Play Off: miejsca 5-8. mecze: AZS Poznań vs AZS PWSZ Gorzów

Moderatorzy: Nas, Mytek, Bury

kula
Amator
Kontaktowanie:

Play Off: miejsca 5-8. mecze: AZS Poznań vs AZS PWSZ Gorzów

Postautor: kula » 12 kwietnia 2005, 23:31

Akademickie derby po raz piąty
Jutro rozpoczną rywalizację, w fazie play-off zespoły walczące o miejsca 5-8. W Gorzowie Wielkopolskim miejscowy AZS PWSZ TelecomMedia podejmować będzie już po raz piąty, w obecnym sezonie swojego rywala „zza miedzy” AZS Poznań. W dotychczasowych spotkaniach górą okazywały się podopieczne trenera Romana Habera. A jak będzie tym razem ?.

Ekipa trenera Habera, w środowym spotkaniu zagra znacznie osłabiona. Na Litwę z powodu śmierci matki udała się bowiem środkowa Reda Jankowska, z kolei pod dużym znakiem zapytania stoi występ, w jutrzejszym meczu Joanny Jarkowskiej. Popularny „kulfon” powraca do zdrowia po bolesnej kontuzji doznanej właśnie, w pojedynku przeciw gorzowiankom, ale forma zawodniczki jest zagadką. O ewentualnym występie Jarkowskiej w jutrzejszym pojedynku zadecyduje lekarz.. Z powodu nieobecności Jankowskiej ciężar walki pod tablicami rywala będzie musiała wziąć na siebie nie dawno powołana do kadry Trenera Arkadiusza Konieckiego Natalia Mrozińska, czy podoła temu zadaniu ? - Jest młoda, ale liczę, że da sobie radę – mówi opiekun poznanianek Roman Haber .

W ekipie trenera Romana Maciejewskiego przed środową konfrontacją panuje pełna mobilizacja. Gorzowianki chcą bowiem przerwać fatalną passę porażek. Pokonać wreszcie, w „derby” poznanianki oraz zaprzeczyć również pogłoskom jakoby zespól z Gorzowa, który dawno zapewnił sobie ligowy byt „odpuszczał” mecze o czym odważnie pisała na jednym z portali internetowych osoba podająca się za koszykarkę AZS/ PWSZ.

Dotychczasowy bilans spotkań obydwu zespołów zdecydowanie przemawia na korzyść ekipy poznańskiej. AZS jeszcze pod szyldem Stary Browar pokonał dwukrotnie ówczesnego lidera pierwszoligowej stawki AZS Gorzów Wlkp. w Pucharze Polski - 78:48 i 88:49. W tym sezonie poznanianki wygrały natomiast w Akademickich Mistrzostwach Polski 69:67, Pucharze Polski 86:67 i dwukrotnie w zmaganiach o ligowe punkty 69:64 i 72:59. A z jakim nastawieniem udają się do Gorzowa akademiczki ?- Jedziemy po szóste zwycięstwo w tym sezonie- zdecydowanie odpowiada poznański trener.

Początek jutrzejszego meczu zaplanowano na godzinę 17.00. Spotkanie rewanżowe odbędzie się w najbliższą sobotę, w Poznaniu w sali POSIR przy ul. Chwiałkowskiego 34 o godzinie 15.

Info: Info własna/ Gazeta Wyborcza
Autor: Łukasz Klin
www.sportowefakty.pl

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Re: Akademickie derby po raz piąty

Postautor: Mytek » 13 kwietnia 2005, 15:17

kula pisze:Akademickie derby po raz piąty
Jutro rozpoczną rywalizację, w fazie play-off zespoły walczące o miejsca 5-8. W Gorzowie Wielkopolskim miejscowy AZS PWSZ TelecomMedia podejmować będzie już po raz piąty, w obecnym sezonie swojego rywala „zza miedzy” AZS Poznań. W dotychczasowych spotkaniach górą okazywały się podopieczne trenera Romana Habera. A jak będzie tym razem ?.

Ekipa trenera Habera, w środowym spotkaniu zagra znacznie osłabiona. Na Litwę z powodu śmierci matki udała się bowiem środkowa Reda Jankowska, z kolei pod dużym znakiem zapytania stoi występ, w jutrzejszym meczu Joanny Jarkowskiej. Popularny „kulfon” powraca do zdrowia po bolesnej kontuzji doznanej właśnie, w pojedynku przeciw gorzowiankom, ale forma zawodniczki jest zagadką. O ewentualnym występie Jarkowskiej w jutrzejszym pojedynku zadecyduje lekarz.. Z powodu nieobecności Jankowskiej ciężar walki pod tablicami rywala będzie musiała wziąć na siebie nie dawno powołana do kadry Trenera Arkadiusza Konieckiego Natalia Mrozińska, czy podoła temu zadaniu ? - Jest młoda, ale liczę, że da sobie radę – mówi opiekun poznanianek Roman Haber .
W ekipie trenera Romana Maciejewskiego przed środową konfrontacją panuje pełna mobilizacja. Gorzowianki chcą bowiem przerwać fatalną passę porażek. Pokonać wreszcie, w „derby” poznanianki oraz zaprzeczyć również pogłoskom jakoby zespól z Gorzowa, który dawno zapewnił sobie ligowy byt „odpuszczał” mecze o czym odważnie pisała na jednym z portali internetowych osoba podająca się za koszykarkę AZS/ PWSZ.

Dotychczasowy bilans spotkań obydwu zespołów zdecydowanie przemawia na korzyść ekipy poznańskiej. AZS jeszcze pod szyldem Stary Browar pokonał dwukrotnie ówczesnego lidera pierwszoligowej stawki AZS Gorzów Wlkp. w Pucharze Polski - 78:48 i 88:49. W tym sezonie poznanianki wygrały natomiast w Akademickich Mistrzostwach Polski 69:67, Pucharze Polski 86:67 i dwukrotnie w zmaganiach o ligowe punkty 69:64 i 72:59. A z jakim nastawieniem udają się do Gorzowa akademiczki ?- Jedziemy po szóste zwycięstwo w tym sezonie- zdecydowanie odpowiada poznański trener.

Początek jutrzejszego meczu zaplanowano na godzinę 17.00. Spotkanie rewanżowe odbędzie się w najbliższą sobotę, w Poznaniu w sali POSIR przy ul. Chwiałkowskiego 34 o godzinie 15.

Info: Info własna/ Gazeta Wyborcza
Autor: Łukasz Klin
www.sportowefakty.pl

to juz kolejne smutne wydarzenie w ostatnich czasach.....:( trzymaj sie Reda!!!
mam nadzieje ze Mrozik godnie zastapi Redę, mysle takze ze Asia Jarkowska w koncu zagra, choc jak napisał Kula: jej forma jest zagadka poniewaz nie grala w ofocjalnym meczu juz bardzo dawno....
tak czy inaczej mam nadzieje ze "nasze" wygraja po raz kolejny, choc zaczynam miec pewne obawy.... :? 8)

DO BOJU AZS!!!!!!!

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 13 kwietnia 2005, 18:55

TRAGEDIA....
przegralismy. sam nie wiem jak to sie moglo stac: na poczatku II polowy meczu prowadzilismy jeszcze prawie 20 punktami, zeby z ogolnym rozrachunku przegrac dwoma pkt....błagam niech mi to ktos wyjasni bo mi sie to w glowie nie miesci......
WRACAJ HERKT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
reloaded :]

Gość

Postautor: Gość » 13 kwietnia 2005, 19:16

Ciekawe która zawodniczka pozwoliła znarzucać tyle punktów Adze Szot.

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 13 kwietnia 2005, 19:25

Mytek pisze:

Myślę Mytek ,że to porównanie nie jest trafne. Herkt lubował się wręcz w przegrywaniu meczy już wygranych więc ....może warto przyrównać do kogoś innego.....Tylko do kogo? :D (może do jakże popularnego w poznańskim półświatku Słabola) :D

Awatar użytkownika
thomas72
Młodzik

Postautor: thomas72 » 13 kwietnia 2005, 20:02

hahahahahahahhahahaha wasze zdrowie :cyk:
Obrazek

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 13 kwietnia 2005, 20:44

Tylko sie gorzowiacy za bardzo nie spijcie po dzisiejszym triumfie! Cieszy mnie to ze nie gra sie na wygrane mecze a na bilans punktów!
Powiem wam tyle 2pkt to jest zadna przewaga, poza moze lekka psychologiczna!
Pare aspektów zlozylo sie na nasza porazke:
1. Brak Redy z wiadiomych przyczyn
2. Brak obecnosci kibiców AZSu Poznan w Gorzowie
3. Obca hala 8)
4. Znakomita gra Szott ( gratulacje)
5. Odpuszczenie przez nasze w koncówce

Nie ma co plakac tylko rozpykac Gorzów w sobote na Chwialce!
To jest sila to jest moc i my to zrobimy :lol: :lol:

P.S.

A co do Herkta niech tak szybko jednak nie wraca, bo w Astorii nie najlepsze tez czasy nastaly( dwa lania z Turowem Zgorzelec).
Miejmy zaufanie do Romana!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 13 kwietnia 2005, 23:01

Saletra pisze:
Mytek pisze:

Myślę Mytek ,że to porównanie nie jest trafne. Herkt lubował się wręcz w przegrywaniu meczy już wygranych więc ....może warto przyrównać do kogoś innego.....Tylko do kogo? :D (może do jakże popularnego w poznańskim półświatku Słabola) :D

:D Ten "trener" już raz zdołał spuścić silny zespół azso-quaya do niższej ligi, więc raczej nie ma co życzyć obecnemu AZSowi jego ponownego panowania ;) Słyszałem za to inne nazwisko... :) Ale na to wszystko bedzie czas po sezonie.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 14 kwietnia 2005, 18:38

Seba pisze:
:D Ten "trener" już raz zdołał spuścić silny zespół azso-quaya do niższej ligi, więc raczej nie ma co życzyć obecnemu AZSowi jego ponownego panowania ;) Słyszałem za to inne nazwisko... :) Ale na to wszystko bedzie czas po sezonie.

tak? jakie? poinformuj mnie bo o niczym(jeszcze) nie wiem...... :)

PS: moze wszechstronny i wszechobecny na wszelakich sportowych imprezach w poznaniu Rajmund Czapla?

PS2: czapla na boisko!!!! :lol:

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 14 kwietnia 2005, 21:25

Mytek pisze:
tak? jakie? poinformuj mnie bo o niczym(jeszcze) nie wiem...... :)

(...)

Seba pisze::D Ten "trener" już raz zdołał spuścić silny zespół azso-quaya do niższej ligi, więc raczej nie ma co życzyć obecnemu AZSowi jego ponownego panowania ;) Słyszałem za to inne nazwisko... :) Ale na to wszystko bedzie czas po sezonie.

;) :)
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
czarny
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: czarny » 17 kwietnia 2005, 07:08

Mecz rewanżowy był dość emocjonujący, przynajmniej dla mnie :P

szczególnie w końcówce, gdy trener Maciejewski dostał technika po (chyba) kolejnej pomyłce pana WW :evil: No i Żyłka, która... a może lepiej pozostawić pewne rzeczy niedopowiedziane :wink:

Ogólnie jak na tak poważnie osłabienie (pozdrowienia dla Justyny :) ) gorzowski AZS zaprezentował się nieźle, głównie dzięki kapitalnej (ktoś wątpi??? :P :P) postawie Agi, bez której ten zespół traci naprawdę bardzo wiele (to zresztą było widać w końcówce rundy zasadniczej - gdyby Ona była, Łódź z pewnością by nie wygrała a ja bym przez dwa dni łudził się, że to my możemy wejść do czołowej ósemki 8) 8) 8) ). Wracając jednak do meczu - kiepściutka postawa najwyższych Poznanianek (choć w końcówce trochę się sprężyły i nie pozwoliły bezkarnie wchodzić rywalkom pod kosz), bo jeśli (chyba) Żyłka wali "czapę" Redzie :shock: no to ja nie mam pytań 8) I znów zabrakło kropki nad "i", tym razem w osobie właśnie wspomnianej Justyny Żurowskiej, gdyż jej umiejętność celnego rzutu z nie do końca przygotowanej i wypracowanej pozycji byłaby wczoraj zapewne kluczem do sukcesu... a pod koniec niestety trójeczki przestały wpadać (btw. nie myślałem, że Dagmara rzuciła aż tyle oczek... ) akcje podkoszowe Agi kończyły się na wyciągniętych rękach Redy, solowe akcje Krupy i "po ptokach"

Czekamy teraz na Brzeg... oby wygrał w odpowiednich rozmiarach (wiadomo dlaczego :P )

regards

ps. jak tylko brat mój się obudzi, wrzucę Wam kilka fotek z tego meczu :)
bo na SF-ach ukażą się chyba nie wcześniej niż za 2, 3 tygodnie :?
Obrazek

you're as good as your last performance

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 17 kwietnia 2005, 09:16

Brawo dziewczyny za stworzenie bardzo emocjonującego spotkania, lecz nie do końca fair play ale to już pozostawię bez komentarzy, każdy kto był widział co sie działo :D . Pozdrowienia dla Kibiców z Gorzowa :lol:

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 17 kwietnia 2005, 09:25

czarny pisze:Mecz rewanżowy był dość emocjonujący, przynajmniej dla mnie :P

szczególnie w końcówce, gdy trener Maciejewski dostał technika po (chyba) kolejnej pomyłce pana WW :evil: No i Żyłka, która... a może lepiej pozostawić pewne rzeczy niedopowiedziane :wink:

Ogólnie jak na tak poważnie osłabienie (pozdrowienia dla Justyny :) ) gorzowski AZS zaprezentował się nieźle, głównie dzięki kapitalnej (ktoś wątpi??? :P :P) postawie Agi, bez której ten zespół traci naprawdę bardzo wiele (to zresztą było widać w końcówce rundy zasadniczej - gdyby Ona była, Łódź z pewnością by nie wygrała a ja bym przez dwa dni łudził się, że to my możemy wejść do czołowej ósemki 8) 8) 8) ). Wracając jednak do meczu - kiepściutka postawa najwyższych Poznanianek (choć w końcówce trochę się sprężyły i nie pozwoliły bezkarnie wchodzić rywalkom pod kosz), bo jeśli (chyba) Żyłka wali "czapę" Redzie :shock: no to ja nie mam pytań 8) I znów zabrakło kropki nad "i", tym razem w osobie właśnie wspomnianej Justyny Żurowskiej, gdyż jej umiejętność celnego rzutu z nie do końca przygotowanej i wypracowanej pozycji byłaby wczoraj zapewne kluczem do sukcesu... a pod koniec niestety trójeczki przestały wpadać (btw. nie myślałem, że Dagmara rzuciła aż tyle oczek... ) akcje podkoszowe Agi kończyły się na wyciągniętych rękach Redy, solowe akcje Krupy i "po ptokach"

Czekamy teraz na Brzeg... oby wygrał w odpowiednich rozmiarach (wiadomo dlaczego :P )

regards

ps. jak tylko brat mój się obudzi, wrzucę Wam kilka fotek z tego meczu :)
bo na SF-ach ukażą się chyba nie wcześniej niż za 2, 3 tygodnie
:?

a wlasnie...czemu tak szybko sie zmyliscie po meczu? trzeba bylo zostac jeszcze chwilke :wink: no chyba ze transport do domu gonił :)

Awatar użytkownika
czarny
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: czarny » 17 kwietnia 2005, 13:26

nawet nie mów...

pożegnałem się z wszystkimi i na dworzec a tu doopa. pociąg o 17.35 nie jechał bo akurat w soboty nie jedzie ;/ wiec udałem sie do Casanovy :P

i w sumie moglem zaczekać... :(
Obrazek

you're as good as your last performance

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 17 kwietnia 2005, 14:19

a w koncu to jakikolwiek pociag pojechał? nie ma to jak polskie koleje panstwowe...... :evil:

Wróć do „AZS Poznań”