11 kolejka FGE: ROW Rybnik - ŁKS Łódź

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

11 kolejka FGE: ROW Rybnik - ŁKS Łódź

Postautor: ann » 03 grudnia 2011, 07:44

Niedziela, 4.12.2011
g.17:00
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Rodowity1908
Nowy na forum

Re: 11 kolejka FGE: ROW Rybnik - ŁKS Łódź

Postautor: Rodowity1908 » 04 grudnia 2011, 18:48

Krótko i na temat Polscy sędziowie to kur...... sprzedawczykowie ŁKS trafia na 0,1 i powinien ten mecz wygrac ale cóz pała sędzia pokazał nawet niepatrżąc na zegar że punktów nie zaliczy heh . 56-55 plecy a powinno byc 56-57 .
1967, 1972, 1973, 1974, 1982, 1983, 1986, 1995, 1997 .Czas na kolejny tytuł

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 04 grudnia 2011, 19:22

Rodowity1908 pisze:Krótko i na temat Polscy sędziowie to kur...... sprzedawczykowie ŁKS trafia na 0,1 i powinien ten mecz wygrac ale cóz pała sędzia pokazał nawet niepatrżąc na zegar że punktów nie zaliczy heh . 56-55 plecy a powinno byc 56-57 .

w całym meczu dali popis że szkoda gadać bravo ROW cięzka przeprawa ale szczęśliwie zakończona

patrze teraz na statystyki i masakra wszystkie punkty zdobyły dla Rybnika Amerykanki ani jednego Polki szok dobrze że się przebudziła Fitz

Septymiusz
Młodzik

Postautor: Septymiusz » 04 grudnia 2011, 19:31

Uważam Panowie, że przesadzacie z tymi ocenami sędziów, bo wcale jakiś rażących błędów nie widziałem. Już więcej mogą do siebie mieć pretensji łodzianki, że nie wykorzystały tego, że do pewnego momentu jedyną opcją w ataku Rybnika była Fitz.
Generalnie ten mecz był bardzo typowy jeśli chodzi o drużynę z Rybnika, dużo szaleństwa, przeciwnik też się do tego dołącza, i prawie jak zawsze lepiej na tym wychodzą Ślązaczki. Środek tabeli zagęszcza się i pewnie do końca będzie walka o jak najwyższe miejsce przed play-off między 4 drużynami.

Rodowity1908
Nowy na forum

Postautor: Rodowity1908 » 04 grudnia 2011, 19:50

Trudno takie jest życie brakowało nam wysokiego gracza ale przed świetami pojawi sie mocny gracz na pozycji centra , i chetnie zobacze tych śedziów co dzis sedziowali ,na naszej hali w Łodzi :twisted: . Czas teraz na Gorzów dziewczyny dzieki za walke .
1967, 1972, 1973, 1974, 1982, 1983, 1986, 1995, 1997 .Czas na kolejny tytuł

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 04 grudnia 2011, 20:35

Zgodnie z przepisami gry w koszykówkę, sędziowie mają prawo sprawdzić na powtórce telewizyjnej, czy ostatni rzut części meczu był w czasie, czy też po nim. Jako, że transmisja była w TVP Sport, nie wiem, dlaczego nie było to uczynione.

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 04 grudnia 2011, 20:37

Rzut był wykonany minimalnie przed czasem........Dlatego wynik dla ŁKS mocno krzywdzący jest.
Sam poziom meczu był raczej beznadziejny.

Awatar użytkownika
Ajax
Żak

Postautor: Ajax » 04 grudnia 2011, 21:59

ŁKS nie ma co narzekać na sędziowanie, gdyż ogólnie to częściej na ich korzyść były pomyłki. Czy ostatni rzut był w czasie. Po powrocie z meczu kilkakrotnie sobie to powtarzałem i sam nie jestem pewien. Wg mnie był ciut po czasie, chociaż jutro jeszcze raz na spokojnie przejrzę powtórkę. Poziom meczu był delikatnie mówiąc kiepski, za to emocji dużo.
To taki mecz który trzeba wyszarpać. Nie pamiętam kiedy (a może czy kiedykolwiek) było tak że punktowały tylko Amerykanki. Nie pamiętam też kiedy rzucaliśmy w meczu 3 osobiste, wszystkie w pierwszej kwarcie, ale to chyba dlatego że przeciwnik grał tak czysto :lol:
Pomscimy polskie znaki w stopkach: zażółć gęślą jaźń!

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 04 grudnia 2011, 22:42

Ajax pisze:
To taki mecz który trzeba wyszarpać. Nie pamiętam kiedy (a może czy kiedykolwiek) było tak że punktowały tylko Amerykanki. Nie pamiętam też kiedy rzucaliśmy w meczu 3 osobiste, wszystkie w pierwszej kwarcie, ale to chyba dlatego że przeciwnik grał tak czysto :lol:

taaaaaaaaaaaaak bardzo czysto szczególnie w oczach sędziów więcej takich geniuszy(sędziów) a poziom bedzie jeszcze bardziej żałosny :lol:

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 05 grudnia 2011, 00:36

To jest moment, kiedy piłka opuściła już ręce zawodniczki rzucającej, bardzo wyraźnie to widać zwłaszcza przy analizie "dynamicznej":

Obrazek

Obrazek

cytat z zupełnie innego forum:

Kod: Zaznacz cały

Zgodnie z przepisami gry w koszykówkę, sędziowie mają prawo na zaaprobowanym przed meczem urządzeniu nagrywającym obraz, sprawdzić, czy ostatni rzut części meczu był oddany w czasie czy po nim. czyli jedyna sytuacja, co do której można użyć powtórki video, to właśnie sytuacja z dzisiejszego meczu. mecz był telewizyjny, transmitowany przez TVP Sport, więc problemu z natychmiastową powtórką nie byłoby żadnego. Według mnie sprawa jest więc jasna - sytuacja powinna zostać oceniona na podstawie analizy video i dopiero po tym sędziowie powinni podjąć decyzję.

Kod: Zaznacz cały

Jeśli kosz był zdobyty prawidłowo, to można złożyć protest, choć raczej nie widzę wielkich szans na powodzenie. Według przepisów, chęć złożenia protestu do wyniku meczu, należy złożyć NATYCHMIAST po zakonczeniu meczu, podpisujac sie w odpowiedniej rubryce w protokole. No ale skro jest materiał TV, to sprobowac mozna. W koncu mecz z Fota Porta byl powtarzany :) Aha, jeszcze jedno. Komisarzem na tym spotkaniu był Przewodniczący Wydziału Gier i Dyscypliny PZKosz, czyli ... instancji, do której trafiają protesty :))

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 05 grudnia 2011, 18:02

komisje śledczą proponuje powołać;)

Septymiusz
Młodzik

Postautor: Septymiusz » 05 grudnia 2011, 18:10

Tutaj nawet za bardzo nie ma co śledzić bo technika okazała się bezwzględna dla sędziów.

oleslaw
Nowy na forum

Postautor: oleslaw » 05 grudnia 2011, 18:19

Wydaje mi się, że zegar na grafice tvp sport nie był zsynchronizowany z tym "rzeczywistym" na hali. Druga rzecz, że będąc na hali najpierw usłyszałem gwizdek, potem zawodniczka rzuciła. Wiem, trochę teorii spiskowych, ale tak to widzę :)

Pozdrawiam, mój pierwszy post tutaj :)

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 05 grudnia 2011, 18:26

oleslaw pisze:Wydaje mi się, że zegar na grafice tvp sport nie był zsynchronizowany z tym "rzeczywistym" na hali. Druga rzecz, że będąc na hali najpierw usłyszałem gwizdek, potem zawodniczka rzuciła. Wiem, trochę teorii spiskowych, ale tak to widzę :)

Witam kolege wiesz Ty możesz sobie pisać a to towarzystwo sprzed tv i tak wie lepiej i basta

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 05 grudnia 2011, 18:30

bodek38 pisze:
oleslaw pisze:Wydaje mi się, że zegar na grafice tvp sport nie był zsynchronizowany z tym "rzeczywistym" na hali. Druga rzecz, że będąc na hali najpierw usłyszałem gwizdek, potem zawodniczka rzuciła. Wiem, trochę teorii spiskowych, ale tak to widzę :)

Witam kolege wiesz Ty możesz sobie pisać a to towarzystwo sprzed tv i tak wie lepiej i basta

i po co te nerwy:) w TV po prostu wyglądało to tak jak przedstawił Simon, czyli że rzut został oddany na niespełna sekundę przed końcem spotkania. jak było naprawdę nie wnikam, widocznie było OK skoro ŁKS nie złożył protestu.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”