12 kolejka FGE

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Re: 12 kolejka FGE

Postautor: matrix » 25 listopada 2012, 14:58

Każdy w Polsce wie na jakim poziomie są przeważnie w tym niszowym sporcie arbitrzy (od tego sezonu aż trzech w meczu chyba tylko z tego powodu, ze drużyn mało, a zarobić trzeba). Dziwi mnie tylko fakt, że tak doświadczone zawodniczki i trener nie wiedzą, że z tym się wygrać w żaden sposób nie da niezależnie czy gwiżdżą w tak kontaktowej dyscyplinie na naszą niekorzyść czy też nie. Podajecie na koniec sezonu, aby wpisać nazwisko najlepszego arbitra i w tym przypadku ludzie nie wpisują nic bo jest spory dylemat. Odnośnie piątego faulu w ataku Weroniki. Nawet laik by wiedział, że przy czterech przewinieniach najskuteczniejszej rywalki zespół przeciwny będzie szukał najdrobniejszej okazji, aby z parkietu ją zwalić. Nie oglądałem pojedynku w Bydgoszczy, ale kiedy wychowanka Olimpii miała 4 faule napisałem do kolegi: "Zaraz ją złapią na ofensywnym". 8)
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

sebus 80
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: sebus 80 » 25 listopada 2012, 16:22

P.Krystek niech wezmie się za pozyskiwanie sponsorów i szukanie centra oraz pracować nad poprawą wizerunku toruńskiego klubu bo na razie psuje go razem z trenerem.
sebus 80

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 25 listopada 2012, 17:33

sebus 80 pisze:P.Krystek niech wezmie się za pozyskiwanie sponsorów i szukanie centra oraz pracować nad poprawą wizerunku toruńskiego klubu bo na razie psuje go razem z trenerem.

Z połową się zgadzam, ale od trenerów to się wyraźnie odwal! bo jak zdobywają medal to wszyscy cacy, a przy kłopotach to d.... najlepiej się odwrócić. Jakże polska mentalność ludzi. :P

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 25 listopada 2012, 17:38

Oceniamy zawodniczki, trenerów, kibiców - bez sensu, że zabronione jest ocenianie sędziów. Ciężki zawód sędziego, ale z drugiej strony czemu ma być tak nietykalny?

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 25 listopada 2012, 17:49

Nie widzialem meczu... ale jak usłyszalem nazwisko sedziego (Szczerba) to wiem co po tym gno*u mozna sie spodziewac. To co on odwalil w Gorzowie w meczu (rowniez z Bydgoszcza) to wszelkie pojecia przechodzi (zreszta nie pierwszy raz).

Odrazu mowie ze do Bydzi nic nie mam... a za Toruniem za bardzo nie przepadam.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

sebus 80
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: sebus 80 » 25 listopada 2012, 20:07

matrix pisze:
sebus 80 pisze:P.Krystek niech wezmie się za pozyskiwanie sponsorów i szukanie centra oraz pracować nad poprawą wizerunku toruńskiego klubu bo na razie psuje go razem z trenerem.

Z połową się zgadzam, ale od trenerów to się wyraźnie odwal! bo jak zdobywają medal to wszyscy cacy, a przy kłopotach to d.... najlepiej się odwrócić. Jakże polska mentalność ludzi. :P
Uważasz że zachowanie Edo jest normalne?Jakoś raz na sezon mu się to przytrafia.Czyżby zdawali sobie z tego sprawę w Krakowie nawet po zdobyciu mistrza?
sebus 80

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 25 listopada 2012, 20:28

Co do wizerunku to moze i Edo go psuje troszkę..(ale i tak myślę ze to bez znaczenia) natomiast uważam ze odejście Edo z Torunia przy sytuacyjni finansowo-organizacyjnej jaka uw as panuje będzie oznaczało poczatek degrengolady. Trenerem wybitnym moze nie jest, ale jak na Polskie warunki na pewno sie wybija, wyniki u was ma więcej niz dobre uwzgledniajac wszystkie okoliczności.

Największy minus to ściąganie pan z Bałkanów, ktore w większości okazywały sie totalnym niewypałem (choc taka Mazic radzi sobie obecnie w Eurolidze)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Septymiusz
Młodzik

Postautor: Septymiusz » 25 listopada 2012, 20:31

Ja uważam, że jego zachowanie jest całkiem normalne, jeśli przykładamy miarę do jego temperamentu. Omanic to typ wybuchowego trenera i tego nie da się już zmienić, poza tym uważam, że w tym sezonie był jak do tej pory bardzo spokojny, a do tego zbyt wielkiego wpływu na wynik wczorajszego meczu wyrzucenie go z ławki nie miało. W momencie kiedy został odesłany na trybuny to już Wera miała 5 fauli, a do tego ponad połowę meczu Koc grała z 4 faulami. W tym sezonie żadnego meczu nie przegraliśmy bo trener popełniał jakieś taktyczne błędy, przegrywaliśmy po prostu z lepszymi zespołami.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 25 listopada 2012, 20:31

fearless pisze:Oceniamy zawodniczki, trenerów, kibiców - bez sensu, że zabronione jest ocenianie sędziów. Ciężki zawód sędziego, ale z drugiej strony czemu ma być tak nietykalny?

Dobrze w pzkosz siedzi jakis lolek ktory decyduje czy p. Szczerba sie nadaje na sedziowanie danego meczu czy moze w tym czasie isc na msze. Jakos nie zauwazylem ze na prace sedziów narzeka jakas zawodniczka Wisły.
To co robi p. Krystek to jest parodia. Albo na meczu chleje zamiast ew. sponsorom pokazac piekno tego sportu albo w najlepsze prowadzi wojny i zadymy!!! Jak podkreslalem na meczu był niedawny trener Artego. I co? Gdzie stał wsrod działaczy toruńskich??? NIE stał przy mlynie!!! Moze toruńscy działacze czas zaczac myslec, ta osoba moze wiele a z kolei zmusi pana Edo tez do myslenia.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 25 listopada 2012, 21:11

Greebo pisze:Największy minus to ściąganie pan z Bałkanów, ktore w większości okazywały sie totalnym niewypałem (choc taka Mazic radzi sobie obecnie w Eurolidze)

Tutaj najwyraźniej zaprotestuje, co do pań z Bałkanów typu Radunović czy też "Sztywny Pal Azji" czyli Cvetanović to Elmedin z góry nie obiecywał wysokiego poziomu, bo i niewielkie kwoty akurat na te grajki poszły. Liczenie, że któraś z tych pań akurat by zespołowi pomogła nie było też bezpodstawne. Przykłady? Agent pani Fluker zostawia w Toruniu dziewczynę nieprzypominającej swoją posturą koszykarki na próbę, a ona z każdą chwilą spisuje się lepiej i wnosi swoją cegiełkę do brązowego medalu. W sezonie 2006/ 2007 w trakcie sezonu do drużyny Nova Trading spada niczym gwiazdka z nieba niejaka Michelle Marie Campbell , która staje się z miejsca liderką, a jej dalsza przyszłość jest chyba wszystkim znana. Szkopuł w tym, aby ustalić czy koszykarka jest w klubie (stosowało ten model w poprzednich sezonach np. bydgoskie Artego) na tzw. try-out czy też nie. 8)

PS. Zachowania Naszego trenera nie popieram, ale całkowicie rozumiem. Stań jeden z drugim lub usiądź na ławce trenerskiej i patrz na takie czy inne zachowanie arbitrów. Radzę spróbować. Osobiście zapraszam do Torunia, gdzie przedstawię WAM wszystkim trenera koszykówki przy którym Edo to prawdziwy aniołek :lol:

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 25 listopada 2012, 21:44

Szczerba od kilkunastu lat w trakcie sędziowania ma "dziwne" momenty, z tego powodu jeszcze w latach 90. był ulubieńcem kibiców Olimpii na Chwiałce, bo ponoć ktoś mu nogę podłożył i następnego dnia już dwóch rzędów foteli nie było. Nie wiem, jaka jest górna granica wieku dla sędziów, ale jeśli 50, to jeszcze cztery lata się trzeba przemęczyć.

Ale to co zrobił na konferencji Krystek, to aż trudno skomentować. Zero szacunku dla gościa.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 25 listopada 2012, 21:54

Domyslam sie Matrix ze chodzi o pana Bonifacego :lol: Ale zobacz co innego swojego syna tak wytrenowal ze za jakis czas bedziemy miec toruńczyka w NBA
Jak prowadzil AZS II Toruń chodzilo sie na te mecze bo epitety rzucane na zawodniczki i sedziów wtedy dzisiaj nie dopuszczalne
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 25 listopada 2012, 23:10

Już dawno pisałem, że Edo zachowuje się karykaturalnie jak pajac i robi z siebie pośmiewisko i nic poza tym. Zdobył MP z Wisłą (zdobył je nawet Downar) a w euro dał d....py, konfliktując się z DeForgią, której najprawdopodobniej przyłoił na jednym z treningów. Konfliktował się też z Galą i innymi koszykarkami ( Maksimović i chyba tam którąś jeszcze). Robi z siebie błazna i tyle. Jego postawa podczas meczów jest karykaturalna i groteskowa, przypominająca nieco postawę Orczyka, który też latał na ławce, podskakiwał, wrzeszczał i Bog sam raczy wiedzieć co jeszcze.

Jako trener to dla mnie cienias i tyle. Do pozytywnej oceny ma nas zmusic niby brąz z Energą? Te dwa MP dla Wisły zdobyłby nawet Skrzecz.

Co do Krystka - z zapisu konferencji prasowej wynika, że to po prostu prymityw i tyle. Nie lubię Herkta ale dobrze wybrnął z sytuacji.
Czasami się zastanawiam czy nie powinno się wprowadzic cenzusu wykształcenia dla ludzi związanych z światkiem sportowym. Często niestety działacze to byli koszykarze i koszykarki, ktorzy pokonczyli jakies szkoly sportowe, albo gówniane prywatne uczelnie i nie grzeszą ani poziomem intelektualnym, ani obyciem i kultura jakie mogliby zdobyć kończąc jakieś normalne studia. Nie żebym dyskryminował ludzi bez wyższego wykształcenia, ale wydaje mi się jednak, że osoby po takich studiach wiedzą jak się zachowac (przewaznie) i jakiś poziom trzymają. W środowisku koszykarskim mało jest chyba niestety takich osób i potem niestety poziom jaki reprezentują jego członkowie jest relatywnie niski. Nie wiem jakie wykształcenie ma Krystek, ale jakoś nie podejrzewałbym go zebranie najwyższych laurów w tej dziedzinie.

Zreszta rowniez prostacko zachowuje się Prezes z Pruszkowa, którego rowniez cięzko podejrzewać o wyższe wyksztalcenie, a jeszcze trudniej o odpowiedni poziom kultury.

Także wykształciuchy wchodzcie do środowiska koszykarskiego, może wywindujecie nieco jego poziom i zmniejszy się liczba Krystków i tym podobnych.

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 25 listopada 2012, 23:17

Saletra

Napisales sama prawde!!! Tak wyglada polskie koszykarskie bagienko!!! Tu juz nie chodzi o odmianę kobieca bo podejrzewam ze podobne gówno jest w meskiej lidze. Ale to jest nie wazne dla Nas. Omanic przy Jeli to taki wypierdek wiec ja raczej nie pier... :lol: Do Eweliny nie wracajmy bo jest to temat zakonczony. Dziewczyna sie rozwineła sporotwo i mysle ze jeszcze nie powiedziałą w koszykówce kobiet ostatniego słowa.

Hmn tak mi sie przypomniało. Swego czasu nie jaka Monika Sibora miała opisac cały ten burdel ale chyba sobie to Monia już odpuściła. Z jednej strony to blad ale z drugiej ... Tu sobie sami odpowiedzcie

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 26 listopada 2012, 00:49

Saletra pisze:Nie żebym dyskryminował ludzi bez wyższego wykształcenia, ale wydaje mi się jednak, że osoby po takich studiach wiedzą jak się zachowac (przewaznie) i jakiś poziom trzymają. W środowisku koszykarskim mało jest chyba niestety takich osób i potem niestety poziom jaki reprezentują jego członkowie jest relatywnie niski. Nie wiem jakie wykształcenie ma Krystek, ale jakoś nie podejrzewałbym go zebranie najwyższych laurów w tej dziedzinie.

Najwyższych laurów to on nie zebrał, bo profesorem chyba nie jest. 8) Jednak też nie jakimś ćwierćinteligentem, bo wykonuje zawód radcy prawnego bodajże (albo adwokata). Niestety, różne papierki jeszcze niewiele mówią o człowieku, czego świadkami bywamy czasem także w świecie polityki czy show biznesu.
Na wczorajszej konfie faktycznie buractwo z Krystka wyszło totalne. Ten człowiek ma jakieś ewidentne problemy z samym sobą i przekłada to na niestety na funkcjonowanie klubu. Nie dziwię się przy tym nerwowości Omanicia, chociaż jej oczywiście nie usprawiedliwiam. I tak ostatnio był nad wyraz spokojny, jak na swoje poprzednie wybryki. Dowód - w zeszłym sezonie grając trzy razy przeciwko Wiśle na Reymonta nie zarobił żadnego dacha, co w trzech poprzednich sezonach zdarzało mu się przy każdej wizycie w hali byłego klubu. 8) Nawet jednak nie o to chodzi. Przypomnę, że w pierwszym sezonie w Wiśle, podczas play off Omanić dostał karę za obraźliwe wypowiedzi nie tylko od PLKK, ale i od klubu, a była to niemała kwota - tak przynajmniej głosił oficjalny komunikat. A taki Krystek zamiast choćby prób takich działań pedagogicznych (choćby pokazowych) jeszcze podjudza i dolewa oliwy do ognia, sprawiając wrażenie, że nie interesuje go zupełnie image klubu, którym zarządza czy choćby swojego podwładnego w osobie trenera...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”