8 kolejka FGE: ROW Rybnik - Lotos Gdynia

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

8 kolejka FGE: ROW Rybnik - Lotos Gdynia

Postautor: ann » 10 listopada 2011, 19:33

Piątek, 11.11.2011
g.17:30
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

bodek38
Młodzik

Re: 8 kolejka FGE: ROW Rybnik - Lotos Gdynia

Postautor: bodek38 » 11 listopada 2011, 07:46

pora na pierwszą wygraną w historii z Gdynią, szansa jest spra tylko czy ją nasze panie z Rybnika wykorzystają oby :D

Fanatyk
Żak

Postautor: Fanatyk » 11 listopada 2011, 09:39

Mi się wydaję, że jednak przy obecnej formie Lotosu i dłuższej ławce niż ma Row, Lotos nie powinien mieć większych problemów w Rybniku. Także stawiałbym na spokojne zwycięstwo gdynianek i to na pewno wyższe niż polkowiczanek.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 11 listopada 2011, 09:41

pytanie do Gdynian: czy Anderson dziś zagra?
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 11 listopada 2011, 13:07

ann pisze:pytanie do Gdynian: czy Anderson dziś zagra?

czemu by miała nie zagrać? kontuzja?

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 11 listopada 2011, 13:56

Oczekujemy na odpowiedź od zainteresowanej, ale chodzą słuchy, że zrobiła sobie w Stambule coś w stopę.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

NAMAX
Amator

Postautor: NAMAX » 11 listopada 2011, 17:40

A będzie transmisja?

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 11 listopada 2011, 19:27

Powiem szczerze, że obawiałem się tego meczu... Jeszcze w obliczu braku Jolene... A tu proszę, +21 co oznaczałoby, że wcale nie było tak najtrudniej. Henry tradycyjnie bardzo dobrze i to cieszy, stabilna forma jest! Tylko nie rozumiem i nie zrozumiem dlaczego Natalia gra mniej od Kaczmarskiej... I 3/4 czasu to już w końcówce meczu gdy wynik był +20....
ObrazekObrazek

flash
Młodzik

Postautor: flash » 11 listopada 2011, 20:04

To akurat jest dosyć jasne. Odkąd pożaliła się na temat swojej roli w zespole, spadła na koniec rotacji meczowej (no, może przed Bandyk). Trener pokazuje jej w ten sposób miejsce w szyku.
bball

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 11 listopada 2011, 20:10

ja wiem, że to być może zabrzmi nie co sarkastycznie w stosunku do zespołu z Rybnika, ale to Lotos ileś tam lat gra już w Eurolidze, ileś tam lat zdobywał mistrzostwo Polski i ma ileś tam więcej budżetu (choć pieniądze nie zawsze grają), a co za tym idzie szeroką ławę. Panie made in USA z Rybnika nie zawsze też muszą być w optymalnej formie, a kiedy jedna-dwie z tego kwartetu (w tym akurat wypadku Rack, Fitz) trochę zawodzi to i wynik może być też inny. Toruń czekał na pokonanie Lotosu 17 lat, oby rybnickie koszykarki czekały krócej. Szczerze tego podopiecznym pana Mikołajca życzę.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 11 listopada 2011, 20:25

dzięki Matrix za te słowa sam mecz to niestety pokaznie nam miejsca w szeregu choć Mikołajec był świadom tego z kim gramy , jedyny plus że były próby podjęcia walki a nie zakładanie na dzien dobry że i tak bez szans jesteśmy bo to przeca MERCEDES :lol: ale widać to doświadczenie i wydaje mi się że to własnie ta druzyna obok Wisły(trenerio był na meczu) ma największe szanse na finał ale do tego jeszcze daleko

za tydzień(INEA) szansa na przerwanie tej serii

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 11 listopada 2011, 22:54

Trudno się wypowiadać po meczu, którego się nie widziało na podstawie suchych statystyk. Cieszą dwie sprawy - Lotos robi w lidze dokładnie to, czego się od niego oczekuje - nie gubi punktów ze średniakami i słabiakami, wygrywa w lidze pewnie i przekonująco. Cel na rundę zasadniczą jest jasny - nie wypaść z pierwszej trójki i zająć jak najwyższe miejsce przed PO. I ten cel jest konsekwentnie realizowany. Dziś bez Anderson, czego kompletnie nie dało się odczuć, a może właśnie dało i stąd tak spokojna wygrana, bo jakby urządziła sobie strzelnicę, to mogłoby to inaczej wyglądać. :roll:

Druga rzecz z tym związana to sporo (w sensie regularnie) zaczynają grać zawodniczki nr 9 i 10 w rotacji. Osobna kwestia to postawa Henry, która nie dość, że jest zdecydowanie najrówniejszym graczem (jej jedynej nie zdarzają się wahnięcia formy w stylu Robert, Knezević czy Żurowskiej), to zaczyna przypominać swoją grą i postawą dużo droższych centrów. Oby tak dalej.

Tak nam się złożył kalendarz, że gramy cztery mecze z rzędu o dużej wadze. Pierwszy z Rybnikiem za nami. Teraz mecz o wszystko w Euro z Kownem, potem jedno z ważniejszych spotkań w lidze w Gorzowie, wreszcie kolejny mecz w Eurolidze, w Pradze. Trzy zwycięstwa w tej serii to plan minimum.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 12 listopada 2011, 14:17

Ale Justyna posłodziła na konferencji co do hali i kibiców ale najlepsze było stwierdzenie:

"Gram przeciwko Rybnikowi od wielu lat. Zazwyczaj spotykałam zespół, który nie podejmował walki. Nie był dla nas groźnym przeciwnikiem"

i tu znowu pstryczek dla wiadomo kogo, a tak na marginesie to uśmiech na twarzy tego pana nie znikał wczoraj ani na moment już nie mówiąc o wylewnym powitaniu ludzi z Gdyni jednym słowem wazelinka :lol:

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 13 listopada 2011, 23:45

bodek38 pisze:Ale Justyna posłodziła na konferencji co do hali i kibiców ale najlepsze było stwierdzenie:

"Gram przeciwko Rybnikowi od wielu lat. Zazwyczaj spotykałam zespół, który nie podejmował walki. Nie był dla nas groźnym przeciwnikiem"

i tu znowu pstryczek dla wiadomo kogo, a tak na marginesie to uśmiech na twarzy tego pana nie znikał wczoraj ani na moment już nie mówiąc o wylewnym powitaniu ludzi z Gdyni jednym słowem wazelinka :lol:

Czegos tu nie rozumiem - Pan O. rozstał się z klubem w delikatnie powiedziawszy nieprzyjemnej atmosferze. Z Waszych relacji a także zdjęć z hali wynika, że chodzi na każde spotkanie swojego klubu :shock: i dodatkowo cieszy się z jego niepowodzeń :shock: . Jaka w tym logika - po co łazić na spotkania swojego byłego klubu i ostentacyjnie bratać się z każdym trenerem grającym z jego do nie dawna drużyną? Jakieś to poniżające samego siebie to raz, a zarazem tandetne i teatralne. Tyle lat pracował w tym klubie, a teraz jest mu przeciwny i zyczy praktycznie swojemu matecznikowi porażek - jaką to opinię mu wystawia.

Kompletne kuriozum i masochizm. Przykro mi, że klub mu nie płacił kasy bo powinien (jeśli miał długi to nie powinien dostac licencji) ale do wszystkiego potrzebna jest odrobina godności.

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 14 listopada 2011, 23:53

Nie zapominajcie, że to w Gdyni, prowadząc GTK Gdynia Mirek się wypromował. Zawsze dobrze żył z Krawcem i z kibicami Lotosu, więc nie dziwcie się, że się wylewnie z gdyńskimi działaczami wita. Zresztą zdaje się, że Mirek od lat kibicuje gdyniankom, ale to tak na marginesie (jeśli ktoś ma wątpliwości, to Koziorowicz też bardzo dobrze życzy zespołowi z Gdyni i nie ma w tym przecież nic dziwnego i nie oznacza, że nie robił wszystkiego by ten zespół pokonać, z Mirkiem pewnie było podobnie). Nie róbcie z niego jakiegoś chytrego lisa pokroju co po niektórych zawodniczek...
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”