Ciężkie chwile przeżywała Agnieszka Bibrzycka po przegranej rywalizacji koszykarek Lotosu z Gambrinusem Brno. W trzech ćwierćfinałowych spotkaniach Euroligi rzuciła mistrzyniom Czech zaledwie 5 punktów.
- Święta zapewne spędziłaś w niezbyt dobrymnaj nastroju - rozpoczęliśmy rozmowę z kapitanem gdyńskiej drużyny.
- To przykre uczucie, kiedy jest się obwinianym za porażkę drużyny. Rozumiej jednak słowa krytyki kierowane pod moim adresem i wiem, że w tych meczach zawiodłam. Muszę się jednak z tym pogodzić. Myślę, że najgorsze mam już za sobą i więcej takich meczów nie będzie.
- Analizowałaś przyczyny swojej postawy z Gambrinusem?
- Ból kolana nie pozwalał mi na zaprezentowanie lepszej dyspozycji. Miałam "plastra" w osobie Jany Veseli, ale do takich sytuacji jestem przyzwyczajona. W przeszłości radziłam sobie z lepszymi zawodniczkami od Czeszki.
- Przed wami walka o mistrzostwo Polski. Jaki przewidujesz jej scenariusz?
- Obecnie lekko trenujemy w terenie i na siłowni. Przygotowania taktyczne do konfrontacji z Polkowicami rozpoczniemy w przyszłym tygodniu. Ciekawszy będzie drugi półfinał Wisła - Polfa. Jest nam obojętne kto go wygra.
- W finale będziecie musiały radzić sobie bez Elaine Powell, którą na pozycji rozgrywającej zastąpi Paulina Pawlak.
- Pod względem umiejętności Paulina jest do tego przygotowana. Obawiam się jedynie o jej kondycję. Nigdy wcześniej nie musiała tak długo prowadzić gry naszego zespołu. Będzie mogła jednak liczyć na pomoc moją i Deanny Nolan.
- Po lidze czekają cię obowiązki reprezentacyjne i drugi sezon w lidze WNBA. Nie będzie czasu na podleczenie kolana.
- Po lidze poddam się dwutygodniowej rehabilitacji. W rozmowach z San Antonio zastrzegam terminy na udział w meczach reprezentacji Polski. Jeśli nie będzie zgody, postawię na reprezentację. Podobnie uczynię, jeżeli w ciągu dwóch tygodni nie zdołam wyleczyć kolana i lekarz stwierdzi, że potrzebna mi jest dłuższa przerwa.
Adam Suska - Dziennik Bałtycki
Bibrzyckiej jest przykro
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: Bibrzyckiej jest przykro
Hersi pisze:
1. Ciekawszy będzie drugi półfinał Wisła - Polfa. Jest nam obojętne kto go wygra.
2. W finale będziecie musiały radzić sobie bez Elaine Powell, którą na pozycji rozgrywającej zastąpi Paulina Pawlak.
3. Jeśli nie będzie zgody, postawię na reprezentację. Podobnie uczynię, jeżeli w ciągu dwóch tygodni nie zdołam wyleczyć kolana i lekarz stwierdzi, że potrzebna mi jest dłuższa przerwa.
1. Słusznie, ja też na miejscu zawodniczek Lotosu myślałbym z o wiele większym niepokojem o tej drużynie, która 2 półfinał przegra...
2. Chmmm, cóż... dość prawdopodobne jest jednak, że wcale nie będą musiały...
3. Szacunek i pozdrawienia
-
gość
simon pisze:Hersi pisze:
1. Ciekawszy będzie drugi półfinał Wisła - Polfa. Jest nam obojętne kto go wygra.
2. W finale będziecie musiały radzić sobie bez Elaine Powell, którą na pozycji rozgrywającej zastąpi Paulina Pawlak.
3. Jeśli nie będzie zgody, postawię na reprezentację. Podobnie uczynię, jeżeli w ciągu dwóch tygodni nie zdołam wyleczyć kolana i lekarz stwierdzi, że potrzebna mi jest dłuższa przerwa.
1. Słusznie, ja też na miejscu zawodniczek Lotosu myślałbym z o wiele większym niepokojem o tej drużynie, która 2 półfinał przegra...
2. Chmmm, cóż... dość prawdopodobne jest jednak, że wcale nie będą musiały...
3. Szacunek i pozdrawienia
Sorry ale kogo ty cytujesz.Czy ktoś tu ukradł jakiś wpis.
Moim zdanie Bibrzycka powinna sobie odpuścić i WNBA i reprezentacje (Koniecki) i wyleczyć przciążone kolana.A NIE TAK CIĄGNĄĆ NA PÓŁGWIZDKA .TO NIE MA SENSU
VICTORIA RAVVA TO NAJPIĘKNIEJSZA SPORTSMENKA ŚWIATA!!!!!!!!!!!!!!!!

gość pisze:Gdynia jak zwykle bez szacunku dla innych.
dobrze, że ja z Gdańska jestem
a tak serio to chyba Bibrzyckiej wnba się skończyło
http://www.lechiarugby.pl !!
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination
(\_/)
(O.o)
(> <)
This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination
- Edzia
- Junior
- Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P
simon pisze:2. Chmmm, cóż... dość prawdopodobne jest jednak, że wcale nie będą musiały...
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"
Edzia pisze:simon pisze:2. Chmmm, cóż... dość prawdopodobne jest jednak, że wcale nie będą musiały...
![]()
sugerujesz, że jednak EP zagra??
![]()
nie...
Dziennikarz (skromnie i z szacunkiem dla CCC):
W finale będziecie musiały radzić sobie bez Elaine Powell
simon:
Chmmm, cóż... dość prawdopodobne jest jednak, że wcale nie będą musiały...
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”