17 kolejka FGE: Lider Pruszków - Lotos Gdynia
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
17 kolejka FGE: Lider Pruszków - Lotos Gdynia
Niedziela, 22.01.2012
g.16:15
g.16:15
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Re: 17 kolejka FGE: Lider Pruszków - Lotos Gdynia
Wielka szansa dla Lidera na zwycięstwo. Lotos bez Żurowskiej , Ajanović , chyba także bez kontuzjowanej Robert.
Niewiele im zostaje grajek w rotacji. Pod koszem w sumie sama Henry... Niczym Maksimović w Enerdze.
Czy ktoś wie czy JINKS zostaje? Decyzja chyba miała być do czwartku.
Niewiele im zostaje grajek w rotacji. Pod koszem w sumie sama Henry... Niczym Maksimović w Enerdze.
Czy ktoś wie czy JINKS zostaje? Decyzja chyba miała być do czwartku.
Robert na 90% zagra a decyzja co do Jinks zostanie podjęta do przyszłego czwartku (26.01)
Sytuacja z podkoszowymi w Lotosie ewidentnie przypomina tą z zeszłego sezonu, kiedy po kontuzji Jujki i niezakontraktowaniu nikogo w miejsce Irvin, została tylko Bjelica. Wówczas trochę mogła pograć sobie Misiuk, która teraz od początku sezonu jest kontuzjowana. Podobna szansa otwiera się przed Kingą Bandyk. Z ogranych i pewnych zawodniczek pod koszem została tylko Henry (Robert jest bardziej na pozycje 3-4). Nie wierzę, że po odejściu Żurowskiej i Ajanović nie przyjdzie żadna nowa wysoka, chociaż dziwne, że jeszcze mimo tak ewidentnego vacatu żadna się nie pojawiła, a przyjechała rozgrywająca. No ale to już zmarwienie Mietka.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
No to Jinks zaliczyła pierwsze 7 sekund gry i od razu punkty 
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...
http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)
http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)
Proponuję dłużej zastanawiać się i rozważać zakontraktowanie podkoszowej zawodniczki.

-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Oha ma chyba i takie i takie obywatelstwo
. Więc tym razem Łabędziowi się upiekło 
-
reaktywacja
- Junior
Obejrzałem 2 połowę. Colson gra w innej lidze niż koleżanki z zespołu - właśnie taka zawodniczka przydałaby się w Lotosie.
Robert-Henry-Anderson dobrze. Ta ostatnia od czasu, gdy nosi maskę, jakby więcej widzi - i zbiera i czasem poda nawet...
Nasza debiutantka poprawnie - te dwa podania w ręce rywalek nie miały prawa się zdarzyć, ale Jinks osłabić to tego zespołu nie osłabi, a jest alternatywą dla Anderson, więc pod tym względem się nada. Poza tym zdaje się, że potrafi jako tako bronić, co jest nam bardzo potrzebne. No i przyda się też z tej okazji, że nasz trenejro nie ufa Plumbi, a jakaś mała musi być, bo Jalcova ma chyba coraz bardziej dosyć rozgrywania.
Robert-Henry-Anderson dobrze. Ta ostatnia od czasu, gdy nosi maskę, jakby więcej widzi - i zbiera i czasem poda nawet...
Nasza debiutantka poprawnie - te dwa podania w ręce rywalek nie miały prawa się zdarzyć, ale Jinks osłabić to tego zespołu nie osłabi, a jest alternatywą dla Anderson, więc pod tym względem się nada. Poza tym zdaje się, że potrafi jako tako bronić, co jest nam bardzo potrzebne. No i przyda się też z tej okazji, że nasz trenejro nie ufa Plumbi, a jakaś mała musi być, bo Jalcova ma chyba coraz bardziej dosyć rozgrywania.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
krysti pisze:w takim razie zwracam honor ... kojarzyłem dotąd z fantasty, że ma pszport USA a o drugim obywatelstwie nic nie słyszałem
a ja z kolei - już jak na początku zawitała do Polski - że ma paszport nigeryjski i tak jakoś już się utrwaliło..
Gratulacje dla Lotosu - trio Anderson - Henry - Robert znowu stanęło na wysokości zadania.
Z odejścia Anderson chyba jednak nici....Bo znowu gra dobrze. Transfer JINKS chyba trochę nieprzemyślany. Przecież odeszły dwie wysokie....No ale to problem MIECIA
Colson mecz wyszedł - ale ogólnie to gra przeciętnie...Wogóle skład Lidera to taki misz masz ......Bez wyraźnej pierwszej piątki....Podobny do Energi z zeszłego roku.....No i wyników też nie ma.
Obecnie Lider jest 9 w tabeli - i ma już 2 pkt straty do ósmego Artego.....Jak nie wejdą do play off - to będzie sensacja chyba - a terminarz nie rozpieszcza
Koszykarz (Toruń) pisze:
Colson mecz wyszedł - ale ogólnie to gra przeciętnie...Wogóle skład Lidera to taki misz masz ......Bez wyraźnej pierwszej piątki....Podobny do Energi z zeszłego roku.....No i wyników też nie ma.
Obecnie Lider jest 9 w tabeli - i ma już 2 pkt straty do ósmego Artego.....Jak nie wejdą do play off - to będzie sensacja chyba - a terminarz nie rozpieszcza
Właśnie dlatego że to taki - jak piszesz - misz masz, brak Lidera w play-off nie będzie żadną sensacją, a raczej jest już faktem.
Co do Colson, debiutowała w barwach Lidera przeciwko Wiśle w Krakowie.Ktoś z Krakowa po meczu napisał że "szybciej biega niż myśli" i tak jej zostało.
- Łukasz_UFB
- Młodzik
To ja już wolę żeby ten klub się rozwiązał i na nowo zawiązał w I lidze albo II - i zacząć wszystko od 0. Dawno takiego smrodu i braku chęci do wszystkiego nie dało się odczuć na trybunach czy w rozmowach z sympatykami z "prostej" - no cóż... Brniemy dalej w tą kupę...
Komentatorka z TV jasno i wyraźnie winą za taką grę obarczyła trenera który za bardzo nie ogarniał. Albo gramy na Koehn - która jak wiadomo jest kryta. Albo gra sama Colson bo i co ma zrobić jak nikt jej nie pomaga - bo jest chaos (nie za Konieckiego chaosu nie było - chaos to dopiero zobaczyliśmy przed 3 godzinami).
Jak zwykle najwięcej walki i serca do gry prezentuje Magda Ziętara - która pokazuje jak należy zapierdalać na parkiecie i tyle...
Komentatorka z TV jasno i wyraźnie winą za taką grę obarczyła trenera który za bardzo nie ogarniał. Albo gramy na Koehn - która jak wiadomo jest kryta. Albo gra sama Colson bo i co ma zrobić jak nikt jej nie pomaga - bo jest chaos (nie za Konieckiego chaosu nie było - chaos to dopiero zobaczyliśmy przed 3 godzinami).
Jak zwykle najwięcej walki i serca do gry prezentuje Magda Ziętara - która pokazuje jak należy zapierdalać na parkiecie i tyle...
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Łukasz_UFB pisze:To ja już wolę żeby ten klub się rozwiązał i na nowo zawiązał w I lidze albo II - i zacząć wszystko od 0. Dawno takiego smrodu i braku chęci do wszystkiego nie dało się odczuć na trybunach czy w rozmowach z sympatykami z "prostej" - no cóż... Brniemy dalej w tą kupę...
.
Faktycznie, za Konieckiego Lider grał z polotem i ogrywał wszystkich jak chciał.
Ogarnij się człowieku i przestań wierzyć bezgranicznie w umiejętności Konieckiego.Kto jak nie Koniecki kompletował ten zespół
Nie bronię tu Prabuckiego bo wyraźnie wczoraj sobie nie poradził, ale prowadząc ŁKS (skład porównywalny z Liderem) osiągnął lepsze wyniki niż Lider pod wodzą Konieckiego.
Przestań kierować się sentymentem do trenera który swoje najlepsze lata dawno ma już za sobą.Gdyby nie Lider pewnie nadal tylko by komentował mecze w tv jeśli by jeszcze go tam chcieli.
- Łukasz_UFB
- Młodzik
Owszem - komentuje - teraz NBA...
Ja mam się ogarnąć? Od 15 miesięcy piszesz w każdym poście to samo
Ja mam się ogarnąć? Od 15 miesięcy piszesz w każdym poście to samo

Łukasz_UFB pisze:Owszem - komentuje - teraz NBA...![]()
:
Mocna rzecz. To pewnie szczyt jego ambicji
- Łukasz_UFB
- Młodzik
Chciałbym mieć taki szczyt ambicji i taką kaskę za to - Ty pewnie też..
pozdro
pozdro

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”