19 kolejka FGE: Lider Pruszków - Wisła Kraków
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: 19 kolejka FGE: Lider Pruszków - Wisła Kraków
Mam nadzieję ze w klubie podejda do tego spotkania bardzo poważnie, bo oosbiście włąsnie tgeo meczu najbardziej sie obawiam spośród najblizsyzch 6 spotkań, ktore musimy wygrac jesli chcemy miec pewnosc ze juz przed meczem z Polkowicami zagwarantujemy sobie 1 miejsce przed PO.
Oczywiscie, poki co Lider mocno zawodzi, i zdecydwanie prowadzi w kategorii najwieksze rozczarowanie sezonu (porownując sytuacje finansowa i skład do osiaganych wyników) ale personalnie jest bardzo silnym jak na Polskie warunki zespołem. Koehn, Trofimova, Williams, Perlińska, Colson, Chomać, Wielebnowska, Oha - to naprawde szeroka i wyrównana kadra, i jak odpali to może narobić problemów kazdemu w naszej lidze.
Oczywiscie, poki co Lider mocno zawodzi, i zdecydwanie prowadzi w kategorii najwieksze rozczarowanie sezonu (porownując sytuacje finansowa i skład do osiaganych wyników) ale personalnie jest bardzo silnym jak na Polskie warunki zespołem. Koehn, Trofimova, Williams, Perlińska, Colson, Chomać, Wielebnowska, Oha - to naprawde szeroka i wyrównana kadra, i jak odpali to może narobić problemów kazdemu w naszej lidze.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Greebo pisze:
Co do sytuacji finansowej to chyba tylko włodarze klubu wiedzą jaka naprawdę jest.
Nazwiska które wymieniłeś mogą robić wrażenie, ale nic poza tym.
Koehn - najbardziej przewidywalna zawodniczka (rewelacyjny rzut za 3) ale nie zawsze. Mimo wszystko chyba Wisła się jej nie boi i nawet nie będzie ustawiać pod nią obrony.
Trofimowa - dopiero kilka meczy w Liderze, więcej pozytywów niż negatywów - sporo zbiórek.
Williams - wielka niewiadoma.
Bednarek (Perlińska) - cień samej siebie z poprzednich sezonów.
Colson - jak ktoś od was po meczu w Krakowie napisał "szybciej biega niż myśli", na słabsze drużyny to wystarczy....
Chomać - wielka obniżka formy, nie wiadomo czym spowodowana.
Wielebnowska - kilka niezłych występów, ale większość - kicha.
Oha - gra w kratkę, brak ustabilizowania formy.
Obawiam się że ta szeroka i wyrównana kadra chyba w tym sezonie już nie odpali.
Wisła przyjedzie osłabiona nie zagra Krężel i Philips.
Ale to chyba i tak nie pomoże drużynie z Pruszkowa.
Dziewczyny grają nierowno, choć serca do walki im odmówić nie możńa.
Myślę jednak, że Pruszków do play off nie wejdzie.
A jakie jest Wasze zdanie?
Ale to chyba i tak nie pomoże drużynie z Pruszkowa.
Dziewczyny grają nierowno, choć serca do walki im odmówić nie możńa.
Myślę jednak, że Pruszków do play off nie wejdzie.
A jakie jest Wasze zdanie?
akar pisze:Colson - jak ktoś od was po meczu w Krakowie napisał "szybciej biega niż myśli", na słabsze drużyny to wystarczy....
No ja tak pisałem
Oczywiście - jesteśmy faworytem, powinniśmy ten mecz wygrać spokojnie (tak jak np Lotos), ale jednak to tylko sport i niespodzianki się zdarzają,- patrz ostatnie występy Artego. Więc osobiscie będę dużo spokojniejszy jeśli chodzi o wygranie przez nas RS, jak dziś zdobędziemy 2 punkty. Dalsze mecze wydaja mi się łatwiejsze (nawet ten w Rybniku)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Na razie wiślaczki miażdżą Lidera. Świetna gra Anke, którą jednak w drugiej połowie trener powinien oszczędzać, bo tyrała całe 20 minut.
PS. W ogóle ta kolejka pełna zupełnie jednostronnych meczów jak żadna inna.
PS. W ogóle ta kolejka pełna zupełnie jednostronnych meczów jak żadna inna.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
Brawa za 1 połowie, fajnie ze zespól podszedł do meczu poważnie i nie zlekceważył rywala, druga połowa to już niestety gra na przeczekanie, bez ładu i składu. (a Ewka to już ją olała całkowicie
). brawa też dla Śnieżek która ostatnio wykorzystuje "swoje" minuty.
Minusem niestety gra Dabovic - te 7 strat w większości wynikających z tego ze zbyt szybko i efektownie chciała rozegrać piłkę pewnie ma większe znaczenie dla Hernandeza niż to czy rzuci kilkanaście punktów i parę razy popisze się efektowna asystą.
Minusem niestety gra Dabovic - te 7 strat w większości wynikających z tego ze zbyt szybko i efektownie chciała rozegrać piłkę pewnie ma większe znaczenie dla Hernandeza niż to czy rzuci kilkanaście punktów i parę razy popisze się efektowna asystą.
no i Anke MVP kolejki. Sepulveda była blisko, ale jeszcze nie teraz. 
matrix pisze:no i Anke MVP kolejki. Sepulveda była blisko, ale jeszcze nie teraz.
MVP kolejki została Makowska
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...
http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)
http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)
Fakt, druga połowa dużo mniej fajna w wykonaniu wiślaczek, a Ewka wkurzyła mnie tym bardziej pięcioma pudłami z wolnych, bo mam ją w Fantasy. Gdyby zagrały bardziej skoncentrowane, mogłaby paść setka. Petra zanotowała aż 6 asyst, z czego co najmniej dwóch nie powstydziłaby się nawet najlepsza rozgrywająca. Agnieszka zagrała dość fajnie, a przede wszystkim skutecznie - 4/4 z gry. Oby Hernandez miał odwagę wpuścić ją normalnie do rotacji w środę, a nie jak już będzie pozamiatane.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
Shavo pisze:matrix pisze:no i Anke MVP kolejki. Sepulveda była blisko, ale jeszcze nie teraz.
MVP kolejki została Makowska
no tak....o jedno "oczko".
zastanawiam sie jak po takim meczu zawodniczki matizolu mogą spojrzeć sobie w twarz,
wiadomo, ze nie były fawortytem... ale mogły przegrac z klasa.
tyle strat - piłek oddanych w przeciwnika rece w zyciu nie widziałem
do tego te niedoloty
co jest z Anna Wielebnowska?
ona jest cieniem samej siebie
brawo dla Angeliny i Sydney - bez nich Pruszków zatrzymałby sie na 20 pkt.
Brawa dla Wisły - dobry wystep Sniezek - wykorzystała swoja szanse
no i oczywiście brawa dla Anke de Mont! - rewelacja
wiadomo, ze nie były fawortytem... ale mogły przegrac z klasa.
tyle strat - piłek oddanych w przeciwnika rece w zyciu nie widziałem
do tego te niedoloty
co jest z Anna Wielebnowska?
ona jest cieniem samej siebie
brawo dla Angeliny i Sydney - bez nich Pruszków zatrzymałby sie na 20 pkt.
Brawa dla Wisły - dobry wystep Sniezek - wykorzystała swoja szanse
no i oczywiście brawa dla Anke de Mont! - rewelacja
Dawno nie było mnie na tym ciekawym forum:)jestem kibicem Wisły i To czy Lider zagra w ósemce czy nie mało mnie obchodzi,ale uważam że ten zespół nie umie wykorzystać swojego potencjału, i nie wiem czyja to już jest wina zawodniczek czy trenera, ale ewidentnie coś tu nie gra!A co do meczu to Wisełka zagrała całkiem niezłe zawody,zwłaszcza w pierwszej kwarcie!!!!brawa należą się wszystkim zawodniczkom bo każda wniosła coś pozytywnego do gry.W Pruszkowie poza nowym nabytkiem nikogo nie da się wyróżnić.A co do Anki Wielebnowskiej to wydaje mi się że ona po ciąży nie wróciła jeszcze do formy i ciężko będzie jej wrócić, bo pewnie potrzebuje minut na parkiecie po takiej przerwie,a jak patrzę na jej statystyki to za wiele ich od trenera Prabuckiego nie dostaje. Znając ją z występów w Krakowie wiem że to dobra i bardzo waleczna zawodniczka.
koza pisze:Dawno nie było mnie na tym ciekawym forum:)jestem kibicem Wisły i To czy Lider zagra w ósemce czy nie mało mnie obchodzi,ale uważam że ten zespół nie umie wykorzystać swojego potencjału, i nie wiem czyja to już jest wina zawodniczek czy trenera, ale ewidentnie coś tu nie gra!A co do meczu to Wisełka zagrała całkiem niezłe zawody,zwłaszcza w pierwszej kwarcie!!!!brawa należą się wszystkim zawodniczkom bo każda wniosła coś pozytywnego do gry.W Pruszkowie poza nowym nabytkiem nikogo nie da się wyróżnić.A co do Anki Wielebnowskiej to wydaje mi się że ona po ciąży nie wróciła jeszcze do formy i ciężko będzie jej wrócić, bo pewnie potrzebuje minut na parkiecie po takiej przerwie,a jak patrzę na jej statystyki to za wiele ich od trenera Prabuckiego nie dostaje. Znając ją z występów w Krakowie wiem że to dobra i bardzo waleczna zawodniczka.
moze masz rację co do Wielebnej...
ale to takie błędne koło. ona potrzebuje minut na parkiecie ale ich nie dostaje bo jak wchodzi to nie ma rewelacji., nic nie wnosi do gry.
może gdyby drużyna wygrywała dużą rożnicą punktów to ona miałaby więcej czasu na parkiecie.
a jak drużyna nie wygrywa ona go nie dostanie.
coś mi sie wydaje ze za chwile któryś z klubów angeline williams podkupi... np lotos
gremlin pisze: coś mi sie wydaje ze za chwile któryś z klubów angeline williams podkupi... np lotos
"za chwile" tzn niby kiedy? I czemu wogole miałby nią byc zainteresowany? Bo zagrała 2 przyzwoite mecze?
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”