Elaine Powell odwołała się od dyskwalifikacji

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 01 kwietnia 2005, 09:06

Zablokujcie wreszcie możliwość pisania niezalogowanym gością !!!

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 01 kwietnia 2005, 09:31

:evil: :evil:
Ostatnio zmieniony 01 kwietnia 2005, 09:35 przez Mikey, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 01 kwietnia 2005, 09:33

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
no i znowu simon "wykrakał"... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

bezczelność tego wniosku jak i zawodniczek Gdyni jest przerażająca:

Jeśli Elaine zabraknie w decydującej części sezonu, możemy mieć kłopoty z obroną mistrzostwa Polski [9 kwietnia Lotos gra pierwszy mecz półfinałowy z CCC Polkowice - red.]. Dlatego mamy nadzieję, że odwołanie przyniesie skutek - mówi środkowa Lotosu Małgorzata Dydek. - Swoje już odcierpiała.

Teraz dowiadujemy się, że to właściwie Powell jest tu "cierpiąca" - a argument o nie zdobyciu MP najważniejszy - to nic, że leją po mordach - ważne by to NIE PRZESZKODZIŁO w osiągnięciu celów...

Denna Małgorzato - odwołanie JUŻ osiągnęło skutek, tak jak Twoja wypowiedź oraz zachowanie zespołu i klubu, który zamiast potępić czyn niegodny sportowca ujmuje się za oczywistym sprawcą i nawet nie przyjmuje w pokorze kary, i tak nie największej! Skutkiem, który przecież i tak macie w d.... jest utrata resztek szacunki i sympatii sportowej Polski - ale, co tam - jakby się komuś nie podobało to można go "w mordę" i dalej...

simon nzl

Postautor: simon nzl » 01 kwietnia 2005, 09:44

Anonymous pisze:
Mikey pisze: Trzeba było trzymac czarną na łańcuchu.

a mi się to w głowie ni mieści..jak można? I Ty śmiesz mówić,że to było złe zachowanie?Jaki dajesz przykład? W czym jesteś od niej lepszy pisząc coś takiego?? Przejawy rasizmu na tym forum są chwilami przerażające...
Pytam się jeszcze raz w czym ktoś kto przezentuje rasistwoskie przekonania i jeszcze je wyraża w ten sposób jest lepszy od EP??

:shock: :lol: osobiście wolałbym zostań poniżony poprzez nazwanie "białasem" niż dostanie w mordę od czarnego - jeśli dla Ciebie to pierwsze jest gorsze to powodzenia w finale, mam nadzieje że w Krakowie... - poniżą Was tak "delikatniej" od wyzwisk...
Dziwne też, że nie grzmisz nad rasistowskim pobiciem białej przez czarną - w tą stronę to też rasizm (a może nawet antysemityzm... kto to wie...)

Mam tylko nadzieję, ufając ludzkiej normalności (bo jeśli nie to dno dna), że to tylko primaaprilisowy dowcip... - dość mierny, ale lepszy niż prawda...

Gość

Postautor: Gość » 01 kwietnia 2005, 09:45

simon pisze::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
no i znowu simon "wykrakał"... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

bezczelność tego wniosku jak i zawodniczek Gdyni jest przerażająca:

Jeśli Elaine zabraknie w decydującej części sezonu, możemy mieć kłopoty z obroną mistrzostwa Polski [9 kwietnia Lotos gra pierwszy mecz półfinałowy z CCC Polkowice - red.]. Dlatego mamy nadzieję, że odwołanie przyniesie skutek - mówi środkowa Lotosu Małgorzata Dydek. - Swoje już odcierpiała.

Teraz dowiadujemy się, że to właściwie Powell jest tu "cierpiąca" - a argument o nie zdobyciu MP najważniejszy - to nic, że leją po mordach - ważne by to NIE PRZESZKODZIŁO w osiągnięciu celów...

Denna Małgorzato - odwołanie JUŻ osiągnęło skutek, tak jak Twoja wypowiedź oraz zachowanie zespołu i klubu, który zamiast potępić czyn niegodny sportowca ujmuje się za oczywistym sprawcą i nawet nie przyjmuje w pokorze kary, i tak nie największej! Skutkiem, który przecież i tak macie w d.... jest utrata resztek szacunki i sympatii sportowej Polski - ale, co tam - jakby się komuś nie podobało to można go "w mordę" i dalej...

Zgadzam się w 100%.Bardzo bym chciał,aby CCC złoiło tyłek LOTOSOWI :wink: :wink: :wink: No to co,że nikt w to nie wierzy,cuda się zdarzają.

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 01 kwietnia 2005, 09:46

Ja również myślę że ewentualnie pozytywne rozpatrzenie odwołania będzie żartem prima aprilisowym.

simon nzl

Postautor: simon nzl » 01 kwietnia 2005, 09:57

Anonymous pisze:powstrzymałam się od komentarza na temat jej zachowania... moja wypowiedź piła tylko i wyłącznie przejawów dyskryminacji rasowej...
tak...? a dlaczego się powstrzymałaś...? trzeba było pisać o dyskryminacji rasowej i bandytyźmie także wtedy - rozumiem, że "jak Kalemu ukraść Słonia to zły uczynek, ale jak Kali ukraść słonia to dobrze, dobrze..."

Staram się być obiektywny, nigdy nie miałem nic do Lotosu jako takiego. Nie trawię zaś zachowań MD od dawna, ostatnio EP wiadomo za co a także rozczarowały mnie pewne wywiady Biby i ani się z tym kryje, ani nie uważam za "niegodne". Nie rozumiem tego parcia do "wybielania - czarnego" Zamiast pochylić czoło i przyjąć karę i skutki z godnością, zyskując uznanie i szacunek środowiska czytamy takie p... jak powyższe. To zaczyna przypominać komunistyczne dane statystyczne, wyścig Breżniewa z Reganem czy słynne trzy koła od traktora...

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 01 kwietnia 2005, 10:00

Jest jeszcze jedno ale. Prezes Krawczyk podkreśla, że klub nie wspiera powell w sprawie odwołania. Ale nie byłoby odwołania i "mądrych inaczej" wypowiedzi koszykarek Lotosu gdyby klub ukarał Powell, jak to zapowiadał prezes. Jeśli klub nie ukarał zawodniczki, tzn. że jej nie potępia, a pewnie też liczy na złagodzenie lub anulowanie kary.

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 01 kwietnia 2005, 10:22

Mikey pisze:.. Trzeba było trzymac czarną na łańcuchu...

:shock: , że Ty takie bzdury wypisujesz :shock:

Anonymous pisze:
Bzdury wypisujesz!!Skerovic dostała kare adekwatną do sytuacji czyli dyskwalifikacje w meczu.A bandycki napad Powell i tak został potraktowany delikatnie.Powinna dostać zakaz gry w Polsce dożywotnio.Jeżeli kara zostanie anulowana bandyci dostaną przyzwolenie na istnienie w sporcie.A swoją drogą dziwie się,że sponsor klubu pozwala na takie zachowanie zespołu.Choć właściwie to jedna klika.Przecież w sprawie przekrętów w LOTOSIE powstała komisja śledcza.Wszyscy po jednych pieniądzach!!!!!

:lol: no chyba z orlenem pomyliłeś :lol:

albo znowu czegoś nie wiem :roll: :lol:

zresztą zarejestruj się i pogadamy ;) albo poprostu się zaloguj ;)
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 01 kwietnia 2005, 10:22

Waldi - jeszcze inna sprawa - nie wierzę, że sformułowanie odwołania i wszelkie kroki związane z tą sprawą EP podejmuje sama. Ktoś w klubie, kto zna się na polskim prawie prowadzi ją przecież, pośrednio pomagając. Oczywiście prawem każdej osoby jest złożenie takiego odwołania, ale szczerze mówiąc nie wierzę, że tylko osobiście Powell zależy na tym, by jeszcze w tych kilku meczach zagrać... bez żartów. Oficjalne stanowisko Prezesa bardzo rozsądne, ale nie zamydlajmy sobie oczu - to głównie jemu i Lotosowi przecież zależy na cofnięciu dyskwalifikacji. Tak jak pisałem jakiś czas temu - albo być, albo mieć - wybrano mieć i głaskanie swojej gwiazdy po bezmyślnej główce postępuje niestety dalej. Jedno "ale" tylko - ODROBINA rozsądku i przyzwoitości wymagałaby wprowadzenia ABSOLUTNEGO zakazu otwierania buzi w obecności dziennikarzy w związku z tematem EP przez wszystkie zawodniczki Lotosu! Niestety te buzie otworzyły ... i to nie raz... kompromitując swoim stanowiskiem nie tylko siebie, ale i klub. Takie jest moje zdanie.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 01 kwietnia 2005, 10:35

Powell za to co zrobila, powinna poniesc kare. Mam nadzieje ze odwolanie Powell od decyzji dyskwalifikacji gry w Polskiej lidze zostanie odrzucone. Zachowala sie bardzo zle, teraz niech placi za to.....

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 01 kwietnia 2005, 11:03

Matii pisze:Powell za to co zrobila, powinna poniesc kare. Mam nadzieje ze odwolanie Powell od decyzji dyskwalifikacji gry w Polskiej lidze zostanie odrzucone. Zachowala sie bardzo zle, teraz niech placi za to.....

dokładnie tak :)
tylko , że nie ona jedna powinna ponieść kare :?
ale jest to artykuł o Powell więc "koniec" tematu :)

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 01 kwietnia 2005, 11:18

KIBIC pisze:
Matii pisze:Powell za to co zrobila, powinna poniesc kare. Mam nadzieje ze odwolanie Powell od decyzji dyskwalifikacji gry w Polskiej lidze zostanie odrzucone. Zachowala sie bardzo zle, teraz niech placi za to.....

dokładnie tak :)
tylko , że nie ona jedna powinna ponieść kare :?
ale jest to artykuł o Powell więc "koniec" tematu :)

Kibic - jeśli mówisz o Skerovic... jaka w przepisach koszykówki jest ADEKWATNA kara do jej zachowania według Ciebie? Ja akurat wiem, bo mam uprawnienia sędziowskie - w najgorszym przypadku arbiter może zadecydować o jej dyskwalifikacji z meczu, w którym takie zachowanie jak jej nastąpiło. Mogę się jednak założyć, że decyzja 99% sędziów nie byłaby w przypadku tego lekkiego kopnięcia aż tak surowa. W tym przypadku jednak była. Według Ciebie kara dla Skerovic ma mieć związek z tym, jaką reakcję wywołała? Czyli jeśli lekki faul powoduje DEBILNE zachowanie osoby faulowanej, to pokrzywdzona koszykarka ma według Ciebie ponosić cięższe konsekwencje niż ktoś, kogo faul nie wywołał żadnych następstw? Hmmmm... nawet BARDZO hmmmmm :) Dziewczyna poważnie ucierpiała na zdrowiu (nie wiem dokładnie jak wygląda sprawa operacji i problemów z jej twarzą), nie zagra pewnie w większej ilości spotkań niż Powell, o jej psychikę można się bardzo serio obawiać, a Ty domagasz się KARY dla niej? Proszę Cię.... karać ofiarę za czyn DEBILKI? Taaaaaa... to ma sens!

Pozdrawiam.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 01 kwietnia 2005, 11:39

Ludzie wyluzujcie, przecież nic sie stało :!: :!: To co widzieliśmy w telewizji to był fotomontaż :!: :!: Pawell nic złego nie zrobiła. To źli ludzie nie lubiacy Gdyni wszystko wymyślili. No bo przecież pomyślmy logicznie: czy któraś z tych gwiazd jest w stanie zrobić cos takiego :?: :!: :?: MD jest ulubienica dzieci :lol: , Nolan była tylko zmęczona ewentualnie zjadła jakieś lekko kwasne jabłko :lol: , Pawell też na pewno jest niewinna. Powinni jej anulować karę i oskarżyć Skerovic :!: :!: :!:
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 01 kwietnia 2005, 11:43

Seba pisze:Kibic - jeśli mówisz o Skerovic... jaka w przepisach koszykówki jest ADEKWATNA kara do jej zachowania według Ciebie? Ja akurat wiem, bo mam uprawnienia sędziowskie....

no to oczym my tu gadamy ??? ;)
od razu tak trzeba było to napisać ;)

Seba pisze:Proszę Cię.... karać ofiarę za czyn DEBILKI? Taaaaaa... to ma sens!

Pozdrawiam.

bez takich proszę :evil:
a jak już to jedna i druga nie jest mądra
żeby takie cos robić na boisku :?

ps. każdy czyn ma swoje konsekwencje ale już pisałem nie o tym temat :)

Kowalik tak przy okazji od MD ;) i Nolan zdala nie mieszać ich do tego :evil:

i jeszcze raz napisze bo może ktoś zapomniał nie pochwalam tego co zrobiła Powell

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”