Co słychać w Toruniu ?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: Co słychać w Toruniu ?
Pytanie za 100 pkt - jak można szukać koszykarkę, zaproponować kilka tysięcy dolarów, nie mieć ich, a do tego być poważnym...
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Takich i podobnych pytań - zawsze jest pełno - zwłaszcza na przełomie roku / styczniu - gdzie wirtualne budżety zderzają się z brutalną rzeczywistością..... Przykładem niech będzie drużyna ŁKS . Czy MIRO T. to poważna osoba?
Co do Sissoko - no właśnie - niby Energa też się o nią starała - a inne źrodło / gazeta - podaje że na oku jest inna / od dłuszego czasu. Wnioskuję że Sissoko po prostu tak jakoś wyskoczyła - bo przecież pod koniec roku dopiero było wiadomo że Leszno na nią nie stać...
No ale fakt faktem - bardzo ciekawie jest w tym nowym roku . Niestety mniej miłe jest to że wszystko przez .....brak kasy w klubach. A może być jeszcze gorzej...
Taka jest prawda niestety.
Fakt faktem - z wysokiej zawodniczki bardzo się ucieszę - bo takiej po prostu brakuje tej drużynie by śmielej myśleć / marzyć o sukcesie w tym roku. A szansa się rysuje
Co do Energi - być może nowy sponsor - a także miasto / prezydent - jak zwykle podratują toruński klub - tak jest co roku. Więc chyba najgorzej nie będzie . Tak mi się wydaje.
Co do Sissoko - no właśnie - niby Energa też się o nią starała - a inne źrodło / gazeta - podaje że na oku jest inna / od dłuszego czasu. Wnioskuję że Sissoko po prostu tak jakoś wyskoczyła - bo przecież pod koniec roku dopiero było wiadomo że Leszno na nią nie stać...
No ale fakt faktem - bardzo ciekawie jest w tym nowym roku . Niestety mniej miłe jest to że wszystko przez .....brak kasy w klubach. A może być jeszcze gorzej...
Fakt faktem - z wysokiej zawodniczki bardzo się ucieszę - bo takiej po prostu brakuje tej drużynie by śmielej myśleć / marzyć o sukcesie w tym roku. A szansa się rysuje
Co do Energi - być może nowy sponsor - a także miasto / prezydent - jak zwykle podratują toruński klub - tak jest co roku. Więc chyba najgorzej nie będzie . Tak mi się wydaje.
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Jezu....aż wstyd przyznać , ale pomyślałem o niej.....
Odchodzi z Lotosu , a działacze i EDO mają już ,, ją '' upatrzoną... No pewnie by się przydała - ale nie jestem zwolennikiem jej gry.
W Lotosie szału nie robiła
Odchodzi z Lotosu , a działacze i EDO mają już ,, ją '' upatrzoną... No pewnie by się przydała - ale nie jestem zwolennikiem jej gry.
W Lotosie szału nie robiła
-
adrenalina
- Amator
Zawodniczki już są w komplecie. W klubie nieśmiało myśli się o jakimś wzmocnieniu, choć bez pieniędzy nie będzie żadnej nowej zawodniczki, Zresztą jedna - bardzo dobra opcja, doświadczona Serbka przeszła nam koło nosa... Najważniejsze, że Energa to jedna z nielicznych drużyn, która wznawia rozgrywki bez strat w składzie.
adrenalina pisze:Najważniejsze, że Energa to jedna z nielicznych drużyn, która wznawia rozgrywki bez strat w składzie.
Zgadzam się. To już jest coś (Katarzynki-profesjonalistki? Zdecydowały się poczekać na kasę, co nie jest ogólnie powszechne), a co do pozyskania np. miejskich pieniążków nie będzie łatwo.
Bum
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Bardzo przypomina mi to sytuację sprzed 2 lat . Podobnie skromny skład. Tyle że wtedy rozgrywające były bez zmienniczek - a teraz wysokie . I tak samo z kasą... Dziewczyny chyba jednak zdały sobie sprawe - i widzą co się dzieje w innych klubach (ŁKS , Tęcza , nawet Gorzów się rozpada) więc tym większy dla nich szacunek. Zresztą - chyba udało się zebrać grupę naprawde fajnych dziewczyn które potrafiły się szybko zgrać..
No i w porę wyjaśniono Amerykankom że zespołowością można naprawdę sporo ugrać.. (Leah , Brit
)
No i w porę wyjaśniono Amerykankom że zespołowością można naprawdę sporo ugrać.. (Leah , Brit
http://www.torun.tv/multimedia-10115-se ... _2012.html
Zastępczynią miała byc Serbka Dara Kovacevic, ale już niestety opcja nieaktualna ... Zobaczymy, czy coś nowego się jeszcze urodzi.
Zastępczynią miała byc Serbka Dara Kovacevic, ale już niestety opcja nieaktualna ... Zobaczymy, czy coś nowego się jeszcze urodzi.
TORUN GO !!!
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Metcalf , Idczak , Sepulveda , Krawiec - takie będzie zestawienie koszykarek obwodowych na najważniejszą część sezonu - powiedzmy od lutego. A są jeszcze Mitchell , Tłumak na 3 - i z konieczności grające też na ,, 4''
Więc zadałem sobie pytanie o przydatność do drużyny Marty Urbaniak - oraz poniekąd Róży Ratajczak. Trzeba powiedzieć że raczej za dużo nie wnoszą do drużyny....Choć są to z kolei raczej tanie zawodniczki.....Ale poddaję ich przydatność...
W dalszych meczach i play offach - będą już wogóle grały te podstawowe tylko....No ale za decyzje personalne ktoś w końcu odpowiada....
Więc zadałem sobie pytanie o przydatność do drużyny Marty Urbaniak - oraz poniekąd Róży Ratajczak. Trzeba powiedzieć że raczej za dużo nie wnoszą do drużyny....Choć są to z kolei raczej tanie zawodniczki.....Ale poddaję ich przydatność...
W dalszych meczach i play offach - będą już wogóle grały te podstawowe tylko....No ale za decyzje personalne ktoś w końcu odpowiada....
-
Septymiusz
- Młodzik
Smutno się patrzy co się stało z Różą Ratajczak. Całkowicie zahamowała się w rozwoju, chyba ta druga kontuzja to był zbyt duży szok dla jej organizmu. Nie ma zupełnie pewności w grze, popełnia proste straty. Do tego dochodzi słaba forma rzutowa i dziewczyna zwyczajnie nie może się odnaleźć. Nie ma też tej woli walki w niej. Liczę, że jeśli już nie w tym sezonie to jednak jeszcze odnajdzie się w końcu, bo to, że ma papiery na grę w kosza nie mam wątpliwości.
Septymiusz pisze:Smutno się patrzy co się stało z Różą Ratajczak. Całkowicie zahamowała się w rozwoju, chyba ta druga kontuzja to był zbyt duży szok dla jej organizmu. Nie ma zupełnie pewności w grze, popełnia proste straty. Do tego dochodzi słaba forma rzutowa i dziewczyna zwyczajnie nie może się odnaleźć. Nie ma też tej woli walki w niej. Liczę, że jeśli już nie w tym sezonie to jednak jeszcze odnajdzie się w końcu, bo to, że ma papiery na grę w kosza nie mam wątpliwości.
sporo racji, ale ja bym zwyczajnie na formę Róży poczekał. Niech zdrowie teraz już tylko dopisuje, a będzie dobrze. Marta Urbaniak? Niech zagra choć jeden taki mecz w fazie play-off, jak dwa lata temu przeciwko Enerdze i AZS PWSZ i to mi wystarczy. Zaznaczam, że bohaterkami meczu zostają też czasami nie tylko zawodniczki, które mają najwięcej punktów, zbiórek, asyst etc. Dzisiejszy pucharowy mecz pokazał ile muszą się jeszcze uczyć Roksi i Kinia. Też poczekam.
Bum
-
sebus 80
- Nowy na forum
- Kontaktowanie:
W lidze o sile zespołu i tak będą decydowały zagraniczne + Tłumak no i może Krawiec.
sebus 80
sebus 80 pisze:W lidze o sile zespołu i tak będą decydowały zagraniczne + Tłumak no i może Krawiec.
takiego tria Mitchell-Sepulveda-Page już dawno nie mieliśmy.
Bum
Radomenes pisze:sebus 80 pisze:W lidze o sile zespołu i tak będą decydowały zagraniczne + Tłumak no i może Krawiec.
takiego tria Mitchell-Sepulveda-Page już dawno nie mieliśmy.
Jak to się szybko zapomina o Gladen,Egenti czy Fluker.A pomimo zachwytów i tak sukcesu sprzed 2 lat nie powtórzycie,choć składy przeciwników obecnie są słabsze niż w tamtym czasie.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”