Przed meczem: ŁKS Łódź - Cukierki Odra

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
NARVANY
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: NARVANY » 13 kwietnia 2005, 16:21

DO BOJU DO BOJU DO BOJU ODRA BRZEG!!!

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 13 kwietnia 2005, 16:49

I TAK WYGRA ODRA BRZEG, CUKIERKI - 5 MIEJSCE.... DOLORES I LENA POMOGA....... :lol:

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 13 kwietnia 2005, 16:50

LKS 20:6 CUKIERKI, CALIK I TROJANOWSKI SEDZIUJA.... DAWAC ODRAAAAAA

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 15 kwietnia 2005, 07:09

Rewanż koszykarek ŁKS z Cukierkami też w osłabieniu

Piątek, 15 kwietnia 2005r.

W niedzielę, o godz. 17, w hali w Brzegu, koszykarki ŁKS rozegrają rewanżowy mecz z miejscowym zespołem Cukierki.

Obrazek
W dynamicznej akcji Magdalena Arażny (z lewej). Fot. Paweł Łacheta

Łodzianki w pierwszym spotkaniu z drużyną z Brzegu sprawiły dużą niespodziankę, wygrywając u siebie rożnicą 11 punktów. Czy to wystarczająca zaliczka, aby móc liczyć na końcowy sukces? W tym dwumeczu liczy się różnica małych punktów.

Mirosław Trześniewski, I trener ŁKS: – Jestem pełen uznania dla moich podopiecznych za postawę, w pierwszym pojedynku. Teoretycznie stały na straconej pozycji. Cukierki dysponują z całą pewnością bardziej wartościowym zestawem kadrowym, miały ambicję walczyć nawet o miejsce 1 – 4 w ekstraklasie. A jednak nasza drużyna potrafiła w tym pojedynku wznieść się na wyżyny i pokazać klasę. To dobrze o niej świadczy.

Z całą pewnością Cukierki na własnym parkiecie będą zespołem jeszcze trudniejszym do pokonania. Na nasze nieszczęście mamy nadal poważne kłopoty kadrowe. Myślałem, że w Brzegu wystąpi Birute Dominauskaite, ale nadal choruje. Na dodatek kłopoty zdrowotne, typu alergicznego, nawiedziły Magdalenę Arażny i musi poddać się leczeniu. Nie muszę tłumaczyć, że brak tych dwóch koszykarek to bardzo poważne osłabienie naszej drużyny.

Mogę jednak zapewnić, w imieniu zawodniczek, że łatwo swej skóry nie sprzedadzą. Z całą pewnością powalczą bardzo ambitnie i skoncentrowane. Jeżeli do tego dopisze skuteczność strzelecka Agnieszce Makowskej i jej koleżankom to Cukierki mogą nie odrobić z nawiązką straty poniesionej w Łodzi. Liczę na taki właśnie przebieg zdarzeń w Brzegu.

(m. st.) - Express Ilustrowany

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 15 kwietnia 2005, 08:59

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”