Co słychać w Toruniu ?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: Co słychać w Toruniu ?
http://www.sportowefakty.pl/koszykowka/310131/katarzynki-gromia-rywalki-w-sparingu
Zabrakło Michael ... Najważniejsze, że zagrała Monia !!!
Zabrakło Michael ... Najważniejsze, że zagrała Monia !!!
TORUN GO !!!
-
Septymiusz
- Młodzik
Czy ktoś się orientuje w jakiej cenie/ jeśli w ogóle będą w sprzedaży karnety na ten sezon ?
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Mam pytanko do toruńskich kibiców. W piątek AZS ma grać sparing z Energą, a w sobotę mamy grać jeszcze z zespołem z Litwy..Czy to jest w ramach jakiegoś turnieju? Czy po prostu takie zwykłe gry towarzyskie? Zna ktoś może rozkład i godziny meczów?
edit: ok już wszystko wiem. Pojawiła się informacja na stronie plkk.
edit: ok już wszystko wiem. Pojawiła się informacja na stronie plkk.
Taki memoriał Małgorzaty Dydek
W piątek o 18 Energa - Gorzów
Sobota Gorzów - zespół z litwy o 13
Niedziela Energa - z.z. Litwy 0 11
nowa strona Energi Toruń
https://www.facebook.com/pages/Energa-T ... 1570003129
W piątek o 18 Energa - Gorzów
Sobota Gorzów - zespół z litwy o 13
Niedziela Energa - z.z. Litwy 0 11
nowa strona Energi Toruń
kev pisze:nowa strona Energi Toruń
kev nie rób sobie jaj przede wszystkim z kibiców Katarzynek. Zespół z Litwy to Sirenos Kowno (3 miejsce w ubiegłym sezonie).
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Energa Toruń kontra Kowno i Gorzów. Ostatni test przed derby
Dodano: 20 września 2012, 16:45
Lepszy brązowy medalista Ford Germaz Ekstraklasy czy może ligi litewskiej? Przekonamy się o tym w ten weekend w Toruniu pod Turnieju im. Małgorzaty Dydek.
Pojedynek toruńskiej Energi z Sirenos Kowno zwieńczy towarzyski turniej w hali toruńskiego "spożywczaka". Filarami ekipy z Kowna są trzy koszykarki. Najskuteczniejszym strzelcem w poprzednim zespole była Rasa Zemantauskaite. Doświadczona rozgrywająca ma za sobą kilka sezonów w lidze francuskiej, a w poprzednim sezonie notowała na koncie blisko 17 pkt w każdym meczu. Pod koszem świetnie spisuje się środkowa Kristina Alminate (15,5 pkt i 9,5 zbiórek), a wspiera ją skrzydłowa Egle Taraseviciute (10,4 pkt i 8,3 zb).
W piątek Energa zagra z przeciwnikiem z polski ligi - AZS PWSZ Gorzów. Kłopoty finansowe sprawiły, że niedawnego jeszcze finalisty i euroligowca gorzowianki stały się zespołem środka tabeli. Co nie znaczy, że łatwym do pokonania, bo z drużynami trenera Dariusz Raczyńskiego zawsze ciężko się gra.
AZS PWSZ Gorzów przyjedzie do Torunia już z Sybil Dosty, która nie grała jeszcze podczas turnieju w Halle (jedno zwycięstwo w czterech meczach). Wcześniej dołączyły rozgrywająca z USA Ariana Moorer i Nigeryjka z amerykańskim paszportem Chineze Nwagbo. Oprócz nich o sile gorzowskiego zespołu będą stanowić Agnieszka Skobel, Agnieszka Makowska i Aleksandra Drzewińska.
Terminarz turnieju: piątek, godz. 18:00 - Energa Toruń - AZS PWSZ Gorzów; sobota, godz. 13.00 - AZS PWSZ Gorzów - Sirenos Kowno; niedziela, godz. 11:00 - Energa Toruń - Sirenos Kowno
(jp)
A to ciekawe
http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/ar ... F120929935
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
No to po pierwszym meczu w turnieju im. Gosi Dydek
http://marlow.blox.pl/2012/09/Katarzynk ... udzen.html
http://marlow.blox.pl/2012/09/Katarzynk ... udzen.html
Czy wiadomo co ze Spears?
przemoe pisze:Czy wiadomo co ze Spears?
dzisiaj ma być wiadomo po rezonansie. Szkoda by było (oby wszystko ze zdrowiem było jak najbardziej ok.), bo w takim stylu grającej zawodniczki to ja w Toruniu dawno nie widziałem.
-
Septymiusz
- Młodzik
Według informacji z dzisiejszych Nowości - Spears ma odpocząć od koszykówki 3 tygodniu, czy wróci potem do gry to pewnie kwestia tego jak się zaleczy uraz. Właściwie to chyba powinniśmy się przyzwyczaić, że rzadko zaczynamy sezon w pełnym zestawieniu. Jeśli jednak Nicole Michael wróci do gry w sobotę to niekoniecznie brak Britney będzie widoczny.
http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20121013/SPORT03/121019611&NoCache=1 ogromne problemy w Toruniu!
Kolejny kryzys w toruńskim sporcie. Energa Toruń na krawędzi?
Klub początkowo próbował tłumaczyć absencję najlepszej koszykarki kontuzją, ale prawda szybko wyszła na jaw. - Dwa tygodnie temu klub obiecał, że ureguluje pensje zagranicznych koszykarek. W piątek pieniędzy nadal nie było, więc agent Ross zabronił jej treningów i gry w lidze. Już wcześniej koszykarka dostawała takie sygnały, ale bardzo chciała grać i je ignorowała - mówi trener Elmedin Omanić.
W przypadku koszykarek zaległości dotyczą tylko tego sezonu, ale są znacznie dłuższe w przypadku sztabu szkoleniowego. Trener Elmedin Omanić był już bliski rezygnacji z pracy szkoleniowca "Katarzynek". - Wstępnie powiedziałem w klubie przed sezonem, że odejdę po zwycięstwach z Artego i ROW Rybnik. Ostatecznie jednak nie chciałem zostawiać klubu w trudnej sytuacji. Kocham koszykówkę i nudziłbym się w domu bez pracy - mówi bośniacki szkoleniowiec, który poprowadził Energę do dwóch brązowych medali w lidze.
Większym problemem jest brak środków na dalszą grę. Energa Toruń liczy na umowę z drugim sponsorem strategicznym, ale rozmowy się przeciągają od miesięcy. - Trzeba zacząć rozmawiać o koszykówce, żeby uratować ten sport w Toruniu. Kibice może nie zdają sobie sprawy, w jak trudnej sytuacji jest klub. Teraz wszyscy ratują hokej i dobrze, bo każda dyscyplina zasługuje na szanse. Ale my także potrzebujemy pomocy - podkreśla Omanić.
pomorska.pl
Kolejny kryzys w toruńskim sporcie. Energa Toruń na krawędzi?
Klub początkowo próbował tłumaczyć absencję najlepszej koszykarki kontuzją, ale prawda szybko wyszła na jaw. - Dwa tygodnie temu klub obiecał, że ureguluje pensje zagranicznych koszykarek. W piątek pieniędzy nadal nie było, więc agent Ross zabronił jej treningów i gry w lidze. Już wcześniej koszykarka dostawała takie sygnały, ale bardzo chciała grać i je ignorowała - mówi trener Elmedin Omanić.
W przypadku koszykarek zaległości dotyczą tylko tego sezonu, ale są znacznie dłuższe w przypadku sztabu szkoleniowego. Trener Elmedin Omanić był już bliski rezygnacji z pracy szkoleniowca "Katarzynek". - Wstępnie powiedziałem w klubie przed sezonem, że odejdę po zwycięstwach z Artego i ROW Rybnik. Ostatecznie jednak nie chciałem zostawiać klubu w trudnej sytuacji. Kocham koszykówkę i nudziłbym się w domu bez pracy - mówi bośniacki szkoleniowiec, który poprowadził Energę do dwóch brązowych medali w lidze.
Większym problemem jest brak środków na dalszą grę. Energa Toruń liczy na umowę z drugim sponsorem strategicznym, ale rozmowy się przeciągają od miesięcy. - Trzeba zacząć rozmawiać o koszykówce, żeby uratować ten sport w Toruniu. Kibice może nie zdają sobie sprawy, w jak trudnej sytuacji jest klub. Teraz wszyscy ratują hokej i dobrze, bo każda dyscyplina zasługuje na szanse. Ale my także potrzebujemy pomocy - podkreśla Omanić.
pomorska.pl
-
Septymiusz
- Młodzik
Wobec kłopotów jakie trawią obecnie Katarzynki i wszystkich wypowiedzi Omanica po sobotnim meczu, nabrałem bardzo duży szacunek do naszego trenera. Skoro klub zalega mu z wypłatami nie tylko za ten sezon, a on mimo wszystko zdobył z tym zespołem brązowy medale i nadal nie odszedł to ja jestem pod ogromnym wrażeniem. Można sobie pomyśleć, że z pewnością Bośniak ma takie oszczędności, że może pozwolić sobie na "wolontariat", ale kto z nas przy zdrowych zmysłach pracował by za darmo ?
Sam nawet jeszcze nie tak dawno byłem zdanie, że trzeba zmienić trenera, ale obecnie nie wyobrażam sobie aby ktokolwiek inny mógłby być szkoleniowcem w Toruniu. Jestem teraz w stanie wierzyć, że Bośniak swoją koncepcją, warsztatem i z pewnym zapleczem finansowym może osiągnąć podobny wynik jak rok temu. Tylko czy aby na pewno będzie mu dane grać tym składem i czy w ogóle koszykówka w Toruniu przetrwa ?
Czarne chmury nad toruńskim sportem, które mam nadzieję uda się rozpędzić bo poza Toruniem i kibicami z grodu Kopernika, także na pewno PLKK straci na atrakcyjności gdyby w Polsce zniknął z mapy koszykówki kolejny ośrodek koszykarski.
Sam nawet jeszcze nie tak dawno byłem zdanie, że trzeba zmienić trenera, ale obecnie nie wyobrażam sobie aby ktokolwiek inny mógłby być szkoleniowcem w Toruniu. Jestem teraz w stanie wierzyć, że Bośniak swoją koncepcją, warsztatem i z pewnym zapleczem finansowym może osiągnąć podobny wynik jak rok temu. Tylko czy aby na pewno będzie mu dane grać tym składem i czy w ogóle koszykówka w Toruniu przetrwa ?
Czarne chmury nad toruńskim sportem, które mam nadzieję uda się rozpędzić bo poza Toruniem i kibicami z grodu Kopernika, także na pewno PLKK straci na atrakcyjności gdyby w Polsce zniknął z mapy koszykówki kolejny ośrodek koszykarski.
oj tam na bialym koniu wejdzie sponsor (ten lipcowy). Do tego dojdzie jeszcze Jazz i bedziemy miec Eurolige.
Hokiej padł, pilka nozna dogorywa i na koniec czas na koszykarki. Ale żuzel ma sie dobrze!
Hokiej padł, pilka nozna dogorywa i na koniec czas na koszykarki. Ale żuzel ma sie dobrze!
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
-
rodgers-kibic z torunia
- Kadet
żużel już też był na skraju upadku i udało mu się podnieść..może z koszem będzie podobnie, choć raczej ciężko się spodziewać, że znajdzie się kolejny "mąż opatrznościowy" toruńskiego sportu. Niestety takie czasy, że wszechobecny kryzys odbija się również na sporcie. Miasta z dużą ilością ligowych drużyn mają w pewnym sensie utrudnioną sytuację. Wierzę jednak, że będziemy mieli jeszcze okazję oglądać mecze koszykarek na wysokim poziomie.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”