Co słychać w Toruniu ?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: Co słychać w Toruniu ?

Postautor: matrix » 04 lipca 2011, 21:33

NAMAX pisze:To po co się podnieciać jak można wcale nie grac?

Zgadza się i proponuję wysłać taki tekst do klubów, lokalnych mediów i kibiców 3/4 klubów FGE. 8)
PS.NAMAX-ja się dopiero podniecę po zdobyciu przez Toruń MP. :lol:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

NAMAX
Amator

Postautor: NAMAX » 04 lipca 2011, 21:35

matrix pisze:
NAMAX pisze:To po co się podnieciać jak można wcale nie grac?

Zgadza się i proponuję wysłać taki tekst do klubów, lokalnych mediów i kibiców 3/4 klubów FGE. 8)

Ale to kibice Energi sa najbardziej aktywni 8)Moze jakaś zrzuta :lol:

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 04 lipca 2011, 21:37

NAMAX pisze:Ale to kibice Energi sa najbardziej aktywni 8)Moze jakaś zrzuta :lol:

jak będzie trzeba. już o tym kiedyś myślałem.:P

NAMAX
Amator

Postautor: NAMAX » 04 lipca 2011, 21:43

matrix pisze:
NAMAX pisze:Ale to kibice Energi sa najbardziej aktywni 8)Moze jakaś zrzuta :lol:

jak będzie trzeba. już o tym kiedyś myślałem.:P

To do dzieła bo do 15.08 niewiele czsu zostało.No i mi troche CIEBIE żal bo podnieta chyba szybko nie nadejdzie

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 05 lipca 2011, 20:30

Zakładając że pod koszem będą Szczechowiak , Jujka i ŚRODKOWA (może Maksimović jednak i wtedy na skrzydle Amerykanka) to ja bym jako czwartą wziął Joannę Markiewicz z KKS Olsztyn. Fajnie grała w I lidze.
Zresztą ona już rok / dwa lata temu była w kręgu zainteresowań.

PS . A najlepiej to bym pozostawił kogoś z dwójki Gladden / Murphy - jedną z nich - oraz MAKSIMOVIĆ pod koszem . I tym składem walczył o medal.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 12 lipca 2011, 19:11

Marta Jujka już trenuje.

Nowa zawodniczka Energi Toruń Marta Jujka trenuje z reaktywowanym w ubiegłym roku zespołem UKS Wichoś (to w tym klubie pierwsze koszykarskie kroki stawiały m.in. Elżbieta Trześniewska, Małgorzata Babicka czy właśnie Marta). 23-letnia środkowa przebywa na urlopie w rodzinnym mieście i powraca do zdrowia po kontuzji, jakiej nabawiła się w marcu br.

www.jg24.pl

SPBSPB
Nowy na forum

Postautor: SPBSPB » 20 lipca 2011, 07:20

Kontrakty w Enerdze - Gladden i Maksimović zostaną?

Kontrakty w Enerdze - Gladden i Maksimović zostaną?
AAAdodano: 20 lipca 2011, 8:05 Autor: (jp)
tagi:Alicia Gladden Energa Toruń Jelena Maksimović koszykówka PLKK sport Toruń

Alicia Gladden jeżeli jest w formie, to gra bardzo widowiskowo (fot. Lech Kamiński)

Alicia Gladden po raz trzeci w toruńskiej Enerdze? - Rozważamy taką opcję - przyznaje prezes Maciej Krystek. W ostatnim sezonie w toruńskiej drużynie zagrało aż osiem zagranicznych koszykarek, z których sześć dotrwało do ostatnich meczów (w trakcie sezonu pożegnano Micaelę Cocks i Mirnę Mazić). Początkowo klub zainteresowany był wstępnie rozmowami jedynie z Jeleną Maksimović. Serbska środkowa miała nierówny sezon, ale zaliczyła wiele naprawdę udanych spotkań i pod koszem była sporym atutem drużyny. O solidnego centra na europejskim rynku łatwo nie jest, więc Energa nie wyklucza kolejnych rozmów z Maksimović.
Ostatnio dołączyła do tego skromnego grona także Alicia Gladden. Amerykanka była liderką drużyny dwa lata temu, ale ostatni sezon miała dużo słabszy. Po części było to spowodowane kontuzją i operacją kolana tuż przed startem rozgrywek. Torunianie wiedzą więc, że możliwości skrzydłowej są dużo większe niż 9,1 pkt i 5,2 zbiórek.
- Na dziś mogę powiedzieć, że na pewno nie będzie w drużynie Perostijskiej, Radunović, Bortelova i Murphy. Dalsza gra w Toruniu Maksimović i Gladden jest w tej chwili rozważana - przyznaje prezes Maciej Krystek. Czyli zapewne kontrakty z obiema zawodniczkami będą uzależnione od ich elastyczności podczas negocjacji finansowych.
Do tej pory kontrakty z toruńskim klubem podpisało sześć koszykarek. Rozgrywające Weronika Idczak i Amerykanka Leah Metcalf, skrzydłowe Charity Szczechowiak, Emilia Tłumak, Róża Ratajczak oraz środkowa z Gdyni Marta Jujka. Lada dzień przedłużyć umowę powinna Monika Krawiec, z dotychczasowych koszykarek możliwe są jeszcze negocjacje z Magdaleną Radwan.
Po rezygnacji z gry w europejskich pucharach niewykluczone, że więcej miejsca w drużynie zrobi się dla rodowitych torunianek. Wiadomo, że z zespołu odchodzi pierwsza wychowanka Energi Paulina Olszak, która po dwóch sezonach terminowania u trenera Elmedina Omanicia postanowiła poszukać więcej okazji do gry w I lidze.
W jej miejsce do kadry mają dołączyć dwie jeszcze młodsze zawodniczki z Torunia. - Omanić przekonał nas, że na Bałkanach 16-latki dostają już szanse w lidze. Dlatego dwie najzdolniejsze nasze wychowanki będą trenowały z pierwszą drużyną i czasami będą wychodziły na parkiet w PLK - mówi dyrektor klubu Krystyna Bazińska.

http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110720/SPORT03/41445538

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 20 lipca 2011, 11:46

No i dobrze....Niech ALA i JELA . Zostaną.... Są to sprawdzone grajki .
ZakładająC ich pozostanie mielibyśmy taki team :

Metcalf , Idczak
Krawiec , Ratajczak
Gladden , Tłumak
Szczechowiak,
Maksimović , Jujka

+ juniorki...

A więc skład dużo szczuplejszy niż w minionym roku. Ciekawe czy to by była już ostateczność 8)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 20 lipca 2011, 13:51

Koszykarz (Toruń) pisze:No i dobrze....Niech ALA i JELA . Zostaną.... Są to sprawdzone grajki .
ZakładająC ich pozostanie mielibyśmy taki team :

Metcalf , Idczak
Krawiec , Ratajczak
Gladden , Tłumak
Szczechowiak,
Maksimović , Jujka

+ juniorki...

A więc skład dużo szczuplejszy niż w minionym roku. Ciekawe czy to by była już ostateczność 8)

pozostaje jeszcze jedno wolne miejsce w drużynie, które trzeba lub inaczej można dosyć umiejętnie "zagospodarować" 8)

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 20 lipca 2011, 13:57

dokładnie tak 8) I właściwie każda opcja - poza rozegraniem może wchodzić w grę 8) Powiedzmy że tak od 2/3 do 3 , 4 a nawet centra.

*Jeśli jakaś 2/3 lub 3 to wtedy SZPILA chyba na ,,4'' by częściej grywała.
* Lub też opcja pozyskania zawodniczki na pozycje 4 .

Zobaczymy... Ale w sumie wiadomo mniej więcej jak ten skład będzie wyglądał Na papierze. Zbliżony do tego co było 2 lata temu. Przynajmniej trzon 8)

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 20 lipca 2011, 14:00

4 kogos dobrego zeby były dwie mocne piatki. Szukałbym gdzies za oceanem.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 20 lipca 2011, 14:03

hermes46 pisze:4 kogos dobrego zeby były dwie mocne piatki. Szukałbym gdzies za oceanem.

Nie mam nic przeciwko i możliwość przysłowiowego "niewypału" również mniejsza,bo po latach widać,że nawet taka Jackie Moore była przyzwoitą zawodniczką.

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 20 lipca 2011, 14:05

hermes46 pisze:4 kogos dobrego zeby były dwie mocne piatki. Szukałbym gdzies za oceanem.

Chyba też bym kogoś pod kosz szukał. Bo trzeba dodać że całe trio wysokich : Egenti , Jujka , JELA - ma tendencję do łapania fauli 8)

PS . Chciałem się spytać o parametry 2 naszych młodych zawodniczek : Płonki i Darnikowskiej - na jakiej pozycji grają itp.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 29 lipca 2011, 07:36

Szanse na pozostanie Jeli i Ali w Toruniu nie są raczej duże. Działacze dają sobie jeszcze czas na uzupełnienie składu. Ach ta kasa. 8)

adrenalina
Amator

Postautor: adrenalina » 29 lipca 2011, 08:41

Koszykarz (Toruń) pisze:

Chyba też bym kogoś pod kosz szukał. Bo trzeba dodać że całe trio wysokich : Egenti , Jujka , JELA - ma tendencję do łapania fauli 8)

PS . Chciałem się spytać o parametry 2 naszych młodych zawodniczek : Płonki i Darnikowskiej - na jakiej pozycji grają itp.

parametry obecne w rozgrywkach młodzieżowych mają sie nijak do tego co czeka dwie młode dziewczynki :) obie mają po 180 - 183 centymetry, są drobniusie i zapewne trafia w dorosłej koszykówce na skrzydełko

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”