3 kolejka FGE: Wisła Kraków - Energa Toruń

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

3 kolejka FGE: Wisła Kraków - Energa Toruń

Postautor: ann » 07 października 2011, 14:28

Sobota, 8.10.2011 g.18:00
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: 3 kolejka FGE: Wisła Kraków - Energa Toruń

Postautor: matrix » 07 października 2011, 17:13

pojedynek dwóch niepokonanych ekip i mały jubileusz. Katarzynki spotkają się z Białą Gwiazdą w Ekstraklasie po raz 35,a co ciekawe pierwszy raz te drużyny rywalizowały ze sobą dopiero w trzecim sezonie (1994/1995) pobytu podopiecznych Piotra Błajeta w najwyższej klasie rozgrywkowej(liga była podzielona na grupy).
Bilans występów Katarzynek przeciwko Wiśle Kraków:
34 mecze, 8 zwycięstw(2 wyjazdowe 8) ), 26 porażek, stosunek koszy 2289-2587 oczywiście na korzyść Wisły.
PS.aha jutro 445 mecz torunianek w Ekstraklasie. 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

michnik2
Nowy na forum

Postautor: michnik2 » 07 października 2011, 21:53

Erin w Krakowie
Obrazek

trening przed jutrzejszym meczem ;)
http://www.youtube.com/watch?v=e8X2ezFlB3s

Septymiusz
Młodzik

Postautor: Septymiusz » 08 października 2011, 10:23

Czy może gdzieś w necie będzie można obejrzeć to spotkanie ? Bo z tego co pamiętam rok temu była jakaś transmisja.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 08 października 2011, 11:34

Septymiusz pisze:Czy może gdzieś w necie będzie można obejrzeć to spotkanie ? Bo z tego co pamiętam rok temu była jakaś transmisja.

jeśli na wislakosz.pl nie będzie to pewnie nigdzie indziej
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 08 października 2011, 16:53

Niestety nie będzie transmisji.

PS: Z Ewką wszystko ok. Dzis wystąpi w pierwszej "5".

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 08 października 2011, 18:43

Bardzo przyzwoity wynik toruńskich Katarzynek. Mam nadzieję , że Wiślaczki miały solidne przetarcie przed meczem Euroligi.
Szkoda wąskiej ławki :cry:
Amerykanki z Energi potwierdzają chyba swoje walory . I chyba są to strzały w ,,10'' . :P
Czekam na jakieś pochlebne opinie kibiców Wisły o dziewczynach z Energi - bo wynik mówi , że łatwo Wisła nie miała. Szczególnie chodzi mi właśnie o oceny nowych Amerykanek - jak wam się podobały 8) ?

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 08 października 2011, 19:14

A ja się cieszę, że Marta Jujka dzisiaj zagrała.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 08 października 2011, 19:24

Mecz mniej wiecej jak przed tygodniem. Do przerwy przyjezdne troszkę nawet prowadziły, po przerwie juz spokój. Zasadnicza różnica to taka ze tydzień temu w drugiej czesci weszliśmy na naprawdę wysokie obroty a dzis to raczej byliśmy myślami juz przy eurolidze. Sporo pudel spod kosza, zbyt wolnych powrotów itd. Za często tez rywalki skakły nam po głowach na naszej tablicy, ale to po części pewnie wynikało z faktu, ze Ewka wyglądała jakby niespecjalnie miała siły walczyć o każda piłke. Bardzo dobry mecze de Mondt. A od środy czas zaczai poważną gre, bo euroliga nie wybaczy nam frajerskich porazek.

Torun gra tak jak ja nie trawie - jeden wielki streetball. Większość akcji to gra indywidualna którejś z czarnych, odegranie tylko gdy juz absolutnie nie ma co zrobić. jak bezsensu odpalane rzuty wpadają to wygląda to jeszcze fajnie. Jak kiedyś przestanie - stanie sie zenujace. + dla Ratajczak, może cos z niej będzie.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 08 października 2011, 22:16

Toruń gra tak, jak drużyny Omanica po prostu.
wydaje mi się ( choć nie chcę oceniać po tym jednym meczu) że toruńskie Amerykanki to jest to czego Omanic i kibice z Torunia oczekują. generalnie na duży plus oceniam występ drużyny przyjezdnej:)
o Wiśle napisze coś po środowym meczu z Koszycami(mam nadzieje, że będzie o czym pisać...) a dziś tylko brawa dla Anke DeMondt!

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 08 października 2011, 22:59

ann pisze:Toruń gra tak, jak drużyny Omanica po prostu.
wydaje mi się ( choć nie chcę oceniać po tym jednym meczu) że toruńskie Amerykanki to jest to czego Omanic i kibice z Torunia oczekują. generalnie na duży plus oceniam występ drużyny przyjezdnej:)
o Wiśle napisze coś po środowym meczu z Koszycami(mam nadzieje, że będzie o czym pisać...) a dziś tylko brawa dla Anke DeMondt!

:mrgreen: jeszcze pół roku temu nie do pomyślenia !!
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 08 października 2011, 23:03

jimmy pisze:
ann pisze:Toruń gra tak, jak drużyny Omanica po prostu.

:mrgreen: jeszcze pół roku temu nie do pomyślenia !!

eee nie, pomyliłeś mnie z kims innym;). mnie ten transfer aż tak bardzo nie bolał :mrgreen:( w sumie to w ogóle mnie nie bolał!)

Septymiusz
Młodzik

Postautor: Septymiusz » 08 października 2011, 23:09

Zgadzając się z przed meczowym komentarzem Omanica, tę porażkę uznaję za to co można było maksymalnie osiągnąć. Tylko jedno mi się nie zgadza w wypowiedziach pomeczowych Elmedin narzeka na brak rotacji, Panie Trenerze rok temu było aż nadto dziewczyn do rotacji i była ona słaba :lol: .
Może jednak z Jujką nie jest tak źle skoro wyszła na parkiet, chyba, że to już była konieczność bo Jela oddychała rękawami. Trudno się gra w 7-8 koszykarek zwłaszcza z Wisłą, ale za tydzień Z Rybnikiem też będzie podejrzewam bardzo ciężko.

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 08 października 2011, 23:11

ann pisze:eee nie, chyba pomyliłeś mnie z kims innym;). mnie ten transfer aż tak bardzo nie bolał :mrgreen:

Mnie bolał :) :wink: . Mam nadzieję, że dobrą grę przełoży na Ojro. Koszyce jak najbardziej do pyknięcia. Mnie cieszy po 3 kolejkach większa zdobycz punktowa niż zwykle Kasi Krężel. Mam nadzieję, że Kaska będzie grała jezcze więcej i dostanie szanse na dobre zaprezentowanie się w Ojro.

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 09 października 2011, 01:55

W dużym stopniu to była kalka meczu z Lotosem, z tym, że wtedy w drugiej połowie wiślaczki postawiły dużo trudniejsze warunki w obronie. Dzisiaj było więcej radosnej koszykówki - jakoś nie w stylu Wisły. Tydzień temu wszystko było na poziomie około 20 pkt mniej. Ciekawe, w którą stronę to pójdzie w tym sezonie. Mogę się jednak założyć, że z Koszycami wynik będzie niższy. Bez De Mondt (warto zauważyć, że miała 5 asyst) byłoby ciężko, oczywiście swoje dołożyła Ewka, Paulina po niemrawym początku grała też całkiem nieźle, podobnie Kasia. Na plus postawa Bjelicy - nie cegliła tak jak z Lotosem, no i umiała dostrzec partnerki. Niepokoi mnie trochę Nicole - może jej gorsza postawa to kwestia braku odpoczynku po WNBA, tylko, że grać trzeba dalej, a wygląda mniej pewnie niż w zeszłym sezonie. No ale może jeszcze się rozkręci.

Energa na pewno zaprezentowała się lepiej niż w trzech poprzednich sezonach, gdzie - jak pamiętam - dwa razy wiślaczki załatwiły sobie wygraną do przerwy, a w zeszłym sezonie w trzeciej kwarcie. Na dużą pochwałę zasłużył Omanić, który tym razem nie dostał dacha! 8) Tym razem, bo tak właśnie było w każdej z kolejnych trzech wizyt w roli coacha Energi. Nawet jak na siebie był dość spokojny. Amerykanki dość dużo potrafią, ale grają zbyt indywidualnie. Duży potencjał ma Ratajczak i oby tylko zdrowie jej dopisywało. Na uwagę zasługuje jeszcze dzielnie dopingująca za ławką swojego teamu pani prezes. :lol:
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”