11 kolejka FGE: Artego Bydgoszcz - Energa Toruń
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
11 kolejka FGE: Artego Bydgoszcz - Energa Toruń
Sobota, 3.12.2011
g.16:30
g.16:30
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
-
Septymiusz
- Młodzik
Re: 11 kolejka FGE: Artego Bydgoszcz - Energa Toruń
Po pierwszej połowie 51:32 dla Energi. Bydgoszczanki skupiły się na Jeli, a ona odrzuca na obwód i te celne trójki robią różnicę, póki co.
-
Septymiusz
- Młodzik
Koniec meczu 92-74 dla Katarzynek. W drugiej połowie tylko na początku 3 i 4 kwarty Artego zbliżało się na 7 punktów, ale torunianki nie podpalały się i spokojnie starały się kontrolować mecz. Najbardziej smutna wiadomość to skręcenie - oby tylko kostki - Leah Metcalf, po meczu noga cała obłożona lodem. Widać, że dziewczyny zaczynają się zgrywać, a Jelena bardzo absorbuje obronę przeciwników, dzięki czemu inne dziewczyny mają sporo miejsca i łatwiejsze pozycje. Bardzo miło dla oka zaczęła grać Sepulveda, oby tak dalej. Żałuję, że mało szans dostaje Róża, i coraz rzadziej gra Idczak, bez możliwości gry one nie nabiorą pewności siebie, ale to już taka decyzja Omanica - nic zaskakującego akurat w tym.
a po kiego Omanić "wypruwał" Leah, kiedy wynik tego meczu był już przesądzony? Jeli też nogi siadają, bo prędzej czy później krótka ława wyjdzie bokiem. 
-
Septymiusz
- Młodzik
matrix pisze:a po kiego Omanić "wypruwał" Leah, kiedy wynik tego meczu był już przesądzony? Jeli też nogi siadają, bo prędzej czy później krótka ława wyjdzie bokiem.
To jeszcze się do tego nie przyzwyczaiłeś ?:D Ale akurat okoliczności w których upadła - zderzając się z koleżanką - to nie były spowodowane zmęczeniem, tylko to był zwyczajnie nieszczęśliwy wypadek.
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Dziewczyny pokazały dziś klase. W okrojonym składzie ale jednak. Pewne zwycięstwo
Podwajana JELA oddawała na obwód a tak karciły rzutami Metcalf - i co bardzo cieszy TŁUMAK i SEPULVEDA
Wogóle gra Jazmine Sepulvedy była dziś palce lizać.... I to już jej drugi mecz ligowy pod rząd. Taką Sepulvede pamiętam sprzed 2 lat.
Nie rozumiem czemu tak mało grają ostatnio Ratajczak i Idczak - wiem że są ważne mecze - mecz z CCC zrozumiem. Ale dziś były momenty przy +20 by chociaż dać odpocząć.
Choć z drugiej strony Metcalf czy Sepulveda spokojnie wytrzymują 40 minut - to jednak trzeba dawać chwilę odpoczynku.
Gra Maksimović ponownie wyborna. Zajebiście się w tym roku prezentuje.Zresztą ona sama wie że to na niej spoczywa gra pod koszem i chyba taka rola jej pasuje. I wywiązuje się znakomicie.
Co do Page i Mitchell - te dziewczyny chyba już na zawsze będą tak się prezentowały. Coś tam jednak zawsze wyszarpią - oby tylko jak najwięcej z pożytkiem dla drużyny.
Energa naprawdę gra wybornie - przy takim składzie - zwycięstwo w Pruszkowie , z CCC , w Bydgoszczy - aż żal porażek z Rybnikiem , Widzewem a przede wszystkim przegrane 2 pkt w Łodzi i z Gorzowem.....
Ten skład potrzebuje jednej wysokiej zawodniczki pod kosz - by być już w miarę kompletnym . Bo uwzglednieniu zaległości wzgledem zawodniczek i trenera , przy wsparciu nowego sponsora klub zapewne wzmocni się pod koszem. Bo jednak tym składem na dłuższą metę za dużo nie ugramy...To chyba jasne
Podwajana JELA oddawała na obwód a tak karciły rzutami Metcalf - i co bardzo cieszy TŁUMAK i SEPULVEDA
Wogóle gra Jazmine Sepulvedy była dziś palce lizać.... I to już jej drugi mecz ligowy pod rząd. Taką Sepulvede pamiętam sprzed 2 lat.
Nie rozumiem czemu tak mało grają ostatnio Ratajczak i Idczak - wiem że są ważne mecze - mecz z CCC zrozumiem. Ale dziś były momenty przy +20 by chociaż dać odpocząć.
Choć z drugiej strony Metcalf czy Sepulveda spokojnie wytrzymują 40 minut - to jednak trzeba dawać chwilę odpoczynku.
Gra Maksimović ponownie wyborna. Zajebiście się w tym roku prezentuje.Zresztą ona sama wie że to na niej spoczywa gra pod koszem i chyba taka rola jej pasuje. I wywiązuje się znakomicie.
Co do Page i Mitchell - te dziewczyny chyba już na zawsze będą tak się prezentowały. Coś tam jednak zawsze wyszarpią - oby tylko jak najwięcej z pożytkiem dla drużyny.
Energa naprawdę gra wybornie - przy takim składzie - zwycięstwo w Pruszkowie , z CCC , w Bydgoszczy - aż żal porażek z Rybnikiem , Widzewem a przede wszystkim przegrane 2 pkt w Łodzi i z Gorzowem.....
Ten skład potrzebuje jednej wysokiej zawodniczki pod kosz - by być już w miarę kompletnym . Bo uwzglednieniu zaległości wzgledem zawodniczek i trenera , przy wsparciu nowego sponsora klub zapewne wzmocni się pod koszem. Bo jednak tym składem na dłuższą metę za dużo nie ugramy...To chyba jasne
galeria z meczu:
http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/ga ... s=Itemnr=1
wrócę do dziewczyny, która chyba zaczęła robić różnicę. Jazmine Sepulveda gra teraz to (w sensie dobrych statystyk oczywiście) co prezentowała niedawno w reprezentacji Portoryko,a wcześniejsze trzy spotkania były typowym złapaniem oddechu po igrzyskach no i wkomponowaniem się w toruńskie realia.
http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/ga ... s=Itemnr=1
wrócę do dziewczyny, która chyba zaczęła robić różnicę. Jazmine Sepulveda gra teraz to (w sensie dobrych statystyk oczywiście) co prezentowała niedawno w reprezentacji Portoryko,a wcześniejsze trzy spotkania były typowym złapaniem oddechu po igrzyskach no i wkomponowaniem się w toruńskie realia.
co do tych zdjec ...troche smieszne. na zadnym zdjeciu nie ma z piłka torunianki

kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
hermes46 pisze:co do tych zdjec ...troche smieszne. na zadnym zdjeciu nie ma z piłka torunianki![]()
Zwykła tendencyjność, ale do tego ze strony Bydgoszczy należy się po prostu przyzwyczaić.
Ratajczak totalnie nie jest w formie, dlatego gra bardzo mało. Idczak jest zmienniczka i wchodzi kiedy jest potrzeba. Zapewne w srode bedziesz mógł je podziwiac w pucharze.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
-
Septymiusz
- Młodzik
hermes46 pisze:Ratajczak totalnie nie jest w formie, dlatego gra bardzo mało. Idczak jest zmienniczka i wchodzi kiedy jest potrzeba. Zapewne w srode bedziesz mógł je podziwiac w pucharze.
Nie da się poprawić formy grając w meczu 5 minut, zwłaszcza jak jeszcze wchodzi się na zmianę w drugiej połowie. Co do Wery popełnia jeden błąd i schodzi, Metcalf może popełnić 3 straty z rzędu i zostanie na parkiecie.
hermes46 pisze:Ratajczak totalnie nie jest w formie, dlatego gra bardzo mało. Idczak jest zmienniczka i wchodzi kiedy jest potrzeba. Zapewne w srode bedziesz mógł je podziwiac w pucharze.
Nie rozśmieszaj.....to tak, jak bym Ci powiedział, że nie zagrasz w lidze tylko w meczu Młodej Ekstraklasy.
Do Ratajczak to być może się zgodzę,bo tu dochodzą jeszcze inne aspekty, ale Wera?
PS.Septymiusz zgadzam się, ale Omanić tak, jak każdy inny trener (proszę popatrzeć na grę Artego i ilość minut Kułagi,która spisywała się o wiele lepiej niż Taylor) pewnych swoich słabości nie przeskoczy. Ktoś może napisać czego ja się tu czepiam przecież mecz jest wygrany i wszystko ok.
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Warto odnotować że Katarzynki po 11 kolejkach są drużyną grającą najbardziej ofensywnie.
Po 11 kolejkach 862 pkt - drugi jest Lotos 853.
A więc starcie z Lotosem za tydzień to będzie pojedynek 2 drużyn które stawiają na ATAK.
Sęk w tym że Gdynianki dużo lepiej bronią... U Torunianek gorzej z tym
Po 11 kolejkach 862 pkt - drugi jest Lotos 853.
A więc starcie z Lotosem za tydzień to będzie pojedynek 2 drużyn które stawiają na ATAK.
Sęk w tym że Gdynianki dużo lepiej bronią... U Torunianek gorzej z tym
Wśród torunianek nie do zatrzymania była Jelena Maksimovic. Środkowa Energi ogrywała przeciwniczki nawet mimo, że zdecydowała się na występ ze skręconą kostką.
- Na piątkowym treningu doznałam urazu i nie wiedziałam czy w ogóle będę w stanie wybiec na parkiet. Ale bardzo chciałam pomóc koleżankom w derbowym meczu. Wiedziałam, jak ważny jest to mecz dla naszych kibiców i miasta - powiedziała serbska środkowa. Maksimovic w całym meczu zdobyła 19 punktów.
http://www.gazeta.pl
Jela- pełen profesjonalizm.
Czy ktoś (oprócz oczywiście pana sędziego i dziennikarza TVP Bydgoszcz
) może wyjaśnić sytuację z faulem technicznym dla Metcalf?
- Na piątkowym treningu doznałam urazu i nie wiedziałam czy w ogóle będę w stanie wybiec na parkiet. Ale bardzo chciałam pomóc koleżankom w derbowym meczu. Wiedziałam, jak ważny jest to mecz dla naszych kibiców i miasta - powiedziała serbska środkowa. Maksimovic w całym meczu zdobyła 19 punktów.
http://www.gazeta.pl
Jela- pełen profesjonalizm.
Czy ktoś (oprócz oczywiście pana sędziego i dziennikarza TVP Bydgoszcz
-
Septymiusz
- Młodzik
Odnośnie tej sytuacji z faulem technicznym dla Leah, to myślę, że nawet sędzia nie wiedział o co chodzi
.
Poważnie to wydaje mi się, że Metcalf myślała, że już zbliża się koniec kwarty i chciała oddać sędziemu piłkę, a że coś źle obliczyła to piłka trafiła w niczego nie spodziewającego się sędziego. No ale mimo wszystko skoro to było jeszcze w czasie gry to arbiter mógł zdecydować się na odgwizdanie "dacha" i też tak zrobił, on i tak nic nie zmienił.
Poważnie to wydaje mi się, że Metcalf myślała, że już zbliża się koniec kwarty i chciała oddać sędziemu piłkę, a że coś źle obliczyła to piłka trafiła w niczego nie spodziewającego się sędziego. No ale mimo wszystko skoro to było jeszcze w czasie gry to arbiter mógł zdecydować się na odgwizdanie "dacha" i też tak zrobił, on i tak nic nie zmienił.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”