13 kolejka FGE: Orzeł Polkowice - Wisła Kraków

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

13 kolejka FGE: Orzeł Polkowice - Wisła Kraków

Postautor: ann » 16 grudnia 2011, 18:21

Sobota, 17.12.2011
g.17:45
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Re: 13 kolejka FGE: Orzeł Polkowice - Wisła Kraków

Postautor: Greebo » 16 grudnia 2011, 19:58

Odrobina euroligi na zakończenie pierwszej rundy PLKK :)

Zapowiada sie bardzo ciekawy spektakl w którym na wynik w dłużej mierze może wpłynąć to jak Wislaczki "zareagują" po zwycięstwie w Montpellier. Jesli uda im się "zrestartować" psychicznie to zapowiada sie :tradycyjne" spotkanie, tzn zażarta walka o każdy punkt od pierwszej do ostatniej minuty, a o zwycięstwie zadecydują detale. Jeśli nie (a wydaje mi sie ze będzie to ciężkie, bo jednak po świetnym zakończeniu tego roku w eurolidze może przyjść takie naturalne rozluźnienie)- Polkowice mogą wygrać dość łatwo. Nie da sie ukryć ze Polkowice sa w korzystniejszej sytuacji - mogły sie przygotowywać do tego meczu praktycznie 10 dni. Co prawda to samo można pisać o każdym naszym rywalu, ale jednak ten jutrzejszy ma największy potencjał, a wiec i największe możliwości by przerwać naszą ligową passe. A do tego powinien byc bardzo zdeterminowany, bo jeśli chce zostać w grze o 1 miejsce przed PO to juz na 3 porażkę nie ma prawa sobie pozwolić. 3 punkty straty do nas to byłoby sporo,z ważywszy ze w rundzie rewanżowej zawita i do Gdyni i do Krakowa.

My teoretycznie mamy bardziej komfortową sytuacje.. ale tylko teoretycznie. 2 punkty przewagi to niby sporo, ale trzeba pamiętać ze jak dotąd mieliśmy dość łatwy terminarz. Teraz czekają nas dwa najcięższe wyjazdy do Polkowic i Gdyni, a potem także do Torunia, Łodzi (ŁKS) , Pruszkowa czy Rybnika. Wiec jeśli chcemy mieć w pełni spokojne święta, to wypada wygrać przed nimi przynajmniej raz a im szybciej tym lepiej :)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 17 grudnia 2011, 19:20

Brawo CCC. Co prawda mocno komplikuje to gdyniankom walkę o drugie miejsce przed PO, ale pokonanie Wisły w lidze zawsze cieszy oko. Brawo! :)
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 17 grudnia 2011, 19:25

Gratulacje dla Polkowic i pana Łabędzia za wygrana :), kiedys trzeba było coś przegrać a zwazywszy na okoliczności dzis na to były w lidze największe szanse. Sytuacja nasza jest dalej zdecydowanie najkorzystniejsza, szkoda ze nie udało się zmniejszyć choć trochę przewagi w końcówce.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

zibiz
Żak

Postautor: zibiz » 17 grudnia 2011, 19:27

No to po ciszy posypią się komentarze. CCC wygrało zasłużenie. Wisła chyba zbyt lekko potraktowała pierwsze 3 kwarty. W ostatniej miała siłę do walki. Fakt, że grały głównie zmienniczki. Brawo za double-double Ewki. Tym razem słabszy mecz Nicole. Mam nadzieje, że w Krakowie dołożymy Polkowicom.

zenga2
Amator

Postautor: zenga2 » 17 grudnia 2011, 19:52

Słabszy mecz Wisły - zaczyna wychodzić zmęczenie, a i tak przy lepszej skuteczności rzutowej za 3 (tylko 1/12 :x ) mogliśmy wygrać. Słaby meczy Powell i Phillips, ciekawe jaki byłby wynik, gdy od początku grała Dabović kosztem Pawlak?

Sędziowie oczywiście swoje dołożyli, to już klasyka w Polkowicach... (i nie tylko w meczach z Wisłą).

Komentarz p. Łabędzia żenujący (kontynuuje swój styl z ubiegłorocznego finału) - wiem, że CCC płaci TVP Sport, a Wisła nie ale wszystko ma swoje granice. Najbardziej mnie rozbawił swoim smutkiem kiedy Wisła zbliżyła się na 3 pkt (57:54) - żałosne...

Na koniec na temat kibiców w Polkowicach - doping "CCC, CCC, CCC" jest naprawdę śmieszy. Ludzie nie macie honoru? - Wasz klub nazwa się Orzeł, a nie CCC. To tak jakby w Krakowie był doping "Can Pack, Can Pack, Can Pack" albo "Telefonika, Telefonika, Telefonika"...

zibiz
Żak

Postautor: zibiz » 17 grudnia 2011, 20:02

Dajcie spokój kibicom. Ich klub ma może 15- letnią tradycję. Nie wiedzą więc co to jest tożsamość klubowa.

To już nie w temacie ale p. redaktor zapowiedział nieplanowaną wcześniej transmisję meczu Lotosu z Wisłą. Telewizja poluje na poszukiwanie porażek krakowianek?

Awatar użytkownika
sebzinho
Młodzik

Postautor: sebzinho » 17 grudnia 2011, 20:15

zenga2 pisze:Na koniec na temat kibiców w Polkowicach - doping "CCC, CCC, CCC" jest naprawdę śmieszy. Ludzie nie macie honoru? - Wasz klub nazwa się Orzeł, a nie CCC. To tak jakby w Krakowie był doping "Can Pack, Can Pack, Can Pack" albo "Telefonika, Telefonika, Telefonika"...

piszecie to tym, którzy to wiedzą, niestety są to jednostki z Polkowic. Nie ogary raczej nie czytają/udzielają się tutaj(chyba). po za tym nie ten temat.

co do meczu to gratulację dla obydwu drużyn za fajną walkę, widowisko. Cieszą zdobycze punktowe, które u Nas rozkładają się bardziej zespołowo, co na konferencji wspomniał trenejro Wisły.
Orła nazwę zhańbiliście, jakieś gówno wybraliśCCCie!
Nigdy nie zginie, Nasz Orzeł nigdy nie zginie!

michnik2
Nowy na forum

Postautor: michnik2 » 17 grudnia 2011, 20:35

sebzinho pisze:
zenga2 pisze: Cieszą zdobycze punktowe, które u Nas rozkładają się bardziej zespołowo, co na konferencji wspomniał trenejro Wisły.

I to zadecydowało o porażce Wisły, sama Kobryn meczu nie wygra, chociaż była bliska dokonania tego :lol:

PS: 1 celny rzut Wisły za 3 na 12 prób. Masakra.

Trzeci najsłabszy Wisły mecz w tym sezonie obok meczu z Rivasem w Krakowie i z Frisco w Brnie. Może to i lepiej że własnie z Polkowicami nie wyszedł im mecz. Mniejsze zło.

TVP Sport dalej ma się mści (głupawe komentarze Łabędzia i ten niepokój gdy Wisła była bliska wyrównania) na Wisłę że ta nie płaci haraczów za transmisja meczów (TVP Sport jest patronem medialnym rozgrywek PLKK i to ona jeszcze powinna płacić klubom za transmisje). Rozjebał mnie moment kiedy Wiślaczki ośmieszyły najlepszą drużynę europy ostatnich lat- Spartaka róznicą 21 punktów i celowo włączyłem na flesh sportowy na TVP. Ani słowa o Wiśle. Za to o porażkach Polkowicach, Asseco i Lotosu owszem :lol: Na telegazecie często podobnie w stylu "5 porażka Lotosu" i wchodząc w ten tytuł jest też o Wiśle i jej kolejnej wygranej.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 17 grudnia 2011, 20:47

michnik2 pisze:
Trzeci najsłabszy Wisły mecz w tym sezonie obok meczu z Rivasem w Krakowie i z Frisco w Brnie. Może to i lepiej że własnie z Polkowicami nie wyszedł im mecz. Mniejsze zło.
.

Hmm.. w tej wyliczance to dla mnie co najwyzej 3 przegrany a nie 3 najgorszy - bo od wymienionych słabiej graliśmy np z Odra czy Liderem tylko rywale byli zbyt słabi by to wykorzystać.

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 17 grudnia 2011, 21:04

Joanna Walich (zawodniczka CCC Polkowice): Przed nami dwa tygodnie odpoczynku, które zapewne nam się przyda. Po przerwie będziemy zapewne walczyć do samego końca. W dniu dzisiejszym wykonałyśmy większość naszych założeń, szczególnie w obronie. Bardzo cieszymy się z tego zwycięstwa. Jest to bardzo dobry prognostyk na druga rundę.

Chyba się trochę pośpieszyła... 8)

więcej: http://wislakosz.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1580
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

shineonball
Żak

Postautor: shineonball » 17 grudnia 2011, 22:18

http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... ch-meczow/

zenga2, powtarzasz sie.. hmm tylko pod innym loginem.. lol chyba to jest żałosne a nie kibicowanie.
Bo chyba nie to najważniejsze a mecz(emocje, zagrania, koszykarki itd)

kibic to dodatkowo wsparcie, a dziewczyny występują pod nazwą zespołu który brzmi CCC Polkowice.
Kibicując kibicujesz drużnie a nie klubowi? hmm

http://plkk.pl/index.php?p=clubs&id=6
wchodząc tutaj, nigdzie nie doczytałem słowa Orzeł?!

Mecz - wygrany i to cieszy!
ale pod moją ocene, to Polkowiczanki też nie grały rewelki no niestety..
Fakt faktem jedna zawodniczka meczu nie wygra co do Wisły czyli Kobryn, ale chwała jej za to bo była świetna.
śmiem twierdzić, że Philips czy Powel nie miały swojego dnia i skuteczności.. były poprostu dobrze upilnowane.

staty obu drużyn podobne.
i też dziwi mnie fakt siedzenia Dabovic na ławie.
laska troche nerwów dla pomaranczowych na koniec wtargneła rzucajac te kosze.

Nie podobało mi się jak wywyżaszają sie na parkiecie wiślaczki i nie są im odgwizdywane faule.
Pałka czyściutko około 4 razy piłke dotykała(blokując) ..a nie faulując!

Aaa i widać progres osobistych w Krakowie!! znacznie, nie to co kiedyś.
Ogółem ..dobry mecz dla oka.
w evalu CCC zasłużenie lepsze, również.

pytanie jak wisła zagra w Gdynia, i to już bez Erin..

+ ciekawi mnie polkowickie podkoszowe wzmocnienie

zenga2
Amator

Postautor: zenga2 » 17 grudnia 2011, 23:34

shineonball pisze:http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/2011/12/17/ford-germaz-ekstraklasa-lotos-gromi-wyniki-sobotnich-meczow/

zenga2, powtarzasz sie.. hmm tylko pod innym loginem.. lol chyba to jest żałosne a nie kibicowanie.
Bo chyba nie to najważniejsze a mecz(emocje, zagrania, koszykarki itd)

kibic to dodatkowo wsparcie, a dziewczyny występują pod nazwą zespołu który brzmi CCC Polkowice.
Kibicując kibicujesz drużnie a nie klubowi? hmm

http://plkk.pl/index.php?p=clubs&id=6
wchodząc tutaj, nigdzie nie doczytałem słowa Orzeł?!

Mecz - wygrany i to cieszy!
ale pod moją ocene, to Polkowiczanki też nie grały rewelki no niestety..
Fakt faktem jedna zawodniczka meczu nie wygra co do Wisły czyli Kobryn, ale chwała jej za to bo była świetna.
śmiem twierdzić, że Philips czy Powel nie miały swojego dnia i skuteczności.. były poprostu dobrze upilnowane.

staty obu drużyn podobne.
i też dziwi mnie fakt siedzenia Dabovic na ławie.
laska troche nerwów dla pomaranczowych na koniec wtargneła rzucajac te kosze.

Nie podobało mi się jak wywyżaszają sie na parkiecie wiślaczki i nie są im odgwizdywane faule.
Pałka czyściutko około 4 razy piłke dotykała(blokując) ..a nie faulując!

Aaa i widać progres osobistych w Krakowie!! znacznie, nie to co kiedyś.
Ogółem ..dobry mecz dla oka.
w evalu CCC zasłużenie lepsze, również.

pytanie jak wisła zagra w Gdynia, i to już bez Erin..

+ ciekawi mnie polkowickie podkoszowe wzmocnienie

1) nie kopiowałem nigdzie swojego postu
2) jeśli ktoś to zrobił to pewnie uznał, że dobrze oddaje rzeczywistość
3) pisz po polsku albo wcale, bo Twój styl wyrażania się powoduje że nie wiadomo o co Ci chodzi
4) kibicuje się klubowi (w tym jego historii, tradycji, tożsamości) a nie drużynie czy zawodniczkom albo jakieś firmie, która przychodzi i zmienia w 100 proc. jego nazwę) - ale czytając to co piszesz widać, że nie masz o tym pojęcia (może kiedyś to zrozumiesz, bo z stylu posta wynika że masz jakieś 14 lat)

friel
Kadet

Postautor: friel » 18 grudnia 2011, 00:16

Nie zgodzę się z kolega wyżej w kwestii Kibicowania .
Bo obecny sponsor to też jakby historia klubu od ładnych już lat i jakby nie było kładzie kasę grubą i nie małą na ten sport a więc wkłada w klub swoje 3 grosze natomiast wybieranie gdzieś z przeszłości poprzedniej nazwy chyba jest nie tyle nie na miejscu co przykre i lekceważące dla obecnego długoletniego sponsora .
Zdaje sobie sprawę iż to nie mój klub ani miasto ,ale myślę że na morzu klubowego fanatyzmu dosypie 2 grosze innego punktu widzenia .
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

shineonball
Żak

Postautor: shineonball » 18 grudnia 2011, 10:08

jak nie czaisz.. to widocznie źle tą rzeczywistość odbierasz?

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”