Co słychać w Gorzowie?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Re: Co słychać w Gorzowie?

Postautor: Shavo » 25 listopada 2011, 22:52

http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/2011/11/25/fge-zawodniczka-za-kierownica-pod-wplywem-alkoholu/

Jedna z koszykarek zespołu ekstraklasy KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp. miała w piątek kolizję na rondzie w Gorzowie; była pod wpływem alkoholu - poinformowała PAP Justyna Migdalska z lubuskiej policji.

- Badanie wykazało, że miała w wydychanym powietrzu 0,76 promila alkoholu. Za jazdę w stanie nietrzeźwym odpowie przed sądem. Po zakończeniu wstępnych czynności została zwolniona, dostała wezwanie na przesłuchanie - zaznaczyła.

Do kolizji doszło na rondzie Santockim. Kierująca osobowym peugeotem kobieta wpadła w poślizg, a następnie uderzyła w metalową barierkę i słup sygnalizacji świetlnej.

- 24-latka została zabrana do szpitala na badanie. Lekarz nie stwierdził u niej żadnych obrażeń - dodała Migdalska.

Jak powiedział PAP trener KSSSE AZS PWSZ Dariusz Maciejewski, klub zastanawia się, jaką karę dyscyplinarną wymierzyć zawodniczce. Decyzja zapadnie na początku przyszłego tygodnia, kiedy zarząd zapozna się ze sprawą.
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

Awatar użytkownika
Jack Napier
Amator

Postautor: Jack Napier » 25 listopada 2011, 23:38

"Polish liquour" :)

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 26 listopada 2011, 13:48

Wszystko wskazuje na to że Lyndra Weaver zostanie zwolniona.

friel
Kadet

Postautor: friel » 26 listopada 2011, 16:14

wislakosz.pl pisze:Wszystko wskazuje na to że Lyndra Weaver zostanie zwolniona.

skąd masz takie info ?
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Postautor: zancia_a » 28 listopada 2011, 22:19

Weaver zostanie ukarana

W piątek nad ranem jedna z gorzowskich koszykarek kierowała samochodem pod wpływem alkoholu. Wszyscy sympatycy żeńskiego basketu w Gorzowie odnaleźli, że tą koszykarką jest Lyndra Weaver. Klub ukarał koszykarkę.

Amerykanka broniąca barw gorzowskiego zespołu w piątek nad ranem na Rondzie Santockim uderzyla w barierkę oraz słup sygnalizacji świetlnej. Po badaniach alkomatem okazało się, że kierująca pojazdem miała w wydychanym powietrzu 0,76 promila. Lyndra Weaver, bo o nią chodzi otrzymała od klubu karę finansową. Zawodniczka poprosiła zarząd o pozostanie w zespole, na co działacze wyrazili zgodę. - Oświadczamy, że zawodniczka została ukarana surowo karą finansową - jest to część oświadczenia, jakie przedstawił Paweł Żyliński, dyrektor AZS PWSZ.

Zapraszamy do zakładki Multimedia, gdzie znajdziecie całe oświadczenie.

http://www.66-400.pl
Kozak w necie - pizda w świecie!
Obrazek

Awatar użytkownika
KamilOnek
Nowy na forum

Postautor: KamilOnek » 01 grudnia 2011, 17:09

W poniedziałek gorzowskie koszykarki ograły ROW Rybnik w II rundzie Pucharu Polski. Teraz akademiczki przygotowują się do rywalizacji z Wisłą Kraków. Mecz z Rybnikiem jednak na pewno trenerowi Dariuszowi Maciejewskiemu utkwi w pamięci, co najmniej z jednego faktu - rzut Katarzyny Suknarowskiej.
Mecze Pucharu Polski w ostatnim czasie są traktowane jako te o mniejszym prestiżu. Poziom tych widowisk często również stoi pod znakiem zapytania. - Przed tym meczem zarówno trener Kazimierz Mikołajec, jak i ja byliśmy pełni obaw jaki poziom zaprezentują oba zespoły - wspominał Dariusz Maciejewski, szkoleniowiec akademiczek. - Dla nas także priorytetem jest liga i w głowie mamy już sobotni mecz z Wisłą Kraków - dodał trener KSSSE AZS PWSZ.

Ocena spotkania w oczach szkoleniowca gospodyń wydaje się być pozytywna. - Poziom prezentowany przez oba zespoły naprawdę był dobry, szczególnie mając na uwadze fakt, że dwa dni wcześniej rozgrywaliśmy mecze ligowe - komentował Maciejewski. - Chcieliśmy wygrać i ten cel udało się osiągnąć. Obroniliśmy własną halę, to była podstawowa kwestia - ocenił realizację przedmeczowych założeń trener gorzowskiego zespołu. - Sprawa awansu jest otwarta - dodał Dariusz Maciejewski w kontekście meczu rewanżowego w Rybniku.

Mecz Pucharu Polski na pewno utkwi trenerowi akademiczek w pamięci. Przede wszystkim z uwagi na rzut Katarzyny Suknarowskiej. - Utkwi mi z tego meczu rzut Kasi zza połowy boiska przez ręce dwóch naszych zawodniczek - wspominał z uśmiechem Maciejewski. Odpowiedź zawodniczki była natychmiastowa: - Zrobiłam to specjalnie dla trenera. Szkoleniowiec KSSSE AZS PWSZ chciał pogratulować zawodniczce zaraz po rzucie, jednak się nie udało. - Uśmiechnąłem się i chciałem tobie pogratulować, ale bardzo szybko uciekłaś - mówił trener gorzowianek do zawodniczki drużyny przeciwnej.

Takie spotkanie jak to rozegrane w poniedziałek było szansą na dodatkowe minuty na parkiecie dla zawodniczek, które często siedzą na ławce. Agata Chaliburda, która wraca po kontuzji w poniedziałek zagrała 18 minut. Więcej czasu niż zwykle spędziła na boisku także Claudia Trębicka. - Nie szaleliśmy, nie napinaliśmy się, aby ten wynik był jak największy. Mając na uwadze mecz z Wisłą udało nam się umiejętnie rozłożyć siły, zarówno w sobotę w Poznaniu, jak i w tym meczu - zakończył Dariusz Maciejewski, trener KSSSE AZS PWSZ.

http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/ ... le-krakow/

P.S wydaje mi się że Darek może mieć ochote sciągnąć Kasie do Gorzowa 8)

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 19 grudnia 2011, 15:17

Istotny fragment art. z gazety Wyborczej:

- W środę nie tylko kończymy rok arcyważnym meczem z Pruszkowem, ale również czekamy na dobre wieści z miasta. Po drastycznych cięciach poprzedniej zimy liczymy, że przynajmniej zostanie utrzymany poziom finansowania koszykówki z 2011 r. Chyba medalami sobie na to zasłużyliśmy - apelował w sobotni wieczór wiceprezes AZS PWSZ Ireneusz Madej. Nieoficjalne wiadomości z miasta są jednak zatrważające. Kilkaset tysięcy złotych ma się zmniejszyć do 100 tys. zł. W innych dyscyplinach wieści są jeszcze gorsze. Co to może oznaczać? U koszykarek degradację z drużyny, która jeszcze niedawno występowała w Eurolidze do zespołu w krajowym składzie - prawdopodobnie już od stycznia! - rozpaczliwie walczącego pozostanie w ósemce. O to właśnie chodzi? O przemienienie Gorzowa - miasta sportu, w Gorzów - sportowe pośmiewisko? Przykro patrzeć na to ekspresowe rujnowanie naszego dorobku... Do tematu będziemy w "Gazecie" wracać.

http://gorzow.gazeta.pl/gorzow/1,35214, ... rkami.html

Mam nadzieję, że ta najczarniejsza wizja roztaczana przez redaktora sie nie sprawdzi, ale z kasą i tak nie jest raczej wesoło

friel
Kadet

Postautor: friel » 19 grudnia 2011, 18:32

Myślę ze jak nie zabiorą się za szukanie sponsorów a nie płotki to kosz się niestety rozpadnie
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 19 grudnia 2011, 20:03

powoli w każdym mieście tak się będzie robiło. Kryzys, panie, kryzys...

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 20 grudnia 2011, 11:26

No ale chwila..Nasz klub podobno opiera sie na 4 filarach. Jednym jest miasto, drugim strefa, trzecim, PWSZ a czwartym pozostali sponsorzy. Przynajmniej tak Madej mówił jeszcze rok czy dwa temu. I, że dzieki temu zawsze klub da sobie radę. Nawet jak będzie ciężko. A teraz co?
Niech grają choćby w krajowym składzie, ale niech grają. Najłatwiej powiedzieć że sie wycofamy.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 20 grudnia 2011, 16:35

Niby sa 4 filary... ale jedno jest zalezne od drugiego... Miasto nie dało pieniedzy, to nie wystapilismy w Pucharach... jak w Pucharach nie wystapilismy to KSSSE mialo z tego powodu mniejsza promocje... i dlatego mnie pieniedzy samo równiez da. Jak nie bedzie wogole pomocy ze strony miasta... i bedziemy mieli walczyc o utrzymanie... to i KSSSE wycofa sie ze sposnoringu na rzecz np. innej druzyny z południa. itd.
PWSZ zapewnia stale warunki, a jak to jest z malymi sponsorami to nie wiem...
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Fanatyk
Żak

Postautor: Fanatyk » 20 grudnia 2011, 18:34

Jasne, że jak to ostatnio bywa miasto kładzie na nas ... . Ale czas spojrzeć także prawdzie w oczy. O ile w zeszłym roku obcięcie siana mogło nas zaskoczyć tak teraz mieliśmy rok na znalezienie jakiegoś sponsora, jakiego taki klub powinien mieć dawno i teraz mamy straszną lipe.. a raczej jej początek.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 20 grudnia 2011, 19:23

Wlasnie ! Czas spojrzec prawdzie w oczy... w dobie obecnego kryzysu znalezienie dobrego sponsora graniczy z cudem. A to ze miasto chce zmniejszyc dotacje... bo daje miliony na zuzel... Skoro brakuje kasy na sport w miescie... to niech wplywy z biletów GP ... wplyna do kasy miasta... i wtedy beda mieli co rozdzielac na sport.
Mam nadzieje ze nasi radni znajda jednak srodki na sport.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Ruda_
Żak

Postautor: Ruda_ » 20 grudnia 2011, 23:45

Filip Górecki, dodano: 20 grudnia 2011, 18:37Filip Górecki
tel. 607 607 822
e-mail: Skomentuj Komentarze Drukuj
« poprzednie 1 / 1 następne »

Czy gorzowskie akademiczki w takim składzie jutro ostatni raz podziękują za doping fanom AZS? (fot. Joanna Watral)
KSSSE AZS PWSZ jutro zagra ostatni mecz w tym roku i zarazem rozpocznie rundę rewanżową. Gorzowianki podejmą zespół Lidera Pruszków. Może to być ostatni mecz akademiczek w obecnym składzie personalnym. Początek meczu w hali przy ul. Chopina o 18:00.

Matizol Lider Pruszków zajmuje w ligowej tabeli 9. miejsce z dorobkiem 5 zwycięstw i 8 porażek. Zespół ten wzmocnił się przed sezonem m.in. Anną Pietrzak z CCC Polkowice i Laurie Kohen z ROW Rybnik. Ta pierwsza gra przeciętnie, natomiast Amerykanka dochodzi dopiero do pełni dyspozycji po kontuzji, którą odniosła w trakcie sezonu. Dobrze spisuje się za to w barwach Lidera, dobrze znana gorzowskim kibicom środkowa Aleksandra Chomać, która grała w AZS w latach 2006-2008. Ma ona na swoim koncie jak na razie średnio 11,5 pkt i 6,8 zbiórek.

W ostatnim spotkaniu, Matizol Lider przegrał w Rybniku z ROW 63:74. Najwięcej punktów dla drużyny z Mazowsza zdobyły Kohen (14) oraz Ugochukwu Oha i Amber Holt (po 11). Nasz zespół być może ostatni raz się zaprezentuje w obecnym składzie przed gorzowską publicznością. Jeśli miasto uchwali dotację na takim poziomie, jaki się zapowiada, AZS PWSZ będzie musiał się prawdopodobnie rozstać z zagranicznymi zawodniczkami. Ponadto, jak się nieoficjalnie dowiedzieliśmy, mecz z pruszkowiankami będzie z przyczyn osobisty ostatnim w tym sezonie dla jednej z podstawowych koszykarek naszego zespołu.

Początek spotkania w hali przy ul. Chopina w środę o 18:00. Zapraszamy na relację live z tego spotkania, dostępna w zakładce multimedia.

Czy to jest to o czym ja myślę? :>

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Postautor: zancia_a » 21 grudnia 2011, 00:11

Dokładnie tak ;)
Kozak w necie - pizda w świecie!
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”