4 kolejka FGE: AZS Poznań - MUKS Poznań

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

rzymi
Oldboy

4 kolejka FGE: AZS Poznań - MUKS Poznań

Postautor: rzymi » 14 października 2011, 12:15

Sobota, 15.10.2011
godz. 19:15
ObrazekObrazek

ajaja
Młodzik

Re: 4 kolejka FGE: AZS Poznań - MUKS Poznań

Postautor: ajaja » 15 października 2011, 21:59

Tak grający AZS to chyba i w pierwszej lidze miałby problemy. Jestem ciekaw gdzie tam jest to gwarantowane 750 tysięcy budżetu, bo chyba nie na pensje dla zawodniczek poszło.

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 16 października 2011, 11:03

ajaja pisze:Tak grający AZS to chyba i w pierwszej lidze miałby problemy. Jestem ciekaw gdzie tam jest to gwarantowane 750 tysięcy budżetu, bo chyba nie na pensje dla zawodniczek poszło.

Podobno jednorazowy wynajme hali na Morasku to koszt rzędu 2,5 tys. złotych, także wliczając to 13 meczy jako gospodarz, plus treningi to się trochę uzbiera :wink: .

Ponadto te budżety gwarantowane to czysta fikcja. Ani AZS, ani MUKS ani np Odra nie dysponują taką kasiorą. Metody na obejście przepisów zawsze się znajdą.

Co do meczu - był to mecz o uniknięcia bycia czerwona latarnią rozgrywek przez całą pierwszą rundę i zaklepanie sobie do następnego meczu derbowego 13 miejsca.

Statystycznie było to dopiero drugie zwycięstwo MUKS-u w e-klasie nad AZS-em. Widać, że przebudziła się Amerykanka.
Bez zaciągu zagranicznego AZS-owi nawet z Karpińską w składzie ciężko będzie odnotowac chociażby jedno zwycięstwo.

Ja się cieszę, że Zyskowski przeszedł do MUKS-u - zważywszy na nazwiska padające na giełdzie trenerskiej, plus potencjalna mozliwość prowadzenia zespołu przez Iwonę, to był najlepszy wybór. Może dziewczyny zaczną realizować założenia taktyczne i nabiorą większej pewności siebie. Kto wie, może uda się wyjudzić jakieś pojedyncze zwycięstwa z Odrą albo w rewanżu z Widzewem?

Jak zwykle czas pokaże. Boję się tylko ,czy te wzmocnienia nie zostały sprowadzone tylko po to by pokonac AZS. A za chwilę zawodniczki wrócą do domu.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 16 października 2011, 12:05

Parodia nie mecz w wykonaniu AZSu, masę zmarnowanych osobistych, brak pomysłu na grę, Kędza i Kotnis niemogły sobie z White poradzić. Rozmiary porażki jednak budzą grozę.
Poza przebłyskami gry Gawrońskiej i Marciniak gdy trochę podgoniliśmy wynik to praktycznie zero pozytywów z tego meczu. Już lepiej zagrały w Łodzi z ŁKSem. Aż żal patrzeć na taki obraz gry AZSu, gdzie jeszcze 3 lata temu z Toruniem o 5 miejsce walczyliśmy. Jakąś Amerykanke by trzeba sprowadzić pod kosz, bo Kędzia póki co zawodzi, a Kotnis gra strasznie nierówno.
W MUKSie ładnie duet White-Makowska, do tego Durak zaszalała bo w zeszłym roku 10pkt/ mecz to był dla niej wyczyn.....
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 16 października 2011, 20:30

mecz z rodzaju nie do ogladania...gra AZS tragiczna......wymiana Makowskiej na Golumbiewska....nie wiem kto wpadl na ten pomysl......do czasu az dzialacze nie znada pieniedzy to nie bedzie gry o 5 miejsce....sklad na poziomie mocnego zespolu 1 ligii i taka sama gra.....ten zespol nie jest w stanie wspiac sie na wyzsłyzy poziom.....nie wiem czy zawodniczki AZS przerosła presja derbow ale wogole tak jak stwierdził Szewczyk nie walczyly......jesli nie ma opcji zmian wsrod zawodniczek ....to moze zmiana trenera......ale nie wydaje mi sie ze ktokolwiek z tego zespolu wycisnie cokolwiek wiecej....

słyszałem ze było spiecie Szewczyka na konferencji pomeczowej z jednym z dziennikarzy.....czy ktokolwiek wie o co poszlo???
ma ktos dostep do tej biblioteki PLKK zeby zobaczyc konferencje?

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 17 października 2011, 18:00

Wrzucili na stronę PLKK zapis konferencji, ale chyba bez pytań, więc jeżeli była jakaś sprzeczka, to ją wycięli.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 17 października 2011, 19:42

ajaja pisze:Wrzucili na stronę PLKK zapis konferencji, ale chyba bez pytań, więc jeżeli była jakaś sprzeczka, to ją wycięli.

Scysji tam niema, ale myślę że wiem z kim mogła być, z pewnym Panem który nagle stał się proMuksowski.

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 17 października 2011, 19:48

MUKS mocno zaskoczył... Evale Makowskiej i White rekordowe...AZS tym składem nie wygra żadnego meczu w lidze..
Pytanie - jakim sposobem kluby typu Muks , AZS , Odra zostały dopuszczone do ligi ? Wymogiem jest przecież 750 tyś zł.

Przecież ODRA z tydzień temu miała zrezygnować z ligi bo krucho z kasą...No więc gdzie ten wymóg i gwarancje finansowe?

To chyba świadczy o tym że weryfikacja klubów to jedna wielka ściema jest......Kluby nie mają kasy - a jednak są pozytywnie weryfikowane...

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 17 października 2011, 19:52

Ktoś musi być przeciwnikiem "was" tych możnych 8)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 17 października 2011, 19:54

MARAS pisze:Ktoś musi być przeciwnikiem "was" tych możnych 8)

trafiony zatopiony, choć ja Energi za możnych nie uważam. No chyba, że władze klubu tak,jak ktoś napisał na jednym z portali inaczej chodzą i inaczej uważają? :P AZSikowi współczuję, bo to klub z tradycjami,a obecna gra tego zespołu przypomina mi występy Eureki Toruń (masa długów po tym tworze pozostała) z sezonu 2002/2003.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 17 października 2011, 21:36

ja jeszce w sprawie konferencji.....tutaj pisał kiedys forumowicz o ksywie soku...pisze on chyba na stronie AZS wiec powinien miec zapis calej wiec moze nam gdzies udostepni

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”