Co słychać w Toruniu ?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Radomenes
Żak

Re: Co słychać w Toruniu ?

Postautor: Radomenes » 12 października 2011, 11:42

rodgers-kibic z torunia pisze:Jacek Szczechowiak został asystentem trenera Raczyńskiego w Lesznie. Mam nadzieję, że nie wpadnie mu do głowy pomysł, żeby ściagnąć do siebie Charity:P Chociaż w sumie Edo trochę na nią narzekał jakiś czas temu, a sam pomysł wydaje sie być niegłupi, bo Tęczy taka zawodniczka by pasowała.

a chciałbyś być trenerem własnej żony (oczywiście mam na myśli gry zespołowe)? 8) ja NIE i myślę, że Jacek tak też właśnie do tego podchodzi. Powodzenia panie Jacku w nowym miejscu pracy!!!
Bum

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 12 października 2011, 12:14

Ale na miejscu Jacka - chciałbym mieć żonę na co dzień 8) ,. A jeśli EDO wciąż narzekał na Cherry (moim zdaniem bezpodstawnie) to państwo Szczechowiak wkrótce mogą być razem (może w styczniu) a może po sezonie.
Nie życzę jednak tego - bo chciałbym by pani Egenti była w Toruniu możliwie jak najdłużej. W pełni formy to duże wzmocnienie zespołu a forma Cherry wciąż idzie do przodu. Poza tym nie mamy zbyt wielu opcji pod koszem - bo tylko 3.
Mnie cieszy fakt , że w zespole dość szybko - i to pod nieobecność MONI - wykreowały nam się liderki - czego w minionym sezonie nie było (trochę przez kontuzje)
W pamiętnym - medalowym sezonie - było trio Gladden - Monia - Egenti wspomagane przez Gajdę , Fluker i resztę .
W tym roku będą to przede wszystkim Amerykanki - bynajmniej na to się zanosi - nie mam nic przeciwko - oby tylko z pożytkiem dla klubu i wyniku 8)

kev
Nowy na forum

Postautor: kev » 12 października 2011, 18:55

lipa i on Cherry chcę zastąpić Dickson ? mam nadzieje że ściągnie zawodniczkę pokroju Cherry

Radomenes
Żak

Postautor: Radomenes » 12 października 2011, 19:07

kev pisze:lipa i on Cherry chcę zastąpić Dickson ? mam nadzieje że ściągnie zawodniczkę pokroju Cherry

Gdzie Dickson ze swoim 178 za "Wiśnię" :lol:
Bum

kev
Nowy na forum

Postautor: kev » 12 października 2011, 19:50

We wtorek Omanić poprosił klub o rozwiązanie kontraktu ze Szczechowiak, która nie zagra już w sobotę z KK ROW Rybnik. Być może skrzydłowa trafi do Tęczy Leszno, gdzie drugim trenerem został ostatnio jej mąż Jacek. W Toruniu ma ją zastąpić 27-letnia Jessica Dickson.

no to w pomorskiej napisali :P

no ale mam nadzieje że jeszcze oprócz Dickson przyjdzie jeszcze jedna zawodniczka na wzór Cherr

kev
Nowy na forum

Postautor: kev » 12 października 2011, 19:52

także Ciekawie jak to będzie

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 12 października 2011, 22:52

Jestem totalnie rozczarowany decyzją o rozstaniu z Cherry . mogliśmy mieć zawodniczkę na długie lata i jak zwykle trener wie lepiej 8) . Lada Chwila ona dostanie obywatelstwo - więc taka zawodniczka to po prostu skarb . a trener swoje.......
No to zostaly nam dwie zawodniczki pod koszem i ponownie nie mamy żadnej silnej skrzydlowej.....
Pani Dickson zastąpi nam Monię - pytanie kto zastąpi nam Cherry.

Jestem rozczarowany. takie Leszno skorzysta tylko na tym - bo chyba normalne jest że tam właśnie trafi Cherry 8)

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 14 października 2011, 12:00

Szykują się bardzo przykre wieści dot. drużyny Katarzynek i sytuacji personalnej.

Otóż o odejściu Charity Szczechowiak już sporo powiedziano. Przykra sprawa z Martą Jujką. Czeka ją operacja kolana (JEDNAK) - czyli sytuacja podobna do Krawiec. Mecz z Rybnikiem będzie jej ostatnim przed tą operacją .

Tak więc zostajemy z zaledwie...........jedną wysoką zawodniczką - Jeleną Maksimović. Nie wiem jak wyobrażają sobię mecze ligowe toruńscy działacze...Potrzeba konkretnie 2-3 zawodniczek przecież w takim wypadku.

Co z tego że na obwodzie wyrosło nam multum Amerykanek - jak pod koszem jedna JELA.

Niewykluczone że zarówno Krawiec i Jujka dołączą do zespołu w styczniu lub pod koniec II rundy , tylko ciekawe na którym miejscu wtedy będziemy.....
Ciekaw jestem co siedzi w głowach toruńskich działaczy.... i czy decyzja EDO o rozstaniu z wysoką Egenti - nie była zbyt pochopna? 8) Nie mamy wysokich zawodniczek - a samym obwodem meczów nie wygramy.

Potrzeba znaleźć zastępstwa za Szczechowiak u Jujkę.

PS . Coś mi się wydaje , że SZPILA cały sezon już spędzi na tej ,, 4'' ......(pytanie z czyjej winy?)

Na miejscu działaczy i trenera - ściągnąlbym od razu i bez gadania PATRYCJĘ GULAK LIPKE. Fajnie uzupełniały się z Maksimović w poprzednim sezonie .

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 14 października 2011, 13:00

Jak chcecie Gulak, to najpierw jej kontrakt wykupcie z Włoch :)
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 14 października 2011, 14:28

przemoe pisze:Jak chcecie Gulak, to najpierw jej kontrakt wykupcie z Włoch :)

oczywiście od kilku dni jest zawodniczką klubu o dźwięcznej nazwie GEA MAGAZZINI ALCAMO 8)
Przetrzymać Cherry do stycznia i tyle, ale czy to jeszcze możliwe? :shock:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 17 października 2011, 19:32

Cherry już 2 lata temu ,,romansowała '' z Liderem. A raczej LIDER z nią.. Ale zawodniczka wtedy była na etapie ,,poznawania'' się z przyszłym mężem Jackiem - więc nawet zgodziła się na obniżenie kontraktu - byleby być wtedy w Toruniu.
Teraz sytuacja się już zmieniła.. Szkoda mi jednak Cherry - bo wysokich zawodniczek jak na lekarstwo w zespole - a my zostajemy z ledwie JEDNĄ !!!! - wysoką zawodniczką..... Nie mamy ani drugiego centra , ani ŻADNEJ CZWÓRKI !!!

Potem dopiero na pozycji numer 3 mamy Tłumak , Mitchell - z braku laku nawet też Dickson może zagrać na ,,3'' .

Jak działacze sobie to wyobrażają ? Prezes, dyrektor a przede wszystkim trener ???!!! Potrzebne są nam na GWALT dwie zawodniczki które wspomogą pod koszem / dadzą zmiany - Maksimović.

Po prostu trzeba szukać zawodniczek w miejsce Szczechowiak i Jujki . Logiczne...

Amerykanki nam nie będę meczy wygrywać. Mecz z Rybnikiem to pokazał dobitnie - choć tu w sumie poziom był dramatycznie słaby obu ekip. . W Łodzi będzie cieżko...

Trzeba wzmocnien jednym słowem - bo w tym składzie -bez 3 zawodniczek podstawowych (Jujka , Krawiec, Szczechowiak) NIC NIE UGRAMY. Może na miejsce 7-8 przed play off. A wtedy - nawet mimo powrotu Krawiec , Jujki - szybki odstrzał z Wisłą lub CCC i po frytach...
Do roboty.....

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 18 października 2011, 12:08

Ewelina Gala jest wolną zawodniczką....Nie powiem - BARDZO by się przydała 8) 8) 8) Ale pytanie czy wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki? Czy ,,niesnaski'' sprzed 2 lat pójdą w niepamięć ?

Chyba lepsza GALA od niejakiej Kenyi Macbee która ponoć jest przymierzana do ,, łatania'' dziur. Oby nie bo Mcbee to typowa AMATORKA / znajoma Metcalf..... A to by był szczyt amatorszczyzny w klubie....

Czekamy na konkrety - drodzy działacze 8) 8)

PS . Co do Gali - być może jest szansa na grę w Widzewie - bo tam też mają mało podkoszowych (Tondel , Jankowska)

adrenalina
Amator

Postautor: adrenalina » 18 października 2011, 12:40

Koszykarz (Toruń) pisze:Ewelina Gala jest wolną zawodniczką....Nie powiem - BARDZO by się przydała 8) 8) 8) Ale pytanie czy wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki? Czy ,,niesnaski'' sprzed 2 lat pójdą w niepamięć ?

Chyba lepsza GALA od niejakiej Kenyi Macbee która ponoć jest przymierzana do ,, łatania'' dziur. Oby nie bo Mcbee to typowa AMATORKA / znajoma Metcalf..... A to by był szczyt amatorszczyzny w klubie....

Czekamy na konkrety - drodzy działacze 8) 8)

PS . Co do Gali - być może jest szansa na grę w Widzewie - bo tam też mają mało podkoszowych (Tondel , Jankowska)

a skąd informacja o McBee?? Jakieś źródło plotki?

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 18 października 2011, 13:51

Czyste domysły po prostu 8) . Mnie już nic nie zadziwi w tym klubie. Ledwie dwie wysokie zawodniczki i pozbycie się Szczechowiak / w obliczu operacji JUJKI - jest samobójstwem. Gdzie są zatem zastępczynie ?

Pani Mcbee chyba urządziła sobie wakacje w Toruniu - bo ciągle jest. Czyżby z Leah Metcalf na utrzymaniu była ? Jednak jej umiejętnośći są czysto amatorskie - więc mam nadzieję , że nikomu na poważnie nie przyjdzie jej dookoptować do drużyny..

Drużynie brakuje dwóch wysokich zawodniczek - by ta drużyna miała normalne kształty. Póki co są na razie po dwie zawodniczki na pozycje 1-3 , młode oraz.....jedna środkowa. Tak nie może być..

adrenalina
Amator

Postautor: adrenalina » 18 października 2011, 14:36

W tym jednym pragnę uspokoić. McBee z Polski wyjeżdża za chwilę, kwestia godzin. Zgadzam się, że na gwałt potrzeba dwóch wysokich. Padają już różne nazwiska, lecz to nie jest takie proste wybrać - ooo ta może być!! - w obliczu problemów kadrowych jak i finansowych klubu. Co do odejścia Cherry i błędu klubu. Owszem klub błąd popełnił, że pozwolił tak długo na tolerowanie zachowania zawodniczki.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”