich lat Wisły, Legii

Piłka&Koszykowka: Wszystkie wymienione kluby osiagnely cos w Europie ponad to co mozna by sie bylo spodziewac po poziomie polskiej ligi. I teraz gdzie sa te kluby?? Widzew ŁKS 2 liga, WIsła w Europie blamaz, Legia to samo. Wystarczy jeden mecz aby sie wszytsko posypało.

JA nie staram sie udowdnic ze Lotos przegrał tam z jakims Brnem, tylko fakt taki ze wczesniej czy pozniej i tka nastapi upadek na sam dół. Nei ochodiz tu o upadek Lotosu bron boze tylko jaki wylania sie z tego obraz, kto ma satysfakcje z sukcesow Lotosu w Europie, moim zdaniem tlyko Gdynia, ktos powie ze kazdy sie cieszy ja tez ale czy nie lpeiej sie cieszyć gdy w pucharach bedzą grały 2 -3 kluby??!!! [ ktos powie ze napisalem ze mnie nie martwi porazka Lotosu i nie ebdzie 2 miejsc, oczywiscie nie martwi, bo wole zeby liga wygladala profesjonalnie, anie na lasce jednego klubu i działaczy PLKK, tak samo jak Wisła, wlaczyla o 2 miejsce do LM ale inne kluby nie zorbily nic zeby pomoc wiec mnie takie porazki nie martwią] Niestety jak czytam wpisy na forum to widze ze inni maja pretensje do dzialczy o faworyzowanie Gdyni i dochodzę do wniosku ze tonie z zazdrosci ale z troski o to bysm ymieli porzadna profesjonalną ligę a nie cieszyc sie tylko z sukcesu jednego zespolu.

jesli dalej nie rozumiesz to ja juz nie wiem jak tluamczyc cos co jest oczywistym faktem wystepujacym w kazdej polskiej dyscyplinie sportu.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 26 marca 2005, 12:41

KIBIC pisze:Może mi ktoś wytłumaczyć jaki ma sens porównywanie piłki nożnej do koszykówki ??

ps. tak przy okazji to mój 300 post :lol:

taki ze rzadza tymi oboma swiatami te same mechanizmy i takie same skutki przynoszą. Co mamy dzieki sukcesem Lotosu w Europie przez te 4 lata?? Liga sie wzmocnila, kibiców na hali przybywa??? druzyny wychodza z finansowego dolka?? NIE NIE NIE

CO mamy z sukcesow Widzewa Legii, Wisły, liga sie wzmocnila?, kibiców przybywa? druzyny wychodzą z finasowego dolka?? NIE NIE NIE

Nie widac analogii mechanizmow??! :roll:
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

ravvafan
Nowy na forum

Postautor: ravvafan » 26 marca 2005, 13:51

Seba pisze:
ravvafan pisze:
Seba pisze:A co do argumentu o braku drugiego miejsca w Eurolidze za rok - oczywiscie jesli sie tak stanie to smutno, ale wcale sie nie zdziwie, jesli okaze sie, ze dzisiejszy mecz byl walka wlasnie Lotosu o miejsce w rozgrywkach, a porazka spowoduje brak tego zespolu za rok w Europie. Pierwszy raz bowiem od kilku lat wydaje sie, ze final moze byc ciekawy ;)

Pozdrawiam.

Chyba coś ci się pomyliło to ja co mam "dwie narzyczone (z tym że ta siatkarska ładniejsza) jestem bardziej zorientowany.

Ehhhh... rozumiem, że przy okazji kibicowania siatkarkom liczą sie głównie oczy (najlepiej uzbrojone w lornetkę ;) ), ale tu czasem można jednak ruszyć głową. Nic mi się nie pomyliło - gdybyś nie zrozumiał napiszę Ci wprost - jeśli Lotos nie zdobędzie w tym roku mistrzostwa Polski, to brak drugiego miejsca w Eurolidze dla nich jedynie będzie gwozdziem do trumny. Teraz już łapiesz?

Ps. Powstrzymaj się z łaski swojej na drugi raz od zaśmiecania KKForum pisząc kilka takich samych wpisów :(

Nie dokońca rozumiem......sorry :cry: :cry: :cry:
VICTORIA RAVVA TO NAJPIĘKNIEJSZA SPORTSMENKA ŚWIATA!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek

ravvafan
Nowy na forum

Postautor: ravvafan » 26 marca 2005, 14:08

Marco TS pisze: Z kim odpada Lotos?? z Brnem napewno nie potegą europejskiego kosza, z kim odpada Wisła z kelnerami z Norwegi i amatorami z Tbilisi. RC Cannes analogia do Wisły zero traconych setów , Wisła zero porazek w sezonie, i Ty nie widzisz do tej sytuacji analogii?? :shock:

Sorry ale jesli Brno nie jest potga w Europejski koszu ...Sorry ale ja nie pamietam kiedy on ostatnio nie byl w Final Four.Chyba kilka lat temu....
To rowniez mozna powiedziec ze Manchaster U. nie jest potega czy Barcelona.

Kazdy by chcial aby gralo kilka zespolow w pucharach.Ale to prezesi innych klubow musza sobie odpowiedziec RYBKI ALBO PIPKI.Wy dostaliscie Eurolige nie majac do niej pierwodostepu.Wielkie gratulacje dla waszych wlasciceli.Ale co robili inni .Co robila w tym czasie Polfa.Jedno co laczy Wisle (pilka) i Lotos (kosz)to ze jako jedyni ciagna ten wozek a inni wola narzekac na te zespoly.

Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 26 marca 2005, 15:37

ravvafan pisze:[quote="Marco TS. Z kim odpada Lotos?? z Brnem napewno nie potegą europejskiego kosza, z kim odpada Wisła z kelnerami z Norwegi i amatorami z Tbilisi. RC Cannes analogia do Wisły zero traconych setów , Wisła zero porazek w sezonie, i Ty nie widzisz do tej sytuacji analogii?? :shock:

[quote="ravvafan"]
Sorry ale jesli Brno nie jest potga w Europejski koszu ...Sorry ale ja nie pamietam kiedy on ostatnio nie byl w Final Four.Chyba kilka lat temu....

Kazdy by chcial aby gralo kilka zespolow w pucharach.Ale to prezesi innych klubow musza sobie odpowiedziec RYBKI ALBO PIPKI.Wy dostaliscie Eurolige nie majac do niej pierwodostepu.Wielkie gratulacje dla waszych wlasciceli.Ale co robili inni .Co robila w tym czasie Polfa.Jedno co laczy Wisle (pilka) i Lotos (kosz)to ze jako jedyni ciagna ten wozek a inni wola narzekac na te zespoly.[/quote]

akurat Man U to nie potego tez kiche graja w ostatnich latach to tak nawiasem :)

Jedno co laczy Wisle (pilka) i Lotos (kosz)to ze jako jedyni ciagna ten wozek
no wlasnie ciagną i ciągną ale i tak z tego nie ma korzysci az wkoncu nastapi moment w ktorym tego nie uciągną, o to mi chodzi, nic poza jednostkami sie nie dzieje lepiej a na te jednostki te zprzyjdzie czas na Wisle[pilka[ juz przyszla jak mamy rownac do najlepszych i wygrywac w europie skoro w polskiej lidze wygrawamy mecz za meczem, po 7:1 w Lubinie po 4:0 w Szczecinie 5:1 w Grodzisku co z tego ze w lidze jesmy mocni jak ze slabym europejskim zespolem nie potrafimy nawiazac walki tlyko dlatego ze polska liga nie stawia poprzeczki coraz wyzej. Czy sukcesy Lotosu pchnely polską lige na wyzszy poziom?? nie sadze! CO bedzie jak Lotosowi znow sie powinie moga w przyszlym roku we wczesniejszej fazie?? bedzie poprostu polskie bagienko. CO z tego ze WIsla ogrywala Inter, Schalke i Parmę skoro 2-3 sezony i powrot do rzeczywistosci szarej polskiej ligi. Wygrywanie MP z 10 czy nawet 15 pkt przewagą cieszy ale ambicje trzeba miec wieksze, jednak na przeszkodzie stoi poziom rodzimej ligi.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Gość

Postautor: Gość » 28 marca 2005, 21:06

Szymon pisze:Chcą grać niech grają, ja chcę tylko jak najczęściej i jak najwięcej meczy oglądać z udziałem mojej drużyny!!!

a Ty masz drużynę? Włókniarz przecież nie istnieje :twisted:

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 28 marca 2005, 21:36

Anonymous pisze:
Szymon pisze:Chcą grać niech grają, ja chcę tylko jak najczęściej i jak najwięcej meczy oglądać z udziałem mojej drużyny!!!

I co jeszcze masz ciekawego do powiedzenia śledziomaniaku??!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 29 marca 2005, 08:36

Anonymous pisze:

Skoro jestes złosliwi i nawet sie nie przedstawisz to ja tez bede zlosliwi ale sie podpiszę .

Włokniarz nie istnieje? a gdzie jest Spójnia Gdańsk??!!!! gdzie jest ten pierwszy prawdziwy klub z Gdyni?? Zadałem sobie kiedys trud i zaczałem pytac i szukac informacji odnośnie klubu z Gdyni [obecnego Lotosu] , działacze sprzedali sprzedają i widac z ebedą sprzedawać Was klub tym kto pomacha im dolarami przed nosem. Grunt zeby kasa byla w portfelu a tradycję i historię ma sie za nic. Wkomcu po co wychowywac mlode pokolenie i informowac jaka jet historia klubu wazne by krzyczał na meczu Lotos a jak bedzie trzeba to i Blachy Pruszynski, Hoop, Hortex, Kulczyk Holdig, Media Markt, Tesco, na co komu historia. :twisted: Wkoncu niewazne ze raz klub nazywa sie tak a drugi raz tak. Jak to kiedyś powiedział jeden fan Lotosu

"Niewazne jaka nazwa klubu wazne jak kibic postrzega swoj klub i czy pamieta jaka jest historia i ze wiekszosc z nich wie z czego sie wywodzą"

jednak juz na pytanie czy taką historię przekazuje sie mlodym 10-latkom, 15-latkom ktorzy chodzą na Lotos nie potrafił odpowiedziec.

Tak wiec "kolego" zanim zaczniesz komus mowic cos zlosliwie to zajmij sie swoim podwórkiem.

Spójnia Gdańsk---> Bałtyk Gdynia---->Warta S.A Gdynia----> Fota Dajan Gdynia----> Fota Porta----> Polpharma VBW Clima----> Lotos VBW Clima---->Lotos Gdynia
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

ravvafan
Nowy na forum

Postautor: ravvafan » 29 marca 2005, 16:50

Marco TS pisze:
ravvafan pisze:[quote="Marco TS. Z kim odpada Lotos?? z Brnem napewno nie potegą europejskiego kosza, z kim odpada Wisła z kelnerami z Norwegi i amatorami z Tbilisi. RC Cannes analogia do Wisły zero traconych setów , Wisła zero porazek w sezonie, i Ty nie widzisz do tej sytuacji analogii?? :shock:

[quote="ravvafan"]

Kazdy by chcial aby gralo kilka zespolow w pucharach.Ale to prezesi innych klubow musza sobie odpowiedziec RYBKI ALBO PIPKI.Wy dostaliscie Eurolige nie majac do niej pierwodostepu.Wielkie gratulacje dla waszych wlasciceli.Ale co robili inni .Co robila w tym czasie Polfa.Jedno co laczy Wisle (pilka) i Lotos (kosz)to ze jako jedyni ciagna ten wozek a inni wola narzekac na te zespoly.

akurat Man U to nie potego tez kiche graja w ostatnich latach to tak nawiasem :)

Jedno co laczy Wisle (pilka) i Lotos (kosz)to ze jako jedyni ciagna ten wozek
no wlasnie ciagną i ciągną ale i tak z tego nie ma korzysci az wkoncu nastapi moment w ktorym tego nie uciągną, o to mi chodzi, nic poza jednostkami sie nie dzieje lepiej a na te jednostki te zprzyjdzie czas na Wisle[pilka[ juz przyszla jak mamy rownac do najlepszych i wygrywac w europie skoro w polskiej lidze wygrawamy mecz za meczem, po 7:1 w Lubinie po 4:0 w Szczecinie 5:1 w Grodzisku co z tego ze w lidze jesmy mocni jak ze slabym europejskim zespolem nie potrafimy nawiazac walki tlyko dlatego ze polska liga nie stawia poprzeczki coraz wyzej. Czy sukcesy Lotosu pchnely polską lige na wyzszy poziom?? nie sadze! CO bedzie jak Lotosowi znow sie powinie moga w przyszlym roku we wczesniejszej fazie?? bedzie poprostu polskie bagienko. CO z tego ze WIsla ogrywala Inter, Schalke i Parmę skoro 2-3 sezony i powrot do rzeczywistosci szarej polskiej ligi. Wygrywanie MP z 10 czy nawet 15 pkt przewagą cieszy ale ambicje trzeba miec wieksze, jednak na przeszkodzie stoi poziom rodzimej ligi.[/quote]
Nie chce być adwokatem Lotosu ale wydaje mi się że czegoś nie rozumiesz.....
Mówisz że słaba liga i zbyt łatwe zwycięstwa nie pozwalają osiągnąć sukcesów w Europie.TAK ALE TYLKO W PIŁCE NOŻNEJ.Weźmy najlepsze zespoły w Europie ostatnich lat w koszykówce kobiet:Brno,USVO,Pecs,Gdynia,Bourges.Pomijam kluby rosyjskie bo to temat na inną dyskusje(wtapianie w sport (czyli w legalny interes) ogromnych piniendzy .Widać to i w siatkówce i koszykówce.ALE SIATKÓWKA SIĘ OBRONIŁA I RUSKIE DOSTALI W DUPE i u kobitek i meżczyzn:P :P :P niestety czuje ze w koszykówce się im uda).Ale wrócmy do tematu.Co łączy te najlepsze drużyny w Europie.ANO TO ŻE ONE WSZYSTKIE WYGRYWAJĄ SWOJE LIGI Z PALCEM W DUPIE .Więc pojęcie zbyt łatwe zwycięstwa w lidze hamują zespół w Eurolidze w koszykówce kobiet to mit.Nawet liga Francuska.(najsilniejsza z normalnych).Zamiemmy etatatowego mistrza USVO na Lotos.I Lotos jest etatowym mistrzem wcale się tak bardzo się nie wysilając....Pomijam ze nasza liga nie jest wcale taka b.słaba i Lotos nie wygrywa 150-50 co się zdarza Brnu.
Po drugie niewiem do kogo masz pretensje do Lotosu że jest za mocny,do innych klubów że nie startują w pucharach.

Najważniejsze jest to że Lotos już należy do najlepszych klubów Europy ostatnich lat( i niema do kogo równać.A Wisła nawet się o najlepsze nie otarła(nie grała w LM).Więc w przypadku Lotosu nie można mówić o krótkotrwałym wzlocie poza norme w przypadku Wisły niestety tak.W tej chwili w Eurolidze grało 10 klubów b.wyrównanych które miały realne ambicje na finał Four.Dwa z nich odpadły wcześniej:USVO(2,5 raza większy budżet od Lotosu) i Sopron(dało strasznej dupy w tym sezonie).Następne 4 w 1/4 Dynamo,Gdynia,Walencja,Bourges.Szczerze niewidze wtym nic niezwykłego.

PS:Kiedy Wisła ogrywała Inter.........Niepamiętam ale może tak było..

Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 29 marca 2005, 17:31

ravvafan pisze:
Mówisz że słaba liga i zbyt łatwe zwycięstwa nie pozwalają osiągnąć sukcesów w Europie.TAK ALE TYLKO W PIŁCE NOŻNEJ.Weźmy najlepsze zespoły w Europie ostatnich lat w koszykówce kobiet:Brno,USVO,Pecs,Gdynia,Bourges.Pomijam kluby rosyjskie bo to temat na inną dyskusje(wtapianie w sport (czyli w legalny interes) ogromnych piniendzy .Widać to i w siatkówce i koszykówce.ALE SIATKÓWKA SIĘ OBRONIŁA I RUSKIE DOSTALI W DUPE i u kobitek i meżczyzn:P :P :P niestety czuje ze w koszykówce się im uda).Ale wrócmy do tematu.Co łączy te najlepsze drużyny w Europie.ANO TO ŻE ONE WSZYSTKIE WYGRYWAJĄ SWOJE LIGI Z PALCEM W DUPIE .Więc pojęcie zbyt łatwe zwycięstwa w lidze hamują zespół w Eurolidze w koszykówce kobiet to mit.Nawet liga Francuska.(najsilniejsza z normalnych).Zamiemmy etatatowego mistrza USVO na Lotos.I Lotos jest etatowym mistrzem wcale się tak bardzo się nie wysilając....Pomijam ze nasza liga nie jest wcale taka b.słaba i Lotos nie wygrywa 150-50 co się zdarza Brnu.
Po drugie niewiem do kogo masz pretensje do Lotosu że jest za mocny,do innych klubów że nie startują w pucharach.

Hmm widze ze mowimy o czyms innym. Nawiazujesz caly czas to jednostek a nie do ogolu. Zastanawiam sie co polskiej lidze przyniosly sukcesy Gdyni?? czy w konfrontacji sredniego zespolu z polskiej ligi ze sreednim francuskim w kosza nasz zespol ma szanse?? 100 zł stawiam ze nie.

ravvafan pisze:
Najważniejsze jest to że Lotos już należy do najlepszych klubów Europy ostatnich lat( i niema do kogo równać.A Wisła nawet się o najlepsze nie otarła(nie grała w LM).Więc w przypadku Lotosu nie można mówić o krótkotrwałym wzlocie poza norme w przypadku Wisły niestety tak.W tej chwili w Eurolidze grało 10 klubów b.wyrównanych które miały realne ambicje na finał Four.Dwa z nich odpadły wcześniej:USVO(2,5 raza większy budżet od Lotosu) i Sopron(dało strasznej dupy w tym sezonie).Następne 4 w 1/4 Dynamo,Gdynia,Walencja,Bourges.Szczerze niewidze wtym nic niezwykłego.

No jelsi sie nie otarła o najlepsze to radze siegnac do rocznikow :) Jesli walka o wejscie do fazy grupowej z Realem, Interem Anderlechtem to nie sa najlepsze osiagniecia to nie wiem. To moze tak. Ile trzeba rozegrac spotkan w eliminacjach do Euroligi aby sie dostac dofazy grupowej? bo z tego co wiem to odrazu sa grupy. Tak wiec odpada faza eliminacyjna sa tak wiec 1/4 Euroligi automatycznie nie jest to ten sam poziom, gdyz w samych eliminacjach LM mozna wpasc na Real, Chelsea, Leverkusen Deportivo co w przypadku np Lotosu nie jest molziwe aby wpasc na brno, Moskwe czy inny zepsol z najwyzszej polki gdyz tej fazy nie ma ba aby dostac sie do fazy grupowej LM trzeba przejsc 3 rundy eliminacyjne wniektorych przypadkach

a tutaj troche o co otarła sie Wisła

2004/05
III runda - kwalifikacji Ligi Mistrzów UEFA
Wisła - Real Madryt (0:2, 1:3)
Wisła - WIT Georgia Tbilisi (8:2, 3:0)
I runda - puchar UEFA
Wisła - Dynamo Tbilisi (4:3, 1:2)

2003/04
III runda - kwalifikacji Ligi Mistrzów UEFA
Wisła - Anderlecht Bruksela (1:3, 0:1)
Wisła - Omonia Nikozja (5:2, 2:2)
II runda - puchar UEFA
Wisła - NEC Nijmegen (2:1, 2:1)
Wisła - Vaalerenga Oslo (0:0, 0:0, k. 3-4)

2002/03
IV runda - Puchar UEFA
Wisła - Lazio Rzym (3:3, 1:2)
Wisła - Schalke 04 Gelsenkirchen (1:1, 4:1)
Wisła - AC Parma (1:2, 4:1)
Wisła - NK Primorje Ajdovscina (2:0, 6:1)
Wisła - Glentoran Belfast (2:0, 4:0)

2001/02
II runda - Puchar UEFA
Wisła - Inter Mediolan (0:2, 1:0)
Wisła - Hajduk Split (2:2, 1:0)
III runda - kwalifikacje do Ligi Mistrzów
Wisła - FC Barcelona (3:4, 0:1)
Wisła - Skonto Ryga (2:1, 1:0)

2000/01
II runda - Puchar UEFA
Wisła - FC Porto (0:0, 0:3)
Wisła - Real Saragossa (1:4, 4:1 k)
Wisła - Zeljeznicar Sarajewo (0:0, 3:1)

1998/99
II runda - Puchar UEFA
Wisła - AC Parma (1:1, 1:2)
Wisła - Teatanic Maribor (2:0, 3:0)
Wisła - Trabzonspor (5:1, 2:1)
Wisła - Newtown (0:0, 7:0)

1984/85
II runda - Puchar Zdobywców Pucharów
Wisła - Fortuna Sittard (0:2, 2:1)
Wisła - IBV Vestmannyear (4:2, 3:1)

1981/82
I rudna - Puchar UEFA
Wisła - Malmoe FF (0:2, 1:3)

1978/79
Awans do ćwierćfinału Pucharu Europy
Wisła - Malmoe FF (2:1, 1:4)
Wisła - Zbrojovka Brno (2:2, 1:1)
Wisła - Brugge KV (1:2, 3:1)

1976/77
II runda - Puchar UEFA
Wisła - RWD Molenbeek (1:1, 1:1, k.4:5)
Wisła - Celtic Glasgow (2:2, 2:0)

1967/68
II runda - Puchar Zdobywców Pucharów
Wisła - HSV Hamburg (0:1, 0:4)
Wisła - HJK Helsinki (4:1, 4:0)
ravvafan pisze:
PS:Kiedy Wisła ogrywała Inter.........Niepamiętam ale może tak było..

oj ktorka pamiec
Wisła - Inter Mediolan (0:2, 1:0) 2001/2002

ravvafan pisze: Najważniejsze jest to że Lotos już należy do najlepszych klubów Europy ostatnich lat( i niema do kogo równać.A Wisła nawet się o najlepsze nie otarła(nie grała w LM).Więc w przypadku Lotosu nie można mówić o krótkotrwałym wzlocie poza norme w przypadku Wisły niestety tak

Zapomniales chyba ze Wisła nie zaczela sie za czasow TF ale w 1906 roku , zernikj raz jeszcze na sukcesy
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

ravvafan
Nowy na forum

Postautor: ravvafan » 30 marca 2005, 16:48

[quote="Marco TS

No jelsi sie nie otarła o najlepsze to radze siegnac do rocznikow :) Jesli walka o wejscie do fazy grupowej z Realem, Interem Anderlechtem to nie sa najlepsze osiagniecia to nie wiem. To moze tak. Ile trzeba rozegrac spotkan w eliminacjach do Euroligi aby sie dostac dofazy grupowej? bo z tego co wiem to odrazu sa grupy. Tak wiec odpada faza eliminacyjna sa tak wiec 1/4 Euroligi automatycznie nie jest to ten sam poziom, gdyz w samych eliminacjach LM mozna wpasc na Real, Chelsea, Leverkusen Deportivo co w przypadku np Lotosu nie jest molziwe aby wpasc na brno, Moskwe czy inny zepsol z najwyzszej polki gdyz tej fazy nie ma ba aby dostac sie do fazy grupowej LM trzeba przejsc 3 rundy eliminacyjne wniektorych przypadkach

[/quote]
Ty tak mi specjalnieć ocierasz się o absurd aby mnie podenerwować. :shock: :shock: :shock: FAZY ELIMINACYJNEJ NIE MA ANI W EUROLIDZE KOSZYKÓWKI ANI SIATKÓWKI (k/m).1/4 Euroligi koszykówki to ten sam poziom co 1/4 Ligi Mistrzów 1/4 Pucharu Europy to odpowiednik 1/4 PUEFA.W eliminacjach na silne drużyny trafiają tylko europejskie cienkie Bolki (czyli np.Wisła oczywiscie w skali Europejskiej) i dopiero w 3 rundzie (po zbiciu supercienkiegobolka w 1 r i cienkiego w 2)czekają na nie rozstawione dobre drużyny typu np Walencja czy Chelsea.Więc np takie Deportivo w eliminacjach się nie przepracowuje bo trafia tylko na 1 runde z mistrzem np.Polski .A Lotos gdyby byłyb takie eliminacji i tak by w nich nie uczestniczył bo to jesna z najlepszych w Europie drużyn i mistrz kraju.Inne świetne drużyny i mistrzowie (wice) też nie grają w fazie eliminacyjnej.Bo ta jest dla cienkich bolków ewentualnie dla drużyn które zajeli np 3 czy 4 miejsce i w ostatniej rundzie czekają na cienkiego bolka.

Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 30 marca 2005, 22:04

ravvafan pisze:
Marco TS]

[/quote]
[quote="ravvafan pisze:
Ty tak mi specjalnieć ocierasz się o absurd aby mnie podenerwować. :shock: :shock: :shock: FAZY ELIMINACYJNEJ NIE MA ANI W EUROLIDZE KOSZYKÓWKI ANI SIATKÓWKI (k/m).1/4 Euroligi koszykówki to ten sam poziom co 1/4 Ligi Mistrzów 1/4 Pucharu Europy to odpowiednik 1/4 PUEFA.W eliminacjach na silne drużyny trafiają tylko europejskie cienkie Bolki (czyli np.Wisła oczywiscie w skali Europejskiej) i dopiero w 3 rundzie (po zbiciu supercienkiegobolka w 1 r i cienkiego w 2)czekają na nie rozstawione dobre drużyny typu np Walencja czy Chelsea.Więc np takie Deportivo w eliminacjach się nie przepracowuje bo trafia tylko na 1 runde z mistrzem np.Polski .A Lotos gdyby byłyb takie eliminacji i tak by w nich nie uczestniczył bo to jesna z najlepszych w Europie drużyn i mistrz kraju.Inne świetne drużyny i mistrzowie (wice) też nie grają w fazie eliminacyjnej.Bo ta jest dla cienkich bolków ewentualnie dla drużyn które zajeli np 3 czy 4 miejsce i w ostatniej rundzie czekają na cienkiego bolka.

ojoj wyklad z pilki dostalem no nie moge szkoda tylko ze g....o warty :twisted: nie majacy nic wspolnego z rzeczywistoscią.

Skoncz wasz wstydu sobie oszczędź. Cienkie bolki to wy jestescie bo na przestrzeniu pond 50-lat istnienia klubu jesli wogole utozsamiasz sie ze Spojnią Gdańsk to w porownaniu do wkladu spotowego Wisły czy koszykarskiego czy pilkarskiego i innych dycyplin to mozecie nam buty czyścić :twisted: Ciekawym gdziescie wy byli jak was nie bylo.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”