1 kolejka FGE: Artego Bydgoszcz - KK Row Rybnik 70:71

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

rzymi
Oldboy

1 kolejka FGE: Artego Bydgoszcz - KK Row Rybnik 70:71

Postautor: rzymi » 28 września 2011, 20:39

Sobota, 01.10.2011
godz. 17:00
ObrazekObrazek

bodek38
Młodzik

Re: 1 kolejka FGE: Artego Bydgoszcz - KK Row Rybnik

Postautor: bodek38 » 01 października 2011, 20:05

bravo dziewczyny oby tak dalej wielkie gratki :D

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 02 października 2011, 10:16

Przed pierwszym gwizdkiem uroczyście uhonorowano byłą zawodniczkę Monikę Siborę, której numer 34 zastrzeżono (co ciekawe zaledwie po roku gry w Artego...), a koszulkę wciągnięto pod sufit hali na Glinkach.
http://www.pomorska.pl
PS.Moim zdaniem ewenement (w niektórych klubach nawet po wielu latach grania i straceniu trochę zdrówka przez zawodniczkę nie potrafią tego zrobić) , ale jak najbardziej zasłużony. SIBA.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 02 października 2011, 10:37

no jaja jak berety :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: hm proponuje dac Sibie honorwe obywatelstwo miasta!!! :lol:

Widze Bydgoszcz osiaga swój cel. Chce byc na ustach całej koszykarskiej Polski. Na mecz trzebabyło wejsca na zaproszenie. Ciekawe co zrobiono w kibicami ROW-u którzy mieli tez prawo uczestniczyc tym wydarzeniu? Proponuje remont sektora przyjezdnego :lol: :lol: :lol:
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 02 października 2011, 10:48

Wracając do samego meczu to nie wiedziałem, że z pana Mikołajca taki dobry strateg. Puścił najpierw piątkę na "wybadanie", a potem do boju z panią Harris i Dosty na czele. 8) Ostatnie sekundy to też mistrzostwo świata. To Rybnik będzie moim zdaniem czarnym koniem tych rozgrywek i oby kasy na panie made in America do końca starczyło (mam nadzieję,że pani Wistuba trzyma rękę na pulsie)!!!, bo jak wszyscy chyba wiedzą w poprzednich latach z tym różnie bywało......

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 02 października 2011, 11:58

matrix pisze:Wracając do samego meczu to nie wiedziałem, że z pana Mikołajca taki dobry strateg. Puścił najpierw piątkę na "wybadanie", a potem do boju z panią Harris i Dosty na czele. 8) Ostatnie sekundy to też mistrzostwo świata. To Rybnik będzie moim zdaniem czarnym koniem tych rozgrywek i oby kasy na panie made in America do końca starczyło (mam nadzieję,że pani Wistuba trzyma rękę na pulsie)!!!, bo jak wszyscy chyba wiedzą w poprzednich latach z tym różnie bywało......

Obecny trener to niebo a ziemia w porównaniu z jego poprzednikiem mimo że kiedyś razem działali więc nie ma co się dziwic że efekty już na poczatku są oby tak dalej a co do kasy to chyba to najgorsze juz za nami oby

Timothy White
Nowy na forum

Postautor: Timothy White » 02 października 2011, 13:56

hermes46 w czym ty widzisz problem,klub organizacyjnie na poziomie maja swój cel marketingowy, oby liga skladala sie z wiekszej ilości tak ogarnietych klubów,a nie takich jak rok temu ŁKS... Chyba że masz kompleks Bydgoszczy,tak często to spotykane w Toruniu:) to przepraszam... pozdrawiam

evija87
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: evija87 » 03 października 2011, 00:11

Nie ma się co napinać, kolega z Torunia ma rację. Ty też, ale częściowo. Takie zabiegi są fajne, jeśli nie są wymuszone lub zbyt pochopne. Sibka miała u nas fajny sezon, myślę, że była jest i będzie bardzo lubiana i szanowana przez kibiców u nas, w tym oczywiście przeze mnie (żeby było jasne ;D), bo to nietuzinkowa postać i po prosta świetna osoba. Problem jest taki, że zastrzegać numer, a szczególnie już teraz? Jakby się dobrze zastanowić, to za różne zasługi numerów by w Kadusie/Artego zabrakło. Bo dlaczego nie Lori Crisman, która przez dwa sezony wylewała hektolitry potu, była jedną z najbardziej oddanych zawodniczek, przez pewien czas też kapitanem zespołu. Dlaczego nie kapitan Justyna Kostencka-Janik czy czołowa nasza zawodniczka w I lidze, Iwona Płóciennik, które doprowadziły do awansu? Albo trapiona kontuzjami Ewa Borys, która też dość wydatnie przyłożyła się do tego awansu? Idąc tym tropem zastrzec wszystkie numery tych, które awansowały do FGE i utrzymały klub w 1 sezonie :wink: Jedne z nich jeszcze grają, inne nie, ale skoro jesteśmy tacy wyrywni... krótko mówiąc nie mamy aż tak wielkiej historii, dorobku, by szybko dokonywać takich kroków. Z drugiej jest to bardzo sympatyczny gest :) Nie każda zawodniczka zaledwie po roku gry w klubie i zakończeniu tam kariery mogłaby się spodziewać takiego wyróżnienia. Teraz kolej na Poznań ;)

Co do meczu, niestety nie byłam, ale taka porażka w ostatnich sekundach najbardziej boli... gorsze to niż baty, bo tam przynajmniej wiesz, że jesteś o klasę lub dwie gorszy (kłaniają się nasze mecze z Gorzowem szczególnie 2009/2010) to da się to przeżyć i zrozumieć. Natomiast porażka u siebie w zaistniałych okolicznościach powoduje podwójną przykrość.
Taki mały na razie pstryczek w nos dla filozofii "polskiej" od tej "amerykańskiej" ale zobaczymy jak dalej będzie to wyglądało. Po 1 kolejce za wcześnie na oceny, może po 1 rundzie. Duma jednak rozpiera, że klub stawia na Polki, nie obcy zaciąg, choć obcy zaciąg, przytoczona wcześniej Crisman, też serducho potrafi oddać, ale to już zależy od człowieka. Jeden się wczuwa, inny to typowa służba najemna ;)
Jedno jest pewne, na sportowych faktach w statystyce "punktu zdobyte przez Polki" powinniśmy wygrywać prawie za każdym razem ;)

Pozdrawiam

hermes46
Kadet

Re: 1 kolejka FGE: Artego Bydgoszcz - KK Row Rybnik 70:71

Postautor: hermes46 » 03 października 2011, 17:32

Evija hala Chemika powinna nosic nazwe najlepszej bydgoskiej koszykarki Ilony Jasdnowskiej :lol: Skoro Siba ma swoja kosuzlkę to powinna miec swoja hale :lol:
Zeby była jasnosć Monikę lubie i szanuje ale szacunek i przyjazn a jawny debilizm paru "działaczy" to inna para kaloszy. Miałbym podobne zdanie gdyby tu chodziło np. Ole Chomac w Pruszkowie czy tez Eweline Gale w Gdynii.
Idac tym tropem w Łodzi Piotrowska powinna zmienic nazwe na Ul. Marcina Gortata :lol:

PS Faktycznie Lori zasługuje na coś wiecej niż pamiec kibiców w Polsce
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 03 października 2011, 19:03

hermes46 pisze:Skoro Siba ma swoja kosuzlkę to powinna miec swoja hale :lol:

Ojej ktoś tu chciał komuś coś udowodnić i jeszcze komuś pokazać, a czy mu się udało nie Nam to oceniać. 8)

Ilona Jasnowska (mało już osób pamięta,że w barwach Bydgoszczy pod panieńskim nazwiskiem Janiak) i Justyna Kostencka-Janik to jest właśnie to, ale my przecież nie jesteśmy działaczami i sponsorami Artego. Wolnoć Tomku w swoim domku. 8)

Timothy White
Nowy na forum

Postautor: Timothy White » 04 października 2011, 11:21

ruch z Sibą jest na wyrost... ale nie ma co krytykować działaczy bo chcą dobrze się kojarzyć ...a co do wieszania koszulek i zastrzeżenia nr komu w Toruniu złożylibyście taki hołd ? bo macie duża (większą ) tradycje niż Artego,pytam z czystej ciekawości bez napinki:)

Awatar użytkownika
markylipek
Młodzik

Postautor: markylipek » 04 października 2011, 13:53

Ciekawy temat dla każdego klubu, może4 jakieś oddzielne sondy albo wybory na forum? :) Co do Torunia to według mnie Sowińska, Chełczyńska, Jasnowska i... Fomina. Poza tym warto by uhonorować trenera Błajeta za lata pracy z zespołem.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 04 października 2011, 13:58

bez napinki bydgoszczanka Ilona Jasnowska

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 04 października 2011, 14:34

Miałbym podobne zdanie gdyby tu chodziło np. Ole Chomac w Pruszkowie czy tez Eweline Gale w Gdynii.

Bardzo proszę o przyswojenie sobie prostej zasady ortograficznej - Gdyni - pisze się przez jedno "i", podobnie jak w nazwę Twojego klubu w dopełniaczu - "Energi Toruń"... a nie Energii...
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 04 października 2011, 14:40

markylipek pisze:Ciekawy temat dla każdego klubu, może4 jakieś oddzielne sondy albo wybory na forum? :) Co do Torunia to według mnie Sowińska, Chełczyńska, Jasnowska i... Fomina. Poza tym warto by uhonorować trenera Błajeta za lata pracy z zespołem.

BEZ DWÓCH ZDAŃ!!! Tak, jak kiedyś pisałem: numery odpowiednio 11(Sowa), 9(Pcheła) i 8(Jancia), a 5 to Swieta. 8) Trener Błajet zrobił dla żeńskiej koszykówki w Toruniu tyle ile już żaden inny szkoleniowiec nie zrobi.

PS.Bardzo blisko moim zdaniem jest Szpilka czyli number 14; Proponuję wieszać te koszulki i marynarkę pana Piotra już w nowej hali. 8)
Z całym szacunkiem, ale Ilona Jasnowska(Janiak) nie jest bydgoszczanką(nie urodziła się w Bydgoszczy bynajmniej), choć wych. BKS Bydgoszcz(pierwszy trener Edward Malinowski, a nie jak donosiły niektóre media Czesław Woźniak :shock: ) na pewno.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”