I runda PO: Energa Toruń - ROW Rybnik

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

hermes46
Kadet

Re: I runda PO: Energa Toruń - ROW Rybnik

Postautor: hermes46 » 25 marca 2012, 11:50

Witam!

No cóż mam tylko jedna uwage do EDO. Dopoki nie bedzie wygrywał meczy niech nie krytykuje parkiet. Jego zadaniem jest prowadzenie drużyny a nie jak wyglada lub nie wyglada parkiet w Rybniku.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Septymiusz
Młodzik

Postautor: Septymiusz » 25 marca 2012, 12:02

Trochę trudno wygłaszać opinie na temat meczu, którego się nie widziało.

Gratulacje dla Rybnika za wyrównanie stanu rywalizacji, jak się okazuje Energa nie jest w tym odosobniona bo także Lider ograł u siebie Lotos, a bardzo gorąco było również w Gorzowie.

Co do odległej daty meczu, ja myślę, że kluby będą chciały się dogadać i rozegrają mecz za tydzień i nie sądzę, żeby w tym temacie władze ligi miały jakieś obiekcje.

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 25 marca 2012, 12:23

Myślę , że mecz odbędzie się za tydzień w sobotę lub niedzielę.

Oba zespoły nie będę chciały zapewne tak czekać długo - a raczej być w rytmie meczowym.

Przy prowadzeniu 35-44 dla Energi coś się zacięło chyba... No nic - dodatkowe emocje gwarantowane :P

PS . Nasza Leah ponownie powróciła do swojej formy niestety....Zupełnie w cieniu pani Harris
Ostatnio zmieniony 25 marca 2012, 12:25 przez Koszykarz (Toruń), łącznie zmieniany 1 raz.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 25 marca 2012, 12:24

mniej wiecej w tym czasie padł zegar. Do konca czas 24 sekund odmierzano recznie
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 25 marca 2012, 12:26

hermes46 pisze:mniej wiecej w tym czasie padł zegar. Do konca czas 24 sekund odmierzano recznie

Myśle jednak , że Katarzynki u siebie spokojnie ograją podopieczne trenera Mikołajca , który jednak robi dobrą robotę w Rybniku - w przeciwieństwie do Orczyka.

Septymiusz
Młodzik

Postautor: Septymiusz » 25 marca 2012, 14:15

hermes46 pisze:mniej wiecej w tym czasie padł zegar. Do konca czas 24 sekund odmierzano recznie

No to tym bardziej dziwne, że Katarzynki przegrały przecież w Toruniu to była normalka, że zawieszała się tablica.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 25 marca 2012, 16:29

Septymiusz pisze:

No to tym bardziej dziwne, że Katarzynki przegrały przecież w Toruniu to była normalka, że zawieszała się tablica.

no właśnie kto, jak kto, ale podopieczne Omanicia powinny być do tego przyzwyczajone. 8) Mecz w Rybniku pokażą prawdopodobnie wkrótce najlepsi dziennikarze w Polsce czyli tvk.torun

Bodek czemu nie miałeś nic do powiedzenia po porażce in Thorn? 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 25 marca 2012, 17:49

matrix pisze:
Septymiusz pisze:

no właśnie kto, jak kto, ale podopieczne Omanicia powinny być do tego przyzwyczajone. 8) Mecz w Rybniku pokażą prawdopodobnie wkrótce najlepsi dziennikarze w Polsce czyli tvk.torun

Bodek czemu nie miałeś nic do powiedzenia po porażce in Thorn? 8)

Nie jestem takim aktywistą na tym forum jak Wy (kibice Torunia) , a poza tym wszystko zostało powiedziane więc po co powtarzać za innymi :D

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 27 marca 2012, 10:07

Co do meczu trzeciego Energi z Rowem - który ma być w środę , 4 kwietnia - działacze z Torunia zwrócili się z prośbą do klubu z Rybnika o przyspieszenie terminu - w najbliższy weekend. Jako że w niedzielę grają nasi koszykarze - mecz miałby być w sobotę.

Niestety działacze z Rybnika robią problemy - i im termin nie pasuje.

Warto dodać że rywalizacja zaczynała się w środę - w Toruniu - gdzie nie każdy ma możliwość i czas by w tygodniu przyjść na mecz (choćby ja) , a w sobotę mecz był w Rybniku - czyli w weekend...

Więc Rybnik mógłby pójść na rękę naszym - my też chcielibyśmy zagrać PRZY PEŁNEJ HALI.....

Władze ligi nie robią problemu z dogadaniem się - ale tu zgoda musi być pomiędzy klubami.

PS ...... No na Wyborczej - pan Filip Łazowy już podłapał temat (może przeczytał z forum moje wypociny ?) :lol: :lol: :lol: :

Kluby koszykarskie kłócą się o datę meczu. Tracą kibice

Maj 2011 r. Za mundurem panny sznurem? Z kolei za koszykarkami Energi to żołnierze idą jak w ogień. To ich sektor na meczu z Tęczą Leszno. Fot. Wojciech Kardas / Agencja Gazeta Maj 2011 r. Za mundurem panny sznurem? Z kolei za koszykarkami Energi to żołnierze idą jak w ogień. To ich sektor na meczu z Tęczą Leszno.
Według terminarza trzeci, decydujący mecz o wejście do półfinału play-off w Ford Germaz Ekstraklasie zaplanowany jest na środę 4 kwietnia. Działacze Energi chcieliby rozegrać ten pojedynek szybciej. Myśleli o sobocie - 31. marca. Na to nie chce zgodzić się klub z Rybnika

Po dwóch spotkaniach jest 1:1. Decydujący pojedynek zostanie rozegrany w hali przy ul. Grunwaldzkiej. To możliwe dzięki temu, że wyżej w sezonie zasadniczym był klub z Torunia.

Ze względu na udział Wisły Can-Pack Kraków w turnieju finałowym Euroligi terminarz ligi zakłada, że trzecie spotkania mają się odbyć dopiero 4. kwietnia. Jednak władze Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet zdecydowały, że jeśli rywalizujące ze sobą kluby dojdą do porozumienia, mecz można rozegrać wcześniej.

Taki kompromis osiągnęły ekipy Lidera Matizol Pruszków i Lotosu Gdynia. Trzeci mecz tych drużyn odbędzie się w niedzielę, 1. kwietnia nad morzem. Działacze Energi zaproponowali ekipie z Rybnika, by decydujący pojedynek rozegrać w sobotę 31. marca. Działacze ROW odmówili - stwierdzili, że ten termin im nie odpowiada i chcą grać w środę 4. kwietnia.

Komentarz Filipa Łazowego

Przygnębiające jest to, co robią działacze z Rybnika. Gdzie tu myślenie o rozwoju ligi, jej popularyzacji? Na sporze klubów stracą oczywiście kibice. W środku tygodnia pracują, więc na decydujący mecz o awansie do półfinału nie będą mogli przyjść.

.
PS. Ale z samy faktem się zgadzam - w sobotę przyjdzie więcej ludzi niż w środę - i tutaj RYBNIK powinien pójść na rękę...Nie wiem czemu im nie pasuje . Przecież oba zespoły w zasadzie równe szanse mają , byłyby w rytmie meczowym...
Nie to nie....Łaski nie robią... Widać , że jednak w Gdyni i Pruszkowie potrafią się dogadać. Rybnik nie

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 27 marca 2012, 18:05

też jestem za sobotą no ale klub jest za terminem środowym i tylko oni chyba wiedzą czemu im tydzień nie wystarczy pozyjemy zobaczymy komu t6o na dobre wyjdzie. Tak mysle że przy terminie sobotnim pewnie i wiecej ludzi z Rybnika by przyjechało a tak bedzie pewnie tylu co ostatnio

akar
Żak

Postautor: akar » 27 marca 2012, 18:23

Dlaczego działacze ROW-u Rybnik nie zgadzają się na sobotni (31.03.2012) termin meczu :?:
Odpowiedź może być zaskakująco prosta.
Zapewne drużyna ROW-u (o czym my jeszcze nie wiemy) także występuje w finale Euroligi :lol: i dlatego nie mogą być w dwóch miejscach jednocześnie Stambuł, Toruń.

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 27 marca 2012, 20:39

akar pisze:Odpowiedź może być zaskakująco prosta.

O 3-4 dni dłużej pozostają przecież w grze (żart oczywiście 8) )......ilość na hali toruńskich kibiców nie ma tu akurat większego znaczenia, bo w większości siedzą oni, jak w kościele na niedzielnej sumie 8) i nawet sobota- niedziela nic tu nie zmieniają . Decyzja władz Rybnika chyba jeszcze bardziej Katarzynki zmobilizuje, choć w tak ważnym meczu może to być niepotrzebne. Jedynym racjonalnym wytłumaczeniem jest dla mnie czekanie przez Rybnik na eksplozję formy niektórych zawodniczek (np. taka pani Fitz, gdzie trener Mikołajec zaaplikuje większą dawkę rzutów zza linii 6,75 na większej ilości jednostek treningowych), co pozwoli odnieść sukces w tym jednym konkretnym meczu.

DECYZJĘ RYBNIKA TRZEBA USZANOWAĆ I UDOWODNIĆ SWOJĄ SPORTOWĄ WYŻSZOŚĆ NA PARKIECIE. TRUDNE?
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

oleslaw
Nowy na forum

Postautor: oleslaw » 27 marca 2012, 21:45

Myślę, że ROW nie zrobił tego na złość, tylko miał jakieś powody. Zobaczymy co z tego wyjdzie, chociaż osobiście też bardziej nam (kibicom) odpowiada ta sobota. Do zobaczenia w Toruniu :)

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 28 marca 2012, 01:04

Dziwie sie tylko jednej rzeczy dlaczego pan Łazowy próbuje wzbudzic animozje miedzy klubami. Może faktycznie działaczom ROW-u nie pasuje ten weeknd i wola rozegrac mecz 4 kwietnia. Powodów moze byc na przykład pare:
-brak autokaru na ten weeknd
-brak noclegu bo przy takim akurat wyjezdzie jest niezbedny

Michu23
Młodzik

Postautor: Michu23 » 04 kwietnia 2012, 17:24

Toruń gra bez Maksimović ? :shock: A Rybnik bez Fitz ?

Czy to jakieś błędy...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”