TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2012/1013

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

hermes46
Kadet

Re: TRANSFERY, plotki, informacje- SEZON 2012/1013

Postautor: hermes46 » 08 listopada 2012, 17:07

Zmiany w Centrum Wzgórze Gdynia. Na stanowisku trenera zespołu Mirosława Noculaka zastąpił Wadim Czeczuro.

Pełnomocnikiem Zarządu ds. Organizacyjnych, występującego w roli Prokurenta został natomiast Roman Ludwiczuk.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 08 listopada 2012, 18:03

WTF???? Ludwiczuk??? K..., to jakby Latę wziąć do klubu piłkarskiego

Awatar użytkownika
sebzinho
Młodzik

Postautor: sebzinho » 08 listopada 2012, 18:48

danpe_ pisze:
sebzinho pisze:i po co ta zaczepka ? czasami mam wrażenie, że nie którzy zazdroszczą, że nie które ekipy mają dobrego sponsora. chyba, że coś źle zrozumiałem to wytłumacz mi to, a jak nie to zajmij się swoim podwórkiem.

To zrozumiałe, że biedne kluby będą zazdrościć, czy to coś nienormalnego? Moim zdaniem nie. Każdy chciałby mieć bogatego sponsora, wspomniany w poprzednich postach ROW Rybnik chciałby mieć zapewnę jakiegokolwiek sponsora...

Poza tym źle zrozumiałeś. Zajmuję się handlem i stwierdzam fakty - wiem jakie są spadki w budowlance, podobnie w deweloperce, mniej więcej wiem jakie w spożywce, branży samochodowej. Zastanawiam się, czy przypadkiem nie okaże się, że Germaz w przyszłym roku zrezygnuje ze sponsora tytularnego FGE, jeśli nie - to trzeba im pogratulować mądrego prowadzenia firmy.

Natomiast nic nie słyszałem, aby Can-Pack miał jakiekolwiek kłopoty, czy spadki sprzedaży więc na chwilę obecną nie muszę się zajmować swoim podwórkiem od tej strony.

Zresztą biorąc pod uwagę, że temat tego wątku jest ogólny i dotyczy całej ligi, pozwolę sobie wypowiadać się również na temat m.in. Twojego podwórka. A i tak robię to delikatnie, w przeciwnym razie bym sobie umieścił w podpisie "Dziękujemy Musina" ;)

To sorka, zrozumiałem to jako zaczepkę;) a co do Twojego podpisu... jakby u Was grała Musina i takie wałki były jakie są u Nas, ja osobiście nie mógłbym się powstrzymać z podpisem 'Dzięki Lera' haha ;) swoją drogą słyszałem, że ostatnio po meczu z Gdynią na konferencji zapytany został trener Winnicki o minuty Musiny na boisku. Ktoś zna odpowiedź ?
Orła nazwę zhańbiliście, jakieś gówno wybraliśCCCie!
Nigdy nie zginie, Nasz Orzeł nigdy nie zginie!

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 08 listopada 2012, 19:39

hermes46 pisze:Zmiany w Centrum Wzgórze Gdynia. Na stanowisku trenera zespołu Mirosława Noculaka zastąpił Wadim Czeczuro.

Pełnomocnikiem Zarządu ds. Organizacyjnych, występującego w roli Prokurenta został natomiast Roman Ludwiczuk.

No wreszcie! Tylko czy od razu nie można było zatrudnić porządnego kołcza? Tylko szopki jak z Tanasiejczukiem? Nic się nie można nauczyc na własnych błędach?

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 08 listopada 2012, 20:46

sebzinho pisze: swoją drogą słyszałem, że ostatnio po meczu z Gdynią na konferencji zapytany został trener Winnicki o minuty Musiny na boisku. Ktoś zna odpowiedź ?

taka sytuacja miała miejsce ale po meczu z Mondevile. przytoczone w wątku euroligowym

dezali
Amator

Postautor: dezali » 08 listopada 2012, 20:47

danpe_ pisze:Natomiast nic nie słyszałem, aby Can-Pack miał jakiekolwiek kłopoty, czy spadki sprzedaży więc na chwilę obecną nie muszę się zajmować swoim podwórkiem od tej strony.

Przepraszam, ale czy to jedyne powody, dla których firma może wycofać się ze sponsoringu?
Przykład Lotosu pokazuje, że niekoniecznie. Lista potencjalnych powodów jest dużo, dużo dłuższa, także zarówno w przypadku CP, jak i CCC nie znasz dnia i godziny. Oby te nie nastąpiły zbyt szybko, dla dobra polskiej koszykówki.

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 08 listopada 2012, 20:56

Brawa dla Mietka za wywalenie Noculaka. Czeczuro może nie jest jakimś świetnym trenerem, ale z pewnością lepiej rokującym od tego ni to trenera, ni komentatora TV. Jednak zupełnie nie rozumiem wejścia Ludwiczuka do zarządu. Zgadzam się w pełni, że to tak jakby Lato wszedł do władz czołowego klubu piłkarskiego.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 08 listopada 2012, 21:00

Do sebzinho odnosnie wypowiedzi danpe_

Ostatnio ogladalem tvn biznes i pojawila sie informacja ze firmy CCC i jeszcze jakas (nie pamietam)... w dobie kryzysu (o ile taki jest bo ja w branzy spozywczej go nie odczuwam..) .. firmy CCC i ... zanotowaly wzrost obrotow :).

Wiec tylko gratulowac takiego sponsora :) Branza obuwnicza ma sie dobrze ;D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

zenga2
Amator

Postautor: zenga2 » 08 listopada 2012, 22:22

dezali pisze:
danpe_ pisze:Natomiast nic nie słyszałem, aby Can-Pack miał jakiekolwiek kłopoty, czy spadki sprzedaży więc na chwilę obecną nie muszę się zajmować swoim podwórkiem od tej strony.

Przepraszam, ale czy to jedyne powody, dla których firma może wycofać się ze sponsoringu?
Przykład Lotosu pokazuje, że niekoniecznie. Lista potencjalnych powodów jest dużo, dużo dłuższa, także zarówno w przypadku CP, jak i CCC nie znasz dnia i godziny. Oby te nie nastąpiły zbyt szybko, dla dobra polskiej koszykówki.

Generalnie w pełni się z Tobą zgadzam, ale przykład podałeś dość mało trafny :). Lotos ostatnich lat biznesowo na pewno nie może zaliczyć do udanych (z kilku powodów). Pod presją akcjonariuszy (głównie prywatnych) przygotował i wdraża plan nazwijmy to "restrukturyzacji", w którym jednym z elementów jest znaczne ograniczenie sponsoringu sportowego (nie wiem, czy był jakiś klub w Gdańsku, na który Lotos nie dawałby kasy).

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 08 listopada 2012, 22:56

zenga2 pisze:
dezali pisze:Przykład Lotosu pokazuje, że niekoniecznie. Lista potencjalnych powodów jest dużo, dużo dłuższa, także zarówno w przypadku CP, jak i CCC nie znasz dnia i godziny. Oby te nie nastąpiły zbyt szybko, dla dobra polskiej koszykówki.

Generalnie w pełni się z Tobą zgadzam, ale przykład podałeś dość mało trafny :). Lotos ostatnich lat biznesowo na pewno nie może zaliczyć do udanych (z kilku powodów). Pod presją akcjonariuszy (głównie prywatnych) przygotował i wdraża plan nazwijmy to "restrukturyzacji", w którym jednym z elementów jest znaczne ograniczenie sponsoringu sportowego (nie wiem, czy był jakiś klub w Gdańsku, na który Lotos nie dawałby kasy).

zenga2 ma rację. W przypadku Lotosu to zmiana frontu i stopniowe wycofywanie się ze sponsoringu lokalnego (właśnie zapowiedziano koniec współpracy z klubem żużlowym Lotos Wybrzeże Gdańsk, który od kilkunastu lat ciągnięty był za uszy tylko z uwagi na branżową zbieżność, abstrahując od tego, że 2 miliony złotych rocznie, jakie ostatnio zasilały konto Wybrzeża kasą Lotosu to nie jest jakieś eldorado). W każdym razie Lotos koncentrować się będzie na sponsoringu dużych imprez i narciarstwa. Sponsoring lokalny raczej będzie ograniczał do wspierania sportu młodzieżowego.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Awatar użytkownika
sebzinho
Młodzik

Postautor: sebzinho » 09 listopada 2012, 00:06

Endrju pisze:Do sebzinho odnosnie wypowiedzi danpe_

Ostatnio ogladalem tvn biznes i pojawila sie informacja ze firmy CCC i jeszcze jakas (nie pamietam)... w dobie kryzysu (o ile taki jest bo ja w branzy spozywczej go nie odczuwam..) .. firmy CCC i ... zanotowaly wzrost obrotow :).

Wiec tylko gratulowac takiego sponsora :) Branza obuwnicza ma sie dobrze ;D

o prosze ;) ale nie ma co się cieszyć z byt szybko, bo to że CCC zwiększyło obroty, to nie oznacza, że Miłek będzie łożył na klub więcej kasy. o ile obiło mi się o uszy to w tym roku dostaliśmy mniej 'miliardów' niż wcześniej ;)
jak ktoś wcześniej wspomniał dla dobra polskiej koszykówki, lepiej jak sponsorzy będą przybywać, niż ubywać, ale do tego potrzeba m.in odpowiedniej promocji koszykówki w kraju, która na dziś dzień jest dosyć słaba, po za tym sukcesy sportowe na podłożu europy.

Tata, dzięki za sprostowanie.
Orła nazwę zhańbiliście, jakieś gówno wybraliśCCCie!
Nigdy nie zginie, Nasz Orzeł nigdy nie zginie!

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 12 listopada 2012, 22:40

Magdalena Skorek nową zawodniczką CCC

flash
Młodzik

Postautor: flash » 12 listopada 2012, 23:22

Więc to jest ta Alana Beard o któej informowały wiślackie strony... :lol: :mrgreen:
bball

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 12 listopada 2012, 23:30

wislakosz.pl pisze:Magdalena Skorek nową zawodniczką CCC

Powodzenia Madzia przy Winnickim jest szansa że dziewczyna troche minut gry dostanie, ciekawe co z resztą rybnickich Polek?

misiol11
Nowy na forum

Postautor: misiol11 » 13 listopada 2012, 15:05

wislakosz.pl pisze:Magdalena Skorek nową zawodniczką CCC

Prawdę mówiąc liczyłem na mocniejsze wzmocnienie na pozycji rzucajacej. na kogoś, kto na dłużej posadziłby na ławce Musinę

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”