TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2012/1013

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Re: TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2012/1013

Postautor: paulo2907 » 08 maja 2012, 18:25

Cóż, jeśli chodzi o Lecię na razie nic oficjalnie nie wiadomo, ale coraz więcej wskazuje na jej transfer do CCC. :roll: Szkoda, bardzo szkoda, bo tak jak już ktoś napisał - z trójki: Pawlak, Krężel, Leciejewska, ta ostatnia właśnie najbardziej przydałaby się Wiśle w przyszłym sezonie. Po pierwsze - z powodu umiejętności (pokazała je choćby w finale), a chyba jeszcze bardziej ważne, że na pozycjach 4-5 byłaby w zasadzie jedyną Polką (Czarneckiej nie liczę). Teraz jeśli nie wypalą rozmowy z Bibą, będzie naprawdę niewesoło... Osoby piszące, że Polki mogą być byle jakie, przestrzegam, że nie wiadomo jeszcze, jakie będą przepisy w przyszłym sezonie. Jeśli wróci zasada z dwiema Polkami non stop, a może jeszcze na dokładkę nie więcej niż szóstka zagranicznych, będzie nieciekawie. :roll: To jest całkiem możliwe, tym bardziej, że do CCC może trafić również Idczak. Czyżby więc tam już "wiedzieli", jakie będą zasady w nowym sezonie? Przypomnę, że właśnie m. in. z powodu nieodpowiedniego "rozmieszczenia" polskich zawodniczek - w szczególności braku odpowiednich pań na obwodzie - wiślaczkom nie udało się wejść do finału, a rok później nawet do półfinału PLKK. Teraz nie powinno być takiego dramatu, ale jeśli nowe przepisy by weszły i w Polkowicach byłby jakiś trener, to szanse mogą się bardzo wyrównać. Z polskich PF przychodzą mi na myśl dwa, maksimum trzy nazwiska, ale aż boję się je napisać, bo mam duuuże obawy, czy to wypaliłoby w jakikolwiek sposób... Na marginesie - bardzo szkoda, że Milovanović zaklepała już powrót do Sopronu.

PS. Jeśli budżet Wisły ma być tak miażdżąco wyższy od budżetu CCC, to tym bardziej nie byłoby jakichkolwiek problemów, aby Lecia została w Krakowie, skoro management Wisły chciał ją zatrzymać na kolejny sezon. Tak przy okazji - po zruganiu mnie wczoraj przez forumowicza o nicku Encyklopedia, wnioskuję, że budżet CCC w tym sezonie wynosił w granicach 1 mln, może 1,2 mln zł. To byłby prawdziwy fenomen, zatem fenomenem są te opowieści "wszechwiedzącego" obywatela Polkowic...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 08 maja 2012, 18:28

Szkoda byłoby jakby Weronika odeszła, gdyż to jedna z najlepszych rozgrywajek w Polsce, w dodatku ciagle się rozwija..ale Polkowicom ciężko odmówić, mimo dochodzących słuchach o problemach raczej będą mieli silną drużynę, grają przecież w Eurolidze.

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 08 maja 2012, 18:35

CCCPOLK pisze:
Encyklopedia pisze:CCC poważnie zainteresowane pozyskaniem Weroniki Idczak z Energii. Miałaby ona zastąpić Agatę Gajdę w zespole, a sprawa Leciejewskiej na 95 % jest już przesądzona- będzie grała w pomarańczowym trykocie w przyszłym sezonie.

Czyżby Pan M. w końcu przejrzał na oczy?
Mam nadzieje, że TAK !!

Mam nadzieję, że w Polkowicach będzie silny team, który powalczy w Eurolidze oraz z Wisła o MP :)

Wasz team może być silny, ale jeśli nadal przez co najmniej 25-30 min po parkiecie będzie hasać pewna rosyjska supergwiazda, a na stanowisku trenera będzie vacat, to nawet przy ewentualnym wprowadzeniu przepisu o dwóch Polkach, szans na zdetronizowanie Wisły nie będziecie mieć zbyt dużych...

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 08 maja 2012, 18:41

spokojnie jest jeszcze troche wolnych Polek, wiec strate Magdy da sie jakos zapelnic...
ktos wie czy Piekarska podpisala juz kontrakt na kolejny sezon?;) chetnie bym ja w Wisle widziala( tu pewnie niektorzy sie zdziwia :mrgreen: ) albo Marte Jujke(zostaje w Toruniu?)
do tego Ola Pawlak i Polki sa ;)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 08 maja 2012, 18:53

Jujka w Wiśle - niektórzy pewnie drżą na samą myśl o tym, ze względu na pewien rozdział jej kariery :lol:

Encyklopedia
Nowy na forum

Postautor: Encyklopedia » 08 maja 2012, 19:00

Budżet CCC jest w tym sezonie zagadką nieodgadnioną, tylko pan Miłek wie, ile kasy w zespół zamierza wpompować. Choć i do tego mam pewne wątpliwości. Nie rozumiem skąd tyle jadu na forum się ukazało, słowa te kieruje do paulo, ja nikogo nie atakuje, a przedstawiam jedynie fakty, tudzież głośne spekulacje, nie rozumiem po co wprowadzać tak nieprzyjemną atmosferę na forum, tylko z tego powodu, że ktoś w pewnej kwestii może wiedzieć więcej. A budżetu rzeczywiście spodziewałem się niewiele większego niż wspomniałeś, bo na to się przez długi czas zanosiło. Tak czy siak, w mojej opinii, w tym sezonie Wisła będzie poza zasięgiem wszystkich. Przynajmniej w PLKK.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 08 maja 2012, 19:11

Nie znając warunków kontraktu - bo on mógłby gwałtownie zmienić obraz sytuacji - to oczywiscie wydaje się że to b. dobry ruch ze strony Polkowic, przy czym gównie dlatego ze zabiera nam zawodniczkę na którą pewnie dosc mocno liczyliśmy. Przy czym tak jak napisałem juz parę dni - nie wierze ze to ona miała być nasza pierwsza "4-ka". Bo na to się IMO nie nadaje - przy naszych aspiracjach. I to samo dotyczy Polkowic - jesli chcą powalczyć w euro a także nas zdetronizować to potrzebują jeszcze 2 zawodniczek podkoszowych i to o klasie sporo wyższej od Leci. Bo choć uważam ze jeśli będzie zdrowa to ma szans być Polką nr 3 sposób tych które bawią się w ten sport, to jednak w przeciwieństwie do 1 i 2 (czyli Biby i Ewki) ona nie odstaje od reszty , a przez to nie robi "różnicy". Inaczej mówiąc - nie spodziewam się by to panie made in Poland odegrały kluczową rolę w walce o MP (nawet jeśli zmieniono by przepisy dotyczące ich limitu)

PS> CHomać, Piekarska, IMO odpadają z grę naszych zainteresowań, bo na grę na 4 nadają sie średnio a przy Charles i Horti kolejnego typowego C nam średnio potrzeba.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 08 maja 2012, 19:16

ann pisze:spokojnie jest jeszcze troche wolnych Polek, wiec strate Magdy da sie jakos zapelnic...
ktos wie czy Piekarska podpisala juz kontrakt na kolejny sezon?;) chetnie bym ja w Wisle widziala( tu pewnie niektorzy sie zdziwia :mrgreen: ) albo Marte Jujke(zostaje w Toruniu?)
do tego Ola Pawlak i Polki sa ;)

A ja uważam, że dzięki jej stylowi bycia współpraca z Hernandezem układałaby się wręcz modelowo. :lol: Natomiast Jujka to tykająca bomba zegarowa, jeśli chodzi o zdrowie, więc byłoby to szalone ryzyko. Celowo pisałem o PF, bo pozycję centra mamy raczej obsadzoną, no chyba, że przyjdzie jeszcze jedna pani grająca na pozycji nr 5 i czasem będziemy grać "na dwa centry" (jedno z najczęściej powtarzanych, a zarazem najgłupszych sformułowań red. Łabędzia).

Encyklopedia pisze:Budżet CCC jest w tym sezonie zagadką nieodgadnioną, tylko pan Miłek wie, ile kasy w zespół zamierza wpompować. Choć i do tego mam pewne wątpliwości. Nie rozumiem skąd tyle jadu na forum się ukazało, słowa te kieruje do paulo, ja nikogo nie atakuje, a przedstawiam jedynie fakty, tudzież głośne spekulacje, nie rozumiem po co wprowadzać tak nieprzyjemną atmosferę na forum, tylko z tego powodu, że ktoś w pewnej kwestii może wiedzieć więcej. A budżetu rzeczywiście spodziewałem się niewiele większego niż wspomniałeś, bo na to się przez długi czas zanosiło. Tak czy siak, w mojej opinii, w tym sezonie Wisła będzie poza zasięgiem wszystkich. Przynajmniej w PLKK.

Nie atakuję Cię, tylko podważam wiarygodność i logikę tego, co piszesz, a to znacząca różnica. Jesteś bardzo świeżym forumowiczem i tym bardziej Twoje informacje trzeba brać po kilka razy w nawias. I powtarzam - jeśli budżet Wisły byłby tak wysoki, szczególnie wobec rodzącego się w bólach planu wydatków na nowy sezon ekipy CCC (bo przecież podobno Miłek sam jeszcze nie wie co zrobi), to przynajmniej jedna zawodniczka z duetu Ewka - Lecia zostałaby w Krakowie.

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 08 maja 2012, 21:40

Ciekawa ta przepychanka o Lecię - jakby nie było najbardziej obok Pawlak przepłaconą Polkę w lidze. 8)
Fakt, że jej wartość dla Wisły drastycznie podskoczyła, bo opcja Jujka/Piekarska byłaby mało rozsądna przy obecności tak świetnego centra jak Charles i bardzo solidnej (na poziomie euroligowym) Horti. Jeśli Lecia odejdzie do CCC, a Biba pojedzie na Zachód, to właściwie Wisła by zbilansować jakoś skład powinna poszukać kogoś typu: Gulak-Lipka (potrafi grać na PF, ale to tak naprawdę lepszy model Czarneckiej i chyba najlepsze sezony - rok i dwa lata temu - ma już za sobą, albo kogoś z duetu Żurowska / Mieloszyńska. O Koc nie piszę, bo liczyłem, że może nasi pomyślą o niej w kontekście gry w zespole z Gdyni (jakkolwiek by się nie nazywał). Oczywiście nie muszę pisać, że szanse Czarneckiej na pozostanie w Wiśle przez te zawirowania z wysokimi błyskawicznie rosną. 8)
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 08 maja 2012, 21:47

Oczywiście nie muszę pisać, że szanse Czarneckiej na pozostanie w Wiśle przez te zawirowania z wysokimi błyskawicznie rosną.

no tak Czarna zostaje( choc w sumie patrzac na to co sie dzieje niczego nie mozna byc pewnym...) i co z tego. Polka w skladzie jest.smutne to, ale Polkami ani PLKK ani tym bardziej Euro sie nie zawojuje... wiec licze na kolejne dobre zagraniczne zakupy 8) i dwie Polki do uzupelnienia skladu.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

santos
Nowy na forum

Postautor: santos » 08 maja 2012, 23:30

Idczak wydaje się być rozsądną dziewczyną i mam nadzieję, że zdecyduje się odgrywać ważną rolę w Toruniu niż grzać ławę w Polkowicach.
TORUN GO !!!

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 09 maja 2012, 08:17

santos pisze:Idczak wydaje się być rozsądną dziewczyną i mam nadzieję, że zdecyduje się odgrywać ważną rolę w Toruniu niż grzać ławę w Polkowicach.

Z tego przynajmniej w grodzie Kopernika dała się poznać, ale money może zdziałać bardzo wiele.
I taka mała dygresja: proszę zwrócić uwagę; Wisła może stracić Magde L. i już jest problem,bo dobrych polskich koszykarek na pozycjach podkoszowych jest, jak na lekarstwo. Myśli idą nawet w kierunku transferu zawodniczki, która praktycznie 1,5 roku nie była w profesjonalnym baskecie. 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 09 maja 2012, 08:53

matrix pisze:
santos pisze:Idczak wydaje się być rozsądną dziewczyną i mam nadzieję, że zdecyduje się odgrywać ważną rolę w Toruniu niż grzać ławę w Polkowicach.

Z tego przynajmniej w grodzie Kopernika dała się poznać, ale money może zdziałać bardzo wiele.
I taka mała dygresja: proszę zwrócić uwagę; Wisła może stracić Magde L. i już jest problem,bo dobrych polskich koszykarek na pozycjach podkoszowych jest, jak na lekarstwo. Myśli idą nawet w kierunku transferu zawodniczki, która praktycznie 1,5 roku nie była w profesjonalnym baskecie. 8)

Bez przesady..ja nie widzę problemu. Nie Leciejewska to sięgną po Walich, Koc czy A. Pawlak np. i na ligę w zupełności to wystarczy. Nie Polki stanowią teraz o sile zespołów w PLKK.

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 09 maja 2012, 08:59

DP: Biba w Fenerbahce

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 09 maja 2012, 09:08

bart_81 pisze:
Bez przesady..ja nie widzę problemu. Nie Leciejewska to sięgną po Walich, Koc czy A. Pawlak np. i na ligę w zupełności to wystarczy. Nie Polki stanowią teraz o sile zespołów w PLKK.

no oczywiście, ale ławę w Eurolidze trzeba czymś zapełnić. Pieniądz jest jeden, a każda koszykarka z charakteru zupełnie inna. Nie trzeba też koniecznie od razu lecieć po nowy zakup (zawodniczka) do pierwszego lepszego sklepu (klub). 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”