9 kolejka FGE - temat zbiorczy

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

hermes46
Kadet

Re: 9 kolejka FGE - temat zbiorczy

Postautor: hermes46 » 04 listopada 2012, 13:19

czyli ...luty. Bedzie juz nie potrzebna bo za chwile sie dowiemy ze ma jeszcze okres rehabilitacji i wyjdzie ...maj :lol:
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

kuba89
Nowy na forum

Postautor: kuba89 » 04 listopada 2012, 16:09

będzie można gdzieś na necie obejrzeć mecz Polkowice-Gdynia?

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 04 listopada 2012, 16:26

na hali w Polkowicach? :lol:

jak masz TVP Wrocław to bedzie transmisja
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 04 listopada 2012, 18:10

Po przyjeździe Tiny wczoraj w Toruniu w 1 połowie Wiślaczki jakby bardziej pewne i spokojne na boisku. Nie mam pojęcia czy akurat to było głównym powodem, ale bardzo dobra skuteczność (prawie 60 % po 2 kwartach), wybieranie w miarę najlepszych rozwiązań w ataku i szukanie najoptymalniejszych pozycji rzutowych, zespołowość, dobra obrona i wreszcie pewne zastawienie bronionej tablicy dawały efekt w postaci naprawdę dobrej gry niezależnie od tego że Toruń był w tym czasie bardzo nieskuteczny i mało agresywny w obronie. Niestety po przerwie naszym zawodniczkom wydawało się chyba, że mecz już wygrany i można zacząć grać wolno, statycznie i bez specjalnej walki w obronie. Toruń zaczął grać mocną obroną na całym boisku i efektem kilka naszych głupich strat nawet na swojej połowie. Na szczęście w porę się obudziliśmy i parę spokojnie zagranych akcji w czym jednak spora zasługa Tiny, która może sama strasznie pudłowała (swoje 2 z 4 celnych rzutów z gry trafiła w ostatnich 2 minutach), ale potrafiła wypracować pozycję drugiej z wysokich zawodniczek (odegrania pierwsza klasa), tylko nasze pozostałe wysokie muszą to bardziej wykorzystywać bo już widać że może to być jedno z naszych istotnych zagrań. Trójki Pawlak i wreszcie Ouviny oraz w końcu zbiórki Stampaliji na bronionej tablicy pozwoliły w miarę spokojnie rozegrać ostatnie 2 minuty.
Debiut Tiny średni, choć już widać było u niej łatwość zbierania jak i znajdowania sobie pozycji, a także zmysł do grania z partnerkami mimo braku treningu z drużyną. Pewnym problemem może być sposób sędziowania w naszej lidze. Charles to bardzo silna zawodniczka, a nasi sędziowie do walki w polu trzech sekund czy to o zbiórkę czy o pozycję rzutową nie pozwalają i gwizdają jak tylko dochodzi do lekkiej rywalizacji fizycznej co powoduje, że jednak Tina musi się trochę na takie gwizdki przygotować i przestawić na delikatniejsze granie. Niestety na zmianę sposobu sędziowania na bardziej euroligowy sposób nie ma co raczej liczyć.
Podsumowując wczoraj bardzo mądrze i skutecznie zagrała Żurowska, nieźle DeMondt, Ouvina, Pawlak i Stampalija. Słabo Krężel (braki w obronie spore, 4 złe podania w ataku, sytuację trochę ratują jej dwie "trójki") i Horti (w jej wypadku nic już sytuacji nie ratuje, osobiste tragedia, brak zbiórek i zastawienia tablicy w obronie, wytłumaczeniem chyba tylko zmęczenie ciężką walką w ubiegłą środę). W Toruniu bardzo dobrze Koc i Michael (głównie w 2 połowie), nieskuteczne Tłumak i Ross, rozegranie też kulało - większość udanych akcji po indywidualnych wejściach na kosz Michael czy Misiek, a podkreśleniem problemów z rozgrywaniem fragment 4 kwarty kiedy za rozegranie odpowiadała Ross, a nominalnych "jedynek" Idczak i Bell nie było w ogóle na boisku.
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 04 listopada 2012, 18:12

Jesli ta pauza Spears ma aż tyle trwac . to nie mozna jej trzymac !!!! Trzeba jej podziekowac. No sorry ale to kasa w bloto . podobnie zreszta jak z Krawiec - ja chce ja widziec w koncu na parkiecie a jak nie to GOODBYE

Natomiast szybkie GO HOME adresuje CVETANOVIC !!!!

mysle ze miejsce 4 po RZ jest w zasiegu Energi - a trzeba przemeblowac sklad - bo i tak gra opiera sie na 4 Polkach + Ross , Michael. reszta nie wnosi niczego do gry.....

Wiec poki co ciesze sie że tym skladem wyrwalismy zwyciestwa w Rybniku i Gdyni ...

dzialacze mają nad czym myslec

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 04 listopada 2012, 18:30

No i Leah uratowała wynik na 3s przed końcem kwarty.
Obrazek
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 04 listopada 2012, 20:25

No dobra ale co znowu wycudowała Misiuk ? PO RAZ KOLEJNY jakaś kontuzja? Czy może jakieś przeziębienia, grypy tudzież jak to uwielbiają tytułować nasze koszykarki "problemy rodzinne" :roll: ?

Awatar użytkownika
pafelek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: pafelek » 04 listopada 2012, 21:05

04.11.2012 CCC Polkowice [73] - [42] Centrum Wzgórze Gdynia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

więcej fot: http://www.mojepolkowice.pl/photogallery.php?album_id=183

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 05 listopada 2012, 00:08

Ostatnie zdjęcie, które zamieścil tu Pafelek - zdecydowanie dałbym "lubię to". 8) Widać, że w Polkowicach poszli po rozum do głowy i koszykarki grają już wnormalnych spodenkach.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 05 listopada 2012, 16:06

kazde zdjecie PAFELKA to dodatkowy bonus do meczu!!!

PS Lubie to!

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 07 listopada 2012, 20:15

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”