17 kolejka FGE: ŁKS Łódź -Wisła Kraków

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

17 kolejka FGE: ŁKS Łódź -Wisła Kraków

Postautor: ann » 20 stycznia 2012, 19:09

Niedziela, 22.01.2012
g.17:00
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

reaktywacja
Junior

Re: 17 kolejka FGE: ŁKS Łódź -Wisła Kraków

Postautor: reaktywacja » 22 stycznia 2012, 18:36

Obejrzałem ostatnią kwartę tego meczu w Toyi - bardzo przyjemne ostatnie 3 minuty - McIntyre poprawnie - w sumie zabawne, że taka surówka robiła w ostatniej kwarcie z wiślaczkami co chciała, ale trzeba oddać, że krakowianki skończyły chyba grać w 35 minucie tylko zapomniały pójść do szatni. 8)
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 22 stycznia 2012, 18:37

Kolejna wygrana cieszy, ale na pewno nie napawa optymizmem to, co zobaczyłem w ostatnich 3 min (tak się składa, że obejrzałem tylko ostatnią kwartę). Z 20 pkt przewagi na niespełna 3 min przed końcem zostało tylko 8... Może dziewczyny nie były przygotowane na to, że ŁKS zagra pressingiem w ostatnich minutach, a na boisku było już trochę rezerwowych, ale duże problemy z wyprowadzeniem piłki z własnej połowy i brak pomysłu w ataku nie wystawia najlepszego świadectwa. Tym razem bardzo słaby mecz Anke (0/5 z gry i 5 strat), za to Petra chyba chciała udowodnić, że powinna zostać - raczej za późno.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 22 stycznia 2012, 19:07

paulo2907 pisze: Petra chyba chciała udowodnić, że powinna zostać - raczej za późno.

hmm.. a byla gdzieś mowa o tym ze nie zostaje? Przecież to samobójstwo by było z naszej strony :roll:

Ja nie oglądałem nawet 3 ostatnich minut, gdyż wybrałem dziś równie wątpliwa przyjemność podziwiania naszych koszykarzy, ale śledząc na statsy nie sposób bylo nie zauważyć jednej rzeczy: w bodajże 27 min odskakujemy na +29 (19-3 w tym momencie 3 kwarty) a nowa rozgrywajka ŁKS-u jest bez punkty. Wchodzi Sniezek , do końca kwarty jest juz 0-6 (2 trojki tej amerykanki) a na 4 kwartę pojawia sie dodatkowo Czarnecka :)

Tak czy siak kolejny krok do 1 miejsca przed PO zrobiony, teraz czas na Madryt.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 22 stycznia 2012, 23:19

Greebo pisze:
paulo2907 pisze: Petra chyba chciała udowodnić, że powinna zostać - raczej za późno.

hmm.. a byla gdzieś mowa o tym ze nie zostaje? Przecież to samobójstwo by było z naszej strony :roll:

Hmmm tak mi się wydawało z prostego powodu - do drużyny ma dołączyć nowa podkoszowa i będzie nadmiar pań na pozycjach 4-5. Sześć to trochę dużo. Chociaż rozumiem do czego zmierzasz. Gdyby potwierdziły się pogłoski o McWilliams, to wówczas byłby problem w kontekście Euroligi, w której wiślaczki mogą rozegrać przecież jeszcze nawet dziewięć meczów. Wiadomo - w składzie trzy zawodniczki spoza Europy, a tylko dwa miejsca. Bo jednak Lecia i Czarnecka jako zmienniczki to byłoby ciut za mało. Poza tym kwestia ligi, gdzie może być tylko sześć zawodniczek zagranicznych w składzie. Przy siedmiu jedna z nich każdorazowo wędrowałaby na trybuny. Najbardziej do tej roli "pasowałaby" właśnie Ujhelyi.

flash
Młodzik

Postautor: flash » 22 stycznia 2012, 23:58

[quote="paulo2907"Poza tym kwestia ligi, gdzie może być tylko sześć zawodniczek zagranicznych w składzie. Przy siedmiu jedna z nich każdorazowo wędrowałaby na trybuny. Najbardziej do tej roli "pasowałaby" właśnie Ujhelyi.[/quote]

A to zmieniły się jakieś przepisy w tej kwestii w trakcie sezonu? :roll:
bball

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 23 stycznia 2012, 05:10

No tez sobie nie przypominam :) Zespoły grające w europejskich pucharach maja prawo mieć 7 zawodniczek zagranicznych w 12-tce meczowej. Wiec Petra raczej może spać spokojnie :)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 23 stycznia 2012, 15:33

Greebo pisze:No tez sobie nie przypominam :) Zespoły grające w europejskich pucharach maja prawo mieć 7 zawodniczek zagranicznych w 12-tce meczowej. Wiec Petra raczej może spać spokojnie :)

Mea culpa, przeoczyłem tą kwestię uprzywilejowania pucharowiczów. :roll: Może dlatego, że żadna euroligowa drużyna nie skorzystała jak dotąd z tej opcji. Powyższe nie zmienia faktu, że w play off rola Petry w zespole może zostać bardzo ograniczona - w najlepszym razie będzie czwartą podkoszową w rotacji.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”