1/8 MP juniorek - Szczecin, Kołobrzeg /2-3 kwiecień

Jeśli Twój zespół nie ma jeszcze osobnego podforum, pokaż w tym dziale, że na to zasługuje!

Moderatorzy: sawa_JGora, Platini, ludzik76, Moderatorzy

Seba
Oldboy

1/8 MP juniorek - Szczecin, Kołobrzeg /2-3 kwiecień

Postautor: Seba » 21 marca 2005, 22:53

Już za niecałe dwa tygodnie zawodniczki Olimpii czeka trudna wyprawa na wybrzeże, by stawić czoła rywalkom w turnieju ćwierćfinałowym mistrzostw Polski juniorek. Nasze koszykarki zmierzą się z przeciwniczkami ze Szczecina i Kołobrzegu, czwartym zespołem turnieju będzie MUKS Poznań, z którym Olimpia dwa razy już wygrała. Do awansu więc wystarczy pokonanie jednego przeciwnika. Myślę jednak, że jeśli chcemy się w tym roku liczyć w walce o tytuł, nie powinniśmy w tak minimalny sposób patrzeć na zbliżający się test i powalczyć o wygranie turnieju, i komplet zwycięstw. Na pewno w tej walce naszym zawodniczkom pomoże jak najliczniejsza obecność kibiców Olimpii, stąd też apel, by priorytetowo potraktować ten wyjazd. Do końca sezonu już coraz bliżej i mało zostało nam okazji do dopingowania Olimpijkom.

Oczywiście liczę również na obecność i dobrą zabawę wraz z nami naszych gości i Przyjaciół z Pabianic i Ostrowa! DO ZOBACZENIA już niedługo! Pozdrawiam.

OLIMPIA do boju!!! :)
Ostatnio zmieniony 06 kwietnia 2005, 19:28 przez Seba, łącznie zmieniany 1 raz.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 01 kwietnia 2005, 10:28

Już jutro połączone siły olimpijno-ostrowskie (Czarny!) wybierają się nad morze :) W sobotę zagramy ze Szczecinem, by po obowiązkowej kąpieli w Bałtyku (joke.. hehe), w niedzielę ruszyć na podbój Kołobrzegu. Mam nadzieję, że Olimpia dwa razy okaże się lepsza i bez porażki awansuje do półfinałów MPJ.

DO BOJU OLIMPIA!:)

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 03 kwietnia 2005, 18:14

21,37... dowiedzieliśmy się kilka minut pózniej wjeżdzając właśnie autokarem do Szczecina w drodze na nocleg po pierwszym meczu w Kołobrzegu... najgorszy był ten dzwięk esemesów, który jednocześnie zaczął się rozlegać z wszystkich komórek... wiedzieliśmy, co to może oznaczać... potem chwile nadziei, że może to nieprawda... niedowierzanie... trudno było się pogodzić... łzy koszykarek, kibiców, trenerów... WIELKI SMUTEK:( Tego nie wyrażą żadne słowa...

Mimo że wspaniałe koszykarki Olimpii mocno, jak mało kto, przeżyły tę chwilę, w niedzielę gotowe były zagrać mecz... w skupieniu i ciszy... myślę, że grając specjalnie dla NIEGO... wiedziały, jak bardzo cieszył się życiem i myślę, że wiedziały również, jak bardzo cieszyłby się, patrząc dzisiaj już tam z góry, z jakim zaangażowaniem Olimpijki starają się wykonywać to, co jest ich sposobem na życie, ich miłością - grać w koszykówkę. Na meczu tym miała zawisnąć flaga Olimpii z napisem: "Papież cieszył się życiem... cieszyłaby GO Wasza gra!" ... myślę, że warto zapamiętać te słowa na zawsze... to najlepszy sposób na uczczenie pamięci o NIM - nasze życia... [']...

['] Do zobaczenia OJCZE ŚWIĘTY! Będę się starał zasłuzyć, by Cię jeszcze zobaczyć... Świat już NIGDY nie będzie taki sam... [']

Ps. Brak mi słów w tej chwili, by opisywać pozostałe, zupełnie nieważne w tej sytuacji, aspekty (sportowe i niesportowe) naszego wyjazdu. Uzupełnię relację - bogato udokumentowaną zdjęciami, pózniej... kiedy inne sprawy zaczną znowu mieć znaczenie...

Awatar użytkownika
czarny
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: czarny » 03 kwietnia 2005, 20:20

Szczególnie to wieczorne wyjście do kościoła, ta chwila skupienia, refleksji i nieodłaczna myśl, że tam gdzieś czeka na nas zwykła, szara rzeczywistość. Taka sama, a jednak od TEGO momentu jakże inna... :( :cry:
Obrazek

you're as good as your last performance

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 04 kwietnia 2005, 11:21

Obrazek
(zdj. Czarny z Ostrowa)

"Sport ujawnia nie tylko bogate możliwości fizyczne człowieka, ale także jego zdolności intelektualne i duchowe. Nie polega jedynie na sile fizycznej i wydolności mięśni, ale ma także duszę i dlatego musi w pełni ukazywać swe oblicze. Oto dlaczego prawdziwy sportowiec nie powinien dopuszczać do tego, aby kierowało nim wyłącznie obsesyjne dążenie do doskonałości fizycznej, ani podporządkować się bezwzględnym prawom produkcji i konsumpcji czy też celom wyłącznie utylitarnym i hedonistycznym."
Jan Paweł II (1920-2005)

Awatar użytkownika
czarny
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: czarny » 05 kwietnia 2005, 16:20

W piątkowe południe dziewczynom opisywały humory, nam zresztą też
Obrazek

tak pięknie prezentowało się nasze morze około godziny 15
Obrazek

od lewej: Czarny, Trojan, Seba, Lechu (vel Wujek Staszek :P) i moja skromna osoba
Obrazek

a oto kilka migawek z meczu
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

wspomnienia z pomeczowego spaceru:
Obrazek

Marcinek w jakże uroczym towarzystwie :wink: (to już niedzielny poranek)
Obrazek

"nasze" dziewczynki
Obrazek

ponoć nieobecni nie mają racji... bzdura! :P
Obrazek

a na deser dwie urocze dziewczyny :)
Obrazek
Obrazek

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 05 kwietnia 2005, 19:34

Przedstaw mi prosze Seba kto widnieje na tym ostatnim zdjeciu.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 05 kwietnia 2005, 21:16

czarny pisze:Obrazek

Karolina Budeń i Olga Pacyńska - czyli olimpijne HOOLS :D 8) ... o twarzach aniołków :roll: :wink:

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 05 kwietnia 2005, 21:40

MARAS pisze:Przedstaw mi prosze Seba kto widnieje na tym ostatnim zdjeciu.

a coś sie tak napalił, Maras? :shock: :wink:

PS: widze pewna niescislosc(chyba) w opisie zdjecia nr.3..w opisie jest napisane: "od lewej: Czarny, Trojan, Seba, Lechu (vel Wujek Staszek ) i moja skromna osoba " post jest autorstwa Czarnego, wiec mniemam ze tekze jego zutorstwa jest to zdjecie(a raczej podpis do tego zdjecia). jesli tak to mamy na zdjeciu dwoch Czarnych :!: :?: :shock:
myle sie czy sie nie myle?
aaa, jeszcze jedno: zdjecie z zawodniczka w stroju niebieskim, ktora odwrocona jest tyłem( :wink: ) do fotografa, pozostawiam w ogole BEZ komentarza........... :D

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 05 kwietnia 2005, 21:44

hehe... Mytek - nie mylisz się. Opis zdjęcia prawidłowy, osobą widoczną na zdjęciu jako pierwszy od lewej jest CZARNY... od jakichś 15 lat nasz olimpijny :D Na zdjęciu żeby było śmieszniej brakuje jeszcze CZARNEJ, czyli szóstego kibica Olimpii z wyjazdu nad morze ;) Jak tylko będzie to możliwe, uzupełnię braki w zdjęciach wraz z wyczerpującym opisem.

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 05 kwietnia 2005, 21:52

Seba pisze:hehe... Mytek - nie mylisz się. Opis zdjęcia prawidłowy, osobą widoczną na zdjęciu jako pierwszy od lewej jest CZARNY... od jakichś 15 lat nasz olimpijny :D Na zdjęciu żeby było śmieszniej brakuje jeszcze CZARNEJ, czyli szóstego kibica Olimpii z wyjazdu nad morze ;) Jak tylko będzie to możliwe, uzupełnię braki w zdjęciach wraz z wyczerpującym opisem.

też wlasnie "ten" czarny nie pasowal mi do "tego" czarnego ktorego znam.....(a chodzi mi teraz o "tego" Czarnego z Ostrowa)....

PS: czyli mowisz Seba ze bedzie dalszy ciag tej galerii? ciekawe co sie dalej pojawi: zaczelo sie niewinnie od widoku morza, potem "widok" tylnej czesci jednej z koszykarek, nastepnie dwie hools z Olimpii.....niezle, niezle ciekawe co bedzie dalej.... :) :wink:

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 05 kwietnia 2005, 21:54

Mytek, na razie jeszcze NIC nie widziałeś... hehe... na poczatek mała próbka tego, co potrafi zrobić ze zwykłego zdjęcia nasz Czarny:) - ten z Poznania. Zawodowiec jeśli chodzi o sztukę fotograficzną... a wersja oryginalna (nie pomniejszona) tej fotki wygląda jeszcze o niebo lepiej - ale to już tylko dla wybranych ;)

Obrazek

A potem... powiem tylko, że jeszcze sporo fajnych zdjęć :) No ale to OLIMPIA, więc nic dziwnego, że wszystko musi być the best ;) hehe

Gość

Postautor: Gość » 05 kwietnia 2005, 22:23

a moze ktos napisac to, co chyba najistotniejsze czyli wyniki??:)

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 05 kwietnia 2005, 22:39

Anonymous pisze:a moze ktos napisac to, co chyba najistotniejsze czyli wyniki??:)

Najistotniejsze było coś innego... ale masz rację - trzeba w końcu wspomnieć o wynikach. Pierwszego dnia Olimpia pokonała zespół z Kołobrzegu 112:66. Jedynie na początku meczu nasze koszykarki pozwalały gospodyniom na toczenie wyrównanej walki, koniec pierwszej kwarty oraz kwarty druga i trzecia to już niepodważalne panowanie Olimpijek. W ostatniej odsłonie, gdy z naszej strony występowały już rezerwowe, spotkanie się znowu wyrównało, co pozwoliło osiągnąć koszykarkom z Kołobrzegu w miarę przyzwoity wynik. W drugim spotkaniu pierwszego dnia MUKS Poznań pokonał około 20 punktami zespół ze Szczecina. W niedzielę odbył się jedynie mecz Kołobrzegu z MUKSem, który zakończył się pogromem gospodyń (bodajże około 80-punktowym). Po tej klęsce Kołobrzeżanki podjęły decyzję o wycofaniu się z rozgrywek i zaniechaniu wyjazdu w najbliższy weekend na rewanże do Poznania. A w sumie szkoda, bo przynajmniej jedna koszykarka tej drużyny ( z racji na bardzo dobre warunki fizyczne) zasługuje na to, by mierzyć się z lepszymi zespołami częściej. Drugie niedzielne spotkanie - Szczecina z Olimpią, zostało przełożone. W najbliższą sobotę i niedzielę odbędą się spotkania rewanżowe jak wspomniałem - Olimpia zagra w niedzielę o godzinie 11 albo 12 z juniorkami ze Szczecina. Być może z rywalem tym zmierzymy się w niedzielę dwa razy... ale zależy to od pozostałych wyników - tego, czy przeciwniczki będą miały jeszcze o co grać.

Awatar użytkownika
czarny
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: czarny » 06 kwietnia 2005, 06:30

Seba pisze:
czarny pisze:Obrazek

Karolina Budeń i Olga Pacyńska - czyli olimpijne HOOLS :D 8) ... o twarzach aniołków :roll: :wink:

nic dodać nic ująć :P
dla takich dziewczyn chce się jeździć na wyjazdy :P na dodatek z "obcym" jak dla mnie klubem :shock: 8) :wink:

ps. Seba, nie ujawniaj wszystkich fotek, gdy już Ci je podrzucę :P Te najładniejsze zostawimy dla siebie, hehe :wink:
Obrazek

Wróć do „Inne kluby”