TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: TRANSFERY, plotki, informacje SEZON 2011/2012
a ja wiem ze Milka Bjelica ma numer 5!
Gala zadebiutuje w barwach Tęczy w sobote. Natomiast po raz kolejny wyszła czysta amatorszczyzna jaka w tym klubie panuje, Sissoko najwcześniej w przyszlym tygodniu.
Julie Page nową zawodniczką Energi Toruń.
matrix pisze:Julie Page nową zawodniczką Energi Toruń.
prywatny folwark w Toruniu Omanic sobie urządził...pewno lepiej mieć 10 przeciętniaków niż 2 porządnych graczy. jedyne kryterium doboru to takie, żeby nie zarabiała więcej niż szanowny pan i władca.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Julie Anne Page to dobra znajoma.......Bridgette Mitchell z francuskiego Villeneuve 
Myślę, że Saletra (i nie tylko) odetchnie z ulgą. Mamy decyzję odnośnie Maciejewskiego:
Grzegorz Bachański: Pipan - tak, Maciejewski - nie
autor: Polska Agencja Prasowa, 2011-10-21, 12:05, źródło: PAP
Zarząd PZKosz. pozytywnie ocenił pracę trenera reprezentacji Polski koszykarzy Słoweńca Alesa Pipana i zaproponuje mu nową umowę do 2013 roku. Na kolejny angaż nie może natomiast liczyć dotychczasowy szkoleniowiec kadry kobiet Dariusz Maciejewski.
- Pozytywnie oceniliśmy pracę Alesa Pipana, czyli występ podczas mistrzostw Europy koszykarzy na Litwie. Chcemy spotkać się na początku listopada ze szkoleniowcem i zaproponować mu umowę do września 2013 r., czyli do przyszłych mistrzostw Europy, które odbędą się w jego ojczyźnie. Takiej oceny nie otrzymał sztab szkoleniowy kadry koszykarek. Szukamy trenera, dobrego trenera, który wniesie świeżość i będzie miał odpowiadającą nam koncepcję. Nie ma dla mnie znaczenia, czy będzie to Polak, czy ktoś z zagranicy - poinformował prezes PZKosz. Grzegorz Bachański.
Polscy koszykarze pod wodzą Pipana, który na stanowisko trenera kadry został wybrany dopiero w maju, zakończyli występy w grupie A mistrzostw Europy na Litwie (31 sierpnia - 18 września) z bilansem dwóch zwycięstw i trzech porażek.
Odmłodzony zespół, bez Marcina Gortata i Macieja Lampego, pokonał drużynę Portugalii 81:73 i wicemistrza świata - Turcji 84:83. Biało-czerwoni ulegli natomiast broniącym tytułu Hiszpanom 78:83, ekipie gospodarzy 77:97 oraz Brytyjczykom 81:88. Stawką tego ostatniego meczu był awans do drugiej rundy. Ostatecznie Polacy zostali sklasyfikowani na miejscach 17-21.
Polki jako gospodarz tegorocznego EuroBasketu wypadły słabo. Zespół trenera Dariusza Maciejewskiego wygrał tylko jeden mecz w pierwszym etapie - z Niemcami (75:60). Trzy porażki w drugiej rundzie spowodowały, że drużyna została sklasyfikowana na 11. pozycji, ex aequo z Wielką Brytanią. To najgorszy występ biało-czerwonych w historii tej imprezy. Kontrakt Maciejewskiego wygasł po mistrzostwach.
Eliminacje do EuroBasketu, który za dwa lata odbędzie się we Francji, rozpoczną się na początku czerwca 2012 r.
No to się Maciejewski będzie mógł poświęcić pracy w swoim ukochanym Gorzowie.A teraz to nawet jest wdzięczny władzom za tą 1 Polkę na placu.
ann pisze:matrix pisze:Julie Page nową zawodniczką Energi Toruń.
prywatny folwark w Toruniu Omanic sobie urządził...pewno lepiej mieć 10 przeciętniaków niż 2 porządnych graczy. jedyne kryterium doboru to takie, żeby nie zarabiała więcej niż szanowny pan i władca.
Ewidentnie masz kompleks Bośniaka. Ciekawe cóż takiego uczynił Ci Omanić, że już nie pierwszy raz Twoje komentarze przesycone są jakimś personalnym uprzedzeniem... Pochwal się proszę z czego wynika taka negatywna ocena człowieka, z którym przecież nie jesteś już chyba w żadnej relacji (np. typu: kibic <-> trener zespołu, który dopingujesz)...? O co więc poszło, kiedy był on szkoleniowcem Wisły, skoro po tylu latach chowasz w sobie jakąś zadrę?
I jeszcze jedna kwestia mnie intryguje... Na pewno wszyscy na forum chętnie się dowiedzą od "wszechwiedzącej" ileż to zarabia "szanowny pan i władca"... Przecież nie pisze się krytycznie o czymś, o czym się nie wie... nieprawdaż? Uchyl nam więc proszę rąbka tajemnicy...
Pozdrawiam
Xyz
Xyz pisze:ann pisze:matrix pisze:Julie Page nową zawodniczką Energi Toruń.
Ewidentnie masz kompleks Bośniaka. Ciekawe cóż takiego uczynił Ci Omanić, że już nie pierwszy raz Twoje komentarze przesycone są jakimś personalnym uprzedzeniem... Pochwal się proszę z czego wynika taka negatywna ocena człowieka, z którym przecież nie jesteś już chyba w żadnej relacji (np. typu: kibic <-> trener zespołu, który dopingujesz)...? O co więc poszło, kiedy był on szkoleniowcem Wisły, skoro po tylu latach chowasz w sobie jakąś zadrę?
I jeszcze jedna kwestia mnie intryguje... Na pewno wszyscy na forum chętnie się dowiedzą od "wszechwiedzącej" ileż to zarabia "szanowny pan i władca"... Przecież nie pisze się krytycznie o czymś, o czym się nie wie... nieprawdaż? Uchyl nam więc proszę rąbka tajemnicy...
Pozdrawiam
Xyz
Możesz być pewny ,że żadna zawodniczka w Toruniu nie zarabia tyle co trener,zwłaszcza w tym roku.
NAMAX pisze: Możesz być pewny ,że żadna zawodniczka w Toruniu nie zarabia tyle co trener,zwłaszcza w tym roku.
Jak mawiał Franklin: "Na tym świecie pewne są tylko śmierć i podatki".
Ale skoro Ty posiadasz wiedzę i widziałeś być może kontrakty zawodniczek i/lub trenera z Torunia, to bardzo chętnie poznam te kwoty... Mało tego, wnioskuję, że nie dość, że znasz zarobki z tego sezonu, to nawet wiesz jak było kiedyś! Jestem pod wielkim wrażeniem...
Chyba, że jest to taka sama wiedza i możliwość jej udowodnienia jak w przypadku prezesa pewnej partii... coś w stylu: "wiem, ale nie powiem"
Xyz pisze:ann pisze:matrix pisze:Julie Page nową zawodniczką Energi Toruń.
Pozdrawiam
Xyz
zasadę mam taką, że z anonimami na forum nie dyskutuję, pozdrawiam również serdecznie:)
p.s. a kompleksów nie posiadam
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
ann pisze:matrix pisze:Julie Page nową zawodniczką Energi Toruń.
Ann - zobacz na naszą sytuację pod koszem . Została nam jedna Maksimović . Gdybyśmy mieli tak bogatą kadrę jak Wisła gdzie są 4 wysokie - a po dojściu LECI będzie 5 wysokich , ba - nawet Powell trzeba liczyć jak wysoka - więc nawet 6 !
A my mamy jedna Jelę........... Jujka ma przerwę , Szczechowiak odeszła... więc naturalne że klub szuka.
A uważam że nawet jedna Page nam sprawy nie załatwia - choć dobre i to . A myślę , że to nie koniec. Juz jedna wpadka jest . W Łodzi też będzie ciężko - liczę się nawet z porażką . Ale trzeba się tych okolic 4-5 miejsca tak by nie paść na Wisłę czy CCC , Lotos.
Mamy wciąż niezgrany zespół bo Mitchell , Dickson , Page będą jeszcze poznawać taktykę.. Oby jak najszybciej
PS . Ann - wyobraź sobie , że dziś nawet do południa pomyślałem o ...wypożyczeniu Czarneckiej od was
ann pisze:zasadę mam taką, że z anonimami na forum nie dyskutuję, pozdrawiam również serdecznie:)
p.s. a kompleksów nie posiadam
Klasyczny przykład "odwrócenia kota ogonem"... gdy zabrakło merytorycznych argumentów by obronić swoją hipotezę... Cóż... trudno... bardzo łatwo pisać różne rzeczy na forum... gorzej gdy ktoś powie sprawdzam...
PS A w którym miejscu Ty się przedstawiłaś, skoro mi zarzucasz "anonimowość"? (notabene na forum internetowym którego jedną z głównych cech jest anonimowość... stąd np. używanie nicków np. takich jak ann...)
ale Dickson już chyba raczej długo w Toruniu nie pobędzie...
dobra już nie zabieram głosu w sprawie waszego klubu, bo po co mi więcej wrogów niż dotychczas;)

dobra już nie zabieram głosu w sprawie waszego klubu, bo po co mi więcej wrogów niż dotychczas;)
PS A w którym miejscu Ty się przedstawiłaś, skoro mi zarzucasz "anonimowość"
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Jujka poważniejszy uraz ma - już nie zagra w tym roku . teraz już nie dziwi fakt że Lotos ot tak ja puścił...Wiedziano o jej urazie...Tu trzeba rozwiązać kontrakt i poszukać REALNEJ zawodniczki a nie płacić za niegranie.
Co do Dickson - być może mecz z ŁKS to jej ostatnia szansa jest........ Ale niewykluczone , że niebawem przybędzie kolejna zawodniczka podkoszowa - ale tu zależy już od podpisania umowy z drugim sponsorem tytularnym . Oby się udało. Wtedy może być już tylko lepiej . Oby.
Co do Dickson - być może mecz z ŁKS to jej ostatnia szansa jest........ Ale niewykluczone , że niebawem przybędzie kolejna zawodniczka podkoszowa - ale tu zależy już od podpisania umowy z drugim sponsorem tytularnym . Oby się udało. Wtedy może być już tylko lepiej . Oby.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”