24 kolejka FGE -temat zbiorczy

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

akar
Żak

Re: 24 kolejka FGE -temat zbiorczy

Postautor: akar » 10 marca 2012, 20:34

Koszykarz (Toruń) pisze:No daj już spokój AKAR... Chyba nie wierzycie w 5 miejsce...
PS . Akar - czepiasz się mnie , a ja w zasadzie odniosłem się do analizy Kuby tylko... :shock: . Kuby się jakoś nie uczepiłeś...

Czy ja gdzieś napisałem że WIERZĘ w 5 miejsce. Napisałem za to coś innego co chyba uszło Twojej uwagi.
"......jest to bardzo mało prawdopodobne lecz nie niemożliwe...."
Zawsze byłem realistą ale jak zwykł mawiać trener Górski "dopóki piłka w grze......."
Dowodem na to są dwa dość niespodziewane (także dla Ciebie) zwycięstwa Liderek w Bydgoszczy i właśnie w Toruniu i też niespodziewana porażka z niżej notowaną Tęczą a także męczarnie (szczególnie w drugiej połowie) w dzisiejszym meczu z Odrą. Gdyby Odra miała więcej atutów - mogłaby ten mecz wygrać.

P.S. Wcale się Ciebie nie czepiam. Po prostu poczekajmy jeszcze dwie kolejki ( w wypadku Lidera jedną) i wszystko będzie jasne.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 10 marca 2012, 21:14

Spekulacje spekulacjami, dziś już można na 100% powiedzieć ze znana jest 8-ka która będzie grac w PO, i że Toruń rozpocznie rywalizacje w tej fazie z pozycji nr 4.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 10 marca 2012, 22:15

Akar 5 miejsce przegraliście w Lesznie.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 10 marca 2012, 23:02

akar pisze:najwyższa wygrana Lidera z ROW-em (jeśli się nie pomyliłem w obliczeniach to Lider musi wygrać minimum 17 oczkami).

raczej +18 8) Akar rozumiem Cię, bo też wyznaję zasadę "dopóki piłka w grze" i dlatego dopiero po dzisiejszej demolce Artego uznałem Katarzynki na miejscu czwartym (niektóre toruńskie media już wcześniej tą lokatę toruniankom przydzieliły 8) ). Bardziej skupiłbym się jednak na obecnej formie drużyny i sam to robię. Na dzisiejsze niektóre achy i ochy odpowiadam: PRAWDZIWY SPRAWDZIAN TO PLAY-OFF! Tam całosezonowa harówka może pójść nawet na marne, choć oczywiście tego Katarzynkom nie życzę. Cieszę się także, że Marta i Bridgette pograły tyle ile trzeba i co najważniejsze nie zawiodły.
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 10 marca 2012, 23:10

Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

tommiiii
Młodzik

Postautor: tommiiii » 10 marca 2012, 23:15

po kilku opuszczonych spotkaniach z powodów słuzbowych byłem dzis na meczu AZS i szczerze mowiac jestem zdegustowany......nie chodzi mi tu o poziom gry bo jakiegos wielkiego sie nie spodziewalem a o rotacje meczowa.....czytam gdzies tam w prasie czy necie jakies jak sie okazuje dyrdymaly trenera czy dyrektora sportowego o tym ze sezon nie bedzie stracony bo z powodu braku kasy stawiamy na mlodziez i przyjmuje to ajko kibic do wiadomosci....ale fakty temu zaprzeczaja......nie wiem czy trener sie boi czy co ( a nie powinien bo podobn wywodzi sie z grup mlodziezowych i mlodziez to jego priorytet).......ale zespol jak przegrywal z marnymi wyjatkami tak przegrywa ( cz warto bylo pzredluzac umowe z Drzewinska i Petillon bo i tak spadniemy)....jesli klub , trener uwaza ze tegoroczne srebrne medalistki MPJS sa za slabe na dostawanie regularnej szansy w ostatnim zespole ekstraklasy to czegos tu nie rozumiem....jak dla mnie nie wyniki , poziom a wlasnie to jest porazka....jesli taka Horedenska gra 36 minut rzucajac 3 pkt a trener trzyma ja na parkiecie a taka Wozniak czy Adamowicz siedza na lawie to przepraszam ....ale trenerze czy nie warto zaaryzykowac????? inna z mlodych Marciniak nie gra nic a ogrywamy te ktorych tu za rok nie bedzie.....a teraz juz tylko o meczu......jedna sprawa.....jesli wszem i wobec czytam o odbudowaniu motoryki a minely juz od tego czasu 3 miesiace a widze ze zawodniczki juz w polowie 2 kwarty oddychaja rekawami to znaczy ze cos jest nie tak....ale to tylko takie spostrzezenia laika moze sie myle.....

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 10 marca 2012, 23:17

A ja napisze że szacunek dla sztabu szkoleniowego Odry za to że pomimo zapaści finansowej są ambitni i ratują ten tonący okręt... Dodać trzeba że po rozmowie z legendą pruszkowskiej koszykówki Bożeną Kołodziej nasz obecny trener powinien z niej (jak i I trenera) brać przykład jeżeli chodzi o postawę w obliczu takiego powodu z jakiego uciekł z ŁKS-u :twisted:. I nikt nam nie wmówi że problemu nie ma... 8)
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Obrazek
Obrazek

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 11 marca 2012, 02:29

Mecz taki jak wskazuje wynik - całkowicie bez historii. Druga kwarta bardzo kiepska iw wykonaniu obydwu ekip, z dużą ilością niecelnych rzutów i błędów. Jeśli dobrze liczyłem, wówczas wiślaczki zanotowały 1/8 z wolnych (w tym Dabović 0/4)... Potem z wolnymi było trochę lepiej, co nie zmienia faktu, że ogólnie skuteczność z tego elementu była karygodna. W Wiśle najlepsze Ewka i (zwłaszcza w drugiej połowie) Erin, nie zawiodły też Taj i Lecia. Nicole po jednej z akcji mocno utykała i potem już nie wróciła na parkiet - oby to nie było coś poważniejszego. Przy tak wysokim prowadzeniu w czwartej kwarcie nie weszła Ana - cóż, widocznie trener do końca nie chciał obniżać jakości rozgrywania. Już mnie to w sumie nie dziwi. Milka była poza dwunastką i przypuszczam, że w środę jedna z podstawowych zawodniczek też będzie odpoczywać. W trzeciej pierwsza piątka wiślaczek pozbawiła gorzowską ekipę jakichkolwiek złudzeń. To było jak najbardziej do przewidzenia. Nowością była dla mnie Skobel jako playmaker, w momencie gdy Smalley (bardzo słaba) siadała na ławkę. Potwierdziły się negatywne opinie o Johnson - niby zanotowała double-double, ale skuteczność jak na podkoszową słaba, porażająca ilość strat i w ogóle taka obojętność przebijająca się z jej postawy na parkiecie.
Tym samym została zakończona najdłuższa (trwająca trzy sezony) niemoc wiślaczek w meczach z konkretną drużyną u siebie czy na wyjeździe. 8) No ale - jak to już wcześniej poruszano na tym forum wiele razy - w tym sezonie to nie ten sam AZS.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

gremlin
Nowy na forum

Postautor: gremlin » 11 marca 2012, 16:20

Jutro ciekawe spotkanie - Gdynia:Polkowice.
Myślę jednak, że w tym spotkaniu górą będą przyjezdne.
Puente nie ma dobrej Polki (poza Ziętarą - no ale do klasowej zawodniczki jeszcze troszkę jej brakuje), a nie wiem czy starczy sił trójce- Henry, Robert i Anderson.

akar
Żak

Postautor: akar » 11 marca 2012, 19:55

Łukasz_UFB pisze:A ja napisze że szacunek dla sztabu szkoleniowego Odry za to że pomimo zapaści finansowej są ambitni i ratują ten tonący okręt... Dodać trzeba że po rozmowie z legendą pruszkowskiej koszykówki Bożeną Kołodziej nasz obecny trener powinien z niej (jak i I trenera) brać przykład jeżeli chodzi o postawę w obliczu takiego powodu z jakiego uciekł z ŁKS-u :twisted:. I nikt nam nie wmówi że problemu nie ma... 8)

Titanic też tonął a orkiestra ambitnie grała do końca - szacunek jej za to :lol:
Znam Bożenę od wielu lat, ale z całym dla Niej szacunkiem nie nazwałbym Jej legendą pruszkowskiej koszykówki. Chyba trochę Ciebie poniosło.Jeśli już chcesz kogoś nazwać legendą to raczej Janinę Czerwińską, obie siostry Foryszewskie, Ewę Kalińską, Jolę Szewczyk, Elę Wierzbowską.
Zapewne nie wiesz o kim piszę, bo i skąd możesz wiedzieć skoro Bożena to dla Ciebie legenda.

Awatar użytkownika
Łukasz_UFB
Młodzik

Postautor: Łukasz_UFB » 11 marca 2012, 19:59

Wiem o kim piszesz - nie bój się...
dziadzio nie ciśnieniuj się... :lol:
"Mimo tym, co fanatyzm próbują w nas zdusić
Mimo wszystkim, co chcą nas po prostu ukrócić..."

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 12 marca 2012, 19:29

No i CCC górą. W obydwu zespołach końcowe akcje przypadły na superstar. Tu jednak lepiej w tej ostatniej akcji sprawdziła się Musina. Ostatni rzut Anderson przed wysoką zawodniczką to jakeiś nieporozumienie. Widać za bardzo uwierzyła w swoje siły w tym meczu.... :roll:
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 12 marca 2012, 19:51

uff! zwycięzców się nie sądzi, ja wiem, ale słów parę...

Lavender - 2, Musina - 2, Biba - 1. Taki bilans ewidentnych grzybów spod samego kosza. pytam się - po co ;) o osobistych nie wspomnę...

poza tym - bardzo fajnie Asia Walich, Maltsi i momentami Musina. Biba - wiadomo, że klasa. choć w drugiej połowie jej nie szło i ma na koncie stratę, po której w końcówce było gorąco.

jest (na 99%) 2. miejsce przed playoff i należy się niewątpliwie cieszyć. taki był plan po porażce w Bydgoszczy ;) chwila na regenerację i w środę spotkanie z Ineą. Mam nadzieję, że z Agatą, Olą i młodymi w duuuużym wymiarze czasowym.

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 12 marca 2012, 20:09

Gajda kontuzjowana , że nie grała ? :roll: :roll: :roll:

Sam mecz - fajny dla oka.. Anderson KLASA - ale wtedy gdy wpada. Typowy samograj , ale dziś miała swój dzień.

Ogólnie zapowiada się bardzo ciekawy półfinał z udziałem tych zespołów - z tym , że jednak w Polkowicach CCC będzie miało łatwiej...

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 12 marca 2012, 20:28

Ahh szkoda szkoda...
Mecz godny pokazania w TV mimo ohydnych grzybów nawet sam na sam z koszem... Kulfon zaczęła dobrze, Biba też a u nas Anderson szalała. Szkoda, że to był jedyny pomysł trenera w tym meczu. Ciekawe na ile ostatnia akcja miała wyglądać tak jak wyglądała. No i wylansowaliśmy niejako Musinę, teraz na bank ma karnet do s5, mimo, że CCC tak naprawdę wygraną zawdzięcza Maltsi, której chyba 7pkt z rzędu wyprowadziło CCC na prowadzenie, które potem tylko goniliśmy aż do przedostatniej akcji.

Jinks można by było wszystko wybaczyć, gdyby nie ten ostatni osobowy :evil: Dogrywka byłaby wisienką na torcie. Niestety i ją i Natalię niemiłosiernie ogrywała Zoll, ale chociaż mieliśmy (przyzwoity statystycznie) pomysł totalnego odpuszczania jej na obwodzie, co pozwoliło dobrze bronić resztę i w drugiej połowie nie było łatwych rzutów.

Szkoda wyniku, ale naprawdę laski zagrał super mecz patrząc na całokształt. Oby tę formę utrzymać do środy a potem grać na podobnym poziomie w playoffach. Także na trybunach, które mimo kiepskiej frekwencji dały popis zdecydowanie najlepszy w sezonie.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”