Gambrinus Brno - Lotos Gdynia - EUROLIGA 3 MECZ

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 31 marca 2005, 22:27

Marco TS pisze:Simon ja tez to wlasnie staram sie jako laik z koszykowki dowiesc ale widocznie odrazu kibica kopanej maja za malo inteligentnego ale mnie to rusza.

Druga sprawa nie wstyd Ci?? :wink: przyznales mi rację :)

Tu wcale nie chodzi akurat o kk ale o jakąkolwiek ligę - nie interesują nas głównie "wielcy i dalecy" ale po prostu "swoi". Jeślibym interesował się np. piłką tylko pod kątem poziomu to bym nie wstawał od canal+ lub czegoś z sat., reprezentacje miał w d..., a na "moją" II ligę nie chodził w ogóle. Na meczach jest jednak po 5 tysi co najmniej, zatem sporo tych "wariatów" oprócz mnie, którzy walkę przedkładają nad poziom, ambicje nad wyszkolenie a "swoich" nad w TV Juve-Inter...
Z koszykówką jest po prostu tak samo - mniej mnie obchodzi walka o MP niż ta o 5 miejsce. Co mi z sukcesów Lotosu (oczywiście doceniam i gratuluje) jak mojemu klubowi i mojej dyscyplinie przynoszą straty...

Ps. druga sprawa - trochę jednak wstyd... :wink: :lol: zawsze to jednak "niepolitycznie"...

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 31 marca 2005, 22:29

simon pisze:
Marco TS pisze:Simon ja tez to wlasnie staram sie jako laik z koszykowki dowiesc ale widocznie odrazu kibica kopanej maja za malo inteligentnego ale mnie to rusza.

Druga sprawa nie wstyd Ci?? :wink: przyznales mi rację :)

Tu wcale nie chodzi akurat o kk ale o jakąkolwiek ligę - nie interesują nas głównie "wielcy i dalecy" ale po prostu "swoi". Jeślibym interesował się np. piłką tylko pod kątem poziomu to bym nie wstawał od canal+ lub czegoś z sat., reprezentacje miał w d..., a na "moją" II ligę nie chodził w ogóle. Na meczach jest jednak po 5 tysi co najmniej, zatem sporo tych "wariatów" oprócz mnie, którzy walkę przedkładają nad poziom, ambicje nad wyszkolenie a "swoich" nad w TV Juve-Inter...
Z koszykówką jest po prostu tak samo - mniej mnie obchodzi walka o MP niż ta o 5 miejsce. Co mi z sukcesów Lotosu (oczywiście doceniam i gratuluje) jak mojemu klubowi i mojej dyscyplinie przynoszą straty...

Ps. druga sprawa - trochę jednak wstyd... :wink: :lol: zawsze to jednak "niepolitycznie"...

Co sie przejmujesz nam pomnik z waszymi bracmi wspolny stawiaja wiec wiesz moze nadchodza nowe czasy :)
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 31 marca 2005, 22:52

Chmmm... - nie to, że to moje zdanie, ale... nie sądzę...
Chociaż nie wiem - wiem że u nas by nie przeszło a i pomnik by nie postał - ale nam nikt nie postawi, chyba że do władzy dojdzie SPB lub KPN (Stowarzyszenie Piłkarskich Bandytów lub Krajowa Partia Nożowników)

Ja jak bym miał wybierać gdzie się w Krakowie nagle obudzić to wolałbym jednak nadal na tej drugiej stronie Błoń... - choć oficjalnie nic nie ma (sprawa Resovii/Lecha) to sympatia nadal zdecydowana z obu stron jest wyraźna. Zresztą przecież Wisła i ŁKS kiedyś też....
Zresztą ważne, że ktoś jeszcze po prostu "kuma te same klimaty"...

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 31 marca 2005, 23:04

simon pisze:Chmmm... - nie to, że to moje zdanie, ale... nie sądzę...
Chociaż nie wiem - wiem że u nas by nie przeszło a i pomnik by nie postał - ale nam nikt nie postawi, chyba że do władzy dojdzie SPB lub KPN (Stowarzyszenie Piłkarskich Bandytów lub Krajowa Partia Nożowników)

Ja jak bym miał wybierać gdzie się w Krakowie nagle obudzić to wolałbym jednak nadal na tej drugiej stronie Błoń... - choć oficjalnie nic nie ma (sprawa Resovii/Lecha) to sympatia nadal zdecydowana z obu stron jest wyraźna. Zresztą przecież Wisła i ŁKS kiedyś też....
Zresztą ważne, że ktoś jeszcze po prostu "kuma te same klimaty"...

Chyba rozmywamy temat ;)
Wisła - Widzew

my chyba lubilismy Łódź :lol:
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

ravvafan
Nowy na forum

Postautor: ravvafan » 01 kwietnia 2005, 15:05

[quote="simon"]Ja tylko jedno spostrzeżenie - jeśli Lotos wiele zrobił dla kk w Polsce (bo trzeba by zdefiniować co to znaczy wiele zrobił... - dla siebie - oczywiście, dla krajowej kk? - no wymieniajcie?) - to pewne jest, że zrobiłby dużo, dużo więcej gdyby... już dał sobie spokój z dalszym uszczęśliwianiem innych swoimi sukcesami... Krajowej kk dalece bardziej na zdrowie wyszłoby wyrównanie ligi (trudno jeśli nawet "do dołu") - 5-6 zespołów walczących o mistrza, pełne hale, więcej spotkań, szersza liga i więcej "otwartych" meczów. quote]
To jest kalekie rozumowanie.Czyli jeżeli mamy 6 przeciętnych zespołów walczących o 1 miejsce.I nagle jeden postanowił już nie być przeciętny i odskoczył to wina jest po stronie tego jednego że jest za dobry a nie tych 5 co zostali przeciętni.

Bardzo podobna sytuacja była w siatkówce kiedy był Mostostal i wchodził do FF.Teraz liga się wyrównała i się skompromitowaliśmy w Eurolidze.

Jezeli nie będzie sukcesów w Eurolidze to będziemy nic nie znaczońcym tworem który z biegiem czasu będzie przymierał.Zainteresowanie po prostu przejdą do dyscyplin klubowych gdzie te sukcesy są..Jeżeli nie będzie żadnego zespołu w Pucharach to będziemy równie atakcyjnym towarem :Finska Liga w obgryzaniu paznokci na czas

Każdy jest panem swojego losu i już pisałem że niektórzy prezesi muszą sobie odpowiedzieć na kilka pytań bo mam wrażenie że jeszcze tkwią w epoce klubów milicyjnych czy wojskowych.
VICTORIA RAVVA TO NAJPIĘKNIEJSZA SPORTSMENKA ŚWIATA!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek

ravvafan
Nowy na forum

Postautor: ravvafan » 01 kwietnia 2005, 15:12

Marco TS pisze:
ravvafan pisze:
Marco TS pisze:
ravvafan pisze:4.GDYBYŚ W TEJ DYSKUSJI MIAŁ RACJE TO BY CIĘ POPARŁO WIELE OSÓB.Mamy taką sytuacje ja stoje po stronie osiągnięć koszykarskiej Gdyni( :? ) ty piłkarskiej Wisły.Gdybym ja nie miał racji to by mi to wiele osób wypomniało bez wysiłku.A tak ludzie mają dysknfort albo pochwalić Gdynie (a fuj fuj fuj)albo przyznać ci racje (wstyd).Więc siedzą cicho.A WIESZ GDYBYM NIE MIAŁ RACJI NIEODPUŚCILIBY.

WYGRAŁEM WYGRAŁEM[/b]

tak tlyko to forum koszykowki wiec watpie by byli tu znawcy i analitycy pilki kopanej, moze poza ŁKS-em. i dlatego siedzą cicho bo nie wiedzą o co chodzi i nie potrafią sie odnieść to tych wypowiedzi.

Pochwalic Lotos a za co?? czy jego osiagniecia przyczynily sie do wzrostu kibiców na meczach, czy wzmocnila sie liga??? NIE NIE NIE, a wklad Wisły,[jako calosc] podczas 100 lat jest nieoceniony tak samo jak Legii, Widzewa. Sukcesy to moze maja ale wkladu w rozwoj sportu to nie wnosi zadnego.

BTW: Wygrałem wygrałem i znowu wiślak Żuraw zapewnia 3 pkt i mozliwosc awansu to MS 2006 :lol:

Podobno chcą wam jeszcze za to pomnik wybudować .TO TAK JAK ZA KOMUNY.Podobno ma być to pomnik Wisły i Cracovi.ALE JAZDA SAMI TO WYMYSLILISCIE .w trójmieście powstanie pomnikArki i Lechi trzymającej się wzgodzie za ręce.ALE WAZELINA :cmok: :cmok: :cmok:

Ciekawym gdzie Ty byles gdysmy na ulicach walczyli z ZOMO i cala komuną a za to wszystko przypieli nas do Gwardii. pewnie dopiero byles w planach. Ciekawym gdzie byles gdy jeden jedyny raz w historii Wisła z Cracovią zaatakowała konsulat ZSRR nie zgadzajac sie na komunę w Polsce no gdzie byliscie??? Ciesz sie ze nie podpieli was do Gwardii ale nie mieli za co bo pewnie byliscie posluszni jak Jaruzelskiz Kwasniewskim a teraz jadą odwiedzic ziomkow na Kremlu.

Wiec jesli chodiz o komune i postawę Wisły to sie raczj nie odzywaj bo mas zblade pojecie a takie prowokacje sa podobne to niewiernych z drugiej strony blon i mnie nie ruszają bo GTS sie przywoluje jak sie nie ma argumentów.

Bez urazy dla ŁKS-u :)

O czym ty piszesz .Napisałem jak za komuny bo chodziło mi że za komuny to stawiano wiele pomników..
Wyrażam tylko zdziwienie taką incjatywą.I zdziwiłbym się gdyby postawiono współny pomnik Arce i Lechi.Pewniebyłyby protesty i dewastacje
NIE NAPISAŁEM ŻE WISLE POSTAWIONO POMNIK ZATO Ż EDAŁA DUPY W KOMUNIE.A ty mi dajesz taką odpowiedz jakbym tak napisał.....

Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 01 kwietnia 2005, 17:42

ravvafan pisze:O czym ty piszesz .Napisałem jak za komuny bo chodziło mi że za komuny to stawiano wiele pomników..
Wyrażam tylko zdziwienie taką incjatywą.I zdziwiłbym się gdyby postawiono współny pomnik Arce i Lechi.Pewniebyłyby protesty i dewastacje
NIE NAPISAŁEM ŻE WISLE POSTAWIONO POMNIK ZATO Ż EDAŁA DUPY W KOMUNIE.A ty mi dajesz taką odpowiedz jakbym tak napisał.....

Nie ma to jak jasnowidztwo i mowienie o dewastacjach. Przyklad rozmow w Poznaniu swiadczy,ze nawet wrogowie potrafią usiasc do stolu i porozmawiac w 4 oczy. Majchrowski to prezydent wszytskich krakowian a UM ma 70% akcji MKS Cracovia wiec KS Cracovia ma nie wiele do powiedzenia co moze zrobic a czego nie na 100-lecie, I wcale mnie nie dziwi kolejna jego bezsensowna inicjatywa jak ta ze wspolnym stadionem.

BTW: troche sie temat rozmyl LOL wiec proponuje wrocic do glownego watku.

PS: Jak Majchorwski nie zmadrzeje to protesty napewno beda tak mi sie wydaje , a najbarsziej mnie wqrza ze juz sugerujesz jakies dewastacje. Przyklad rozmow poznańskich pokazal ze najwiekszy wrogowie potrafia siasc do stolu i porozmawiac w 4 oczy. Wiec proponuje aby sie powstrzymac od sugesti ze beda dewastacje. Bo przed derbami Wisła-Cracovia tez nakrecana byla psychoza chyba gorsza niz w Apokalipsie a jak sie skonczylo wszytsko to kazdy wie. Wiec bez przesady z tym wszystkim.

Teraz niech sie Lotos skupi na grze w PLKK, bo widze ze coraz wieksze obawy maja same zawodniczki na czele z poprawna politycznie Dydek, ktora uwaza ze Powell juz odkupila winy LOL.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 01 kwietnia 2005, 20:00

To jest kalekie rozumowanie.Czyli jeżeli mamy 6 przeciętnych zespołów walczących o 1 miejsce.I nagle jeden postanowił już nie być przeciętny i odskoczył to wina jest po stronie tego jednego że jest za dobry a nie tych 5 co zostali przeciętni.

Zainteresowanie po prostu przejdą do dyscyplin klubowych gdzie te sukcesy są.

Nieeee, nie chodzi mi o to, że to źle dla kk iż osiągnął tak wielkie sukcesy międzynarodowe - chodzi mi o to, że tak długa dominacja czyni ligę towarem 3 gatunku... Zresztą dla samego klubu zbyt długi brak realnego zagrożenia sukcesu czyni prawdziwie niedźwiedzią przysługę...
Zainteresowani nigdzie nie przejdą - bo o ile się nie mylę to w ostatnich latach (zatem latach sukcesów) zainteresowanie ligą niezwykle... spadło!

Słowem podziwiam, gratuluję, doceniam ale mogliby już skończyć (lub inni zacząć).

ravvafan
Nowy na forum

Postautor: ravvafan » 02 kwietnia 2005, 15:03

simon pisze:

Zainteresowanie po prostu przejdą do dyscyplin klubowych gdzie te sukcesy są.

Nieeee, nie chodzi mi o to, że to źle dla kk iż osiągnął tak wielkie sukcesy międzynarodowe - chodzi mi o to, że tak długa dominacja czyni ligę towarem 3 gatunku... Zresztą dla samego klubu zbyt długi brak realnego zagrożenia sukcesu czyni prawdziwie niedźwiedzią przysługę...
Zainteresowani nigdzie nie przejdą - bo o ile się nie mylę to w ostatnich latach (zatem latach sukcesów) zainteresowanie ligą niezwykle... spadło!

Słowem podziwiam, gratuluję, doceniam ale mogliby już skończyć (lub inni zacząć).

Zgadzam się z tobą na 100% a nawet na 1000% że długa dominacja jednego klubu jest niewsakazana dla ligi.Powinnien teraz pojawić się 4 kluby które wygrają z Lotosem i równocześnie będą na tyle silne aby dojść do np1/8 Euroligi.(abo takie które wygrają iw następnym sezonie nie wystartują nawet w PE mnie nie rajcują).
Ale trudno mieć pretensje do Lotosu o to że jest silny.Dobra gra Lotosu w Euro daje choćby taki malutki plusik jak 2 miejsce w Euro(jeżeli Euroliga będzie nadal 24 zespołowa Polska na 90% pbędzie miała te miejsca) co jest dobrym startowym do stwarzenia 'nowego Lotosu':pięknego ,niebufoniarskiego i przyjazdnemu środowisku.TYLKO O TO MUSZĄ ZADBAĆ INNI PREZESI KAŻDY JEST KOWALEM WŁASNEGO LOSU I KLUBU.I TO TERAZ ODNICH ZALEŻY JAKA BĘDZIE LIGA.Zacznijmy wymagać najpierw od swoich.
PS:Brawa dla Wisły

Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”