I runda PO: Energa Toruń - ROW Rybnik
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: I runda PO: Energa Toruń - ROW Rybnik
ja chciałem isc do domu
OK isc do Kromarku 
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
hermes46 pisze:ja chciałem isc do domuOK isc do Kromarku
chyba ,, Konmarku''
PS . Dzięki Katarzynkom - chyba wszyscy odetchnęliśmy i mamy niezłe humory
Oby EDO , JELA i Amerykanki sobie wyjaśniły - w końcu liczy się dobro zespołu !!! A jak nie to się żegnamy z tymi paniami i tyle...
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Odnośnie wczorajszego meczu jeszcze - uważam że obie drużyny zasłużyły na awans- niestety to niemożliwe..
Mam nadzieje , że kwestia JELENY MAKSIMOVIĆ zostanie rozwiązana - NIE WYOBRAŻAM SOBIE MECZY BEZ TEJ ZAWODNICZKI - TO NASZA LIDERKA . WOLĘ JĄ NIŻ KTÓRĄKOLWIEK INNĄ. . To nasza OPOKA . Być może w meczach z Wisła wielkich szans - czy z nią czy bez niej - nie mamy - ale na mecze o brązowy medal z LOTOSEM jest ona nam niezbędna.
Valentine i Dosty DEMOLOWAŁY nas pod koszem - przecież Wisła ma całą armię KLASOWYCH podkoszowych - no a Lotos ma Robert i Henry.
Więc nie wyobrażam sobie braku JELI w tych KLUCZOWYCH meczach. Mam nadzieję , że animozje pomiędzy Amerykankami , Jelą zostaną załagodzone przez trenera i działaczy - w końcu od tego są...
Więc chyba normalne jest że atmosfery w drużynie dobrej być nie możę - wobec tego półfinał to już sukces. A gdzie dobro drużyny ?
Mam nadzieje , że kwestia JELENY MAKSIMOVIĆ zostanie rozwiązana - NIE WYOBRAŻAM SOBIE MECZY BEZ TEJ ZAWODNICZKI - TO NASZA LIDERKA . WOLĘ JĄ NIŻ KTÓRĄKOLWIEK INNĄ. . To nasza OPOKA . Być może w meczach z Wisła wielkich szans - czy z nią czy bez niej - nie mamy - ale na mecze o brązowy medal z LOTOSEM jest ona nam niezbędna.
Valentine i Dosty DEMOLOWAŁY nas pod koszem - przecież Wisła ma całą armię KLASOWYCH podkoszowych - no a Lotos ma Robert i Henry.
Więc nie wyobrażam sobie braku JELI w tych KLUCZOWYCH meczach. Mam nadzieję , że animozje pomiędzy Amerykankami , Jelą zostaną załagodzone przez trenera i działaczy - w końcu od tego są...
Więc chyba normalne jest że atmosfery w drużynie dobrej być nie możę - wobec tego półfinał to już sukces. A gdzie dobro drużyny ?
Odnośnie Maksimović dotarły do mnie inne wieści odnośnie absencji , wierzyć mi sie w to nie chce, ale czas pokaże ile w tym prawdy narazie to zostawie dla siebie
-
A.R.C.H.I. ball
- Młodzik
bodek38 pisze:Odnośnie Maksimović dotarły do mnie inne wieści odnośnie absencji , wierzyć mi sie w to nie chce, ale czas pokaże ile w tym prawdy narazie to zostawie dla siebie
Już większość wie o tym ale ja też nie chcę o tym mówić.
P.S. Zarząd już powinien szukać centra na kolejny sezon, a nie pierd*lić na TVK Toruń w czasie przerwy na wczorajszym meczu, że Jela ma gorset i bolą ją plecy
A.R.C.H.I. ball pisze:bodek38 pisze:Odnośnie Maksimović dotarły do mnie inne wieści odnośnie absencji , wierzyć mi sie w to nie chce, ale czas pokaże ile w tym prawdy narazie to zostawie dla siebie
Już większość wie o tym ale ja też nie chcę o tym mówić.![]()
P.S. Zarząd już powinien szukać centra na kolejny sezon, a nie pierd*lić na TVK Toruń w czasie przerwy na wczorajszym meczu, że Jela ma gorset i bolą ją plecy
Co, następna ciąża w tym sezonie?
http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/ar ... /120409450
to wyjaśnia wiele - a szkoda bo to jest bardzo dobra zawodniczka i dodatkowo postać bardzo wyraźna i lubiana przez kibiców.
Powiem szczerze, że już mi jej brakuje...
to wyjaśnia wiele - a szkoda bo to jest bardzo dobra zawodniczka i dodatkowo postać bardzo wyraźna i lubiana przez kibiców.
Powiem szczerze, że już mi jej brakuje...
A.R.C.H.I. ball pisze:bodek38 pisze:Odnośnie Maksimović dotarły do mnie inne wieści odnośnie absencji , wierzyć mi sie w to nie chce, ale czas pokaże ile w tym prawdy narazie to zostawie dla siebie
Już większość wie o tym ale ja też nie chcę o tym mówić.![]()
po co ta ściema z tym gorsetem???
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Po co te ciągłe dywagacje? Już wiadomo mniej więcej - że była kłótnia w zespole i tyle.....
Szkoda że w takim momencie - gdy walczymy o medale - właściwie to już nie walczymy bo bez zawodniczki Maksimović nie mamy żadnych szans.
Widocznie niektórym zawodniczkom ciężko jest się pogodzić że to Maksimović jest niekwestionowaną liderką. Może Amerykankom się to nie podobało?
Tyle , że taka zawodniczka jak Maksimović to skarb - a te Amerykanki które mamy - to na pęczki na świecie jest..
Ciekawe jak będzie..
Szkoda że w takim momencie - gdy walczymy o medale - właściwie to już nie walczymy bo bez zawodniczki Maksimović nie mamy żadnych szans.
Widocznie niektórym zawodniczkom ciężko jest się pogodzić że to Maksimović jest niekwestionowaną liderką. Może Amerykankom się to nie podobało?
Tyle , że taka zawodniczka jak Maksimović to skarb - a te Amerykanki które mamy - to na pęczki na świecie jest..
Ciekawe jak będzie..
Wychwalacie tą swoją Jelenkę pod niebiosa, a nie dostrzegacie jednej prostej kwestii. W linkowanym artykule nigdzie nie jest napisane, że przyczyną jej nieobecności na treningach są Amerykanki. Dlaczego nie mogło być ostrej wymiany zdań z Omaniciem? I ona, i on są bardzo impulsywni. Trener nie musi mówić publicznie - zawodniczka nie trenuje, bo się ze mną pokłóciła. Jednak najbardziej w tej sprawie charakterystyczne jest to, że jedna z najlepszych (o ile nie najlepsza) zawodniczek zespołu w decydującej fazie sezonu po prostu strzela focha, bo jak inaczej określić takie wypięcie się na zespół? Jest kontrakt, to jej praca, bardzo ważne zadanie do wynkonania, a ona mówi - nie będę pracować, bo (tym bardziej jeśli uznać wersję Koszykarza za prawdziwą) koleżanki mnie nie lubią, no i "szuka dowodów" na to, że jest niezdolna do pracy. Jasne, ktoś napisze zaraz, że ją prowokowały, unikały, itp, zatem ona straciła motywację do gry w tej drużynie. OK, ale czy to jest zawodowy sport czy przedszkole??
W niemal każdym zespole są jakieś mniejsze czy większe tarcia, ale czy wyobrażacie sobie, że taka Phillips czy Zoll tuż przed finałami play off mówi, że ona już w tym zespole nie zagra, bo nie może dogadać się z koleżankami? Czy chwalilibyście takie zachowanie, najeżdżając na resztę drużyny, czy mocno taką postawę potępiali, uznając za nieprofesjonalne? Obstawiam, że to drugie...
Koszykówka to na szczęście nie jeden zawodnik/zawodniczka, ale zespół. Zatem nawet biorąc pod uwagę postawę w tym sezonie Maksimović, jej staty i siłę fizyczną, nie uważam, aby to było jakieś kolosalne osłabienie. Zresztą o jej "wartości" przekonałem się, oglądając półfinał PP. Jasne, może to był jej słabszy mecz, grany zresztą przez obie ekipy z przymrużeniem oka, ale nawet biorąc to pod uwagę, od liderki zespołu oczekiwałem dużo więcej, a nie bezmyślnej i egoistycznej gry.
Koszykówka to na szczęście nie jeden zawodnik/zawodniczka, ale zespół. Zatem nawet biorąc pod uwagę postawę w tym sezonie Maksimović, jej staty i siłę fizyczną, nie uważam, aby to było jakieś kolosalne osłabienie. Zresztą o jej "wartości" przekonałem się, oglądając półfinał PP. Jasne, może to był jej słabszy mecz, grany zresztą przez obie ekipy z przymrużeniem oka, ale nawet biorąc to pod uwagę, od liderki zespołu oczekiwałem dużo więcej, a nie bezmyślnej i egoistycznej gry.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Niestety ale pod koszem stoimy bardzo kiepsko - więc dla nas JELA jest bardzo wartościowa. No dla mnie jest liderką zespołu - jej brak był odczuwalny na maksa z Rowem . Przeciętna VALENTINE rządziła i dzieliła pod koszami . Zbiórki Energa przegrała 31-44.
Jela robi różnicę - tyle powiem. Amerykanek jakich mamy - jest na pęczki - ale Europejek jak JELA - jest dużo mniej
Gra Adeoli Wylie przemilczę - gdyby jeszcze trafiała te rzuty...a tak jest kicha.
Przeciwko Rynikowi pod koszem wystawiliśmy zawodniczki 3 i 4 czyli Tłumak i Page - przeciwko dwum centrom : Dosty i Valentine...No i było słabo.. Rybnik miał 16 zbiórek w ataku czyli 16 ponownych prób w ataku.
Jela robi różnicę - tyle powiem. Amerykanek jakich mamy - jest na pęczki - ale Europejek jak JELA - jest dużo mniej
Gra Adeoli Wylie przemilczę - gdyby jeszcze trafiała te rzuty...a tak jest kicha.
Przeciwko Rynikowi pod koszem wystawiliśmy zawodniczki 3 i 4 czyli Tłumak i Page - przeciwko dwum centrom : Dosty i Valentine...No i było słabo.. Rybnik miał 16 zbiórek w ataku czyli 16 ponownych prób w ataku.
dla mnie jedną z głównych bohaterek meczu jest zdobywczyni zerowej ilości punktów........ Weronika Idczak. Mimo młodego wieku poznanianka świetnie "czyta grę".
hm w trakcie meczu mowilem ze moze sytuacja Wera zero przez cały mecz a w ostatnich sekundach rzuci za 3! Chwile później złapała ... 5 faul
szczerze? Wera gra bardzo dojrzała koszykówke. Jest jedna z autorek pólfinału dla Torunia
szczerze? Wera gra bardzo dojrzała koszykówke. Jest jedna z autorek pólfinału dla Torunia
hermes46 pisze:szczerze? Wera gra bardzo dojrzała koszykówke. Jest jedna z autorek pólfinału dla Torunia
nic dodać nic ująć......dziewczyna wykorzystuje swój czas w Enerdze. No, ale do tego trzeba mieć powiedzmy.... charakter. Brawo Wera. Jestem mile rozczarowany, ale z ocenami poczekajmy na koniec sezonu.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”