Co słychać w Gorzowie?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Ruda_
Żak

Re: Co słychać w Gorzowie?

Postautor: Ruda_ » 06 stycznia 2012, 00:40

Gość-1147 pisze:W zielonych spodenkach, siedzi na ławce, a w ostatnim ujęciu rzuca na kosz z 6. metra.

a to nie jest przypadkiem Magda Szajtauer?

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 06 stycznia 2012, 10:42

info ze strony Sportowe Fakty ..

AZS PWSZ bez kolejnej zawodniczki

autor: Dawid Lis, 2012-01-06, 08:27, źródło: inf. własna

W nowym roku do Gorzowa Wielkopolskiego nie przyleciała Tatum Brown. Nie jest to jednak jedyna zawodniczka, która po przerwie nie wróciła do treningów w gorzowskim klubie. Jak na razie w Szwecji pozostaje Chioma Nnamaka, która czeka na decyzję menedżera. Obecnie sytuacja Akademiczek staje się coraz trudniejsza, bo to już trzecia zawodniczka, która na pewno nie wystąpi na początku tego roku.

Tatum Brown była pierwszą zawodniczką, z którą KSSSE AZS PWSZ rozwiązał kontrakt. Amerykanki na polskich parkietach już nie zobaczymy. Jednak nie jest to ostatnie osłabienie gorzowskiego zespołu. Wśród koszykarek na treningach brakuje Chiomy Nnamaki. Szwedka jak dotąd pozostaje w ojczyźnie. - Jesteśmy w trakcie rozwiązywania kontraktu - powiedział Dariusz Maciejewski, trener AZS-u.

Głównym powodem rozwiązania umowy są problemy finansowe. Jednak jeżeli Szwedka do końca okienka transferowego nie znajdzie nowego pracodawcy to gorzowski klub będzie miał problem. - Może być też tak, że jeżeli agent nie znajdzie dla niej pracy Chioma przyjedzie i będziemy musieli opłacać jej kontrakt do końca - wyjaśniał Maciejewski. Korzystniejszą opcją ekonomiczną dla trzeciego zespołu poprzedniego sezonu byłby fakt, iż Nnamaka znajdzie nowy klub. Wszystko jednak wyjaśni się najpóźniej do końca stycznia, a więc do końca okienka transferowego. - Nie ma jej w Polsce w tej chwili, czeka na decyzję w Szwecji - zakończył szkoleniowiec Akademiczek.

Gorzowianki w najbliższą sobotę zagrają w Bydgoszczy z tamtejszym Artego. Wiadomo na pewno, że do tego spotkania przystąpią bez trzech podstawowych zawodniczek. Katarzyna Dźwigalska spodziewa się dziecka, Tatum Brown prawdopodobnie już niedługo będzie grała w innym kraju, a wciąż do treningów nie powróciła Chioma Nnamaka. Sytuacja gorzowskiego klubu obecnie nie jest najlepsza. Do treningów z zespołem seniorek dołączyły wyróżniające się zawodniczki z zespołów młodzieżowych.

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 06 stycznia 2012, 10:51

Ruda_ pisze:
Gość-1147 pisze:W zielonych spodenkach, siedzi na ławce, a w ostatnim ujęciu rzuca na kosz z 6. metra.

a to nie jest przypadkiem Magda Szajtauer?

Tez mi się tak wydaje
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Gość-1147
Młodzik

Postautor: Gość-1147 » 06 stycznia 2012, 11:33

.
Zapewne jest tak, jak piszecie. Co oczy młode, to młode (a moje pierwsze skojarzenie było .... Ola Karpińska).

Ruda_
Żak

Postautor: Ruda_ » 06 stycznia 2012, 15:56

Gość-1147 pisze:.
Zapewne jest tak, jak piszecie. Co oczy młode, to młode (a moje pierwsze skojarzenie było .... Ola Karpińska).

Hahaha, też miałam takie pierwsze skojarzenie, ale nie wydaje mi się, żeby Karpina do nas wróciła, bo rozstanie nie było miłe ;) Poza tym, ona przecież jest w Poznaniu ;)

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Postautor: zancia_a » 06 stycznia 2012, 19:35

Mi też się wydaję, że to jest Drzewińska. Szajtauer siedzi też w zielonych spodenkach ale po lewej stronie.
Kozak w necie - pizda w świecie!
Obrazek

Awatar użytkownika
Olo_13
Amator

Postautor: Olo_13 » 06 stycznia 2012, 20:01

Wiadomo co z Weaver :?:
Obrazek

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 06 stycznia 2012, 21:30

zancia_a pisze:Mi też się wydaję, że to jest Drzewińska. Szajtauer siedzi też w zielonych spodenkach ale po lewej stronie.

W Poznaniu nie miała kontraktu, więc możliwe, że skorzystała z oferty Gorzowa

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 07 stycznia 2012, 12:59

Cytat to poświadczający:

" Do treningów wróciła Aleksandra Drzewińska, która z powodu kontuzji nie mogła grać od początku września. Nie wiadomo jednak czy ta zawodniczka nadal będzie koszykarką INEA AZS. Z końcem grudnia skończył jej się kontrakt z klubem, dlatego obie strony muszą teraz dojść do porozumienia w sprawie jego przedłużenia"
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 07 stycznia 2012, 23:28

A nasza byla pania kapitan z przyjemnoscia widzialbym w Gorzowie. Tylko pytanie czy mamy srodki finansowe na jakiegokolwiek gracza...
(Z drugiej strony to w Poznaniu pewnie "mega kontraktu" nie ma... wiec moze jakis cien szansy jest.)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 08 stycznia 2012, 18:59

Endrju pisze:A nasza byla pania kapitan z przyjemnoscia widzialbym w Gorzowie. Tylko pytanie czy mamy srodki finansowe na jakiegokolwiek gracza...
(Z drugiej strony to w Poznaniu pewnie "mega kontraktu" nie ma... wiec moze jakis cien szansy jest.)

Możemy się wymienić: Skobel za Drzewińską :P
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 08 stycznia 2012, 20:42

MARAS pisze:
Endrju pisze:A nasza byla pania kapitan z przyjemnoscia widzialbym w Gorzowie. Tylko pytanie czy mamy srodki finansowe na jakiegokolwiek gracza...

Możemy się wymienić: Skobel za Drzewińską :P

Zapomnij ;D

(Jak bedzie po 40-tce to moze damy ja wam na wypozyczenie ) :mrgreen:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Gość-1147
Młodzik

Postautor: Gość-1147 » 17 stycznia 2012, 14:35

.
Chioma Nnamaka prowadzi rozmowy ze szwedzkim klubem Sallen (obecnie na 5. miejscu w lidze szwedzkiej).

W ubiegłym tygodniu była tam na treningach. Pani trener tego klubu Jenny Hakanson powiedziała, że " ... oczywiście chcemy, by Chioma grała dla nas". Klub ma jednak świadomość, że Chioma do końca kwietnia jest związana kontraktem z polskim klubem z Gorzowa.

W klubie Sallen już trzeci sezon gra starsza (o 2 lata) siostra Chiomy, Ifeanyi Nnamaka.

http://www.unt.se/sport/stukad-valek--- ... 33429.aspx

------------------------------------------
65480
.

Gość-1147
Młodzik

Postautor: Gość-1147 » 22 stycznia 2012, 16:25

.
Skobel liderem?
Drzewińska wróci do Gorzowa?

7 min. 45 sek wypowiedzi nagranych na gorąco przez Radio Zachód po meczu w Lesznie:

http://www.zachod.pl/2012/01/azs-po-mec ... o-gorzowa/

----------------------------------------------------
65730
.

Gość-1147
Młodzik

Postautor: Gość-1147 » 23 stycznia 2012, 15:55

.
Pani trener szwedzkiego klubu Sallen powiedziała w ubiegłą sobotę, że trwają negocjacje w sprawie transferu Chiomy Nnamaki oraz że oni w klubie mają nadzieję otrzymać list ( czystości ? ) w przyszłym tygodniu (bo okienko transferowe zostanie zamknięte na koniec stycznia).

http://www.knivstabygden.se/sport/stjarnan-skadad-pa-traning-1640109.aspx

------------------------------------------
65853
.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”