Pierwsza liga ,,na zapisy,,!!!

Wiadomości z niższych lig

Moderator: Moderatorzy

Gosc

Pierwsza liga ,,na zapisy,,!!!

Postautor: Gosc » 05 kwietnia 2005, 23:11

Pragne zaprosic do dyskusji wszystkich sympatykow I ligi kobiet by wyrazili swoja opinie odnosnie ,,pasztetu ,, ktory chce nam zgotowac Pzkosz w nadchodzacym sezonie koszykowki . A mianowicie I LIGA NA ZAPISY!!!!!! W praktyce wygladac ma to nastepujaco: stworzenie 4 lig regionalnych /podzial geograficzny a nie ze wzgledu na poziom sportowy/wpisy bez ograniczen , kto ma kase wchodzi a co reprezentuje to nie wazne!!! w kazdej z grup okolo 10 zespolow ,ktore ,,grac,, beda w regionach i po fazie wstepnej 2 lub 4 zespoly przechodza dalej i one beda sie biły o ekstraklase, pozostale co ? nie bardzo wiadomo! Podobno ma to przyniesc oszczednosci !!!!! tylko nie bardzo wiem jakie? bo skoro zagramy wiecej spotkan /pomijajac poziom /to i tak w sumie pieniedzy wydamy tyle samo. Wyobrazacie sobie mecz np. Bialego z jakimis kadetkami z UKS-u/takie zespoly tam tez sie znajda/pomijajac spadek atrakcyjnosci widowiska/ to Bialy bedzie przygotowany do bitwy o extra jak trzeba!! Wrzesien ,pazdziernik , listopad i grudzien to CZAS STRACONY!!!!!!!!!!!! Juz w tym roku podzial na grupy byl niewypalem ,poniewz ani nie przyniosl oszczednosci a przede wszystkim zafalszowal faktyczna sile I ligi. Jakiez bylo zaskoczenie dla Torunia i Bialego ,ze w tej ,,slabej ,, poludniowej grupie sa TAKIE zespoly!! Jak przez ten podzial spadla czujnosc tych zespolow i jakie byly rozczarowania!!Faktycznie grupa poludniowa nie musiala jezdzic do Torunia i Bialegostoku ale to tylko na poczatku bo juz pozniej musiala i grupa spadkowa kursuje na trasach Wroclaw -Siedlce lub Sosnowiec -Tczew wyszlo na to samo bo jechac dwa razy z Bydgoszczy do Siedlec to jak raz z Siedlec do Jeleniej Gory.Paranoja!!!!!!!!!Nie ma spadkow z ligi i awansow do niej ,czyli nie ma nic ,bryndza takie tam sobie granie.Wladze Pzkosz w ogole nie licza sie z opinia zainteresowanych , obligatoryjnie narzucaja swoje ,,wizje,, mimo ,ze sugestie byly rzeczowe: regionalne TAK!!! ale II ligi !! nikt nie chce z nami rozmawiac i to jest przerazajace!!!! Jaki bedzie prestiz tych rozgrywek , kto o nich wspomni w prasie ,w radiu ?? I jeszcze jedna sprawa : grupie nazwijmy to poludniowo_ zachodniej beda: Ostrowia, Swarzedz, Leszno , Muks, MOs moze Gorzow a kto bedzie oprocz Wisly w grupie poludnowo - wschodzniej? Tarnow na wymarciu Wieliczka i ......... Ci sie ,,wytna,, a tamci z usmiechem na ustach wejda dalej i beda walczyc o ekstraklase -dramat!! wypowiedzcie sie na ten temat ,prosze!! licze zwlaszcza na przedstawicieli aktualnie grajacych klubow. Kto wie, moze Prezes PLKK p.Zych zechce nam pomoc i znalezc dla nas jakies rozwiazanie???

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 05 kwietnia 2005, 23:26

A może raczysz spojrzeć na sytuacje z trochę innej strony również. Mówi Ci coś taka nazwa Olimpia Poznań? W tym sezonie zespół ten jest jednym z faworytów mistrzostw Polski juniorek, po za tym dwa razy pokonał występujacy w pełnym składzie Basket Bydgoszcz, pokonał dwa razy MUKS Poznań jedynie bez Oli Jabłońskiej, pokonał Tęczę Leszno w silnym składzie. Wiesz gdzie ten zespół występuje? TYLKO w lidze juniorek - w Wielkopolsce w REGIONALNEJ drugiej lidze (bo taki kształt druga liga ma już teraz - jeśli Cię to ominęło) zgłoszono oprócz Olimpii tylko zespół z Konina. Żadnych rozgrywek więc nie ma. Z konieczności rozgrywany jest cykl turniejów towarzyskich, mający znikomu sens szkoleniowy. Olimpii jednak nie stać na wystartowanie w pierwszej lidze mającej kształt obecny. Jedynym ratunkiem dla bardzo wielu zdolnych koszykarek jest reformacja ligi i obniżenie kosztów - własnie przez stworzenie regionalnej pierwszej ligi. Musisz sobie uświadomić, że to co piszesz pod kątem swojego klubu, ma znaczenie dla niego jedynie minimalne - Twoje argumenty przeciw nie są związane z egzystencją zespołu. Niestety ja mówię o dalszym istnieniu bądz nie wielokrotnego mistrza Polski we wszystkich kategoriach wiekowych, zespołu, który jeszcze w roku 2002 wywalczył awans do ekstraklasy. Nam nikt nie pomoże, musimy liczyć tylko na siebie, ale jedynym rozwiązaniem jest możliwość grania, a nie patrzenia jak robią to inni - czasem słabsi od nas. Przemyśl to proszę... Wy jeśli będzie Was stać na włączenie się o awans po prostu to zrobicie - co za problem w zmianie system rozgrywek... dla takich klubów, jak nasz to ostatnia szansa. A jest ich o wiele więcej. Piszesz z pogardą np "na wymarciu Wieliczka" - żebyś się nie zdziwił, jak za rok ktoś w podobnym tonie napisze o Twoim zespole i będzie patrząc tylko na swoje, bogatsze podwórko chciał decydować ze swojej pozycji o likwidacji koszykówki w Twoim klubie.

Pozdrawiam.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

gosc

Postautor: gosc » 05 kwietnia 2005, 23:59

OLIMPIA!!!!!!!!! dokladnie znam jej sytuacje!! jest zapleczem AZS Poznan i tam najzdolniejsze dziewczyny moga lub beda grac/Idczak i inne/i to wlasnie AZS powinien zadbac by taki potencjal sie nie zmarnowal i to wlasnie AZS dla swojego interesu powinien umiescic je w rozgrywkach zaplecza ekstraklasy,SILNEJ LIGI ,bo tylka taka daje gwarancje rozwoju!!!!!!!!! A nie I ligi tylko z nazwy. Atak poszedl frontalny na mnie ale chce Cie zapewnic ,ze nie jestem jakims potentatem ,tez gramy sama mlodzieza bez jednej zlotowki dla zawodniczek!!! i dajemy rade nie majac takiego wsparcia jak exstraklasowy AZS Poznan. Samo sie nie zrobi!!A mowa byla o wymarlym Tarnowie gdzie podstawowa dziewczyna/Kułaga-znasz?/ wybiera sie do USA a Micula gra w SMs.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 06 kwietnia 2005, 00:26

:) "nie majac takiego wsparcia jak exstraklasowy AZS Poznan" :D "samo się nie zrobi" :D :D :D :D :D hihihi

Sorka... hihi.. nie mogę się powstrzymać :) Najwyrazniej nie masz jednak o "naszych" sprawach ŻADNEGO pojęcia :) "Wsparcia"... hehe.. a to dobre! Więc tak w skrócie - od AZSu póki co nie możemy się nawet spodziewać wywiązania się do końca z postanowień warunków umowy. A warunki te były z naszej strony śmieszne - ze strony AZSu zaś podpisanie porozumienia spowodowane było koniecznością uzupełnienia wtedy składu, bo groziło przed sezonem niebezpieczeństwo, że zabraknie nawet koszykarek do wyjścia na parkiet, a co dopiero mówić o zapleczu. Szybko się wszyscy moglismy przekonać, jaki sens ma współpraca, gdy nasze koszykarki, wypozyczone do AZSu były odsuwane nawet od treningów z tym zespołem - o wejściu choć na chwilę na boisko już nie wspomnę. Potem (w styczniu 2005 roku) AZSowi znowu otworzyły się oczy, gdy przez przypadek (bo NIKT od nich się nie interesował naszym klubem, nie był na żadnym meczu nawet) dowiedzieli się, że w Olimpii jednym z wielu diamentów jest Wera Idczak i że na mocy postanowień umowy, może wystepować u nich. Olimpia nie jest jak piszesz "zapleczem AZSu" (na całe szczęście), plan taki przyświecał naszym trenerom, którzy łudzą się, że w Poznaniu w końcu komuś zależeć będzie na wspólnej pracy na rzecz dobra koszykówki w tym mieście. Moje zdanie na temat możliwości współpracy ze strony AZSu jest jednak od zawsze bardzo krytyczne - za dużo już widziałem. Nie dostaliśmy praktycznie nic ani z miasta, ani tym bardziej z AZSu (umowa przewiduje śmieszne grosze za wypożyczenie tych czterech już zawodniczek, a nawet z realizacją tego jest problem - w końcu trzeba mieć pieniądze na Lorek... takie, które zapewniłyby start Olimpii w pierwszej lidze przez dwa sezony!). Pewnie, że najmądrzej dla AZSu byłoby, gdyby też choćby w minimalnym stopniu zainteresowali się tym, jak dzieje się naszym talenciakom - na razie nic się nie zmienia... tak jak było przez lata, tak jest nadal. No chyba, że można sobie za pół darmo wyciagnąć koszykarkę wyszkoloną przez kogoś innego ;) Co do pierwszej ligi - akurat się mylisz - nasza część będzie BARDZO silną ligą... MUKS, Unia Swarzędz (jeśli nie awansuje), Ostrovia, Tęcza, Basket Bydgoszcz, Gorzów, Olimpia i to pewnie nie koniec. Ta grupa będzie moim zdaniem silniejsza niż każda z obecnych dwóch grup. Dla nas więc jest to bardzo korzystne i tanie rozwiązanie. Jedyny ratunek dla klubu - bo my ciagle (zreszta od wielu, wielu już lat) liczymy tylko na siebie (na szczęście własna sala, własne super wychowanki, bardzo oddani pracy trenerzy - jak widzisz "samo się" nie robi raczej, to ciężka praca wielu osób, którą mało kto docenia). Chciałbym, żeby było tak jak piszesz - ktoś coś nam daje, ktos sie interesuje losem tych 16-, 17-, 18-latek - ale tak nie było, nie jest i raczej nie będzie - jeśli sami nie pomyślimy nad tym, żeby za rok jakoś to wyglądało, to medal w MPJ (oby!!!) w tym sezonie będzie ostatnim. I żeby nie było - nie atakuje Ciebie, staram się Ci jedynie zwrócić uwagę, że może pora spojrzeć szerzej. Dzieje się fatalnie od samego dołu, klubu padają jak muchy, w pierwszej lidze conajmniej kilka zespołów nie stać na obecne wydatki, nie rozumiem więc szczerze mówiąc Twojego stanowiska. Raczej proponowałbym wymyslenie takiego kształtu rozgrywek w drugiej fazie, aby regionalna 1 liga miała sens - bo mi też nie podoba się pomysł grania o nic słabszych zespołów. Jednak przeboleję to, jeśli może to być JEDYNĄ szansą dla około 15 zawodniczek Olimpii (takich obecnie na pierwszoligowym poziomie) na dalsze kontynuowanie przygody z koszykówką.

Pozdrawiam.

Ps. Ale żeś walnął z tym "wsparciem ekstraklasowego AZSu Poznań" :D :D :D :D :D Myślisz, że w warunkach rynkowych mają szansę "zdobyć" Werę? ;) hehe... no ale na razie obowiązuje umowa - może w końcu pomyślą również o swojej przyszłości... myśląc o naszej...

No i jeszcze raz sorka za elementy sarkastyczne w mojej wypowiedzi - po prostu czytając o "zapleczu", "wsparciu" itp, i obserwując los, który może spotkać jeden z najbardziej walczących i utalentowanych zespołów, jakie w ciągu tych 15 lat kibicowania widziałem, bo po prostu jednym nie zależy, a inni widzą ze swojej perspektywy drobne wady reformy 1 ligi i protestują... nie potrafię się powstrzymać.

gosc

Postautor: gosc » 06 kwietnia 2005, 06:58

Mysle ,ze nie moja to wina ,ze wola kupic stara zawodniczke niz zaiwestowac w swoja mloda i tu jest pies pogrzebany ale tak juz jest od wielu lat i nasza mlodziez nie ma perspektyw w Polsce i dlatego calymi tabunami wyjezdzaja do USA lub gdzie indziej / Francja -Anielak/by tam kontynuowac kariere a praca w mlodziezowych klubach jest tak naprawde ,,sztuka dla sztuki,,:(( bo zostaje im granie w ,,jakis ,, regionalnych I ligach i utona w sztucznie rozbudowanej przecietnosci........

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 06 kwietnia 2005, 11:09

Mam nadzieję, że ten pomysł jednak nie przejdzie. Spłaszczenie rozgrywek na pewno nie przyniesie korzyści kk. I chodzi mi tu (Seba :) ) o skalę makro, a nie mikro.

Pozdrowienia

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 06 kwietnia 2005, 13:55

Waldi - to mikro to dla mnie aktualnie całe MAKRO :) A co do lig niższych (pierwszej i drugiej) - zgadzamy się, że obecnie ich kształt jest bezsensu, może w związku z tym ktoś podsunie pomysł, który pozwoli uratować wszystkich. Ja póki co zdania nie zmieniam - zmiana aktualnej nieudanej koncepcji na inną nieudaną, ale korzystną dla mojego MAKRO (bo pozwoli zagrać w jakiejkolwiek lidze), nie wywołuje moich sprzeciwów ;)

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 06 kwietnia 2005, 15:31

[quote="Seba"]:) "nie majac takiego wsparcia jak exstraklasowy AZS Poznan" :D "samo się nie zrobi" :D :D :D :D :D hihihi
quote]

Nie wchodz Seba na grzaski temat bo wywolasz burze. Pozostawiam to bez komentarza.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 06 kwietnia 2005, 16:47

Maras - ja tylko zacytowałem zdanie kibica z innego miasta i wyprowadziłem go z błędu. Jeśli uważasz, że AZS tak profesjonalnie stara się z nami współpracować prosiłbym o przykłady :) Burza... hmmm... przez to, że otwieram komuś oczy na to, co jest... pleaseeeee :D

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 10 maja 2005, 09:23

Teraz kiedy wiadomo, ze Ostrovia wystąpi w 1 lidze postanawiam wracac do tego tematu :) Wydaje mi się, że pierwsza liga 'na zapisy' jest dobrym wyjściem dla tych biedniejszych klubów. Ci 'bogaci' robią burzę i nie chcą podziału na regiony. Okreg poznański w takim układzie będzie baaaardzo mocny (swarzędz, leszno, olimpia, ostrovia itd...). W sumie to mój klub- Ostrovie to generalnie zwisa w jakiej formie będą rozgrywki ponieważ tak czy tak najprawdopodobniej wystartujemy w niej- to nie ulega watpliwosci. A więc klub w tej sprawie jest obojętny z przewagą jednak na dwu grupowy podział. Na pewno jak będzie to liga na zapisy wszystko to odbywać się będzie znacznie taniej. Zobaczymy.

Co do klubu w pierwszoligowych rozgrywkach:
Zawodniczki Ostrovii są obecnie na etapach szukania, przeglądania ofert. Myślę, że mimo wszystko większośc z nich opósci nasze miasto- nie dziwię się i jak najbardziej życzę powodzenia- wierzę, ze więszkość z tych dziewczyn wypromowała się na parkietach ekstraklasy i na nich pozostanie. :wink:

Co przyniesie nam nowy sezon? Na początek trzeba pospłacać długi- nie ma co ukrywać, że takowe są. Później zacząc budować skład w oparciu o ostrowskie zawodniczki, które mają naprawdę dużo talentu.

PS. Niedawno zostałem moderatorem działu 1 liga. Jest pomysł żeby zrobić porządny serwis o 1 lidze na kk forum. Szczegóły mam nadzieję, że ustalimy wkrótce.

Pozdrawiam
mati

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 10 maja 2005, 14:54

Grupa 3 (mazowieckie, łódzkie, lubelskie i podlaskie) będzie miała najprawdopodobniej taki oto skład:

MKS Kutno, Widzew Łódź, MKS Piaseczno, La Basket Bemowo Warszawa, Puławski Warszawa, Pogoń Siedlce, Huragan Wołomin, AZS Politechnika Warszawa, AZS UW Warszawa, Włókniarz Białystok, SMS Łomianki, MKS Biomlek Chełm.

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 10 maja 2005, 15:00

Hersi pisze:Grupa 3 (mazowieckie, łódzkie, lubelskie i podlaskie) będzie miała najprawdopodobniej taki oto skład:

MKS Kutno, Widzew Łódź, MKS Piaseczno, La Basket Bemowo Warszawa, Puławski Warszawa, Pogoń Siedlce, Huragan Wołomin, AZS Politechnika Warszawa, AZS UW Warszawa, Włókniarz Białystok, SMS Łomianki, MKS Biomlek Chełm.

Ciekawe jakie wyniki padną w meczach np. Włókniarza z La Basket czy z Piasecznem? :roll:

gość

pierwsza liga na zapisy

Postautor: gość » 10 maja 2005, 22:08

Nie bardzo rozumie cie seba odnosnie tego co mowisz o swojej druzynie jaka jest Olimpia Poznan. Jestem zawodniczka z Filara Sosnowiec i pamietam ze byla z nasz druzyna podobna sytuacja w drugiej lidze ze nie bylo zespolow w naszym regionie i dolaczono nas do wojewodztwa krakowskiego w ktorym awansowalysmy do pierwszej ligi. Wiem ze jest to jakas szansa dla tego klubu ale powiem szczerze ze jesli chodzi np. teraz o nasz klub to bedzie troche smieszne mowic ze gramy w I lidze bo innej nie bedzie. Podobno mamy grac my, wisla a reszta tj.12 zespolow to ma byc byla II liga. Wyobraz sobie teraz poziom tych rozgrywek bedzie bardzo niski i takie kluby jak my czy wisla bedziemy tylko jedzic na mecz i grac bez jakis wiekszych problemow wygrywajac. Nie mowie teraz o wszystkich meczech ale w wiekszosci. jako zawodniczka chcialabym sie jeszcze rozwijac a w takim razie bedziemy sie cofac. Tak bedzie rowniez w innych grupach. Rozumie ze dla was to jest jakis ratunek ale znajac zycie w poznaniu bedzie potem tak jak w wisle ze zawodniczki nie lapiace sie dio skladu ekstraklasy beda sie ogrywac w I lidze i sterowac nia, tak jak bylo teraz z wisla. Wygrywali, awansowali do 8-ki i co wycofali sie. Mam nadzieje ze z wami tak nie bedzie. Pozaty decyzja z tego co sie orientuje zostala juz podjeta w PZKosz wiec mozemy tylko dyskutowac pozdrawiam.

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 10 maja 2005, 22:36

Pewnie chodzi Ci oto, że wy musiałyście sobie to wywalczyć. To ja tak samo mogę powiedzieć. Co można teraz takiej Muńkowi Szymańskiej czy Ulce Bieli powiedzieć - wywalczyłyście sobie pierwszą ligę, ekstraklasę. A teraz każdy się może zapisać i walczyć o ekstraklasę nie przechodząc pewnego poziomu. Na pewno jest to jakiś takie wkurzające dla tych zawodniczek, ze musiały się męczyć a teraz byle bękart się zapisze do ligi.
Prawda...jednak nie jestem pewnien czy dla klubu ze Sosnowca, który ma dużo problemów nie lepsza jest jednak liga 'na zapisy'.
Jak już napisałem Ostrovia jest temu obojętna.
A jaką dezycję dokładnie podjął PZKosz?- jeżeli ktoś ma jakieś info na ten temat proszę napisac. Ja dopiero jutro będę mógł przynieśc jakieś nowiny poneiwaz będę się widział z naszymi prezesami.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 10 maja 2005, 22:37

Witam! No właśnie... problem w tym, że nie da się zrozumieć do końca sytuacji w której znajduje się ktoś inny, patrząc ze swojej perspektywy. Można natomiast zaakceptować to, że ten ktoś może mieć inne zdanie. Ja akceptuję to, o czym piszesz i rozumiem Twoje argumenty, ale... nie będę się zgadzał na to, żeby upadł mój zespół wyłacznie dlatego, że poziom w grupie w której znajdzie się Filar będzie słabszy niż na przykład w naszej. Olimpii nie stać na występy w pierwszej lidze, w kształcie w którym rozgrywana była w tym sezonie. Znalazły się w niej zespoły, które ogrywaliśmy czasem po 20 i więcej punktów (np Bydgoszcz czy Siedlce). Dla nas koszty takich występów byłyby zabójcze. Stąd też decyzja o nie wystartowaniu w lidze, mimo takiej propozycji Związku. Obecnie, kiedy to drugiej ligi u nas nie ma, a do nie będącego już juniorkami rocznika 86 dojdą po sezonie stanowiące trzon zespołu zawodniczki z rocznika 87, brak możliwości wystepowania w żadnych rozgrywkach byłby po prostu równoznaczny z końcem... ze zniweczeniem ciężkiej, wieloletniej pracy wielu osób - zawodniczek i trenerów. Występy natomiast w 1 lidze w kształcie obecnym, zupełnie na wyrost naszych możliwości finansowych, stanowiłyby taki sam koniec - tylko z innych przyczyn... bankructwa. Niestety za dużo młodziutkich dziewczynek się u nas ciągle szkoli, żeby myśleć tak krótkowzrocznie i rzucać się z motyką na słońce nie zastanawiając się jakie będą konsekwencje. Nasza grupa będzie wyjątkowo silna, chciałbym, aby podobnie sytuacja wyglądała również w innych grupach, ale zdaję sobie sprawę, że tak różowo nie bedzie. Jednak podobnie, jak Ty patrzę pod katem tego, co mi najbliższe - czyli losu zawodniczek, których rozwój obserwuję od kilku lat. Czy drużyna, która pokonuje naszpikowany juniorskimi "gwiazdami" zespół z Gdynii 100:64, wygrywa kilka razy z zespołami środka tabeli 1 ligi, nie zasługuje na możliwość dalszej gry? Taką daje tylko obniżenie kosztów występów w lidze. Co do sytuacji z Wisłą... trochę mylisz pojęcia - rozumiem, że chodzi Ci w tamtym przypadku o rezerwy klubu... Olimpia jest oddzielnym klubem z kilkudziesięcioletnią historią, wielokrotnym medalistą mistrzostw Polski i zespołem, który od 20 lat nie spadł z żadnej ligi. Nie jesteśmy niczyimi rezerwami! Wszystkie zawodniczki, które wystepowały i będą występować w naszym zespole to WYŁĄCZNIE nasze koszykarki. Tych jest zresztą tak wiele, że spokojnie z wszystkich, które obecnie mają w papierach "zawodniczka Olimpii Poznań" udałoby się stworzyć dwa równie silne pierwszoligowe zespoły. Umowa o współpracy z AZSem ma zapewnić WYŁĄCZNIE umożliwienie naszym wychowankom - rodowitym Poznaniankom, występowania, gdy osiagną określony poziom, w zespole ekstraklasowym. Założeniem naszych trenerów jest to, że póki co Poznania nie stać na dwa zespoły w ekstraklasie i stąd też mądrzej jest pracować wspólnie tak, żeby chociaż ten jeden był silny i POZNAŃSKI! Zawodniczki "obce", czyli z AZSu są nam kompletnie niepotrzebne - bezsensem byłoby zabierać miejsce na boisku naszej, olimpijnej młodzieży.

Współczuję sytuacji w Pani regionie, zwłaszcza tego, że faktycznie niektóre mecze mogą być trochę jednostronne (tylko, że obecnie również takich jest sporo w 1 lidze). Może jednak przez możliwość występów wśród lepszych, ten dół podciągnie swoje umiejętności... oby tak było jak najszybciej! Mam też nadzieję, że postara się Pani zrozumieć, że nie wszędzie sytuacja jest tak zła i że dla niektórych klubów, taka reorganizacja to jedyny ratunek i szansa dla naprawdę wielu bardzo zdolnych, młodych koszykarek.

Pozdrawiam i życzę POWODZENIA w rozwijaniu swojego talentu koszykarskiego! Do zobaczenia na meczach!

Wróć do „I/II liga”