6 kolejka FGE: AZS Poznań - Artego Bydgoszcz

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

6 kolejka FGE: AZS Poznań - Artego Bydgoszcz

Postautor: ann » 28 października 2011, 20:45

Sobota, 29.10.2011 g.19:15
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Fantastico
Nowy na forum

Re: 6 kolejka FGE: AZS Poznań - Artego Bydgoszcz

Postautor: Fantastico » 29 października 2011, 09:51

Po serii porażek czas złapać oddech i zacząć piąć się w górę. Okazja do tego będzie już w sobotę gdzie Artego Bydgoszcz podejmuje drużynę INEI Poznań.

Skład akademiczek został okrojony o Elżbietę Mowlik która reprezentuje teraz barwy Artego. „ Dla mnie powrót do Poznania wiąże się ze sporymi emocjami. Znam dziewczyny, mam dużo przyjaciół i chociaż bardzo chciałam tam zostać to się nie udało i teraz gram w Bydgoszczy. Tutaj mam swoją drużynę i dla niej będę walczyła o zwycięstwo. – mówi zawodniczka Artego.

INEA to nie jest już ten sam zespół który był chociażby jeszcze rok temu. Praktycznie zostały tylko dwie dziewczyny do których doszły Gawrońska i Drzewińska, a reszta do utalentowana młodzież. „Na pewno nie będzie to łatwy mecz. Dziewczyny walczą i nie możemy ich zlekceważyć bo wszystko może się zdarzyć. Musimy wyjść zmobilizowane i skoncentrowane, a wówczas na pewno wygramy. Musimy zacząć zdobywać punkty. Na początku sezonu mieliśmy bardzo trudnych przeciwników i nie było to najlepsze rozpoczęcie. Właśnie teraz będą mecze które musimy zacząć wygrywać.” – dodaje Elżbieta Mowlik.

Spotkanie z INEĄ to też możliwość do odbudowania formy Agnieszki Szott. Kapitan Artego brakuje pewności w podejmowaniu decyzji. Jest ewidentnie podmęczona po Mistrzostwach Europy. Zawodniczka dostała nawet wolne od trenera Ziemińskiego. „Wiem, że wymaga się ode mnie dużo lepszej gry i tego też oczekuję od samej siebie. Dostałam od trenera dwa dni wolnego w których nabrałam sporo sił. Wypoczęłam i przyszłam na trening z uśmiechem. Poznań to psychicznie łatwiejszy przeciwnik. Taki na przełamanie który podbuduje nasze morale, bo mamy o wiele lepszy zespół niż pokazuje to teraz tabela.” – opowiada Agnieszka Szott.

Dobrze, że w terminarzu mamy teraz Poznań. Dla nas jest to takie spotkanie na poprawienie nastrojów. Zarówno oni jak i my są grubo pod kreskę. Myślę, że ten mecz przepchniemy i da to nam troszkę luzu, bo jesteśmy pod niesamowitym ciśnieniem. INEA ma duże kłopoty finansowe grają krajowym składem, jest sporo młodzieży, a na rozegraniu gra juniorka po 20 minut dlatego tak to wygląda. „ – komentuje trener Adam Ziemiński.

W poznaniu bydgoski szkoleniowiec będzie mógł skorzystać z usług Marty Urbaniak która wyleczyła już kontuzję barku i jest gotowa na sobotnie spotkanie. Początek meczu o godzinie 19.00.

Basket25.pl

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 29 października 2011, 15:01

INEA AZS Poznań, jak wy macie komercyjną nazwę klubu nad Brdą to nie znaczy że u nas jest to samo! Tak samo tydzien temu w Pruszkowie napisali na plakatach, a jak INEA odejdzie to co zostanie sam Poznań??? Ludzie myślcie............ Komercha komercha to mnie właśnie irytuje...
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 29 października 2011, 15:35

Próbujesz Maras wirtualnie walczyć z rzeczywistością?

jawekrks
Nowy na forum

Postautor: jawekrks » 29 października 2011, 19:42

co sie dzieje z artego? sklad dobry - wyniki fatalne...

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 29 października 2011, 21:21

jawekrks pisze:co sie dzieje z artego? sklad dobry - wyniki fatalne...

moze brak koszulek na Chemiku???? :lol:
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 29 października 2011, 21:26

No i Szott się przełamała (notabene - tłumaczenie o przemęczeniu Eurobasktem 4 miesiące po jego zakończeniu i późniejszej przerwie w rozgrywkach zakrawa na jakąś masakrę :shock: ), ale Artego jako zespół już nie bardzo, bo zażarta walka ze zdecydowanie najsłabszym kadrowo teamem FGE chwały nie przynosi. Chociaż mecz "przepchnięty", zgodnie z życzeniem trenera. 1/11 z gry Jimenez - i to w 13 minut - mocno poddaje w wątpliwość jej przydatność do drużyny.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 30 października 2011, 12:46

byłem wczoraj na meczu i bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie postawa AZS.........dobrze bronia , walcza ale tak jak powiedział Szewczyk nie maja potencjału i talentu w ataku...i tu jest chyba pies pogrzebany....od takich graczy jak Horodenska mozna wymagac zeby przynajmniej spod kosza trafialy......ona jest zdecydowanym zawodem.....jedno jest pewne ten zespol potrafi dobrze bronic i moim zdaniem niestety Szewczyk wykorzystuje potencjał tego zespolu na maksa:( co niestety zbyt dobrze nie wrozy:(.......tak sie tylko zastanawiam jak ten trener poradzilby sobie ze zdecydowanie lepszym zespłlem takim na miare walki o 6 np.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 30 października 2011, 13:16

Głównie dzięki Szott Bydgoszcz jak to mówicie "przepchnęła" ten mecz. Ale AZS i tak ładnie zawalczył, zabrakło liderki która by pociągnęła grę jak Ela Mowlik rok temu a wtedy fetowalibyśmy pierwszą wygraną....
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

flash
Młodzik

Postautor: flash » 31 października 2011, 00:58

jawekrks pisze:co sie dzieje z artego? sklad dobry - wyniki fatalne...

Odpowiedź nasuwa się jedna - za dużo Polek tam jest...
bball

Fantastico
Nowy na forum

Postautor: Fantastico » 31 października 2011, 08:54

Wie ktoś może dlaczego nie grała Kuras? Nawet z takim rywalem Kułaga nie potrafi zaliczyć 5 asyst. Forma rzutowa Jimenez też rewelacyjna :D

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 31 października 2011, 10:10

Ja bym póki co nie wyciągał zbyt pochopnych wniosków typu Artego zawodzi itp.
Terminarz ciężki. Chyba nikt nie liczył na zwycięstwa z CCC , Gorzowem , Lotosem.

Jedyna wpadka / falstart - to ten z Rybnikiem - ale poza tym planowe zwycięstwa z Widzewem i Ineą.
Do tego wyrównana walka w Gorzowie , z Lotosem do przerwy - także w Polkowicach było trochę walki.

Co do oceny zawodniczek - chyba jasne jest , że z Kułagą na rozegraniu - można zapomnieć o dobrym wyniku w tym roku . Tu trzeba konkretnego wzmocnienia . Same Mowlik i Szott to za mało.

Co do wysokich - niby jest sporo - ale jakościowo wcale już nie tak super. Koc , Mrozińska , Górzyńska to jednak przeciętność , a co do Jimenez - ma warunki fizyczne - ale jest zbyt powolna - w stosunku do gry jaką preferują Ziemiński , Szott czy Mowlik.

Podsumowując - powinni się wzmocnić na obwodzie - w zasadzie z czołowych klubuch z TOP 8 w Artego wygląda to najsłabiej.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”